Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz #41635072 #21374 üzenetére
Elég belterjes a szakma tapasztalatom szerint, de időről időre jön némi vérfrissítés, főleg amikor már annyira rég nem találnak embert, hogy inkább elkezdenek valakit betanítani.
Akármelyik céghez mennék át az borítékolható lenne, hogy minimum az emberek felével dolgoztam korábban együtt így 10 év SAP után.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz CyberPunk666 #21410 üzenetére
"IT-ban vagy programozol vagy managerkedsz vagy nem keresel többet. Pick one."
Én egyiket se csinálom, és mégis többet keresek.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
Én se kódoltam soha semmit. Ahhoz, hogy pl megtervezzem egy ügyfél SAP rendszereinek migrálását felhőbe miért kellene írnom egy sor kódot is?
És igen, egy ranglétrát végig kell lépdelni, mert jellemzően senki nem a felső fokok egyikével kezdi a karrierjét.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Bóbitatáncol #21630 üzenetére
Én az elmúlt két munkahelyemen nem fogadtam el az első ajánlatukat, és mind a kettőnél hajlandók voltak feljebb menni további 6% -al. Jó persze nem egetrengető ez az extra, de legtöbb ismerősöm le volt döbbenve, hogy egyáltalán megmertem próbálni, szinte egytől egyig azt mondták ők az elsőt elfogadták volna.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
És a beküldött önéletrajzokból honnan tudják, hogy valaki meleg, vagy mélyen belül nőnek érzi magát vagy mit tudom én mik vannak még? Mikor lassan ott tartunk, hogy képet se rakjunk az önéletrajzba nehogy a külső alapján ítélkezzen a HR-en a csajszika aki válogatja az önéletrajzokat?
Én úgy gondolom akik ilyen mássággal élnek legtöbb pont ugyan olyan átlagos ember a hétköznapokban, csak vannak ezek a páváskodó buzik akikről egy másodperc alatt levágni, hogy mi a szitu, és szerintem az ilyenektől rázza a hideg az embereket főleg akik meleg ellenesek.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
Én mostanában váltottam, és én úgy lőttem be, hogy előző évi teljes bruttómat elosztottam 12-vel, és rádobtam még 150-t és azt lőttem be alapbér igénynek.
Teljes bruttó = az ügyeleti, túlóra pénzekkel együtt amit kaptam.
Így most ha nem vállalok semmi extrát is előrébb vagyok, mint előtte az ügyelet és túlórákkal. Így szabadidőm is több van, pénzem meg nem lett kevesebb.
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Mi pedig 350e/m² áron vettünk 13. ker újépítés, lakás mellett fent a szinten.
Szintén 13. kerület egy kb 15 éve épült társasházban most vettünk egy 6m² tárolót a garázsszinten 1,8M.
És ez nem osztott, hanem rendesen saját névre bejegyzett tárolók.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz GeeForGolf #22378 üzenetére
Nálunk már az irodában lefelezték az asztalok számát, hogy sokkal szellősebben legyenek a helyek. Előtte csináltak egy felmérést, hogy az emberek heti hány napot szeretnének otthonról dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz CyberPunk666 #22646 üzenetére
Első éves értékelésen 10% emelést bekérni? Nekem ez erősen hangzik. Miért nem felvételkor kértél akkor rendes összeget?
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Lassan a topicot át lehetne nevezni valami Fejlsztők beszélgetnek egymás köztre, vagy a Ti mit hívtok devopsnak topicra.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Jhonny06 #23851 üzenetére
Egy monitoringosnak is kb nagyobb a felelőssége ha elalszik miközben egy nagy prod system behalt, aztán miatta kicsúszik a cég az SLA-ból, és jön a sok milliós kötbér.
Éles rendszerek üzemeltetésénél szerintem nagyobb a felelősség, mint valami újat fejleszteni.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz Vision #24139 üzenetére
Ezzel egyetértek veled. Mi zöld hitellel most veszünk épp lakást. 220e Ft lesz a havi törlesztő, pedig ketten együtt közel havi nettó 2 milliót keresünk, de mivan ha csak egyikünk fog keresni. Meg ha asszony pajtás ugye szülni fog. Majd előtörlesztünk, mert havi szinten ennél többet megengedhetnénk, de így nincs ott a nyomás, hogy mivan ha valami félre megy, mert ezt egy fő fizetéséből is ki tudjuk gazdálkodni. Na meg ugye több havi tartalék eleve nem árt ha van félrerakva.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Pfiucska #24178 üzenetére
Hírlevelet kiküldik magyarul vagy angolul is, ügyfél meg van bőven nem német egy német multinál is.
7 éve dolgozom különböző német ügyfelekkel egyébként, és mindenki beszélt angolul, szóval nem volt hátrány ebből eddig.Mondjuk amikor a Japán ügyfél megkérdezte, hogy japánul, vagy kínaiul legyen a meeting akkor elkerekedett a szemem Szereztek tolmácsot.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
válasz bandus #24709 üzenetére
Jaja, erre van dedikált topic is.
Álláskeresés, interjú, önéletrajz[ Szerkesztve ]
-
-
kovsol
titán
válasz tboy93 #27697 üzenetére
Portsmouthi IBM irodában pislogtam mikor az angol kollégák a szekrényükből elővették a mikrót, meg a teafőzőt, mert annyira messze volt a konyha, hogy inkább így nyomták. Nesze neked tűzvédelem. Az is open office volt persze aztán ott mikrózták a kaját a többiek között.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz bandus #27702 üzenetére
Nekem pl az a gond, hogy mivel évente párszor járok be az irodába így amikor bemegyek teljesen sokkol, hogy milyen zaj tud lenni. Amíg évekig minden nap bejártam ez fel se tűnt, ez volt a megszokott. Ha most megint évekig így járnék dolgozni akkor szimplán visszaszoknák arra.
És nem programozó vagyok amúgy.Vicces az egészban, hogy anno utolsók között voltam aki kérte a HO szerződést. Már covid előtt bejött a HO nálunk.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz OPiiPO #27886 üzenetére
Apám vízvezeték szerelő, és még hétvégén is vagy 10 hívást kap, hogy tud-e menni melózni. Szerintem pont ez a terület ahol mindig lesz meló, mert amortizáció miatt előbb utóbb úgyis cserélni kell dolgokat, ha meg csőrepedésed van, nem fogod otthagyni, mert épp válság van.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Dinter #28024 üzenetére
És dokkolót kapott a géphez?
Amúgy meg AirPods szerintem nem annyira jó, mert a laptoppal, hacsak nem apple gépet kapott nem egyszerű használni. Én valami jabrát kaptam most is, meg korábbi helyemen is. Az még többe is kerül, mint egy Airpodsz Arra pont jó, hogy telkó közben home office-ban tudok főzicskézni, mert vezeték nélküli ez is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest