Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Azért nem feltétlen a "balratarcs", inkább az előzés lehetett a belső sávosok fejében, és pont toróldás kialakulása volt. Ilyenkor eszembe jut, hogy régebben linkelt itt valaki videót, a párhuzamos közlekedés kialakulásáról.
A kamion mögött épp üres volt a külső sáv, ez ténlyeg erős mák volt.[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Reggie0
félisten
Mondom: indokolatlan. Az, hogy neki az a kenyelmes vagy ahhoz van kedve, nem indok. Az, hogy a feladata ellatasahoz, vagy a jarmu kepessegeihez merten erre van lehetoseg mar indok, de az utat moso jarmuvek nem veletlenul rendelkeznek figyelmezteto jelzessel.
[ Szerkesztve ]
-
NeoPampalini
senior tag
Mégis mivel lehetett volna "kiemelkedőt" produkálni a témában (meg miért is kellett volna?), vagy most mi is a probléma pontosan? Nem lehet azt írni, amit, mert valakinek nem tetszik?
Igazából azt sem értem, hogy miért kaptam a kommentemre vezetéstechnikai tanácsokat (már megint ), mert egy árva betűt nem írtam erről, nem kértem...
Kérdés is volt a végén, amire kb. senki se reagált (persze, az is költői, de akkor is).Pedig a topik címével egybevágott, na mindegy, akkor nem kommentelek, megkímélem mindenki érzékeny lelkivilágát.
-
Zolás
addikt
Mikor megépült a völgyhíd az M7 pályán, benne volt a tévében, hogy a három sor szalagkorlát simán megfogja a negyven tonnás kamiont. Erősen röhögtem magamban.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
szebe
addikt
Hámunk van, nem nyakörv.
Szerintem nem sokkal különb, ha maga a jószág nincs rögzítve, hogy az utastérben, vagy a hordozóban repked. Természetesen a jószág szempontjából. Az utastérben lehetőség szerint ne repkedjen semmi.
[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Szerintem már csak akkor vette észre amikor mellé ért. Az előző fél kereszteződésben kezdte meg az előzést, tanuló azért gyorsított mert feloldódott a 40-es tábla és belelépett a gázba az emelkedő miatt (elméletben 60 ig tehette meg). Engem a kereszteződésben előzött meg aztán a kanyarba folytatta a tanulót előzni. Egyik helyen sem lehetett volna szabályosan megtennie. Azaz kanyarba végülis igen mert emlékeim szerint nem záróvonalas csak éppen nem volt belátható az a rész.
[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
-
mephi666
nagyúr
...már amíg mennek... ez eddig ment... szerencsére leginkább csak anyagi kárral járt az ütközés
...az amúgy oké, hogy ilyenkor reflexből rángatja majdnem mindenki a kormányt, de ha a belsőben balra kanyarodni szándékozó áll, akkor sejthető, hogy azért áll, mert szemből érkezik valaki... és ahelyett hogy hátulról belemenne az álló járműbe, inkább átrántja szembe, ahonnan érkezhet valaki 50-nel... esetleg valami márkatárs jóval többel
ui: egyébként akkor mi van, ha a furgon esetleg megkezdi a kanyarodást és balról beleszáll a vadbarom? városban a belsőben nem nagyon szoktam balra kanyarodáskor a bal tükröt nézegetni, hogy érkezik-e onnan valaki aki szembe halad a forgalommal
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Reggie0
félisten
-
mephi666
nagyúr
igen, de ő meg nem előzhet, ha valaki kanyarodási szándékát már jelezte márpedig a tegnapi balesetnél 2x2 sávnál a belsőben azért állt meg a furgon, mert le kívánt kanyarodni... (oké, itt a baleset nem a kanyarodóval történt, hanem szemből érkezett valaki szabályosan)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
...ha ismerőssel csináltatnak a rendőrök ittassági tesztet, akkor a görbe vonalon indítják el, hogy kövesse?
-
Szada85
aktív tag
Az utóbbi idöben megfigyelhetö trend szerintem, hogy a legtöbb ilyen cikk gözerövel igyekszik "mosdatni", mentegetni a résztvevöt, ott van példának Pesten is a Teve utcai STOP táblás keresztezödéses crash tavalyról, ott is minden cikk lehozta, hogy "szegény vidékiek feljöttek Pöstre, és hát nem ismerhették a környéket".
Motorra sosem volt jogsija, de már több képen is pózolt vele, nagy eséllyel nem csak a kertben nézegette.
Nem utolsósorban az autós jogsit se csak úgy a kócos hajáért vették el, feltételezhetöen autóval sem sikerült mindig szabályosan közlekednie.Már írtam korábban, de továbbra sem fogom sose megérteni, hogy ha Te vagy a közlekedés sérülékenyebb résztvevöje (akár gyalog, rollerrel, bringával, motorral, de ugyanígy autóval pl. vonat ellenében), akkor miért nem kapcsol az ember belsö csengöje olyankor extra érzékeny szintre...
-
konci79
őstag
Azt lehet látni hogyha valaki egy kevésbé forgalmas helyről érkezik egy nagyobb városba.
Jellemzően húgy közlekednek ahogy otthon, 40-el, forgalmat nem figyelve, indexet ők sem használják, más úgysincs itt címszóval( de vannak qva sokan akiket feltart...).Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
philoxenia
MODERÁTOR
1-2 km-re gyalog megyek... Ha át kellene állni egy másik, a célhoz közelebbi parkolóba, akkor pláne. Viszont 10-20km-re már nem hatékony a bicikli és a legtöbbször el se tudnék hozni rajta annyi cuccot,amit vásárolok. Esőben/hóban megint csak nem nyerő. Na meg van, ahová nem mehetsz olyan öltözékben, amiben lehet biciklizni.Meg persze már nem is vagyok "Mike Ross-korban"...
-
kw3v865
senior tag
Egyetértek veled, én is kb. ugyanennyit bringázok melóhelyre télen-nyáron, ezen kívül pluszban edzés jelleggel jó időben. 10-20 km-es távolságra a legjobb választás. Arra kell figyelni télen, hogy ha sózzák az utat, akkor gyakran le kell mosni, mert a korrózió komoly károkat tud okozni. Bár a melóhelyemen nem lehet zuhanyozni, a megfelelő ruházat sokat számít. Merinó gyapjú pólót mosás nélkül sem büdösödik. Nyilván edzéshez nem veszem fel de ha kényelmes tempóval tekerek, akkor tényleg ritkán kell mosni (persze vállfán tárolom minden használat után).
-
-
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
...helyieket is kóstoltam, nem csalódtam melyikeket ajánlod? (bevásárolok otthonra)
a stella azért ütött nagyot, mert 20+ éve a kedvencem volt, csak aztán elkezdte a borsodi helyben főzni kukoricával moslékra... így importként viszont megvolt a régi íz és örültem
-
mephi666
nagyúr
...peroni-ból már bevásároltam, de akkor poretti+ichnusa-t is viszek bőséggel haza... ezeket is kb mindenhol láttam bőséggel... alapvetően lager-es vagyok, nagyon komlós sörökből csak ritkán iszok 1-1et, mert gyorsan csömöröm lesz moretti-ből vettem még többet, az is jól esett
ui: az lepett még meg, hogy otthon az ilyen leffe-k 0.3ban mennek, itt pedig 0.66osok azok is... spanyol estrella-ból meg literesek is vannak... ja meg bárokban ész nélkül nyomja mindenki a divatos aperol spritz-et, kóstolva meg olyan, mintha egy gintonic-ot feldobnál kis fanta-val, 10x áron
-
titán
Nálunk is arra van főleg energiája a közterület felügyeletnek, hogy este 9 órakor a korlátozott várakozási övezetben várakozó, mozgáskorlátozott személyt szállító járművezetőt vegzálja, kamerafelvétel alapján. A bibi ott van, hogy eleve jogszabályt sért a büntetés megállapítása, mert a járművezető kihelyezte a mozgáskorlátozottak várakozási engedélyét a szélvédő mögé, jól látható helyre. Hogy a közterület felügyelet ezt nem látja a kamerán, az az ő dolguk, sétáljon ki és nézze meg. Az megint egy másik dolog, hogy ha nem lenne kint a kártya és jogos lenne a büntetés, akkor sem tudná behajtani. Ilyenkor szoktam azt mondani, ha őket ennyire nem érdekli a dolog (és még ők járnak el szabálysértően, nem a járművezető), akkor pont ennyire nem kell foglalkozni az egésszel. Küldözgessék csak a leveleket, aztán majd lezárul magától az ügy.
10 méterrel arrébb ott randalíroznak a fiatalok és hagynak 1 köbméter szemetet maguk után, amit szintén 4k felbontásban rögzít a kamera. Persze nem történik semmi és még másnap is ott a szemét.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
...igen... de ott balkéz-szabály van, ami miatt úgy érezhette, hogy elsőbbsége van (amúgy videón visszanézve az lehetett a problémája, hogy teljesen kihúzódott balra és el sem fértem volna ott tőle... azt nehezményezte, miért akarok ráfordulni és blokkolni az útját? ebben csak az az érdekes, hogy ha valaki nekem szemből érkezik és jobbra kíván fordulni, az szembe találja magát vele és senki nem megy sehova... mert szemből az út jobb oldalán végig parkolnak és csak 1 autónak van hely... az onnan érkező nem is láthatja, hogy valaki teljesen balra húzódva akar majd kikanyarodni)
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Meg kereszteződésben te megállsz a pirosnál, a fontos ember meg "jobbra bekanyarodik", de aztán már megy is balra, hogy a kereszteződésből jobbra kikanyarodva folytassa egyenesen az útját. A kereszteződést rendesen használókat meg ugye feltartja, mert miatta balra nem lehet kanyarodni.
Illusztráció: Az első két megállt autót a Vüszi felé szokták kikerülni. A balra kanyarodást is hajlamosak így gyorsítani.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
mephi666
nagyúr
...ha már nyitva volt az ablak, át kellett volna neki fújni anyósülésről paprikával... majd megvárni együtt a rendőröket, sírja el nekik is a bánatát
-
KisTücsök
addikt
Ködlámpát lehet, 10-ből 8-nak nincs is fogalma, hogyan kéne használni.
De a tompítottat én is kötelezővé tenném mindig mindenhol. Egyszer fényes nappal akartam átkelni az úton, balra néz, semmi, jobbra, semmi, megint balra és 20m-re ott jött egy szürke autó teljesen beleolvadva az aszfaltba. De a minap már tök sötétben mentem egy autós mögött, akinek semmilyen hátsó világítása nem volt, még index sem (feltételezve, hogy azért indexelt kanyarodásnál). Fekete autó, sötétben, világítás nélkül. Vagy akik képesek fél lámpával közlekedni...
-
mephi666
nagyúr
van, hogy városban nem tudom eldönteni, hogy szemből távolságival jönnek, vagy csak ennyire sz*rul van beállítva a tompított... esetleg xenon-oznak olyan gépet, amit nem kéne
-
mephi666
nagyúr
persze, de ma 80%-ban ezeket a végleteket láttam... nem is szeretek ilyenkor közlekedni... inkább nyugodtan söröztem volna ma is itthon egész nap
-
mephi666
nagyúr
...az a baj, hogy ez hétköznapi és sokon nem múlott, hogy hétköznapi "bmw-s hülyegyerek kanyarban 150-el előzve összetört 4 szabályosan közlekedő járművet és megölt 3 embert" cikk szülessen belőle... azért mondom, hogy "hülyegyerek", mert alig 10 perccel később a nagypostánál néztem, hogy a belsőben nagyon emberkedik egy hasonló bmw, amit egy huszonéves gyerek vezetett... olyan szépen tolakodott és váltott sávot, hogy szerintem más is anyázott hasonlót miatt, mint én kicsivel korábban (asszony most kivételesen nem is szólt rám, hogy milyen cifrát tanul tőlem a gyerek és visz ma az óvodába) ...mi a csongrádi úton mentünk a városközpont felé és mentünk fel a kiskörútra, ő meg kerülőn érkezett, tehát sok időt nem nyert az állatkodással... igazából csak kíváncsiságból néztem meg gépen a 2 felvételt, mert fogadni mertem volna rá, hogy ugyanaz... be is jött onnantól pedig nem egy nagy meló feltölteni: pár másodperc másolás, teljes 3perces felvétel kb fél perc alatt feltöltődik, utána meg később újabb fél perc kivágni a lényeges 10-15 másodpercet belőle
az bosszant engem ebbe, hogy ránézésre indok sem volt arra, hogy annyira siessen, csak "kocsikázott saját szórakoztatására" mínuszok voltak, elég lett volna oda minimális lefagyott csapadék a kanyarba és ronda vége van az egésznek... mindez vasárnap délelőtt, amikor általánosságban nyugodt volt a forgalom... kellett egy ilyen elmebeteg nagyon én már ott 1 másodperc alatt felkészültem, hogy vészfék-árok, majd bízok, hogy a lehető legkevesebbet kapunk... szoktam pásztázni időszakosan a tükröket, de ez a semmiből érkezett oda... lehetett előtte kb 80 a pulzusom, de felment azonnal a duplájára és talán a várostáblát elérve ment vissza 100 alá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest