Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoundON
tag
Először arra gondoltam megírom hogy ünnepek alatt nem leszek partner felesleges kötözködésben.
Ha jóindulattal olvasgatnád mások posztjait akkor nem tudnád azokat félreérteni így nem kellene mindent pontokba szedve megmagyarázni.
De a békesség és az ünnep jegyében ezt most kedvesen megteszem
"extrém kevés 17grammal"
Itt a 17gramm az extrém kevés, mivel mostanában 20-21grammokkal készítem a dulpa kávémat. És mivel én mondom, ebből következik hogy ez egy szubjektív, saját szokásokra és tapasztalatokra alapozott kijelentés. Tehát nem általános igazságként kezelem hogy a 17gramm kevés, mert tudom hogy van itt bőven olyan aki 14ből készíti az olaszosat, de a kenyából kiderülhetett, hogy amiről én beszélek az nem az.
Ez a 17gramm ilyen finomra őrölve a 15ös VSTben képez annyi térfogatot amennyi jó a presszóhoz. Nekem jó. Szerintem jó. Mivel régóta térfogatra megyek kávé függő hogy melyik kosarat veszem elő, és azt mennyire erősen tömörítem. Tehát hogy az adott kosárba mennyi gramm megy azt maga a kávé dönti el. Én azon belül már csak a tömörítés határain belül jászom a mennyiséggel."Ezek után félve és csakis magamnak, de kijelentettem, hogy presszós vonalon a Lido ET a szegény ember EKja
"Elkezdhetnék felsorolásba kezdeni, sőt szkanderezhetnénk is ebben, hogy ki milyen őrlőket próbált de szerintem teljesen felesleges. Én a végeredmény oldalról közelítettem meg a dolgot. Ráadásul "magamnak" tettem ezt a kijelentés, hogy felesleges kötözködésnek ne legyen célpontja.
Szóval a végeredmény felől megközelítve az van, hogy sok tapasztalt szakember mondja hogy a filter kávé presszós elkészítését szinte kizárólag csak EKval lehet megugrani tökéletesen. Nekem egy nagyon világos, nagyon kemény és tömör "filter only" kenyai kávéval sikerült mindez, mert a végeredmény egy elképesztő finom, neves kávézókhoz képest is finom, nekem finom presszó kávé volt. És bár tudom hogy van sok őrlő a világon, azt is, hogy biztos van az EKn kívül is olyan ami ezt megugorja, de nem gondolom hogy van ennél sokkal olcsóbb őrlő ami képes erre.piiiisz
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple iPhone 12 Pro Max 256 GB Blue 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- DAHUA 16GB DDR4 2666 MHz laptop RAM
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Sabertooth Z97 Mark 1 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 32G810SA-W 4K AI Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest