Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neck
veterán
Sziasztok,
Régen tiniként sokat bringáztam, de egy ideje abbahagytam. Akkoriban olcsó, fos, nehéz montik voltak, gagyi műanyag cuccokkal rajta.
Most van némi pénzem (150-200e), hogy ismét vegyek egy (reményeim szerint) frankó bicót magamnak.Felhasználás: Időnként aszfalton bicózás, de szeretném bevinni erdőbe is. Mivel a kondim eléggé gatya, fontos, hogy bírjam könnyen tekrni, főleg emelkedőn felfelé, itt a Bükkben sok a kaptató
Végigolvastam az összefoglalót, megnéztem egy csomó használt bicó hirdetést bikemag-on, de nagyon bizonytalan vagyok - fenti felhasználás mellé milyen bicót vegyek? A Trekking jött ki, de azok ronda papós bringák, ennyire még nem vagyok vén
Amivel a haverok jönnek, hogy csak XT váltós bringát vegyek, a többi fos, illetve hogy első teló, hidraulikus tárcsa, karbon váz legyen.
Ezek összességében viszont, nekem úgy tűnik, nem férnek bele a keretbe. Vagy igen? Szeretnék valami jó kompromisszumot, de azt is nehéz megítélni, hogy mondjuk egy adott hirdetés megéri-e, jó áron van-e. Annyi bringa annyiféle felszereltséggel létezik, hogy iszonyat nehéz megmondani, nem átverős áron hirdetik-e a cuccokat.
Honnan lehetne jól belőni az árakat, hogy jó áron jó gépet vegyek? Merida ajánlott márka?
Köszi
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Neck
veterán
válasz pc360 #109465 üzenetére
170-171 cm magas vagyok, és rövid a kezem-lábam
75 kiló vagyok.És köszönöm szépen előre is a segítséget
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Neck
veterán
válasz pc360 #109473 üzenetére
Ez a Merida mennyire éri meg az árát?
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz trialboj #109479 üzenetére
Írtam neki, meglátjuk
Szerk: Ez a Scott is tetszik, nagyon szép bringa, gondolom ez is jó, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
Ezek a Hervises akciók mennyire jók?
Esetleg, ha nagyon jó vétel:
KTM Fun XTEzen felül, van egy 30%-os hűségakció 15-17 között, megérheti arra várni inkább?
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz Hasaggymeg #109720 üzenetére
Látszik mennyire értek hozzá
OK, várok.An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Neck
veterán
válasz eladogeppc #109827 üzenetére
Súgok: szoktak alkudni a használt bringákból...
-
Neck
veterán
válasz Runner_fxr #109882 üzenetére
+1, én is ezt akartam írni.
Nagyon laikus vagyok monti viszonylatban, viszont a fogyáshoz, testalkathoz, életmódhoz valamennyire értek.
Előre szólok, ne értsd félre, amit írok, ne bántódj meg, de be kell látnod, hogy a testmagasságodhoz képest túlsúlyos vagy - ezt gondolom, Te is beláttad, mivel fogyira keresel bringát. Azt is be kell látni, hogy a testmagasságodnak megfelelő bringák nem 120kg-hoz vannak tervezve, főleg nem az olcsó, kommersz átlag bringák. 10 hozzáértőnek tűnő bringás írta Neked, hogy ne vegyél 55-ért újat, vegyél 65-ért használtat, jobban fogják bírni az átlagon felüli testsúlyodat. Segíteni szeretnének Neked, ha nem látod ezt be, akkor vegyél nyugodtan egy újat, ha szerencséd van, bírja majd, ha nem, az experteknek lesz igaza.Én úgy látom, nem azon a 10 ezer forinton fog múlni, az új bringa is hamarosan elkéri majd az összeget a megnövekedett igénybevétel miatt.
Én most 76 kiló vagyok, de voltam 92 is, 170 centivel. Sikerült egy haver régi cangáján széttaposni a hajtókarnál lévő részt egy emelkedőn kiállva a nyeregből...
Az meg már csak nagyon off ide, de mégis írom, fogadj meg valamit. A fogyás 80%, de inkább 90% helyes táplálkozás. Ha csak mozgással szeretnél fogyni, akkor vissza be is fogod vinni a mozgás után a megnövekedett kalóriát. Én 16 kilót fogytam csak kajával, odafigyelve a táplálkozásra...
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz eladogeppc #109884 üzenetére
Szívesen, szép munka, csak így tovább!
De a hozzászólásom főképp arra volt kihegyezve, hogy miért ajánlanak 65-70-ért olyan bicókat, amelyiken komolyabb a felni, az agy, a hajtókarok. Remélem, találsz megfelelőt.Én sem tudom, mit vegyek, pedig nekem 100-200 között van rá a büdzsé.
-
Neck
veterán
válasz eladogeppc #110212 üzenetére
Étrendről csak annyit, hogy magyarországon annyi csirkét nem evett meg ember, mint és salátával.
Nem attól fogysz, ha csirkét eszel - abból is lehet túl sokat enni
-
Neck
veterán
Ez mennyire éri meg?
-
Neck
veterán
válasz SirKero #110341 üzenetére
És ez olyan jó vétel? Én is kb ilyeneket néztem, és arra azt mondták, nem ér ennyit...
Ezen is Tourney meg Alivio váltó van.Vagy mi a fenét kell nézni a biciklin akkor, vétel előtt?
-
Neck
veterán
Ez mennyire éri meg? Merida Matts TFS 500D
-
Neck
veterán
Vélemény?
Simplon Zion (sose hallottam róla), de Deore XT cuccok vannak rajta...
Illetve, Merida TFS XC 100 ?
Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
Ezt véleményezze nekem valaki légyszi!
Merida Matt TFS XT 26"[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz pc360 #110985 üzenetére
Pesten én is látom, hogy olyasmi áron vannak, amiket mondtál, de itt Miskolcon minden arany áron van, a magánszemélyek drágábbak, mint a bolti, és kicsi a választék. Ha meg felmegyek Pestre, akkor bukok vagy 15-öt, és még lehet, hogy szar is, a garis meg majdnem ennyi.
Amúgy nekem is az a bajom vele, hogy 26-os, csak már bringázni szeretnék, használt nincs, bolti meg drága.
-
Neck
veterán
Ez a Mali mennyire rossz vétel?
-
Neck
veterán
válasz jjeahh #111524 üzenetére
Közben megvettem a Cube-ot.
+
Nekem nagyon kényelmesnek tűnik ez az M-es váz, mondjuk az átlagos emberkék hosszabb karúak és lábúak, mint én, én egy 170-es Gimli vagyok . Volt hozzá valami tűrhető fém pedál egyébként. A Rockshox teló nagyon jónak tűnik, összehasonlítottam tesóm Suntourjával (2017 Cube Aim-on van) , ez nem annyira rideg, pedig nem ül be alattam. A váltók jónak tűnnek, minimális állítás kell neki, de most se rossz. A váz fasza, nem repedt, nem rozsdás, egy karc van a teló külsején. Az ülés elsőre kényelmes volt (nyilván nem próbáltam hosszú távon). Schwalbe Smart Sam van rajta, szinte vadonatúj.
Érzésre több, mint egy kilóval könnyebb, mint tesómé (neki L váza van)-
Mindkét felniben 8-as van. A hátsó pici, az elsőben picit nagyobb, illetve az első féktárcsa is ilyen, kicsit beleér a fékbe a tárcsa, ha megforgatom a kereket.
Ez a tektro fék nem valami jó, de erre a szezonra marad.
Ezt ki tudom cserélni később valami shimanora?[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
Sziasztok,
Valami best buy lakat 8-12 ezer forint körül? Vagy ettől olcsóbb, ami ugyanolyan jó, mint a 8-12 ezres lakatok?
Köszi
-
Neck
veterán
válasz dunkel #111821 üzenetére
Nem szeretném elspórolni, szerintem a 8-12 ezres árkategória azért már nem az elspórolás
Ebből szeretnék kettőt venni.An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Neck
veterán
Sherlockot, Spybike-ot próbálta valaki?
Nagyon furcsa, hogy nem terjedtek el ezek a cuccok jobban - lehet valami oka ennek? Nem igazán működik, vagy mi?
-
Neck
veterán
válasz FIREBLADE78 #112806 üzenetére
A linked mindenkinek a saját bevásárlókosarát mutatja - más szóval, nem tudjuk, mit raktál össze.
-
Neck
veterán
Végre én is mentem olyat, ami itt talán már alulról súrolja a bemelegítés határát
Jó a bicó, csak kicsit haltam meg felfelé, lefelé meg végig köves / erdei út volt, 29-es bicóval teljesen más élmény csapatni lefelé.
A Tektro fékeim (első, illetve hátsó is) eléggé "darálnak". Fogni fognak rendesen, de ha eléggé meghúzom, akkor érezni is, hallani is lehet némi darálást.
Ez jó így, vagy lehet csinálni vele valamit?Ja, kép a gépsárkányról:
FLICKR[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz jjeahh #113792 üzenetére
Én örülök neki, hogy nem kell mélyebbre hajolni, így is határeset
A fékes dolgokat megnézem, amint hazaértem.An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Neck
veterán
válasz trialboj #113803 üzenetére
Mentem meredekebb részen is, mint ami a Strava úton van (Komlóstető, ha valaki ismerős errefelé), de nem akart kiállni alólam, szóval tökéletes. Nagyon rövidek a kezeim (máshova kellett az anyag ) így még ez a képen lévő setup is éppen csak elviselhető.
-
Neck
veterán
válasz CaNNa3IS #113825 üzenetére
Fotel szakértőként: tipikusan az jár jól, aki az elején elmegy az első 6-8 fővel, nem kerülsz bele egy bukásba valaki más f*szsága miatt.
Jól vettem le, hogy elcserélte a bringát, és nem a sajátjával jött le?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest