- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Szólánc.
- Itt az új LOGOUT!
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- SSD árfolyam
-
LOGOUT.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
"Nálam a Liebherr még listán van, elég impresszív az."
Nagyon jó kis készlet az, de "Technic" jellegében nekem jobban bejönnek a kevesebb motoros kialakítások, mert azokhoz kell igazán komoly mechanika, én meg azt szeretem. Nagyobb kihívás 1 motorral 4 funkciót megoldani. Ha minden funkcióhoz betesz a tervező egy motort, úgy eléggé faék lesz a szerkezet, de tény, hogy távirányíthatóság szempontjából viszont ez az előnyösebb megoldás. Csak én személyesen úgy vagyok ezzel, hogy ha távirányítós autót szeretnék, akkor vennék egy céltárgyat, viszont speciálisan a Lego Technic széria nekem a minél ötletesebb mechanizmusokról szól, ezért itt én ezt az irányt nem annyira preferálom. Bár sose lehet tudni, lehet, hogy imádnám. Még nincs meg. A repcsit (42025) közben beszereztem, most a Big Red van terítéken.
Apropó: Közületek senki sem GBC-zik?
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
Lehet, hogy pont igazad lesz, most néztem rá a 2024-es -eddig ismert- készletekre, és valóban, most eléggé rámentek a Space/Mars vonalra. Persze ez önmagában kevés, remélem technológiai oldalról is hoznak ezek valami szépet, ha már Technic. Pár korábbi készletet is nézegetek beszerzési szándékkal, pl. a 42025 (Cargo plane), és bár munkagépek/járművek, de terítéken van még a Big Red, a 42043 Merci truck, a 42055-ös kőfejtő, és talán a Liebherr R9800-as. Utóbbi mondjuk nem különösebben izgat fel a mobilos irányítással és a 7db?? motorral, de alkatrészforrásnak mondjuk jó lenne.
EV3-hoz mindent IS begyűjtöttem amíg még van, csak sajnos már nincs Hitechnic és a Mindsensors weblapja is leállt, úgyhogy a komolyabb hardvereket már nehéz lesz beszerezni.
Egyébként kíváncsi lennék, hogy azt a 42179-et lenyúlták MOC-okról, vagy...?? A Rebrickable.com tele van ilyenekkel, már évekkel ezelőttről.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Valami normális Technic készletet vármék, ami nem munkagép és nem autó. Vagyis nem fog teljesülni a vágyam. Egy 8480 szintet látnék szívesen, de olyat a Lego jó ideje nem csinált. A másik amit várnék, az egy új Mindstorms (leginkább egy EV4 képében), de ezt a szériát is kinyírta a Lego, szóval ezt is hiába várom, pedig a Technic szérián kívül gyakorlatilag már csak ez tudott érdekelni a Lego-ból. Úgyhogy a magam részéről biztosan nem 2024 lesz a Lego éve.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz po1son #75842 üzenetére
Kockastore-nak utoljára kb. a 90-es évek végén volt értelme, amikor még nem indult meg az online alkatrészértékesítés és a Bricklink. Akkor örültünk mint majom a farkának Dániában, hogy vehettünk külön elemeket MOC-hoz és nem kellett készletekből összevadászni. Na de ma már ezzel akarnak dobbantani? 30 éves lemaradásban vannak.
-
Vesa
veterán
válasz Tony21 #75815 üzenetére
A 42082-t én is vadászom egy ideje, de a bontatlanokat horror áron akarják adni itthon, hülye meg nem vagyok. A használtakkal pedig Bricklink bontatlan áron próbálkoznak, szóval BL MISB vásárlás lesz belőle, mert a magyaroknál elgurult a gyogyó.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Némi fáziskéséssel (8-10év) behúztam egy EV3 készletet, úgyhogy már csak az 51515-öt kéne megtalálni jó áron, bár hogy őszinte legyek, nem igazán jön be az a készlet. Viszont akkor teljes lenne nálam a Mindstorms éra. Illetve ha valaki netán tud beszerzési helyet jó áron Power F. motorokhoz és egyéb vonatkozó cuccokhoz (akku, távirányító, LED, IR, stb.), kérem ne tartsa magában és küldjön privit!
-
Vesa
veterán
válasz Dilikutya #75431 üzenetére
Ja bocs, arról lemaradtam. Na, de akkor legalább neked még jutott. Mondjuk az Euronics nem az a tipikus hely, ahol alapból Lego-t keresnék. Biztos nem tartanak nagyobb készleteket, csak ilyen kb. "ezt is árulunk a futottak még kategóriában".
-
Vesa
veterán
válasz magickonfig #75429 üzenetére
Gondolom szoftverrel figyelik...Vagy volt belőle 1db aztán kész.
-
Vesa
veterán
válasz kbalage2 #75395 üzenetére
Hú, köszi az infót! Esetleg még több lehetőséget ad a Raspberry Pi Build HAT, bár az hardver, és ahhoz nincs GUI-s fejlesztőkörnyezet szerintem. Nem lenne hülyeség integrálni az általad linkelt megoldásba, pontosabban jó lenne, ha támogatná a szoftver, de nyilván bilibe lóg a kezem.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz Gizmo86 #75310 üzenetére
Köszönöm a választ! Hozzád hasonlóan, én sem tervezek mindent külön szedni, ez már gyakorlatilag lehetetlen is lenne, annyi fajta alkatrészt gyártott a Lego (már típus szerint is lehetetlen, nemhogy még szín szerint is). Viszont MOC építésnél engem rettenetesen idegesít, amikor nem találok egy alkatrészt és azzal megy az időm építés helyett, hogy keresni kell a brutál mennyiségű ömlesztett dobozokban valamit. Valamennyire már szétválogattam régebben, pl. technic gerendák, elektronikai alkatrészek, pneumatka és egyebek legalább külön vannak, de annyi apró kis bisz-basz van még, hogy néha az élettől is elmegy a kedvem amikor nem találom meg ami kéne.
-
Vesa
veterán
válasz HellGreg #75312 üzenetére
Nyilvánvalóan kereskednek. Tele van a net ezekkel, nem csak Lego. A Lidl és egyéb multiknál időszakosan kapható szerszámokat, gépeket, mindenféle egyéb terméket is rendre tizesével felvásárolják, aztán miután már nem kaható, teszik fel a netre némi haszonnal. Sima seftelők, kicsi tőkével, szerintem max. 1-2-3 milliót forgatnak. Szerintem el tudja adni, mert Ti itt egy Lego fan közösségként, átláttok a szitán, de az átlag anyuka, akinek a gyereke szülinapra kérte az XY készletet, nem fog. Megveszi ami szembe jön.
-
Vesa
veterán
válasz HellGreg #75305 üzenetére
Az a baj, hogy sokan rászálltak a témára. Anno 2000 körül amikor én nagyban vettem szetteket, még iszonyatos értéknövekedést produkált egy MISB készlet, mert a gyűjtőkön kívül gyakorlatilag senki nem vett Lego-t csak azért, hogy ott álljon kibontatlanul a polcon. Így kevés volt a jó állapotú régebbi készlet. Ma már, mivel nagyon sokan rááltak befektetési céllal, ez messze nincs így. Mert sok lesz az eladó készlet, az árat pedig a kereslet/kínálat aránypár határozza meg.
-
Vesa
veterán
Ha vannak itt olyanok akik MOC-oznak is, akkor tőlük kérdezném, hogy ki, hogyan oldotta meg a szortírozást?
Van itthon kb. 100kg Lego, még régebben halmoztam fel MOC-ozáshoz (80% Technic és Mindstorms),de nem volt időm ezzel foglalkozni, azóta is be vannak dobozolva. Most szabaddá tettem egy helyiséget kifejezetten a Lego-hoz, de brutál sokféle alkatrész van. Ha csak a lényegesebbeket kezdem el rendszerezni, akkor is többszáz kisebb dobozra lesz szükség. Néztem szortiment szekrényeket, kihúzható fiókokkal, de abból horror ár lenne ilyen mennyiségben kiépíteni, többszáz ezer forint alsó hangon.Ha valaki már túl van ezen és van költséghatékony megoldása, az kérem ne tartsa magában!
-
Vesa
veterán
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Nincs véletlenül valakinek egy eladó EV3 készlete?
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Mindstorms EV3 nincs már? Nem találok sehol.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest