- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- R.I.P. Aláírások
- Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gerner1
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
D@niel
addikt
i4 alatt is megy a trükk. várható az 5.2 : )
-
D@niel
addikt
Hello,
akkor mi történik, ha az adott típus már nem elérhető a garanciális cserénél? Konkrétan egy 3GS 32gb-ra gondolok. Mi van, ha már nincs belőle készleten? Választhatok más típust, vagy...?
Kommy: ezt én is hallottam. Épp most tudnék egy 32gb 3gs-t, mivel olcsóbban meg tudnám szerezni mint egy i4-et, ezért lehet ez lenne a célszerűbb, ha már kicserélnék egy i4-re gariban.
köszi
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
hello,
azt hol lehet megnézni, hogy az iPhone refurbised-é?
köszi.
-
D@niel
addikt
Hi,
aki esetleg tudna fehér 3GS garanciálisat csere iPad1-re, kérem, jelezze privátban!
köszönöm
-
D@niel
addikt
Sziasztok,
van olyan beállítási lehetőség, hogy hogyan csörögjön bejövő hívásnál, ha csatlakoztatva van a headset (headset/mobil/mindkettő)?
köszi.
-
D@niel
addikt
válasz
Csabee. #27413 üzenetére
Ahogy én is, de 3G-t is meg tudok hamar különböztetni egy GS-től -természetesen, csak ránézésből-, valamint azt is meg tudom mondani, beázott-e már az iPhone
mindenesetre, sokaknak fontos a cikk; nem véletlenül van ennyi kópia a világon, jó üzlet annak, akik terjesztik.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
-
D@niel
addikt
Hello,
aki megválna az i4-esétől, szívesen adnék érte egy iPad-et.
Üdv.
-
D@niel
addikt
iPad iOS5-re van már jailbreak?
-
D@niel
addikt
iMessage?
danonino1031@gmail.com
-
D@niel
addikt
INNEN kell szedni, tényleg gyorsan jön, ahogy kell.
-
D@niel
addikt
iOS 5 Szoftverfrissítés
Ez a frissítés több mint 200 új funkciót tartalmaz, többek közt a következőket:
• Értesítések
◦ Bármelyik képernyőn lefelé legyintve megtekinthetők az értesítések egy helyen az Értesítési központtal
◦ Az új értesítések röviden megjelennek a képernyő tetején
◦ Az értesítések megtekinthetők a zárolási képernyőn
◦ Az értesítési alkalmazás ikonját jobbra tolva a zárolási képernyőn közvetlenül elérhető az alkalmazás
• iMessage
◦ Korlátlan számú szöveges, fénykép- és és videoüzenet küldése más iOS 5-felhasználóknak
◦ Üzenetek kézbesítésének és elolvasásának nyomon követése
◦ Csoportos üzenetküldés és biztonságos titkosítás
◦ Mobilhálózaton és Wi-Fi-n is működik*
• Újságos
◦ Magazin- és újság-előfizetések automatikus rendezése a Főképernyőn
◦ A legújabb szám címlapjának megjelenítése
◦ Új számok letöltése a háttérben
• Emlékeztetők a teendőlisták kezeléséhez
◦ Szinkronizálás az iCloud, iCal és Outlook alkalmazásokkal
◦ Helyalapú emlékeztetők iPhone 4S-hez és iPhone 4-hez, amikor Ön az adott helyre érkezik vagy onnan elindul
• Beépített támogatás Twitterhez
◦ Ha egyszer bejelentkezik a Beállításokban, akkor közvetlenül a Kamera, Fotók, Térképek, Safari és YouTube alkalmazásból küldhet Twitter-üzeneteket
◦ Hely hozzáadása a Twitter-üzenetekhez
◦ Twitter-profilképek és -felhasználónevek megtekintése a Kontaktokban
• Fejlesztések a Kamera alkalmazásban kamerával rendelkező eszközöknél
◦ Az alvó készüléken a Főgombra történő dupla kattintással megjeleníthető a Kamera hivatkozása iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS és iPod touch (4. generációs) készülékeken
◦ Hangerőnövelő gomb a kép készítéséhez
◦ Opcionális rácsvonalak a képek rendezéséhez
◦ Csípési mozdulattal nagyíthat az előnézet képernyőn
◦ A filmtekercs legyintéssel megjeleníthető az előnézet ablakában
◦ Koppintással és megnyomva tartással zárolható a fókusz és az expozíció; az iPad2 és az iPod touch (4. generációs) csak az expozíció zárolását támogatja
• Fejlesztések a Fotó alkalmazásban kamerával rendelkező eszközöknél
◦ Körbevágás és forgatás
◦ Vörösszem-eltávolítás
◦ Egy koppintás a kép javításához
◦ Fotók rendszerezése albumokba
• Fejlesztések a Mail alkalmazásban
◦ Szöveg formázása félkövér, dőlt vagy aláhúzott betűtípussal
◦ Behúzások beállítása
◦ A nevek húzással átrendezhetők a címmezőkben
◦ Üzenetek megjelölése
◦ Üzenetek csoportos beállítása megjelöltként, olvasottként vagy olvasatlanként
◦ E-mail értesítési hangok testreszabása
◦ S/MIME
• Fejlesztések a Naptár alkalmazásban
◦ Éves nézet iPadon és új Heti nézet iPhone és iPod touch készüléken
◦ Az események koppintással hozhatók létre
◦ Eseménymellékletek megtekintése és hozzáadása
• Fejlesztések a Game Center alkalmazásban
◦ Saját fotók használata a Game Center-fiókban
◦ Az elért pontszámok összehasonlítása a barátokéval
◦ Új Game Center-barátokat és azok barátait is megtalálhatja a barátjavaslatokkal
◦ Új játékokat fedezhet fel az egyéni játékjavaslatokkal
• AirPlay-tükrözés iPad 2 és iPhone 4S készülékhez
• Multitaksing kézmozdulatok iPadhoz
◦ Négy- vagy ötujjas csípéssel megjeleníthető a Főképernyő
◦ Felfelé történő legyintéssel megjelenítheti a multitasking sávot
◦ Balra vagy jobbra történő legyintéssel válthat az alkalmazások közt
• Beállítás, aktiválás és konfigurálás a készüléken a Beállító asszisztens használatával
• A szoftverfrissítések tethering nélkül, vezeték nélkül elérhetők
• iCloud-támogatás
◦ iTunes a felhőben
◦ Fotóadatfolyam
◦ Dokumentumok a felhőben
◦ Alkalmazások és könyvek automatikus letöltése és vásárlási előzmények
◦ Biztonsági mentés
◦ Kontaktok, naptárak és Mail
◦ iPhone keresése
• Újratervezett Zene alkalmazás iPadhoz
• Óránkénti időjárás-előrejelzés
• Valós idejű tőzsdei árfolyamok
• Vezeték nélküli szinkronizálás iTunesszal
• A billentyűzet fejlesztései
◦ Felosztott billentyűzet iPadhoz
◦ Javított automatikus javítási pontosság
◦ Javított kínai és japán bevitel
◦ Új Emoji-billentyűzet
◦ Személyes szótár az automatikus javításhoz
◦ Billentyűzet-hivatkozások hozhatók létre a gyakran használt szavakhoz
• A hozzáférhetőség fejlesztései
◦ Lehetőség a LED-vaku bekapcsolására bejövő hívásoknál és jelzéseknél iPhone 4S és iPhone 4 készüléken
◦ Egyéni rezgési minták bejövő hívásokhoz iPhone-on
◦ Új felület az iOS mozgáskorlátozottak által használt bemeneti eszközökkel való használathoz
◦ Lehetőség a kijelölt szöveg felolvasására
◦ Egyéni elemcímkézés a VoiceOverhez
• Az Exchange ActiveSync fejlesztései
◦ Vezeték nélküli szinkronizálási feladatok
◦ Üzenetek beállítása megjelöltként, olvasottként vagy olvasatlanként
◦ Javított kapcsolat nélküli támogatás
◦ Új kontakt mentése egy GAL-szolgáltatásból
• Több mint 1500 új fejlesztői API
• HibajavításokA szoftverfrissítéssel kapcsolatos termékek:
• iPhone 4S
• iPhone 4
• iPhone 3GS
• iPad 2
• iPad
• iPod touch (4. generációs)
• iPod touch (3. generációs)* A szokásos szolgáltatói díjak lehetnek érvényben. Az üzenetek SMS-ként lesznek elküldve, ha az iMessage nem érhető el, amiért szolgáltató díjat számíthat fel.
-
D@niel
addikt
kint van
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
-
D@niel
addikt
válasz
BossBoss #15961 üzenetére
Csinálj most egy backupot. Ha felajánlja, akkor update, ha nem (és szerintem nem fogja), akkor restore -ezzel már a véglegest fogja feltenni-, majd visszarakod a backupot. Szerk. tehát nem fogsz tudni simán.
Ragnar95: fogsz tudni ma frissíteni. Ha lassú a neted egy kicsit később, de már elég komoly szerverek vannak az apple-nél.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
Jojo5: a gyors aksi merülés, rémlik valami, de azt már az új 4es verziós iOS-ekben javították. Ilyeneket "nem ment el"
, fura lenne, ha megjegyezné a hibákat. Nem lesz gond, ha most nem látsz hibát benne, pl gyorsabban merül mint ahogy kellene, beakad valami, stb. akkor az új OS-el sem lesz gond.
Ragnar95: nem tudok segíteni, nem követem a jailbreak-es infókat, nem tartom szükségesnek. Szerintem hamar fel fogják majd törni untethered, vagy nézz utána, vagy restore, majd update, és később feltöröd. Szerintem.
-
D@niel
addikt
Ragnar95: ezt a részét nem tudom. A gold master nem végleges, ezt jó ha tudod. Ha annak tartod, akkor ne frissíts.
Jojo5: azt fogja szinkronizálni, és ezáltal backup-ot készíteni róla amit bejelöltél. Program összeakadás nincs nem tört rendszeresen, ha még is van, kikapcs-visszakapcs, és megoldódott.
Ha a háttérben hagysz pár programot, majd update-elsz, miután felrakta megint ott lesznek a háttérben. Teljesen mindegy, nem kell tartanod semmitől, update, és ugyan olyan jó lesz minden mint most, meg még jobb is.
-
D@niel
addikt
Csinálj egy backupot, jelöld be mit akarsz szinkronizálni. Aztán majd update, és restore from backup, ott lesz minden.
Akkor lenne értelme ennek a backup + restore + restore from backupnak, ha valaki meg tudná mondani, hogy simán update-eltem-e, vagy végig játszottam az előzőt
Simán update-elni kell, és kész. Ott lesz minden, amúgy is picit gyorsabb lesz 1-2 helyen a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
Jojo5: Miért 2 backup? Csinálj most egy backupot, majd egy update, és ott lesz minden a mobilodon.
Ragnar95: Restore-olj, az előbb volt szó arról, hogy nem ajánlott jb-re update-elni.
Itt olvashatsz a 2 dolcsis S2-ről.
irgum: ezt nem tudom kapásból, szerintem nem, ha tévedek Kommy javítson ki. Csinálj most egy backupot te is, majd restore, és restore from backup.
-
D@niel
addikt
válasz
JamesHun #15934 üzenetére
Én is láttam hírt erről, de nem volt kedvem fordítani. Honnan van az infó? Ez a 2 dollár nagyon durva...
Amúgy annyira felesleges ilyet csinálni, úgy is mindenki megveszi az iPhone-t aki oda megy, nem beszélve arról aki sorba is fog állni. Max utána bemegy egy S2-ért is
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
válasz
plus44 #15922 üzenetére
A kolléga mindig restore-olni szokott majd backup, említette, hogy jb-re nem jó a másik opció, illetve rémlett már egyszer írta: amúgy is jobb az első variáció. Ennek miért-jére voltam kíváncsifáncsi.
Ugye te is debreceni vagy?
fél8tól iOS5 buli nálam, belépés: hozz magaddal apple cuccot.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
válasz
_adaml21_ #15901 üzenetére
xms, vagy még itt, ha olcsóbban akarsz.
Én is az egyetem miatt szereztem iPad-et, ezerszer jobb, sosem kell kinyomtatnom a cuccokat, GoodReader-el rápakolok mindent, nem kell notit cipelnem, meg még ezer minden más.
iPad topic pedig pörög, csak írni kell, ne az utolsó hozzászólás dátumát nézd (bár utoljára reggel6kor írtak).
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
válasz
FuckeR19 #15895 üzenetére
Azért mondtam, hogy várd meg az estét. Gmail-be eszméletlen nehéz volt belepakolnom a kontaktokat, az iCloud hidd el, ezerszer könnyebb.
Ha meg nem szereted a kényelmesebb utat, szinkonizáld a windows kontaktokhoz, és meglesz gépen is.
Nem kell semmit vacakolni, nálam már rég fent van minden, bármikor, az összes iPhone, iPad-ről elérem, vagy megnyitom az oldalon. Nekem ez jön be, úgy gondolom, ettől egyszerűbben nem lehet.
Azt kell(ene) megérteni, hogy az egész iOS5 arról szól, hogy felejtsd el rádugni a mobilt a gépre.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
Windows8 pentium dual-core T4200 @2 ghz 3GB
iTunes 10.5,újraindítás után 1. bootnál 15mp. Bezárom, reboot 2.55. 14giga zenével, nagyrésze borítóval, nincs a notira kapcsolva semmi. task manager szerint 35megát fogyaszt.
icecave: itt semmi app, podcast nincs bent, én már erősen készülök az iCloud-ra
Az én iPad-emmel sosem volt még gond.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
válasz
sirarcheer #15831 üzenetére
Nuts eszméletlen jó, tessék kipróbálni, iPad-en triplán jó.
-
D@niel
addikt
i4S review, ez már egy részletes teszt, van pár kép az új kamerával.
Jöttek ma eredmények sebességet illetően, itt van egy pár (azért az durva, hogy néhány helyen a samsung tabletet is lenyomja).
Szerintem i4-ről nem igazán kell váltani. A chartokon meg ott van az is mennyit számít egy GS-en, hogy 4.3, vagy 5.0 van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
iOS5 várható mára?
-
D@niel
addikt
manchester85, ha olvasod, légyszi írd meg PÜ-ben mennyire saccolod 2 évvel a 3GS, i4 árát miután lesz 4S, valamint beállnak az új árak. Köszi.
-
D@niel
addikt
Valaki tudna segíteni abban, hogy iPademre fel tudjam rakni az iOS5-öt?
-
D@niel
addikt
használ valaki iOS5-öt iPad1-en? Általános sebesség, böngészés sebesség, üzemidő? a multitask gesztusok ebben már benne vannak gyárilag?
-
D@niel
addikt
válasz
vadászcsiga #7489 üzenetére
+2
-
D@niel
addikt
Na, én közben megkaptam az iPad1-et a 3GS-emért cserébe, még itt van nálam az iPhone, mondta csoporttársam, hogy segítsek neki eladni, mert nem akarja megtartani az iPhone-t.
3GS 16gb fehér, 2hónapos, hibátlan, akit érdekel, privát
-
D@niel
addikt
próbáltam felrakni az iPad baseband-et iPhone-ra a redsnow-al, de nem futott le a folyamat, a végén beugrik dfu-módba. Ugye az van, hogy ha iPad baseband-et rakok fel, akkor onnantól kezdve csak custom firmware-eket lehet felrakni, viszont én iTunes-ban dfu-ból egy restore+update-el simán fel tudom rakni az iOS 4.3.5-öt. Ezek szerint nem frissült a baseband?
-
D@niel
addikt
válasz
manchester85 #6628 üzenetére
A közepe, az 1. nap megvenni, mert később is ugyan annyi, stb. jó meglátás, +2
-
D@niel
addikt
Vissza raktam a 4.3.5-öt mert függetlenítenem kell, érdekes egyből látom, hogy nem merül annyira.
amúgy iOS5, nekem elég abból annyi, hogy iCloud, meg talán az értesítő, de ezt is csak sms, meg hívás értesítőre fogom bekapcsolni, talán meg az e-mailekre, más nem nagyon jut eszembe amiért feltétlen fog nekem kelleni.
-
D@niel
addikt
Függetlenítésben tud valaki segíteni? iOS5beta4 volt, vissza raktam a 4.3.5-öt. köszi.
-
D@niel
addikt
Úgy látom külföldi apple oldalakat nem nagyon szoktatok olvasni. Daily deals?
iPod nano 8gb 4.gen 99$ csak így kapásból.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
máyköllel már megbarátkoztunk azóta az i4 design-nal, mondjuk 3-4 hónapja már én is azt venném.
Teljesen persze, hogy nem nyúlik vissza a 3G/GS külsejéhez, szerintem úgy lesz mint az iPad-iPad2-nél: iPad meg i4 élesebb a széleken, majd iPad2 meg i5 már sokkal kényelmesebb, tompított a széleken, szerintem ez lesz.
CragON: nálam normál használattal 3GS elmegy iOS4-el 2 napot. Ez mondjuk napi 2-3 óra zene, e-mailek push alapú lekérdezése, 2 óra wifi szörfözés, facebook appot elindítom mondjuk napi 10x. Szvsz, ezt mondhatjuk normál használatnak, i4-et ha így használod még fél nappal később kéri a muníciót.
Hát ez a szitu, én nem minden nap telózok, textelek, de ha berakok még napi 20perc hívást, akkor is megvan a 2 nap.
Igazából ha kell valami iTunes-ról rádugod, közben úgy is tölt.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
válasz
DanielK #6455 üzenetére
Hát most már várd meg az i5-öt, egyrészt nem tudod mennyire fog tetszeni, másrészt van esély rá, hogy olcsóbb lesz az négyes iPhone.
Szerintem az ilyen vacilálásnál mindig a jobbat kell választani. Nem rég bátyámnak néztünk mobilt, volt egy androidos lg, aztán láttam ,hogy nem sokkal több a samsung omnia7. Azt választotta. Mondtam neki, hogy utólag van esély rá, hogy "á, mért nem a jobbat választottam..." ,de olyan nincs, hogy "mért nem a gyengébbet, és akkor lenne még +10ezrem". Ha felfele vált az ember azt sosem bánja meg utólag, lefele viszont van rá esély eléggé.
-
D@niel
addikt
Én már egy ideje gondolkoztam az i4-en, de még sosem fogtam meg. Na, egyszer gondoltam most akkor megnézem. 10percig nyomkodtam, eredmény: "áhhh, nem..."
A 3G/3GS design valahogy sokkal fejlettebb, úgy kellett volna, hogy 2G után jön az i4 design, aztán a 3G/3GS vonal. Szerintem az i5 is inkább ezekhez lesz közelebb külsőre.
i4-nél ha megszokod a kijelzőt többet rá se tudsz nézni majd egy 3GS-re. Én most a helyedben azért még is i4-et vennék. Megszokod 3 nap után, hogy kicsit vág a széle.
Ezt nézd meg!
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
Érthető. Szerintem most telefonálok egyet a T-s kontaktomnak. Így, hogy ezek szerint meg kell várnom a 24. hónapot, nem bánom, hogy késik az i5.
Bár remélem tévedsz. Nekem a T-ben mondták ezt a 18. hónap utáni váltás lehetőséget, és akkor megemlíthették volna, hogy ki kell fizetnem a kötbért, ez meg nem elhanyagolható dolog, szvsz. Kötbér itt akkor azt jelentené, hogy a maradék 6 hónap, tehát 6X5ezer, ugye ikon200. Ez szerintem hülyeség. Azért van ilyen 18. hó utáni váltási lehetőség, mert már aranykártyás vagyok, meg nekik is jó ha a vége felé aláírok újabb 2 évet.
Na, telózok egyet aztán leírom mi a stájsz.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
válasz
sirarcheer #6414 üzenetére
Ez oké, mert akkor egyből rendelném is meg majd az i5-öt ha megjelenik a webshop-ban, de én sehol nem láttam a törlesztő opciót. Beléptem a myT-mobile-on, megkerestem az i4-et, ikon200al ugye 114, 2 évvel veszem, rámegyek a megrendelés, aztán ennyi, utána már csak az adatok, meg a megrendelés leadása volt.
Na, de akkor ha most ezt leütöm, teszem azt megtudom venni törlesztőre most az i4-et, akkor a mostani előfizum, ikon200, 2 éves, '09 nov. 16.-ától él, megrendelem az i4-et 2 évvel ikon200-ban, akkor a mostanit magától megszünteti? Mert ha már megveszem, akkor nem szeretném még fizetni azt a pár hónapot ha nem is tudnám kihasználni az új mellett.
Bár szerintem októberben lesz i5 itthon, akkor meg már megvárhatnám a november 16.-át, és nem lesz kavarás, pl. törlesztőnél pár tizest ott hagyni.
Picit bonyorultan fogalmazok
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
Köszi. Amit manchester linkelt kommentet megnéztem, anno én is ettől az illetőtől kérdeztem meg az iPhone előfizus dolgokat.
Már csak az a fontos nekem, hogy i5-öt ha megveszem törlesztővel ikon előfizum meghosszabbításával, ne kelljen ott hagynom pluszban néhány tizest, fedezetnek, mert akkor a törlesztő értelmét vesztené. Bár ha nézik, hogy már 18-20 hónapja előfizus vagyok és nem volt gond, megvan a bizalom.
Vagy amit mondtam múltkor, hogy nyitok új flotta előfizut, + hozzá csapok mobilnetet amivel megvan a havi 5ezres előfizu, hogy így is meg tudjam venni az iPhone-t, törlesztővel. Múltkor, még jórég mikor flottával akartam iPhone-t venni akkor nem tudtam, mert a flotta már így is elég nagy kedvezmény (ingyen hívok egy jóadag 30ast az országban, családban is párunknak ilyen van), remélem ez azóta változott, mert akkor hagyom az ikont, ha tudok ingyen hívni, ingyen sms, meg nem is kell 1 giga net nekem, hisz ahol én vagyok ott van wifi. Max. egy fél gigás kellene amit majd rá tudok küldeni az iPad-re.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
válasz
manchester85 #6397 üzenetére
Nem nagyon tudom mi ez a tarifahűség. Ez azt jelentené, hogy ha én ebben a momentban a webshop-ból rámegyek arra, hogy készülékváltás, majd kiválasztom az i4-et, megadom a myT-mobile adataim, megrendelem, kihozzák, akkor i4-el elkezdem fizetni az ikon200-at, meg még az mostani ikon200amat fizetem a 24. hónapig?
-
D@niel
addikt
Na, én 2009 november 16.-án vettem a 3GS-t, most megnéztem az iPhone4-et mivan ha meg akarom rendelni. Beléptem a myT-mobile azonosítómmal, és már hagyja is, hogy megrendeljem. Tehát ha jól számolom letelt a 18 hónap, és az ikon előfizumra meg is tudom venni.
Ha pl. 2 hónappal ezelőtt mentem rá egy mobilra, hogy megvegyem előfizuval, nem hagyta, és kiírta, hogy már van előfizetésem. Magyarán: ha most megrendelem ikon200-al az i4-et, elvileg logikus a T, és úgy veszi, hogy 2 évvel meghosszabbítottam az előfizum egy iPhone4-el.
Bár amit nem értek, hogy felajánlotta mi legyen az új számom. Most akkor megmarad az ikon, de új számmal? Ez csak érdekesség, meg egy sima opció, mert az előfizető adatainál be tudtam jelölni, hogy a myT-mobile adataimat automatikusan beírja magának, tehát saját névre írja az előfizut, amit lehet mondani új előfizunak is, de akkor a régit megszüntetik, vagy a régi meghosszabbítása, így is lehet mondani.Nyilván nem rendelem meg, mert webshop-ból nem lehet törlesztőre megvenni, meg még nincs i5...
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
manchester85: te milyen számon érdeklődtél? felhívom én is, anno nekem megerősítették, hogy a kedvezmény azt jelenti, hogy 18. hó után tudok új előfizuval uj mobilt venni.
-
D@niel
addikt
válasz
manchester85 #6311 üzenetére
Na igen, de nézd azt is, hogy nem mobilnetes, meg kipróbáltam i2-n a skype video hívást, és elég gyenge volt a képminőség, árát tekintve meg azt kell nézni, hogy használtan kapom meg.
Mondjuk azt nem tudtam, hogy az 1 az oldalakat mindig újra tölti. 3GS is elmenti őket.
Netnél tényleg nem annyira gyorsabb a 2 mint az 1, mi van még? Grafika? Nem fogok vele túl sokat játszani, 3GS-en sem játszok sokat, mondhatni keveset.
Tényleg azért kell az iPad mert felkelek könnyebb magamhoz venni mint a notit, nem kell megvárni amíg betölt a rendszer hanem 5mp alatt fent vagyok az indexen, az élmény ezerszer jobb mint laptopon, jegyzetek olvasása, végig nyomok 1 napot és nem kell töltőhöz nyúlnom, fórumozni is egész jó, e-mailezni is klassz, kimegyek az erkélyre sokkal sokkal kényelmesebb mint laptopot cipelni, nem kell áramhoz dugni.
Szerintem bátyám simán meg fogja kérdezni, hogy neki adom-e a laptopom, mert látni fogja, hogy iPad melett alig használom.[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
válasz
Misi1979 #6308 üzenetére
Nem, nem kell hotpsot, itthon, a lakásomban, meg a suliban is van wifi, csak valami 2ezer ft-os kell az i5-ig ami csörög, meg tudok textelni.
Más: most beta4 van rajta, és a tulajnak ki kell függetlenítenem. Meg tudom oldani? 4.3.3-at lehet függetleníteni, és vissza tudom azt rakni rá?
-
D@niel
addikt
tevfik: igen, de azért laptoppal még mindig jobb.
kaszassz: valamit elszámolhattam, köszi.
Kashim: 56 ötletet küldtem be, + az ismerősömével még 8at.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
Szeptemberben egyetem, nincs kedvem megint a laptopot cipelni könyvtárba, én azt látom, hogy az iPad nekem való, mert szeretem az élményt amit nyújt, jegyzetek, skype, sokkal-sokkal könnyebb mint egy laptop, sokáig bírja az aksi, ami megint csak szimpatikus, hogy reggelente nem kell várnom amíg betölt a gép hanem ott van egyből, vagy itthon kiülök a teraszra és netezek, mondjuk a messengeren kívül azt mondom 90%-ban kiváltja a laptopot számomra.
Szeptemberig vennem kell akkor még valami kis vacak mobilt, aztán majd az új iPhone.
Ja, és még az érdekelne hogy van ez a töltő dolog, iPad-et iPhone töltővel lehet tölteni, ill. fordítva? Nem tölt lassan, nem tud túlmelegedni, az usb csatlakozó ugyan akkora?
-
D@niel
addikt
Igen, csak már az iPad2-t kellene, de most azt nem tudok, most már dacból is akarok iPad-et, mert múltkor felhúzott, hogy nem tudtam nyerni.
Végülis előlapi-hátlapi kamera nem lényeg, csak ugye a vékonyság az nekem nagyon tetszik, meg könnyebb, meg gyorsabb is picivel a 2-es.
A 3GS-emet májusban cserélték, tehát 10hó gari, makulátlan állapot, ugye ezt bármikor ki lehet itthon cseréltetni, az is érdekelne, hogy ha leküldenék az iPad papírokat, ki tudnám-e itthon cseréltetni úgy, hogy nincs semmi baja, csak a karcolás. Bár, gondolom nem
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
Na, kellene egy kis tanács...
egy ismerősömnek van egy iPad1 16gigás, most augusztusban lesz 1 éves, papírokat kint hagyta koreában. Egy az egyben elcserélné a 3GS-emre. Van rajta neki 1 kis karc a hátlapon, de ezen kívül semmi baja, előlap makulátlan. Múltkor volt egy nyereményjáték ahol nem nyertem iPad-et, és most erősen hajlok rá.
A 3GS-t szeptemberben adtam volna el az új iPhone végett, de közben gondoltam rá, hogy azt majd törlesztővel veszem meg, így nem lesz gond.
Ki mit gondol?
Ja, és még az is érdekelne, hogy koreában ő fogja-e tudni használni a 70es kártyájával? Mert pl. japánban nem tudott telefonálni, se semmit, valszeg ott nincs vodafone.
Annyi, hogy függetleníteni kell még neki, most ugye beta4 van rajta, tehát vissza 4.3.3-at, aztán függetlenítés, ha lehet.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
válasz
kaszassz #6258 üzenetére
Köszi, gondoltam, hogy így lesz. Akkor ikon200-al volt a 3G is, csak 18. hó után i4-el meghosszabbították? Ez így akkor elég jó nekem, bár átszámoltam, törlesztővel 122re jön ki, míg ha egyben fizetem akkor csak 114, nem nagy érvágás, de azért ott van a plusz pénz, bár a törlesztő nekem most jobb lesz.
Esetleg i4-re váltok, ha jó árra viszik le.
Amúgy májusban rákérdeztem erre, mondták, hogy ez a "kedvezmény" arany kártya után, hogy nem kell megvárni a 24. hónapot, hanem 18. után tudok venni újat.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
válasz
manchester85 #6243 üzenetére
De nem értem, miért van akkor a törlesztő, ha alapból ott kell hagynom kötbért... augusztusban lesz 18 hónapja hogy előfizus vagyok, fizettem normálisan, nem tiltottak le soha, akkor miért kell ott hagynom kötbért..
én pedig ikon200al akarok menni tovább, azzal venni az i5-öt, törlesztőre. Anno 10e-t kértek a 3GS-nél kötbérnél, most sacc/kb mennyit fognak?
Ja, és még annyi, hogy van egy másik opcióm is, a családban többen vannak flottában, ennek havi 2500 az előfizuja, teljesen ingyen hívják egymást, meg van ismerős a T-nél, olyan kellene, hogy 18. vagy max. 24. hónap után az ikon-t lemondom, veszek egy flotta előfizut, meg hozzá rakok mobilnetet, hogy meglegyen a havi5ezer fix előfizum, kérdés, lehet-e ilyet, és akkor ugyan azzal a törlesztővel veszem meg az i5-öt, amit most látok a táblázatban. (pl. i4-nél 12X7170 + a kezdő az 28.950).
Ja, amúgy jut eszembe számlára is meg tudjuk venni, anno a 3GS-nél pl. így nem kértek volna kötbért.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
válasz
DanielK #6239 üzenetére
iPhone-on a mail részlegnél berakod exchange-ként így, majd megadod, hogy rakja rá a mobilra a kontaktokat, naptárt is itt tudod hozzáadni, semmit nem kell letöltened. Vagy sima gmail opciót választod, ha nem kell push szolgáltatás.
Más: nekem az a terv, hogy mivel novemberben jár le a 2 év hűségem, és ugye 18.hó után van lehetőség új mobilt venni az előfizuval, majd ha lesz i5, akkor azt fogom megvenni, vásárlásnál megyek tovább az ikon csomaggal, és törlesztőre veszem meg az új iPhone-t. Kérdésem az, hogy mi kell ahhoz, hogy törlesztőre meg tudjam venni? Ikon200al akarom, azzal lehet törlesztőre venni? kérni fognak néhány tízezret előlegnek?
Mert most látom, hogy ha vennék i4-et, ikon200ban van törlesztő, 0%thm-el. Tehát tök ingyen viszem el, és majd az 1. hó után kezdek törleszteni + előfizetés?
köszi.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
Fogtam ezt a kommentet, és bemásoltam a blogomba, majd ha jön valaki csak beillesztjük a linket. Akinek van még tanácsa írja meg oda, így az érdeklődő látni fogja, nem kell visszakeresni, meg leírni újra-és újra. Vagy írjátok meg mivel egészítsem még ki.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
Amúgy annyit erről a még előfizus iPhone vételről, hogy egy normál adás-vételivel (nekem van, direkt iPhone-hoz, ha kell valakinek, jelezze) bementek a szolgáltatóhoz, és szépen elmondjátok mi a szándék, akkor ők is rögzítik az új előfizetőt.
Ha meg háló függetlenként hirdeti, nyomni kell egy restore-t majd checkolni megy-e sim karival.
Dominósat törlesztőre nem tudom lehet-e venni, még ez lehet a necces, ha van ilyen opció.
El kell kérni a papírokat, azon ott van az IMEI, majd a mobilon is megnézni, hogy egyezik-e.
Használt telónál fel kell hívni valakit, sms-t küldés-fogadás, kijelzőt meg kell sokszor nyomkodni, wifi szörfözést kipróbálni, teljesen fehéret rávinni a kijelzőre így előjön a pixel hiba, én még játékot is elindítanék, headsettel kipróbálni a zenét, mikrofont.
Az adás-vétel nem bizalmi alapon működik, hanem neked kell kipróbálnod a mobilt, hogy tényleg azért fizetsz-e amit elvársz, tanukkal megírni a szerződést.
Külföldről meg ebay-ről kell rendelni, ott van az értékelés, vagy ismerőssel hozatni. Vakon meg itthonról nem szabad venni, ha már iPhone, meg annyira kell egy használtan, legalább élőben kell megnézni. Az azért jó, hogy itt gyakran kérnek tanácsot, nem csak úgy vakon bele.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
Over The Air akkumulátor töltés, mikor lesz már ilyen? Szépen merül a 3GS-em beta4-el...
kevesebb, mint másfél nap, pedig alig csináltam valamit.
-
D@niel
addikt
Elég szépen pörög a 3GS-em a beta4-el...
-
D@niel
addikt
Az én üzenőmön (és most a gyengébbek kedvéért mondom
az üzenőfalat be lehet állítani mit mutasson-mit nem
) egy darab játék nem jelenik meg, le van tiltva minden, nem tudnak ajándékot küldeni, vagy aki marhaságokat rak ki azt egyszerűen blockolom, magyarán ott marad ismerősök között de nem mutatja amit megosztott, kipostolt.
csokimikulas: egyszerre gondolkozunk
Bár ott kezdődik az egész, hogy az ismerősöket, barátokat kell felvenni akik ha kiírnak valamit az számunkra is érdekel lehet
nekem akik fent vannak facebook, 95%-ával tartom a kapcsolatot. Ez azt jelenti, hogy nem 400emberrel vagyok viszonyban, hanem csak az van fent aki számomra fontos
És akkor még ezek után jön a lényeg, hogy kiírok valamit az üzenőre és beállítom azt a 6-8 embert akit meg akarok hívni a házibulira, hogy csak ők láthassák a bejegyzést, képet, meg hogy 2 csoportra vannak osztva az ismerőseim, fellépek chatre és 20 embernek vagyok online, többi nem láthat, itt kezdődik a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
válasz
vadászcsiga #6048 üzenetére
Ezt te tudod, én meg azt, hogy az emberek többsége megáll azon a szinten, hogy a facebook a haverok farmville rekorjainak lecheckolására, meg chatelésre való.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
válasz
vadászcsiga #6045 üzenetére
Semmi gond, én látom mennyivel egyszerűbb így információhoz jutni, ha te nem tudod használni magadra vess. Hogy is lehetne használni valamit anélkül, hogy azt se tudjuk mire való
na lezártam.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
Danke. Amúgy szerintem ez a beta4 főleg arról szólt, hogy megnézték mennyire működik az OTA frissítés, nem akartak a végén, gold master-nél kockázni. Bugokat abban is ugyan úgy ki tudták volna javítani.
Jut eszembe új iTunes: "Az Apple mindenesetre felhívta a figyelmet, hogy az over-the-air frissítés után a fotók nem maradnak meg a gépen, ezért szinkronizálás szükséges a művelet után."
-
D@niel
addikt
válasz
vadászcsiga #6036 üzenetére
Hát ha csak ennyi okod van rá hogy ne használd, az elég sovány...
Ha már facebook, én erősen információ centrikus vagyok, ebben nagyon sokat segít a facebook: csatlakoztam néhány lap oldalához, így ha belépek facebook, egyből látom a friss híreket, pl. nem kell mindig megnyitnom a mobilarena-t, hanem az üzenőmön kidobálja a híreket, meg minden mást. Az a lényeg, hogy miután bejött a böngésző elég csak a facebookot behoznom, és ott van az összes hír nem kell egyessével megnyitnom az oldalaimat, tudok e-mailezni, instant csevegni, meg most már video calling is van.Kb. csak a facebookot kell elindítani, semmi mást. Ott van pl. a T-mobile ajánlatok, akciók, játékok, ha nem használsz facebookot esetleg még twitterről tudod ezeket megnézni.
#6036 Huú, látom nem nagyon nézted meg mire lesz jó a google+, tényleg ne használd akkor ezeket. Szinte mindenhol le van már írva mit akar a google, mire lesz jó nekünk a +. Nagyon nagyon félre érted a helyzetet, tényleg nézz utána mik azok a direkt hirdetések...
picit érdekes a világ, ha azért vannak fent egy hálón 600millával, ahol csak a mások üzeneteit tudjuk megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
Storno, működik rendesen, talán már az előző verzióban is úgy volt, hogy jobb felül van most recent - top news - status updates - photos - links, nekem top news-on volt ilyenkor csak a lényeges dolgokat mutatja, át kell rakni most recent-re, és minden fog mutatni, a legkisebb rezzenéseket is. csokimikulas: igen, köszi, már megvagyok : ))
Egy magyar nyelvű kiadás azért klassz lenne.
(B)Csiga(/B): be kell még indulnia a motornak a google+ alatt, én onnantól fogom használni mikor már rendesen ki lesz építve a fő fegyvere, nevezetesen a személyre szabott hirdetések. Sokkal direktebb lesz, mint facebookon, számomra csak ez az egyetlen ok, amiért megéri majd használni a facebook helyett.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
Kijött a hivatalos facebook app-hoz egy update. Viszont: már az előző bétánál is az volt, hogy nem a legfrissebb bejegyzéseket, híreket mutatta, hanem pl. tegnapi bejegyzéseket. Update sem segít rajta.
-
D@niel
addikt
Ja, és még írjuk le azért, a beta4-ben semmi újdonság nincs, azt írja, hogy bug-okat javít, ill. ez az 1. iOS amit vezeték nélkül fel lehet rakni.
Kommy: közben visszaengedett, folytatódik a letöltés. Nagyon megáll a végén.