Hirdetés

2024. március 1., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) nozs23


nozs23
addikt

Az én tippem az, hogy azért, mert előre van telepítve alapértelmezett böngészőként minden iPhone, iPad és Mac modellre.
Persze én csak egy laikus vagyok, úgyhogy nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi lehet az igazi ok.

(#2) Micsurin válasza nozs23 (#1) üzenetére


Micsurin
nagyúr

...messze jobban kézre áll a felülete kis képernyőn azért. Mondom ezt törzsgyökeres androidosként. ~1-1,5 év IOS használat után.
(Xperia Sp, LG G4, P8, Honor,8 P20, S10 után a 12 és 13 Minin messze a legkényelmesebb vonaton böngészgetni...)

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#3) janeszgol


janeszgol
félisten

De ráérnek. Sok idő, sok pénz. Ennyire unatkoznak? Megválaszolom:

Android: gyárilag ez települ fel. Mivel PC-n is elég népszerű a Chrome, így a szinkron miatt ezt használják.

iOS: nem engedélyezett a Chromium alapú böngészők kiadása, így a Chrome iPhone-on egy kalap szar, mivel nem a saját motorra épül.

(#4) Jefedrin


Jefedrin
kezdő

Azért, mert jó.
Mióta iphone-t használok (5 éve), azóta nem használtam sem Chrome-ot sem Operát sem egyéb más böngészőt. Külön szeretem benne az alsó url sávot és a faceID-s beléptetőt!
Meg alapvetően jobban kézre áll minden.

(#5) nonsen5e válasza Micsurin (#2) üzenetére


nonsen5e
addikt

Mobilról nem tudok nyilatkozni; tableten én határozottan nem szeretem a felületét. Számomra logikátlan, hogy melyik opció hova van pakolva, az meg külön kínkeserves (mondjuk részben az ios miatt is), hogy ha valami 3rd party abból akarok valami filera mutató linket megnyitni akkor hányszor végtelen gombnyomásba tellik.

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#6) Micsurin válasza nonsen5e (#5) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Mi hányszor? Hosszan nyomsz a linkre másolod, hosszan nyomsz kereső sávba beilleszt és nyitja is.

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#7) KaiotEch válasza janeszgol (#3) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

+1 nagyon unatkozhatnak ezek a gyökerek, ha ilyesmikre van idejük. Ezek ilyen mindenbe beleszóló közösképviselő jellegű "emberek".

[ Szerkesztve ]

(#8) catlaca válasza nozs23 (#1) üzenetére


catlaca
senior tag

Igen, előre van telepítve és van annyira használható, hogy sosem volt kedvem alternatívát keresni. Nyilván nem tökéletes, de egészen használható.
Krómot nem szeretnék ájfonra, persze engedjék meg, hogy szívjon vele aki akar.
Az az elvem, hogy egyszerre csak egy amcsi cég kémkedjen utánam.

[ Szerkesztve ]

“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)

(#9) kilua válasza catlaca (#8) üzenetére


kilua
senior tag

Én Xiaomi Mi browsert használok. De már gyanús hogy elküldi a kínai néphadsereg milyen hentait nézek a japán nijie-n a kínai Mihoyonak :)

[ Szerkesztve ]

(#10) Zsolt,72 válasza Jefedrin (#4) üzenetére

Ugyanígy gondolom én is, szintén 5 évnyi használat mellett.

(#11) Stauffenberg válasza janeszgol (#3) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Egyáltalán nem használok Chrome-ot egyik eszközömön sem, de az ugyanúgy Chromium alapú Edge van helyette. Te miben veszed észre, hogy "kalap szar" iPhone-on egy böngésző, ami máshol Chromium motorral megy?

Nem kekeckedő kérdés, lehet te belefutottál már olyanba, amibe én nem.

(#12) Stauffenberg válasza nozs23 (#1) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ez egy elég komoly faktor, de ott van ellenpéldának a Samsung böngészője, ami meg egyáltalán nem annyira népszerű, mint ami a márka piaci részesedéséből következhetne.

Az emberek többsége tényleg amiből tud a gyárit használja, de az "új eszközöm van, mindenekelőtt elsőnek le kell tölteni a Chrome-ot" beidegződés még mindig eléggé erős. Erről mondjuk a Microsoft is tehetett, aki az IE idejében megmutatta a világnak, milyen egy rossz böngésző. Mondjuk én a Chromium előtti Edge-t kedveltem, de az már túl későn jött, pedig egy jó pár ismerősöm/családtagom volt, aki régi, gyenge laptopon is hirtelen megtáltosodott teljesítményt kapott vele a Chrome-ról váltva.

Apple eszközökön meg a Safari egy teljesen legitim és jól működő böngésző, kevésbé érzi az ember az igényt a lecserélésre. Én mondjuk igen, mert MacOS, iOS, Windows és Android között kell megoldanom a szinkronban tartást.

(#13) nozs23 válasza Stauffenberg (#12) üzenetére


nozs23
addikt

Regota nem droidozok, nem tudom, hogy jelenleg Chrome-al erkeznek-e a droidos telefonok eloretelepitve, de biztos, hogy sokaig igy volt. Igy, ha uj telefont veszel es viszed az appjaidat, akkor szinten ott lesz a Chrome. Fogalmam sincs hol olvastam mar errol, de iszonyatos dominanciaja van az eloretelepitett appoknak. Meg a szaroknak is, mint az Apple mail app. A Safari amugy tenyleg nem rossz, foleg ha be vagy zarva az Apple bortonbe. Szerintem 7 eve nem nyultam Chrome-hoz.

(#14) zolnagy válasza janeszgol (#3) üzenetére


zolnagy
őstag

Nem csak a Chromium alapú, hanem bármi más alapú. Bármelyiket nézed, mindegyik a Safari motorját használja. Így nem működnek ezen alternatív böngészőkben olyan funkciók, amit pl android alatt tud és amiért szeretik, ha ezt nem tudj a Safari. Innentől kezdve meg a Safari a legintegráltabb a rendszerbe, így szinte mindenki azt használja (én is).

(#15) catlaca válasza kilua (#9) üzenetére


catlaca
senior tag

Nincs azzal gond, amíg nem irkálsz csúnyákat a főtitkár elvtársól, csak nagyon koptatják a mobilnetünket. :DDD

“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)

(#16) [K2]


[K2]
tag

Egyrészt a Safari elég jó böngésző. Másrészt ha lecseréli az ember, akkor is Webkit motort kap iOS alatt. Szóval eleve sok értelme van.

[ Szerkesztve ]

"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn

(#17) Stauffenberg válasza zolnagy (#14) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Milyen funkciók nem működnek?

(#18) zolnagy válasza Stauffenberg (#17) üzenetére


zolnagy
őstag

Már nem emlékszem pontosan, 5 éve volt. Csak arra, hogy androidon operát használtam és iosn egy lecsupaszított vmit kaptam. Ugyanígy firefoxnál is. Akkor néztem utána, és tudtam meg, hogy iosn minden böngésző csak egy skin, motorja a safari. Operánál az oldal tördelés, ami beugrik, hogy nem működött nagyításnál, holott android alatt ez volt az, amiért szerettem.

(#19) Stauffenberg válasza zolnagy (#18) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nekem friss élmény a váltás, 2 hónapja mentem iPhone-ra, de nem véletlenül kérdezem mi az ami nem megy, mert tökre kíváncsi vagyok.

Edge-t használtam droidon is, ugyanúgy megy az AdBlock benne mint eddig, könyvjelzőket elérem, kezelőszervek többnyire alul vannak, weboldal megjelenítési hibába nem futottam bele. Ez továbbra is egy böngésző ami működik.

Tényleg érdekel mi az ami hiányzik és a WebKit számlájára írható, de ha nem tudsz semmit megemlíteni, akkor miért terjeszted ezt az infót ennyire magabiztosan?

(#20) Roland861010


Roland861010
addikt

Mióta iOS-t használók kb 3/4 éve azóta csak a Safari. iCloud előfizetés mellé jár plusz olyan dolog ami androidon plusz appos és az AdGuard pedig hibátlanul dolgozik normál és privát böngészésben is.
Anno gépről belettek szinkronizálva a könyvjelzők azóta tökéletesen teszi a dolgát .
1 oldal van csak ami nem megy mobilon az az onlinefilmek.hu.. iPadet hibátlan. Erre nem jöttem rá miért nincs ott a linkek sávja mobilon .

(#21) zolnagy válasza Stauffenberg (#19) üzenetére


zolnagy
őstag

Amire konkrétan emlékszem, az a tördelés volt, ahogy írtam is. Ez nekem anno fontos volt, mert amdroidon csak az opera tudta megfelelően tördelni azokat az oldalakat, amiket használtam, iosn viszont már az sem. Ott ez a tördelés ugyanúgy működött, mint safarin.
Ami még eszembe jutott, hogy a lap aljára és tetejére ugrás sem működött benne, amit szintén szerettem. Azóta sok év eltelt és fejlődött a safari is, és már azt szoktam meg.
Ha neked nincs hiányérzeted az edge-n, akkor használd. Legfeljebb váltasz, vagy kipróbálsz mást is.
Nekem valóban nincs tapasztalatom az Edge-el. Nem használtam sem androidon, sem iosn. Windowson is csak akkor, ha vmit meg akarok nézni más böngészőben is, hogy ott hogy jelenik meg.
Szem Edge tapasztalatokat itt érdemes megkérdezni, úgy látom többen használják: [link]

[ Szerkesztve ]

(#22) Stauffenberg válasza zolnagy (#21) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Én téged kérdeztelek, mert te mondtál olyat (jelen időben), hogy a WebKit motor miatt nem mennek funkciók, amiket a Chromium böngészőkben megszoktunk Androidon.

Nekem semmilyen negatív tapasztalatom nincs, se oldal tördeléssel, sem mással. Azért voltam kíváncsi, hátha tudom én is a hibákat/hiányosságokat reprodukálni, mert érdekel.

(#23) Alusky


Alusky
tag
LOGOUT blog

Előre van telepítve és működik, ennyi az egész a userek 99%-ánál.

bunkó vidéki paraszt, feltörekvő vállalkozó, ekével jár boltba, kutyatenyésztő, népművészeti agyagedény :D

(#24) vadkörte válasza nozs23 (#13) üzenetére


vadkörte
addikt

"...jelenleg Chrome-al erkeznek-e a droidos telefonok eloretelepitve..."

A 2022. decemberében vásárolt Motorola G60-am azzal érkezett (root nélkül eltávolíthatatlan, csak letiltani tudtam) úgyhogy esélyes, hogy ma is azzal érkeznek. Ahogy a Win10/11-en is ott az előtelepített Edge és a MacOS/iOS/IPadOS-en a Safari.

#14 zolnagy Nem csak a Chromium alapú, hanem bármi más alapú. Bármelyiket nézed, mindegyik a Safari motorját használja. Így nem működnek ezen alternatív böngészőkben olyan funkciók, amit pl android alatt tud és amiért szeretik, ha ezt nem tudj a Safari.
A munkahelyi gépemen Win10, a laptopomon Manjaro Linux, a mobilomon Android az otthoni gépemen MacOS fut. Az egyetlen számomra elfogadható közös nevező a Firefox volt a Mozilla fiókon keresztül szinkronizálva (előzményeimet, könyvjelzőimet látom mindegyik eszközön, gépenkénti lebontásban). A droidot leszámítva ugyanazt a szolgáltatáskészletet kapom mindhárom egyéb platformon. A használt beépülők 95%-a a droid-os FF-ban is működik. Az Edge-t kerülöm, csak végszükség esetén használom (kizárólag a Win-es gépen) a Chrome-ot is csak bizonyos feladatokra, pedig hosszú évekig megrögzött Chrome-os voltam.
Néha-néha használom a Safari-t és alapjában változott meg a róla kialakított véleményem. Ha elérhető lenne Win/Android/Linux-ra, azt használnám mindenhol. Így viszont marad a FF.

Üdv. V. Körte

(#25) csendes válasza janeszgol (#3) üzenetére


csendes
őstag

Én iPhone-on teljesen letiltottam a Safari-t, és Chrome-ot használtam biztonsági okokból. De így is bizonyos E-mail appok mégis a Safari-t nyitották meg, szóval van értelme a vizsgálatnak.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#26) btprg


btprg
senior tag

Részemről Firefox FTW!

A Chrome-tól undorodok. A kinézetétől is, attól is hogy a Google trójai falova, attól is hogy magát akarja de facto szabványnak nyomni. Pont olyan mint a Google összes többi agresszív szemete, ami elfojt mindent maga körül.

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#27) Micsurin válasza btprg (#26) üzenetére


Micsurin
nagyúr

3310-est merem ajánlani. :DD

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#28) markknight


markknight
veterán

Én még mindig azt vallom, hogy a saját platformukon azt csinálnak amit akarnak. Nem elég, hogy a szomszédot be kell engednem a telkemre, még egy szobát is kell adnom neki a saját házamban. Elképesztő.

(#29) ForRedGlory


ForRedGlory
félisten

Őszintén? Azért, mert a legjobb böngésző, mondom ezt úgy, hogy kb 1.5 éve váltottam almára, előtte rá sem bagóztam.

(#30) 66zio válasza markknight (#28) üzenetére


66zio
tag

Pedig ugyan úgy kéne az online világban a verseny mint az offlineban. Persze lehet CBA-ban is vásárolni, de mégis valamiért a beengedett szomszédok lásd Lidl, Tesco, stb olcsóbb. Szerintem az az elképesztő, hogy van aki szerint ha nincs verseny attól jobb lesz a fogyasztónak.

(#31) markknight válasza 66zio (#30) üzenetére


markknight
veterán

Inkább az, hogy vannak fentebb akik tényleg elhiszik ezeket. Még jó, hogy a BMW-t pl nem állítják kerhóra azért mert az ő alkatrészeik vannak az autóba mi több, a McDonalds-ot is be kéne perelni mert nem vásárolhatok ott Whoppert!!! Milyen jogon akarják rámsózni ők a BigMacet?!

Ez pontosan ugyanaz a baromság minthogy ne csak AppStore-ból lehessen appot letölteni.. Csóró Apple nem tud mit csinálni, fejet kell hajtani a marhaság előtt. Formálni akarják itt a piacot és nem azért, hogy nekünk jó legyen.. meg verseny. Hagyjuk már. Azért, hogy legyen több lehetőséged máshol is elverni a mégtöbb pénzt.

Saját rendszeren, saját hardveren nem lehet már lassan az amit te akarsz. Kit zavar? Kinek fáj, hogy Safarit használnak?

[ Szerkesztve ]

(#32) aprokaroka87 válasza markknight (#31) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Senki nem mondja hogy az a baj hogy Safarit használnak.
Bár azt is tegyük hozzá hogy az alternatív alkalmazások keresése meg felhasználói feladat lenne.
Aki lusta beírni azt az adott app áruház kereső mezőjébe hogy " Browser, böngésző, internet " az így járt.

(#33) 66zio válasza markknight (#31) üzenetére


66zio
tag

Hát akkor el kell keserítselek. BMW-kbe is lehet utángyártott alkatrészt vásárolni, beszerelni. Tehát most te amellett kardoskodsz, hogy csak gyári alkatrészeket lehessen beszerelni? Miért? Főleg ha nem rosszabb, vagy ha már nem gyárt hozzá a BMW mert régi modell?

(#34) markknight válasza aprokaroka87 (#32) üzenetére


markknight
veterán

Szerintem ez akkor lenne baj, ha nem közölnék, nem tudná előre a user. Itt azért elég szépen lehet informálódni mit tud, hogy kell használni, ha nem tetszik alapból más készüléket választok. Pl nekem az sem tetszett, hogy a Microsoftba beleszálltak mert promózták a binget meg az edge-t. Egyiket se használom (már) de saját rendszere a Mikinek az is. Chrome OS-be sincs a Microsoft promózva, de az valahogy senkinek nem probléma.

[ Szerkesztve ]

(#35) aprokaroka87 válasza markknight (#34) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Átlag user elég nagy eséllyel nem fog alternatív alkalmazások kutatni, mert tippre 70-80% nem is tudja hogy létezik más út is.

(#36) csendes válasza markknight (#31) üzenetére


csendes
őstag

Pont ez a lényeg, hogy mindenki azt használhasson amit szeretne. Mivel iOS/iPadOS/macOS esetén minden böngésző webkit engine-t használ, nincs különbség a motorban. A hordozhatóság viszont fontos, hogy különböző gyártóktól származó eszközökön a gördülékeny működés érdekében ugyanazt a böngészőt lehessen használni és ne tudja bezárni egy gyártó sem ilyen módon a saját termékei közé. A másik az adatvédelem: a böngésző akár szándékosan tud adatokat lopni vagy a sebezhetőségeket kihasználva harmadik fél teheti ezt meg. Ha több böngésző versenyez, akkor ez javíthat a helyzeten, gyorsabban kiderülnek a sebezhetőségek, hamarabb javítják azokat, és általában óvatosabban bánnak a felhasználói adatokkal. Nem utolsósorban a böngészőkben alapértelmezettként elhelyezett keresők, illetve hivatkozások sok pénzt érnek, ha pedig monopolhelyzet alakul ki a keresőknél, akkor az nemcsak gazdasági előnyt jelent, hanem az információ feletti hatalmat és ezen keresztül társadalmi, politikai hatalmat is. Hasonlóan igaz ez a közösségi oldalakra is.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#37) btprg válasza Micsurin (#27) üzenetére


btprg
senior tag

6310i van :D

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#38) Yodafon válasza janeszgol (#3) üzenetére


Yodafon
senior tag

fu keci akkor meg egy ok hogy ne legyen iphone-om.... :W :R

I'm gangsta!

(#39) Rhino666 válasza Jefedrin (#4) üzenetére


Rhino666
őstag

Nem akarlak elkeseríteni, de amióta nincs Internet Explorer, a Safari a sereghajtó. :)

Nem azért népszerű a Safari, mert jó, hanem mert az iCuccokon gyakorlatilag le van tiltva minden más.

[ Szerkesztve ]

Rich enough to buy an iPhone, smart enough to not buy one.

(#40) Stauffenberg válasza Rhino666 (#39) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Nem azért népszerű a Safari, mert jó, hanem mert az iCuccokon gyakorlatilag le van tiltva minden más."

A vélemény egy dolog, de a csúsztatás egy másik. Fikázom én is eleget az Apple sajátos szabadságfelfogását, de ez a kijelentés egyszerűen nem igaz. iOS-en a webböngészők motorja kötelezően WebKit (az sem sokáig már), de ez nem jelenti, hogy az adott böngésző "le van tiltva", MacOS-en meg eddig is futott bármi más.

A Safarit én sem szeretem, de ne terjesszünk valótlant.

A Safari ugyanazért népszerű, mint anno az Internet Explorer volt, ez a default és a legtöbb felhasználó nem felvilágosult fórumozó, hanem csak azt használja amit kap a rendszerrel.

(#41) zolnagy válasza Stauffenberg (#40) üzenetére


zolnagy
őstag

A Safari ugyanazért népszerű, mint anno az Internet Explorer volt, ez a default és a legtöbb felhasználó nem felvilágosult fórumozó, hanem csak azt használja amit kap a rendszerrel.
Ez a te véleményed.
Valószínűleg abban igazad van, hogy a userek egy jó részét nem érdekli, hogy mást kipróbáljon, hanem azt használja, amit kap alapból.
Én viszont egyik rendszeren sem használtam sosem az alapértelmezett böngészőt (se windowson, se linuxokon, de androidon sem). Amikor viszont IOS-re váltottam, akkor egyből letöltöttem az operát, amit androidon is használtam, de mivel nem ugyanazt kaptam, hanem egy kiherélt verziót itt IOS-n, ezért tovább nézelődtem. Vagy 10 féle böngészőt kipróbáltam, de a végén a safarihoz tértem vissza, mert az állt legjobban kézhez, azon tudtm mindent egyszerűen beállítani (pl a szövegnagyítás több böngészőben nincs). Minden böngészőben volt valami, ami hiányzott, vagy nem tetszett.

(#42) Stauffenberg válasza zolnagy (#41) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Ez a te véleményed."

Nem egészen, még a UX designerek is tisztában vannak azzal, hogy a felhasználók 95%-ka semmit nem változtat egy rendszer/program alapértelmezett konfigurációján és ezekről tanulmányok is szólnak. Ez persze nem az app lecserélési szokásokról szól, de azért jó mérce.

"Valószínűleg abban igazad van, hogy a userek egy jó részét nem érdekli, hogy mást kipróbáljon, hanem azt használja, amit kap alapból."

Itt meg igazat adsz. Nem értelek. De köszi, hogy elmagyaráztad, hogy te is egy IT témában fórumozó geek vagy, mint mindenki ebben a topikban és ennek megfelelően el tudod dönteni egyedül is, hogy milyen böngésző jó neked. :) Csak éppen nem rólad/rólam/rólunk szólt a kijelentés, mi egy kisebbség vagyunk.

(#43) NumberGuy válasza catlaca (#8) üzenetére


NumberGuy
tag

"Az az elvem, hogy egyszerre csak egy amcsi cég kémkedjen utánam." -
Akkor gondolom Google helyett valami kínai keresőt használsz.

(#44) NumberGuy válasza Stauffenberg (#12) üzenetére


NumberGuy
tag

"Ez egy elég komoly faktor, de ott van ellenpéldának a Samsung böngészője, ami meg egyáltalán nem annyira népszerű, mint ami a márka piaci részesedéséből következhetne.".
- A Chrome is települ.
- Telepíthetsz bármilyen más motorral rendelkező böngészőt.

[ Szerkesztve ]

(#45) catlaca válasza NumberGuy (#43) üzenetére


catlaca
senior tag

Ja, bing helyett véletlenül a csingre nyomtam. :DDD
Lehet hülyének nézni az egyszerű júzert, de nekem ez használati tárgy, minek pazaroljam az időmet kísérletezéssel, ha megfelel a safari?
Ma már nincs időm játszadozni a kütyükkel, ha jók valamire, akkor használom.

“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)

(#46) arty válasza markknight (#31) üzenetére


arty
veterán

senki nem azt várja, hogy az almatelefonjában mikrofont cserélhessen, így a bmw-s példád marhaság.

ahogyan előtte a telkes példád is az volt (az almatelefon egy platform, egy "üzletközpont", onnan se tilthatod ki pl a... japánokat!).
úgy néz ki, te jó példákat nem tudsz kitalálni, ne is erőltesd :)

gondolom ha lenne alternativ sztór, neked is azonnal KÖTELEZŐ lenne használni és ott vásárolni, mint ahogy ma is egy másik ABC-be KELL menni, ahogy megnyílt mellettetek....

TE a saját almádon azt használsz továbbra is amit akarsz, valójában TE azt akarod megmondani, hogy más almások is azt használjanak, amit TE jóváhagysz :D :D

"Pl nekem az sem tetszett, hogy a Microsoftba beleszálltak mert promózták a binget meg az edge-t. "

A fajtád miatt volt egy rohadalom a web, amikor gyakorlatilag nem szabványweboldalak léteztek (html), hanem IE6 weboldalak, és a böngészőknek és a webfejlesztőknek minfenféle hekkekkel kellett élniük.

#40 Stauffenberg
" "Nem azért népszerű a Safari, mert jó, hanem mert az iCuccokon gyakorlatilag le van tiltva minden más."
A vélemény egy dolog, de a csúsztatás egy másik. Fikázom én is eleget az Apple sajátos szabadságfelfogását, de ez a kijelentés egyszerűen nem igaz. "

Többen leírták, hogy mivel ugyis minden "szafarimotoros", minek váltson szafariról... tehát mégiscsak IGAZ :)

[ Szerkesztve ]

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#47) markknight válasza arty (#46) üzenetére


markknight
veterán

Nem marhaságnak mondanám hanem inkább annak, hogy TE nem érted. Pedig elég egyszerű, a nem elvonatkoztatás az elbutulás egyik jele is mint tudjuk. A szoftverhez felhoztam egy hardveres (BMW-s) példát, de nem fogtad fel, helyette elkezdtél az iPhone HARDVERÉRŐL beszélni. Jaj. Amivel persze nem is lenne baj, ha nem csapnál át rendrakásba, meg tanácsok osztogatásába.

[ Szerkesztve ]

(#48) arty válasza markknight (#47) üzenetére


arty
veterán

a bmw alkatrésze a kerék.
a telefonod alkatrésze a mikrofon, nem a böngésző.

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#49) Stauffenberg válasza arty (#46) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Többen leírták, hogy mivel ugyis minden "szafarimotoros", minek váltson szafariról... tehát mégiscsak IGAZ"

De az ugye megvan, hogy a Chromium böngészőkben Blink motor fut, ami egy WebKit ("Safari") fork? Amúgy meg nem a motor fogja megoldani, hogy az eszközeid (ide értve a Windowst, Androidot is) között megoldott legyen a szinkronizálás, egy helyen tudd kezelni a könyvjelzőidet, jelszavaidat, olvasási listáidat, eszközök közötti link/fájl megosztásokat és így tovább.

Szóval valóban semmi értelme lecserélni a böngészőt... :W Ez akkora baromság, mint azt mondani, hogy nincs értelme a Chrome, Brave, Edge, Vivaldi, Opera között váltani, hiszen mindegyik a Blink motorra épül.

(#50) nesd válasza Stauffenberg (#49) üzenetére


nesd
csendes tag

De az ugye megvan, hogy a Chromium böngészőkben Blink motor fut, ami egy WebKit ("Safari") fork?

Hiába fork a Blink, azóta eltelt több mint 10 év. Ennyi idő alatt már közük nincs egymáshoz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.