Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Fényerő csúszka / Brightness slider
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Garry84: Sumák aprós?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.FantastiK
őstag
van egy program : Timeshift a neve.
ez olyan mint a System Restore a Windozerbe.
felteszed ezt a programot , ( ott van a Repo-ba.) ,, es ezen belul nyomsz egy 'CREATE Restore point' mielott frissitesz ,, igy barmikor vissza tudod allitani az egesz rendszert !
. . ez persze a BTRFS Particiot szereti a / -nek ( rendszer particionak ) !! -
dark2
tag
Sajnos nem sikerült kideríteni, sem a netes update összefoglaló, sem az által, hogy egy másik linuxot indítottam el, amivel hozzáfértem a fájlrendszerhez.
Újratelepítettem végül a legfrissebbel, most megy rendben.Már csak az a kérdés, hogy:
a. a nyílt driver van használatban még, ez leszámítva azt, ha játszanék - okoz-e gondot a mindennapi használatban és a rendszer frissítésekben?
b. ha átváltok a zárt driverre,nem-e megint egy újratelepítés lesz belőle? -
dark2
tag
Válasz saját magamnak, mert sikerült kiderítenem és kipróbálgatnom a megoldást és másnak is segíthet:
A Xonar DG-nél (és gondolom a többi hasonló Asus hangkártyánál) a driver alapértelmezetten azt a kimenetet veszi "fülhallgató"-nak, ami a kártyára rádugható gépház előlapján lévő audio csatlakozókhoz tartozik. Vagyis a kártyán lévő front panel tüskesorban találhatót.
Tehát a kártyára rá kell dugni a ház front panel csatlakozóját (audio és usb szokott egyben lenni) és abba a füles kábelét. Ekkor rendben, alsamixer-es állítgatás nélkül is van hang, illetve lehet az óra melletti hangerőikonnal a hangerőt szabályozni (akár egérrel is).
Azt is kiderítettem, hogy mivel a videokártyám HDMI csatija nem csatlakozik monitorhoz, így a videokártyán lévő hangkártya alapból tiltva van.Költői kérdés, hogy miért nem működött ez az egész nekem normálisan eddig? Mert a házamból kontakthiba miatt tizenévvel ezelőtt kikerült az előlapi hang/usb panel... Szereznem kell egyet...
A próbára AC97 bekötésűt tudtam kérni és hibátlanul ment, a hangkártya leírása szerint AC97 és HDA kiosztású is mehet rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Nagyon sok hardveren megoldható lenne a resizable BAR támogatása
- Kínai tulajdonban sem változtat nevet a MediaMarkt
- Xbox Series X|S
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Újszerű! HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest