Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz paler #194999 üzenetére
Azért a stevensnek komoly sértés, ha a ktm-hez hasonlítgatják…
Amúgy márkát nem ajánlunk, csak konkrét bringát. Mindenki tud összerakni olyat, aminek a te felhasználási módodhoz, vagy az igényeidhez semmi értelme.
Hasaggymeg: Azért ebben az 1000 eurós sávban már vannak használható teleszkóppal szerelt gépek, ez nem a 150.000-s áruházi kacatok szintje.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
borix
őstag
Trekking esetén a márkásabb bringáknak eladásnál van inkább jelentősége majd idővel, kevésbé márkásak pedig picivel jobb felszereltséggel vannak.
pl A váz szinte mindegyik Kínában készül 6061alu-ból, picit más a formaterv és más a matricázása ennyi.
Majd rápakolják a különböző árfekvésű Shimano cuccokat kap egy Suntour telót és csókolom.
Ez pl nem rossz bringa picivel drágábban. [link]
Megkapta a Rock Shox levegős telót, trekking kategóriában nem is nagyon van jobb, a felszereltsége is rendben komolyabb hajtóművet, féket kapott.
Az agyakon szinte minden gyártó spórol, kapnak egy saját matricás alsó kategóriás agyat.[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz paler #195024 üzenetére
A trekking bringáknak általában két gyenge pontjuk van a gagyi teló és a gagyi tárcsafék.
Választod a merev villát a gagyi teló helyet, még akkor is ott lesz a gagyi tárcsafék.
Emiatt vagyok én pl v fékes merev villás trekkingen, mert nem tolom bele azt a pénzt, hogy legyen egy normális telós tárcsaféket trekkingem. -
Ringman
nagyúr
ezeket is megnézném a helyedben: (a felsorolásban van fitness bike is, de azokat se zárd ki, ha egy 38-40 mm-es külső elfér bennük, az is kényelmes lehet)
kona dew deluxe, giant escape disc 1, giant toughroad (ebből van többféle felszereltséggel), cube hyde (ilyet vett valaki nemrég a topikban), cube travel (ez viszonylag nehéz, de sárvédővel, agydinamóval, kitámasztóval és csomagtartóval értendő a hivatalos súly)
én merev villásat vennék.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
parandroid
félisten
válasz paler #195061 üzenetére
Mennyire dimbes-dombos, illetve mennyire terep? Azért 5% fölötti emelkedőkön én nem szívesen agyváltóznék. Sportos használatra eleve nem való, sem az áttételezése, sem a súlya miatt. A gondozásmentes amúgy addig igaz, amíg nem kell szétszedni, mert akkor irány a szervíz. Igaz, hogy addig éveket elmegy. Szóval nyugis túrázgatásra ideális, de terepezni, meg rendszeresen mászni ne akarj ilyennel. Ahol még komoly létjogosultsága van, az a városi használat, mert kevésbé érzékeny a külső hatásokra - értsd: ha ütik-vágják egy tárolóban, ahogy az szokás.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
nagyúr
válasz paler #195018 üzenetére
ehhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy tegnap a göncöl utcában leesett a lánc a trekkingemről, anélkül, hogy váltottam volna. ülni az első alkalom óta nem ülök azon a szakaszon.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
parandroid
félisten
válasz paler #195084 üzenetére
Azért nagyon nem mindegy, hogy veszprémi, vagy pécsi vagy, vagy debreceni, esetleg szegedi. A magyar domborzat amúgy nagyon nem extrém, ha pár kivételes helytől eltekintünk, no meg nyilván az erőnlétedtől is függ, hogy hova mi elég. Valószínűleg megint eretnekség, amit mondok, de ha nem kimondottan sportolási céllal másznál, akkor nagyjából mindegy ám. Az emberek 80%-ának teljesen mindegy, milyen váltó van azon a biciklin, úgysem tudják használni, fogalmuk sincs, mikor milyen fordulatszám, fokozat az ideális.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Friczy
senior tag
válasz paler #195061 üzenetére
A feleségemnek van agyváltós, szíjhajtásos trekking e-bike-ja, gyakorlatilag aszfaltos vagy időnként kemény földutas használatra. 8 sebességes Shimano agyváltó szíjhajtással (Stevens gyártmány). A Pilisben nem volt gondja gond nélkül felment mindenhol. Egy szerviz lassan aktuális lesz, de egyébként teszi a dolgát problémamentesen. (kb. 6-7ekm lehet benne)
-
INTELligent
senior tag
válasz paler #195116 üzenetére
Ha már mondták a többiek, akkor vedd megerősítésnek. Nézz használtat, linkeld be, aztán majd kapsz rá véleményt. Sokkal jobbat fogsz kapni a pénzedért. Tök laikusként így kezdtem 2 éve, szóval nem lehetetlen.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Friczy
senior tag
válasz paler #195109 üzenetére
Bosch Performance Line a motor, 500Wh-s vázcsőben lévő akku (Bosch Powertube). Sajnos kissé nehéz (még az e-bike-ok közt is), kb. 25 kiló. [link] A hatótávolság nyilván a rásegítés függvénye, erősen terep- és használatfüggő. Takarékos üzemmódban volt, hogy el tudtunk menni Siófokig (Budapestről, kb. 130 km táv) úgy, hogy nem kellett tölteni, de pl. a Bp-Szentendre-Kétbükkfanyereg-Királykúti nyereg útvonalon kb. 85 km távolságig volt elég az akku, szóval azért átlagos használatban a 90-100 km hatótáv elég nagy biztonsággal belefér.
Szeretek hosszabb távokat menni, úgyhogy vettem hozzá egy tartalék akkut, így gyakorlatialg mindent bír, amit én a normál bringával bírok.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz paler #196043 üzenetére
Jó bringa az, tudnak valamit ezek a nők.🤭...viszont ez akár több napos túrázásra való, csomagokkal, meg minden.
#196042ivana...+1, sőt 2, hisz ha pl. szedi a port, homokot, ami ugyebár a nyílt vízen eléggé hiánycikk, de lemosni nehezen lehet, akkor az kész katasztrófa lesz a kerékpáron.
Sirandrish...na akkor meg is van a nyereg.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz paler #196043 üzenetére
ez egy jó bicikli, én is néztem (csak a 2020-as slr 1-et, amíg volt belőle), mielőtt megvettem volna a nuroadot, nagy külső elfér benne, akár keskenyebb 29"-esek is, ha nem kell a sárvédő, van rajta egy csomó rögzítési pont, ezzel az áttéttel meg sok helyen el tudsz menni vele.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz paler #196051 üzenetére
arra ez teljesen jó, nagy külsők, flexibilis karbon nyeregcső, kényelmes lesz.
a sok rögzítési pont miatt rápakolható egy csomó táska/cucc is, szóval bikepacking is belefér.a gyári súlyra kíváncsi vagyok.
-
flash-
veterán
válasz paler #196457 üzenetére
én úgy oldom meg feleségemmel, hogy vele általában alapozó edzést végzek,ami nekem álloképességi zóna az neki valószinü magasabb de amúgy tök mindegy nem? ezen a szinten akár tolhatnék csak z4,et na mindegy magasabb intenzitású tekeréseket meg egyedül tolok vagy ha emelkedő van és olyanom van felsprintelek a dombra, majd fent megvárom, kibirja azt az 5 percet
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz paler #196747 üzenetére
Hívjuk már magyarul, wax=viasz. Alapvetően azért az olaj sokkal elterjedtebb és jobb kenőanyag az esetek nagy részében. Ahol megfontolnám a viaszt az nagy sárban montizás, mert kevésbé gyűjti a koszt.
Régen viaszolás csak melegen volt megoldható, de mostanság rájöttek, hogy a padló viasz szerűen oldott formában is lehetséges ez a squirt.
-
Jester01
veterán
válasz paler #196754 üzenetére
Én teflonos viaszt használok országúton. Soha többet olaj
Több száz kilométert elmegy egy kenéssel (akár ezret is), víznek is jobban ellenáll és nem szedi a koszt. Csöpögtetős flakonban van, nem kell levenni a láncot meg kifőzni meg ilyenek. Ja és az előző lánc elment vele 18753km-t.Na de ez csak az én tapasztalatom mindenki azt használ amit akar.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
Ringman
nagyúr
válasz paler #196805 üzenetére
ez jól néz ki, ne felejtsd el lemázsálni
a képek alapján sárvédő nélkül elég nagy külsőt is tud fogadni.
-
Ringman
nagyúr
válasz paler #196846 üzenetére
szerintem az jó kiindulásnak, főleg hogy ebben az agydinamós első is benne van.
+ gondolom a gyári gumi sem a legkönnyebb, ill. leszedhető a villán lévő "csomagtartó", azt írtad korábban, hogy a sárvédőt+a hátsó csomagtartót rajta akarod hagyni.
-
Jester01
veterán
válasz paler #196802 üzenetére
Ön az, Mr. Holmes?
Igen az az.
Most 4662km van benne, 4-5 alkalommal kentem, csak a kívül áttöröltem egy száraz ronggyal. Viaszt persze kinyomja meg nem is patyolattiszta de az olajnál nekem sokkal jobb. 0,5ös nyúlásmérő a patentszemnél belemegy, máshol még nem. SRAM PC-1051 a lánc. [kép]Hasaggymeg: igen, a 18 ezer után a sort is cseréltem. Akkor már az 1-es nyúlásmérő is belement, kicsit túlhasználtam azt a láncot (hirtelen indult romlásnak). De még így is elég jól jöttem ki anyagilag.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
Major Lion
senior tag
válasz paler #196809 üzenetére
A mérleg majd ott billen hogy gyorsabb vagy. Barátnőmnek cross country bringája van, acél, 15kg, ugyan van teleszkopja ami nekem nincs a gravel bringán ami csak 10,5kg és emiatt ő nagyobb komfortban van néha na de mikor tekerni kell meg gurulni akkor a súly különbség meg a minosegbeli különbség azonnal előjön. Gyakorlatilag nekem sokkal kevesebb energia ugyanazt a sebességet elérni mint neki És még sorolhatnám…Nyilván mindkét bringa gurul, mintahogy barmilyen napszemüvegen keresztül látod az utat, de szerintem a dolgok soha nem ilyen egyszerűek.
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
parandroid
félisten
válasz paler #248315 üzenetére
“Továbbá szerintettek a jelenlegi Mobilos GPS-ek mennyire pontosak”
Ez egy viszonylag egyszerű kérdés, ha egy vagyont költöttél a telefonra, akkor jó eséllyel valami normális gps chip lesz benne, ha valami budget kacat, akkorel is felejtheted. Emellett a telefon a napon melegszik, sokkal jobban merül, és a kijelzőt sem fogod látni napfényben (vagy még gyorsabban lemeríted, megsütöd a nagy fényerővel), valamint folyton kikapcsol majd (vagy lásd eggyel korábban). A telefon nem folyamatos navigációra való, ha biciklis navit szeretnél, akkor legolcsóbban talán egy Garmin Edge Explore-ral fogod megúszni.
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Futás, futópályák
- Windows 11
- Még javulhat az Arrow Lake-S platforn teljesítménye