Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vinczetibor
aktív tag
válasz nebancsa #24929 üzenetére
Itt van a cég honlapja, amihez tartozik a "márka". [link]
Van tőlük egy seagull st1908 szerkezetes német nevű kronográfom, ami napi két másodpercen belüli eltérést produkál gyárilag, valamint egy általuk gyártott/gyártatott seagull 1963, ami messze nem olyan pontos kb. +10 mp-et tud naponta.
Mindkettővel elégedett vagyok, különösen a német nevűvel, de az lehet, hogy csak a véletlen műve, hogy olyan pontosat fogtam ki. -
nebancsa
senior tag
válasz nebancsa #24888 üzenetére
Meg is jött a Bishop óra kínai verziója. Amit sejtettem ennyi pénzért a tok az nem acél. Egyébként az eredeti seiko formához nagyon hasonlít, először kalibrálni kellett a mutatókat, de rendben működik rajta minden. Ennyi pénzt bőven megért, persze a seiko jobban kellene, de 100e-alatt nem kapható...
-
-
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #25029 üzenetére
Az eladó is látja, hogy megjött a csomag, ha figyeli még a nyomkövetést, de szerintem már elkönyvelte veszteségként. Tisztában vannak vele, hogy bukhatják az összeget, ha nem érkezik meg időben a termék. Hogy genyóság vagy nem, azt mindenki döntse el maga, szerintem emiatt ne legyenek álmatlan éjszakáid, nem kell őket félteni.
Amúgy milyen a szíj?
Egyéb:
Újabb Pagani csoda. [link] -
dzsi23
addikt
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz nebancsa #25040 üzenetére
Én a cápaláncon hordom továbbra is. A Favinovtól rendelt egyenes mutatók rengeteget dobtak rajta. Nekem is az egyik kedvenc mindennapos lett, bár pár napja a "bronz" 150-est hordom éjjel-nappal. Ezt az időjárást szereti, napi +10 s alatt jár, ami szép tőle. Főleg azért, mert az első, 6 éve szervizelt Vosztokom szerkezete hajtja.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #25052 üzenetére
Ez valódi Citizen? Csak azért kérdezem, mert hirtelen rákeresve maláj oldalak jönnek fel, de nem merültem nagyon bele.
#25055 xcvbxcvb:
Ez tényleg jónak tűnik, kár, hogy EU raktáron nem sok natot látok aliexpressen. Órát így is Kínából kellett rendelnem, mert abban a színben, ami nekem kellett, szintén nem volt EU-s, de kétlem, hogy idén megjön. Neked mennyi idő volt? -
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #25106 üzenetére
"nálam most már előny ha egy órába nem alap nh szerkezet van"
Miért? Oké, hogy nem akarod szervizbe vinni, és 5 év alatt megszolgálja az árát, de azért jó, ha azalatt az 5 év alatt kisebb valószínűséggel adja meg magát.#25107 lemmy71:
De ez mind hamisítvány; jó az nekünk, hogy bőséges a kínálat?#25109 xcvbxcvb:
Az forintban kb. 47 ezer, fashiondays.hu-n szinte ugyanannyi. -
Fall-N
veterán
válasz nebancsa #25113 üzenetére
Azért azt is vedd számításba, hogy egy Seiko NH szerkezetet könnyen és olcsón le tudnak szervizelni, így nem 5 vagy több évig tud üzemelni, hanem sokkal tovább. Kínainál ez nem opció, bár teljes szerkezet csere működik. Persze értem, hogy sokan impulzus vásárlást csinálnak és előbb megunják az órát, mint ameddig működik, de lehet tartósabb is egy óra. Főleg a kvarc órák mennek ki a világból. Sok 20-30 éves Casio müködik simán és ha a forma nem avul el, akkor miért ne lehetne hordani? Seiko órák is örökzöldek formára, sőt még a régebbiek izgalmasabbak is. Kinek ne jönne be egy '70-es vagy '80-as évekbeli párnatokos Seiko.
-
zola96
senior tag
válasz nebancsa #25117 üzenetére
Veszel egy 80dollaros nh szerkezetes orat, 5ev mulva rakoltesz max 10et... mindezt úgy,hogy ugyanazt a szerkezetet kapod meg mint ami a seiko 5os sorozataban van jelenleg. Szerintem igenis megeri nh szerkezetes orat venni,mert olcson fogjak szervizelni es ha el is romlik alkor se kell a gatyadat rakolteni mert ismerik.
-
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #25119 üzenetére
Természetesen nem kell besz@rni a kínai szerkezettől, én is kipróbálnám most némelyiket, pl. a szkeletált, 28800bph-s, 72 órást, ha nem csúnya órát csinálnának belőle.
Viszont japán szerkezetnél az a kérdés, hogy tönkremegy valaha, vagy csak a kötelező szervizeket igényli, kínai szerkezetnél meg inkább az, hogy mikor megy tönkre. -
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #25121 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy mit tudnak csinálni, hanem az, hogy mit csinálnak. Hiába tudnának jobbat csinálni, ha (általában) még mindig csak a mennyiségre mennek, nem a minőségre, és minőségellenőrzésre egy fillért sem költenek. Ezért nem áll meg a hasonlat Japánnal.
"Legidősebb seagull szerkezetes órám 3 éves, még köszöni jól van."
Senki sem mondta, hogy nem járhat 3 évig. És azt sem, hogy 10 évig nem járhat. Megtörténhet.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz nebancsa #25119 üzenetére
Azért nem, japán szerkezet sokkal megbízhatóbb. Ha annyira jó lenne már bármelyik kínai szerkezet, akkor hidd el használná több nem kínai tokozó cég is. A Myota és a SII szerkezetek pont azért népszerűek, mert olcsók és sokkal jobbak. Kínai cégek is csak az olcsóbb órákban használnak kínai szerkezeteket, mert csak az fér bele a keretbe. Alkatrészt is előbb be lehet szerezni ezekhez, ne úgy mint ezeknél a kínai csodáknál.
[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
-
Caldera
aktív tag
válasz nebancsa #25181 üzenetére
Melyik fekete? Mert 2 féle van, illetve most már van egy kék változat is. A 1/4 narancs lünettás feketén én is gondolkodtam, de a fehér mellett döntöttem mert különlegesebb, és nem bántam meg.
Nem, csak fémszíj van hozzá. A szilikonos után olvasva, nem túl tartós. Ha szilikonnal rendeled később elérhető hozzá gyári fém szíj 20$-ért. A lume-t az Orient Ray2-vel tudom összehasonlítani, mert előtte azt hordtam napi szinten (most pihen). Ez nincs olyan tartós és erős (a Ray2-t még reggel látni), de túl rossznak se mondanám. Engem nem igazán zavar. De összességében nagyon minőségi (jó paraméterekkel) és szép óra ezért az árért.
Van egy Mako3-om is, ami már pl. 100e Ft-os kategória, abban van zafír, de pl. a lünetta betétje még annak is csak festett és a szíj végszem, csat is hajtogatott lemez.[ Szerkesztve ]
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
@mriya@
őstag
válasz nebancsa #25200 üzenetére
Ismerős éppen egy automata "iwc"-vel kínlódott, amikor bementem hozzá a szíjat beállíttatni.
Akkor mutatta, hogy a szerkezet szétszerelésekor eltört valami pirinyó alkotóelem, és ez az anyagminőség jellemző a kínai werkekre.
Emiatt külsős munkákat nem is vállal.
Igaz, nemrégiben egy eredeti Breitlinggel is elzavart a márkasázervizbe.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Ra3
őstag
válasz nebancsa #25372 üzenetére
Nekem a jobb oldali van, csak sötétkék számlappal, erről írtam feljebb a szösszenetet. Van pár olyan feature benne amit normálisabb márkából 4-5x ennyiért se kapsz meg (pl kerámia bezel), nekem arra mindenképp jó hogy már tudom ez a Rolex design ebben a méretben alapvetően bejön, ha veszek belőle valami jobb minőséget ez lehet hogy akkor is megmarad.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Addel
senior tag
válasz nebancsa #25502 üzenetére
Ne már, ilyet csak csak kitartott fideszes picsák hordanak.
https://qubit.hu/2021/02/06/ime-az-uj-magyar-nepviselet-rogan-barbara-es-orban-rahel-oraja-az-audemars-piguet-royal-oak[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest