Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #22574 üzenetére
Ja, az áruk sem asópócos... Azok közül 10-15 volt meg anno, illetve az Epic-ből van még egy 3ml, de igazából az ő illataik sem fogtak meg. Pedig a kb. legnépszerűbbeket végigpróbáltam. Az egyik Opus mondjuk nem volt rossz, de már nem emlékszem melyik. Talán az 5, vagy a 6...🤨 ehhh...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #22576 üzenetére
Jelenleg? Jó kérdés, nem gondolkodtam rajta ebben a formában. Olyan bőven van, amiben csalódtam (ház), de ha azt nézzük, hogy ebben a pillanatban kitől van a legtöbb parfümöm, az a Rasasi. Ettől még persze nem kedvenc, de szerintem jó cuccaik vannak. Sőt, azt hiszem a designerek tanulhatnának tőlük. Jó illatok, és a csomagolásaik is olyan példásan szépek, hogy ihaj! Le a kalappal.
A Figment nem volt meg. Mikor az megjelent, már épp leszokóban voltam a mintagyűjtögetésről.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Na jó, beadtam a derekam ennek a gepárdos Rasasi-nak. Ezt tiszta Black Afgano, csak a zöldes felhang nélkül.
Meg azért mellécsaptam egy régóta halogatott darabot is. Sokat vacilláltam, de végül győzött (megint) a kíváncsiság. Kár, hogy nem előbb vettem meg, mert baromi jó! Csak azt nem értem, hogy 50ml-es létére miért ekkora bazi üvegbe rakják?Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #22591 üzenetére
Van ilyen gumírozott üvegű kiadás, nem is olyan régen láttam valahol, de hogy eredeti e? Passz...
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #22593 üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy a tesztereken van... Van olyan, hogy a teszter pl. más koncentráció, mint az árúsított.
-
niof
addikt
válasz rushty #22595 üzenetére
Vegán parfüm? Na haggyad má!...😄 Gyakorlatilag nincs már olyan alapanyag, amit az IFRA nem tett tiltólistára, ami állati eredetű. És szinte kivétel nélkül szintetizálhatók. (Több kevesebb sikerrel...) Szóval ezt nem annyira érzem valós igénynek, mint inkább egy szűk rétegnek célzott marketingfogásnak, hátha bejön alpon.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #22643 üzenetére
Nem ismertem, nem tudom mekkora arc lehetett, de szegényt elég randa fejjel áldotta meg a sors. Hozzá képest én tök szép vagyok, pedig nem...
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #22658 üzenetére
Mekkora mázlista vagy, hogy neked minden ilyen sokáig megmarad a bőrödön. Irigyellek, komolyan.
-
niof
addikt
Annyit nem adok érte, amennyiért vesztegetik. Eddig a legdrágább amit hajlandó voltam kifizetni, az a Musiqa Oud volt. De most már maradnék 50k alatt, ha egy mód van rá. Egyszerűen eljutottam odáig, hogy nem ér nekem annyit.
Amúgy az olcsó arabok közül érdekes módon többet dícsértek meg, mint a niche illataim közül. Ez azért elgondolkodtató. De persze eddig a Dior Homme Intense visz minden számlálót nálam ebből a szempontból.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Mondjatok nekem tartós, virágos férfi illatokat pls! Esetleg némi oud-al. Vagy töménytelen mennyiségű oud-al.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz phaet0n #22677 üzenetére
Az Ajmal esetleg érdekes lehet, a többi ilyen mehhh...
Inkább olyasmire gondoltam, mint a Faqat Lil Rijal, csak tartósabb kivitelben. Abban kb. fürdeni szeretnék, kár, hogy felhígították. Mindenhol azt olvastam, hogy mikor kijött, igazi nukleáris erejű illat volt, ahhoz képest a mostani lájtos.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz tomargus #22683 üzenetére
Hát, nekem volt Wood Essence-em, ha az "erős" neked, akkor részemről passz. Szerintem az egy kifejezetten gyenge intenzitású illat. De persze rajtad/neked lehetett sok. A Bvlgari-tól nekem a pour Homme Extrême sokkal tartósabb volt. Igazi szuper nyári friss illat, egyáltalán nem nehéz. És nem kell naponta többször fújni. Szerintem tegyél vele egy próbát.
-
niof
addikt
Egy kis dokumentumfilm az oud-ról:
Scent From Heaven
Elég durva dolgok vannak benne. Anyagilag is, de minden más értelemben is.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Misogi #22745 üzenetére
Hát, sok minden múlik azon, hogy milyen fajta. Nagyon szélesen szét lehet bontani a dolgot. Csak kapásból 3 irányba el lehet indulni. 1.: szintetikus, 2.: termesztett, 3.: természetes.
Az elsőt inkább hagyjuk is, a legtöbb vélemény szerint nem ér semmit, illetve meg sem közelíti, még a termesztettet sem. A termesztettnél fontos a származási hely, illetve a feldolgozási, lepárlási módszer, valamint az "öregítés". A harmadik, amely nyilván a legdrágább és egyben legritkább parfümösszetevő (ha egyáltalán kapsz ilyet, bár a videóból kiindulva azt nem pocsékolják el parfümnek), aminek grammja (a fának, nem az olajnak) 1000$ körül alakul, teljesen más minőséget képvisel. Ezzel egy átlag földi halandó valószínűleg soha nem is találkozik. Van a videóban egy fa, ami több, mint 200 éves, egy szentély udvarán áll, állandó katonai őrség van mellette. Japánok, 23M $-t ajánlottak a templomnak a fáért, de nem adták el.
Szóval, mikor azt mondja valaki, hogy istállószagú oud, minimum ennyinek a parfümszertő emberek fejében meg kellene fordulnia erről az alapanyagról. Én eddig pár félét tudtam szagolni, és valóban, volt egy-kettő, aminek volt egy jellegzetes, szúrós szaga, de jellemzően csak rövid ideig, majd onnan átalakul, és illattá válik. És eddig, az olcsó szintetikusok kivételével, mindegyikből előbújt egy jellegzetes, kellemes fa/fás illat is. Én nagyon szeretem.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Már csak az a kérdés, hogy innen hova tovább? Ott tartok, hogy amiben nincs, és nem domináns az oud, az nagyjából nem is érdekel...
Ötletek? A klasszikus oud+rózsát lehetőség szerint kihagynám, van is olyanom, amiben szerintem nagyon jól egyensúlyban vannak (Oud Palao), és ha sok a rózsa, azt meg nem bírja a bőröm. De más virág+oud kombók érdekelnek. Gourmand és édes vonal sem gyere be .
Esetleg attarokat hol érdemes keresni? Az még egy szintlépés lehet esetleg...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz phaet0n #22756 üzenetére
Semmivel nem látom rosszabbnak, mint bármelyik random cég műanyag kupakját. Persze vannak igényesebbek (mágneses, full fém, pl.MFK, fa, stb.), és tényleg picit fura a kidolgozása, de legalább jól néz ki, passzol a design az üveghez.
-
niof
addikt
válasz RangerFox #22758 üzenetére
Én már rég kiszemeltem, hogy kéne rendelni tőle mintákat, engem érdekelne. Nem nagyon lehet negatív véleményt olvasni róla. Viszont az EU-ba való szállítás (amikor utoljára néztem) elég drága lett, az alkohol és egyéb alapanyagok miatt más elbírálás alá esik (veszélyes anyagok). Egyik videójában volt róla szó, hogy próbál partnert keresni az EU területén, hogy ennek a költsége csökkenjen, nem tudom ez most hogy áll, egy ideje nem néztem...
-
niof
addikt
Igen, valami ilyesmiről volt szó, de ország nem rémlett, csak az, hogy akar egy olyan EU partnert, ahová "nagy" mennyiségben tud árút vinni, és utána onnan szortírozni, mert a nagyobb mennyiség esetén a vegyi anyagok beszállítása az EU területére megoszlik, és nem egy-egy kis tételt terhel. Valamint ha az EU engedélyek megvannak, akkor már az egyes országok közti mozgás egyszerűbb.
A "gyár" híre kissé ambivalens érzéseket kelt bennem. Egyfelől jó, mert talán folytonosabb lenne a készlet (most van olyan, hogy egy-egy termék akár hónapokig nincs, mivel pár fős manufaktúra a cég jelenleg), másfelől aggódom, hogy gyári keretek közt is tartani tudják e majd a minőséget, illetve a felmerülő extra költségek miatt az árak hogyan alakulnak.
Bár ugye jelenleg merőben hipotetikus a kérdés, mivel még nem tudtam tőle eddig rendelni semmit sajnos...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #22777 üzenetére
Na fasza! Mégis mit akarnak még betiltani? Így is már rohadtul túlszabályozott az egész.
Jut eszembe! Ha esetleg már tudják, hogy mi lesz az új szabályozás, lehet, hogy másik cégeknél is lesz hasonló "akció"? Csak hogy az eladhatatlant is el lehessen adni, még időben?
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz Yszapos #22801 üzenetére
Szerintem tévedsz. Lehet, hogy van itt 1-2 jobban kereső tag, de nem gonolom, hogy sznobokkal lenne tele a topik.
Ha a saját példámnál maradok, én kb. 20-25 éve a desiger gyártóktól vásároltam, csak akkor még fingom nem volt róla, hogy így hívják őket, majd nagyjából úgy 2006-2007 körül elegem lett az unalmas tucatillatokból. Kb. ott kezdtem mintákat gyűjteni, akkor még csak parfümériákból. Hamar rájön az ember, ha egyszerűen általánosan jobb minőséget akar, akkor másfelé kell elindulnia. Itt jönnek képbe a niche gyártók. Csak az a baj, hogy a legtöbbjük igencsak hasonló szemlélettel bír, mint a designerek, ráadásul piszkosul megnyomják a ceruzát. Legtöbb esetben itt is célszerű a mintarendelésnél maradni, már csak anyagi okokból is. Aztán, ha megtaláltad, hogy mi kell neked valójában, akkor vagy megveszed, vagy álmodozol róla. Én sokáig utóbbi stádiumban voltam, mert egyszerűen nem engedhettem meg magamnak egy 20k feletti illatot. Aztán mikor már megtehettem, meg is vettem párat. De hamar elmúlt a láz, és újra beindultak a mintarendelések. Immár a világ sok tájáról. Egy idő után már tudtam, mit keresek. Figyeltem az összetevőket, a háttérsztorit, ami egy-egy gyártó mögött áll, és a lehetőségeimhez képest vettem ezt-azt. Sokáig elégedett voltam, aztán jött a keleti vonat (nem elírás) és az oud, csak én kicsit később szálltam fel rá, mint a legtöbben (sajnos).
Itt kezdtem elhagyni egyaránt a desiger és a niche világot, mert szerintem a keleti gyártók külön kategóriát képeznek. Ezzel persze lehet nem egyetérteni. Most ott tartok, hogy már szinte kizárólag csak az oud alapú illatok érdekelnek, megtaláltam a magam Szent Grálját. Ezt a különféle gyártók, más-más tálalásban tárják a világ elé. Ez az egy összetevő önmagában annyira komplex, hogy gyakorlatilag teljesen felesleges mással kombinálni, ha jó minőségű. Persze vannak olcsóbb (pl. Nashwah) és drágább, de kiváló kompozíciók, itt már mindenki maga döntse el, hogy merre tart, mi a fontos. Én vagyok annyira önző, hogy a magam örömét keresem egy illatban, szeretek elveszni, úszni bennük. Ezt az élményt önmagában egy designer, vagy sok niche esetén nem kapod meg. Legalábbis én nem kaptam meg. Az oud viszont nekem önmagában is megadja. Épp azon dolgozom, hogyan tudnék direktben az UAE-ből olajokat rendelni, de úgy tűnik nem olyan egyszerű. A távolkeleti (Indonéz, Thai stb.) piacba meg még nem tudtam magam beleásni. Szóval, nem mind sznobizmus, ami annak látszik, a saját esetemben inkább ezt rajongással átitatott hobbinak nevezném.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz w.miki #22808 üzenetére
Részben, ahogy írták is, semmi konkrétumot nem írtál. Másrészt, ha visszalapozol, jómagam nem igazán szoktam nagyon ajánlgatni, inkább csak véleményt mondani, ha felmerül egy-egy darab, amit ismerek. Amúgy meg nem nagyon hiszek az ajánlgatásban, mert meg kell szaglászni. Lehet, amire én azt mondom, hogy jó, azt te azonnal vissza is teszed a polcra, miután megszagoltad.
Yszapos:
Nekem a Montale is csalódás, talán 2 kivétellel túlhypeoltnak tartom. Az elérhető arabok közül eddig a Rasasi győzött meg leginkább. Azok közül amelyik általában népszerű, nem nagyon lehet mellélőni, max az illat nem tetszik, de minőségi probléma eddig nem volt. A Swiss Arabian meg pl. az ellenpólus. Igaz, kevesebbet próbáltam közülük, de volt olyan, ami konkrétan WC illatosító lett, volt amelyiket meg simán kidobtam, és soha többé tőlük semmit.
A 2 új szerzeményem, a két Ajmal teljesen más szint (Mukhallat Shams és Dahn Oudh Al Shams). Valamerre ebbe az irányba szeretnék majd tovább haladni, lehetőség szerint.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
-
niof
addikt
válasz w.miki #22817 üzenetére
Én régebben azt csináltam, hogy bementem a Müllerbe, fogtam 20 papírt, és kifújtam rájuk 1-2 fújást, majd rátettem a dobozra. Mire körbeértem a soron, kezdtem előről, mert elpárolgott az alkohol, és elkezdtem szaglászni. 3-5 mintánként mentem babkávét szagolgatni, hogy észhez térjen az orrom. Így végigjártam a mintákat, és kiválasztottam párat, amiből kértem fújós mintát, hogy a bőrömön is kipróbálhassam. Ha valami ott is bizonyîtott, akkor azt megvettem. Persze ezt sajnos már nem lehet eljátszani, legalábbis a kaposvári Müllerben nem, mert túl sokan csinátak ilyesmit. Volt olyan (nem is egyszer), hogy 8-10 mintával jöttem haza, és ezt az ottani vezetés egy idő után nem nézte jó szemmel. Manapság 1, esetleg 2 mintát adnak, ezért inkább a neten szoktam rendelni.
-
-
niof
addikt
A Duro vagy a Pardon inkább oudosabb? Mindegyiknél említik, de a leírás alapján nem tudom eldönteni...
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #22870 üzenetére
Az tök jó! Akkor miért írják róluk? Mert Gualtieri nem köti a nyilvánosság orrára az összetevők listáját, és merőben csak találgatás?
Akkor légyszi ajánljatok már nekem valami jóféle, erősen oud alapú, de amúgy is fás/fűszeres illatot! Én már elvesztem a rengetegben... De lehetőség szerint rózsa nélkülit, vagy olyat, amiben nem domináns. Más virág esetleg lehet, csak mint már többször írtam, van is rózsa-oud kombó illatom, másrészt meg érzékeny a bőröm rá, így nem használhatom nyakló nélkül az olyat, ami rózsától súlyos.
-
niof
addikt
válasz bbdzyx #22874 üzenetére
"Mondjuk te pont ezek ellenkezőjét szoktad keresni."
Hát mondhatjuk... Viszont kicsit eltántorított a továbbiaktól 2 dolog is. 1 - problémás az olajak beszerezhetősége. Csak néhány cég van, aki szállítana ide, de a kínálat, hogy is mondjam, szerény. A másik meg az ár. Értem én, hogy az alapanyag miért drága, meg hogy ahány annyi féle, meg kinam és társai, de azért szállítással (adott esetben vám és áfaval) együtt túlzásnak érzem a közel 50k-t 3ml olajért, ha valami (elvileg) normálisabbat szeretnél.
Szóval itt vettem egy kanyart, nem 180°-ot, mert azért egyszer kerítek majd rá sort, de nem most.
Amúgy az ajánlásra. Ezt konkrétan nem ismerem, de anno pár mintát rendeltem a neroli-ból tőlük, a tartósságuk nem tetszett. És ennek sem meggyőző a fragrantica adatai alapján.tibbike01
A Gucci-t már máshol is láttam, hogy dicsérik, talán adok egy esélyt neki. A TF-ot ismerem, van is itthon belőle még 2-3ml. De ez annyira nem tetszik, hogy vegyek egy egész üveggel. Egyedi, meg minden, de annyira nem estem azért tőle hanyatt. Meg mások sem, pl. a kollégák közül...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz phaet0n #22878 üzenetére
Nekem is volt Black Aoud, szintén notino-s, de egyik Montale-on sem volt QR kód. Ez valami új dolog? Ráadásul elég randa is. El nem tudom képzelni, hogy a designerek meg a PR csapat átenged egy ilyen ocsmány valamit, ami ennyire nem passzol a termék megjelenéséhez. Esetleg a cakkos széle miatt, ez valami vinyetta? Az meg főként gyanús, hogy le van kaparászva a batch kód.
Nálam, ha jól emlékszem, matricás batch volt, az is gyanús volt nekem, mert én pont gyártói mintával néztem össze, és a minta tök jó rózsa volt, a notino-s meg szúrós, olcsó hatású.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz metrion #22886 üzenetére
Erre csak annyit mondok, Pierre Montale...
Más.
Végül is nem Nasomatto mintákat rendeltem. Bedobtam 3 klasszikust (bár ebből kettő biztosan reform. sajnos), amiket ezer éve ki akartam próbálni. M7 Oud Absolu, Kouros, Antaeus. Valamint szerettem volna egy Alexandria II-t, de arról az eladó lebeszélt, mert sokan nem tudják (én sem tudtam), hogy az eredetihez képest jelentősen felhígították, és nem az már, ami régen volt. Ezen felbuzdulva választottam két FM-t, a Moon-t, és a Promise-t. Nagyon kíváncsi vagyok rájuk! Ha tényleg olyanok, mint a hírük, később rendelek még egy Dawn-t is, ha már Night nincs senkinek...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Pénteken megjött a feljebb említett csomagom. Ajándékba kaptam egy 0,5ml-t az Alexandria II-ből is, így volt lehetőségem kipróbálni azt is. Na, akkor egy kis véleménynyilvánítás, kipróbálási sorrendben:
The Moon: Na, valami ilyesmi kellene legyen egy gyümölcsös illat. Tényleg, mintha gyümölcsöket szagolgatnék. Tartós, de nem annyira, mint vártam. Túlértékelt, túlárazott, de jó.
Promise: Sosem gondoltam volna, hogy az alma illatát így le lehet utánozni. Szinte a nyál összefut a számban. Tök jó! Elég tartós is. Meglátjuk, a kollégák mit szólnak hozzá. Ezt még el is tudnám képzelni megvételre, nem túl édes, és friss is. Tavaszra jó lenne talán.
Alexandria II: Ehh... Ebben semmi különös nincs. Az eleje kicsit fűszeres, de utána már szinte geil, édes, leszáradásban szinte Grand Soir. Nem.
M7 Oud Absolu: Tartós, a leszáradása jobban tetszik, de mindent összevetve nem az én világom. Kissé régies illat. Nem.
Antaeus: Ez nagyon jó! Friss, kellemes, meglepően tartós. A rózsa nem domináns. Ilyet venni fogok egy teljes üveggel.
Kouros: Első körben kicsit gyógynövényes, kesernyés volt, ami kicsit megijesztett, de amikor lenyugszik, ez is nagyon kellemes. Érdekes módon nem mutat semmi állatias jelleget, pedig sokan azt állítják róla. De nekem valahogy nem az, inkább a vetiver és a tölgymoha érződik. Valamint nem igazán érzem régiesnek, szerintem ez manapság is teljesen hordható illat.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest