Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
Új hozzászólás Aktív témák
-
Richárd94
újonc
Ugyanide, hallom néhány márkatárstól, hogy ezek az om651-es motorok hajtókar csapágy hibára hajlamosak. Miért lehet? Én arra gondolok nem rendszeresen van cserélve motorolaj, vagy pedig rossz minőségű kenőanyagtól lehet még. Erre gondolok én, de hátha valaki többet tud. Köszönöm.
-
Richárd94
újonc
Üdvözlet!
Mercedes c220cdi, w204 om651 manuális hat fokozatú motorral szerelt autóról lenne szó. Az autóban jelenleg 158000km van, papír szerint volt már cserélve a váltóban olaj, viszont én ki szeretném cserélni mindenképpen! Sok ember mondta, hogy csak gyári olajat bele. Kérdés, milyen olaj bele a favorit? Illetve a pontos specifikáció és feltöltési mennyiség is érdekelne.
Köszönöm előre is! -
Richárd94
újonc
válasz
Kickass #13667 üzenetére
Köszönöm! Illetve ezt írja jelenleg "nächster service b in 25 tagen" értem én mit ír a kijelző.
De pontosan milyen szervizt kér? És mi lenne ha letelne a 25 nap szerviz nélkül? Egyébként szervizelve lesz, most jelenleg nincs használatban az autó. A szervizt ettől függetlenül megkapja. Köszönöm előre is . -
Richárd94
újonc
Üdv Mindenkinek!
Beszéltünk már anno autóvásárlással kapcsolatban, nos vettem egy 2013-as c osztály 220 cdi-t 125KW-ttos
típust (OM651) manuális váltóval. Kérdésem, motorolajjal kapcsolatban, a gyári specifikációk érdekelnek.
Mi a gyári ajánlás? Ki mit használ ehhez a motorhoz? Illetve a váltóhoz is érdekel, egyébként úgy hoztam hogy cseréltek benne mindent, papír is van róla. A gyári könyveket annyira még nem néztem át. Itt a fórumon gondolom már valahol lehetett erről szó. Köszönöm így előre is! -
Richárd94
újonc
Üdv mindenkinek!
Úgyan elég régen beszéltünk és azóta megnéztem pár autót, de ott is hagytam mindet!
Nem is véletlenül. Aztán úgy néz ki van egy om642 3.0l v6 7g tronic, igencsak karbantartottnak tűnik, összes gyári papír, szervizkönyv vezetve, alvázszám sem titok. Annyit már mondtak, hogy bárhol bevizsgáltatható!
Nos, erősen hajlok afelé hogy az enyém legyen az elmondottak alapján! Tudom a váltónál 60 ezerkm-ként kell olajat cserélni, vagyis érdemes! De azért kérdezem milyen problémák lehetnek magával a motorral, illetve váltóval? Bár rosszat egyikről sem olvastam, de van érdekelne.. Köszönöm szépen!
Az autó egyébként clk 320cdi 7g. -
Richárd94
újonc
Értem! Sok hasznos tanácsot írtak, köszönöm!!! A facelift w204-nél melyik évet jelenti? Inkább az OM646 típusú motorral szerelt változatot választanám 136 lóverővel. Már úgyis kinőttem a száguldozásból, jobban számít a megbízhatóság és a hosszabb élettartam. Persze a gyárilag előírt szervizperiódust sokkalom, inkább jóval előbb cserélek mindent, na ilyen autót lesz nehéz találni, ahol így jártak el előtte is amit írok!
Nehéz lesz, de szerintem találok. Elég lesz a w204 cdi szerintem. -
Richárd94
újonc
Üdv!
Én 186cm, 90kg körül mozgok.
Kollégámnak van egy W212 E250 cdi típusa 204 lóerő, na az övét vezettem egyszer, akkor döntöttem el hogy Mercit veszek. Ő is mondta hogy C osztály belseje kisebb, meg neki nem tetszik a műszerfala. Én úgy gondolom először megpróbálom a C osztályt is, aztán eldöntöm melyik legyen, szerintem elegendő a C W204. A gond az hogy a kolléga sem tudta megmondani, hogy mennyi km futásnál érdemes a vezérlést cserélni, vagy egyáltalán kell-e?! Na most az ő 204 lóerős verziójában már 300 ezer felett van a kilométerfutás, de még gyári a lánc benne elmondása szerint. Egyébként nem voltak neki nagy javítások az autón, megvan elégedve vele. OM646, OM651 motorok ezek én szerintem, de javítsanak ki ha nem jól tudom. Még annyira nem ismerem a Mercedes újabb típusait.
Egyenlőre keresgélek adatokat ezekről a típusokról, mik a típushibák, mire figyeljek. Úgy gondolom nekem elég lehet a 136, 170 lóerős verzió manuál 6-ttal. Szívesen olvasnék tapasztalatokat, illetve bármi infó érdekelne ezekről az autókról. Köszönöm!
-
Richárd94
újonc
Üdv mindenkinek!
Mercedes vásárlásán gondolkozom a közeljövőben, annyira elhatároztam magam, hogy csak a márka jöhet szóba már.
Viszont nem volt még Mercedes autóm soha, régiekről tudom mennyire megbízható autók voltak. Az újabb típusokról sokat nem tudok, szakmámból kifolyólag én szeretném szervizelni majd az autót, azt már most tudom hogy a szervízintervallumot csökkenteni fogom jóval a gyári leíráshoz képest. A típusok amiket leginkább nézek, C,E, CLK, csak dízelt szeretnék tehát cdi-t.
Amelyeket nézem mind átlagosan 8-10 max 12 éves autók, leginkább 200, 220-asok nekem nem kell nagyobb motorral.
Sajnos a 270-esek már ahogy nézem viszonylag régiek, pedig jó választásnak tűnhet egy megkímélt példány! Nyilván ezek a motorok is kényesek a gázolaj minőségére is, mint minden modern dízel motor, ezért normális minőségű üzemanyag jöhet csak szóba. Ezekkel a dolgokkal tisztában vagyok, leginkább manuális váltóval szeretném venni majd.
Kérdés, milyen típushibák szoktak leginkább előfordulni ezeknél az autóknál? A vezérműláncok az újabb cdi motoroknál is gyenge pontok? Hiszem hogy a Mercedes még mindig jó minőségű autókat gyárt. Esetleg még annyit, ha megvan a kiszemelt cdi mit nézzek át kiemeltebben rajta? Visszatérve a vezérlésre, ha normális minőségű motorolajat használtak és például 10.000km-ként cserélték, biztos vagyok benne hogy sokkal tovább bírja a lánc és alkatrészei.
Szóval remélem jó helyen járok az ügyben, rengeteg kérdésem lenne még, de nem akarok kisebb regényt írni.
A segítséget előre is köszönöm!
Úi: Lehet sokan feltettek hasonló, vagy ilyen kérdést/kérdéseket.
De hát érdekelne. Leginkább: OM646, OM651 motorokkal szerelt C osztályos személygépkocsi.Ricsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest