Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Invitel (TV, internet, telefon) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:55:13

LOGOUT.hu

Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4501) Reag3nS válasza bigdigit (#4497) üzenetére


Reag3nS
senior tag

persze mert az informatikus belövi a szamárpornó torrentjeit :D

CyberGames >>> http://cybergames.hu/

(#4502) Balinov


Balinov
félisten

Sziasztok,

Ismerosomnek Papatol kb 5-10km-re (devecser fele) levo kisebb faluban Invitel Trio KOmfort alap 8mbit-je van, havi 12k-ert (HBO-val). 2 teve ill. egy noti van rakotve, utobbi vezetekkel. a modem egy thomson ST780 IWL.

Honapok ota nem volt semmi gondja, mignem 1-2 napja elkezdett panaszkodni, hogy lassu a net, skype,msn,gtalk megmeg szakad, lassu a letoltes, jopar oldal nem nyilik meg, meg hasonlok. TV adas mindket tvn kifogastalan.

Most merettem vele egy speedtest.net-et, pesti szervert merve 100+-as pingje van, 1.6-os letoltest, meg 1-200kbit/sec-es feltoltest mertunk, ami messze van a max 8/0.5 ill. a garantalt 7.5/0.5-tol.

2 tippem van, mi lehet a gaz, beszelgetve vele sajna mind2 valoszinu:
1. mivel nem kizart, hogy a wifi nincs levedve/letiltva valaki folyamatosan lopja a netet. Javitsatok ki, ha tevedek, de a fenti jelensegek tipikusan akkor jonnek elo, mikor a routeren levo masig gep egyesznap fel/letolt, sokszor lehetetlenne teve a normalis bongeszest.
2. Siman INvitel a hunyo, vagy vonal vagy modem/router, vagy mindketto.

Megvan a magyar nyelvu kezikonyv, mondtam neki bongessze, es ha be tud menni a menujebe siman tiltsa le a wifi-t. igy az esetleges ingyenbuzi szomszedot ki lehetne szurni.

Mit tanacsoltok meg, mit lenne erdemes kiprobalni? User szinten eleg jol elboldogul, de halozathoz nem nagyon, vagy inkabb nagyon nem ert, 40eves no az illeto.

Koszi minden lehetseges tippet/tanacsot/otletet

Balinov

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#4503) kisboxi


kisboxi
tag

Sziasztok.
Felteszem itt is a kérdést, hátha itt több sikerrel járok.

Van valakinek tapasztalata, az ilyen adsl modem/router kombóval?
pl.:TP-Link TD-8840

"Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."

(#4504) Doki16 válasza Balinov (#4502) üzenetére


Doki16
addikt

Az a modem úgy szar ahogy van van. Engem mindig ledobál a netről közben a letöltés meg vígan megy, de internetezni nem tudok. Volt már nekem is ilyen, hogy belassul a net kegyetlenül, de a tévé jó. Ilyenkor azt lehet csinálni, hogy tápkábel ki majd vissza. Ha ez se segít akkor be kell lépni a menübe és ki kell kapcsolni a wifit. Csak ezzel a módszerrel lehet, más felh. jelszó párossal nem fog menni.

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

(#4505) Balinov válasza Doki16 (#4504) üzenetére


Balinov
félisten

Koszonom a linket, sejtettem en is ,hogy nem egy nivos model lesz, de hogy ennyire.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#4506) enerdzsájzer


enerdzsájzer
tag

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.Hogyan tudom beállítani Win7 alatt a laptopba beépített Agere Systems HDA modemet hogy kihagyhassam a d-link-es dobozt?Inviteles ügyfélszolgálat azt mondta csak bedugom a telefonkábelt a gépbe,csatlakozás és már megy is.Hát így nem ment,azt mondta modembeállítás de abba nem tud segíteni.

Előre is köszi a segítséget!! :R

(#4507) Doki16 válasza enerdzsájzer (#4506) üzenetére


Doki16
addikt

Sehogy nem fogod tudni beállítani, mert ami neked van az egy 56K-s modem. Ahhoz, hogy a netre fel tudj mászni egy ADSL modem kell, aminek a szerepét nálad a D-Link tölti be.

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

(#4508) enerdzsájzer válasza Doki16 (#4507) üzenetére


enerdzsájzer
tag

Értem.Azt hittem ugyanaz.Köszi a segítséget!

(#4509) kircipeti


kircipeti
senior tag

Nem tudom, hogy irtak-e mar, de lesz savszelemeles tavasszal.

(#4510) kezdő válasza kircipeti (#4509) üzenetére


kezdő
senior tag

Ha még egy nappal hamarabb írod ezt be (április 1.) akkor még vicces is lehetett volna, de így csak elkeserítő.
Idézek a szövegből:
Szolgáltatásainkat 2007. január 15-ét követően megrendelő új előfizetőink részére már a magasabb sávszélesség értékek kerülnek beállításra.

Annyian benézték már ezt.
Amúgy nem is értem az Invitelt. Az egy dolog, hogy képtelenek fejleszteni a tetű hálózatukat, de hogy egy három éves(!!!) hírt nem bírnak leszedni a honlapjukról....

Szánalmas ez az egész cég!
T-Home, UPC, meg még mittudom én milyen szolgáltatóknak 1-2 embere meg tud jelenni néha ilyen nagyobb fórumokon és adni valami tájékoztatást, de ez a büdös banda szarik az előfizetőkre.
Remélem valamikor olvassa ezt 1 Inviteles felelős munkatárs és tudatosul benne hogy iszonyat szarul végzi a munkáját.
(azon már fent se akadok hogy se az esztergomi, se a veszprémi pontjukban nem tudnak semmi érdemlegesre válaszolni, hisz minek is ülnének szakemberek azokban a tetű székekben, az ügyfél úgy is gyökér és nem akar többet tudni a szaros marketingkatalógusban leírtaknál...)
Invitel, én annyira utállak téged! :DD

(#4511) szalai56 válasza kircipeti (#4509) üzenetére


szalai56
senior tag

bocs :O

[ Szerkesztve ]

Amiga1200; http://amigos.amiga.hu/szalai56/

(#4512) kircipeti válasza kezdő (#4510) üzenetére


kircipeti
senior tag

Hmm. Csunyan beneztem, bocsi.

Viszont ma talaltam ra erre a "hirre", mikozben keresgeltem uj csomag utan, valamint az ugyfelszolgalat elerhetoseget. Valtottam is telefonon uj csomagot es kerdeztem az ugyfelszolgat errol, aki azt mondta, hogy tavasszal lesz emeles! Most akkor mi van?

(#4513) kezdő válasza kircipeti (#4512) üzenetére


kezdő
senior tag

Remélem igazad! :)

Én annyit tudok hogy az említett 2 "telepontjukban" amikor bárminemű fejlesztésről kérdezősködtem (InviTV képminőség, ADSL2+, VDSL bevezetés) akkor csak egy: Hát mi erről nem tudunk-ot kaptam.

Amúgy Invitel területen laksz?
Remélem igen, óhh mond hogy Invitel területre ígértek emelést. :B

(#4514) kircipeti válasza kezdő (#4513) üzenetére


kircipeti
senior tag

Invitel terulet, Csepel-sziget. Direkt rakerdeztem arra, hogy nem csak a T-Com teruleten lesz-e. Most vagy csak bekamuzta az ugyfelszolga, mert fogalma sem volt vagy tenyleg lesz valami...

(#4515) kircipeti válasza kircipeti (#4514) üzenetére


kircipeti
senior tag

Na, felhivtam oket ujra. Semmit sem tudnak az emelesrol :DDD

Ugyhogy bocs mindenkitol a "remhirert". En beneztem a weboldalt, az ugyfelszolgalatos neni meg valoszinuleg bekamuzta nekem, hogy igazam legyen (?). Mas dolguk sincs, mint hogy ne beszeljenek hulyesegeket. Ez most nem sikerult.

(#4516) EasyLife


EasyLife
aktív tag

franc az invitelbe, cégest most mondtuk le helyette pr 6 megás net, tv, telefon kombó havi 7600 ért. ha lejár a magánszemélyes abból meg 60 megabites lesz 15e ért invitel meg be*****-ja

(#4517) C64


C64
őstag

régóta nézegetem az invitel honlapot és nagyon szánalmasnak tartom, hogy 3 éve nincs emelés! 8 megabit a max! ráadásul olyan áron ami pl a upc-nél vagy a t-com-nál kétszer drágább... halásztelken meg nincsen semmi más ezen a szaron kívül :W

Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ

(#4518) kezdő


kezdő
senior tag

Valamicskét azért fejlesztgetnek csak sajnos nem a sávszélességen.
Most jelent meg és május elején jön az újabb ÁSZF abból kb le lehet vonni mi történik mostanság. Amúgy van nagyobb csomagjuk T-Com területen, de ez számomra olyan mintha nem is lenne, hisz nem rajtuk múlik hogy ott van....
Nálunk alternatívának lenne T-Home kábel net, csak sok nyűg lenne vele. (fal vésés konkrétan az egész lakáson át, mert akkor már a TV is tőlük kéne és az a lakás másik felén van a kábelükhöz képest, valamint a riasztó használja a telefont amit nem tudnék T-Homera cserélni mivel Inviteles területen csak digitális telefon szolgáltatásuk van)
Viszont előbb vagy utóbb lesz festés és akkor inkább vések egyet a T-Homenak vagy talán ideér a Digi LAN....

(amúgy ma még nem is annyira vészes inkább csak elavult a 8Mb/s,de 2-3 év múlva már kifejezetten hátrányos lehet. Lásd: IPTV és azok extra szolgáltatásai, na meg lassan már a hűtő/porszívó is online)

(#4519) Barack Obama válasza C64 (#4517) üzenetére


Barack Obama
csendes tag

éppen ezért csinálják, mert nincs semmi konkurencia ahol vannak... Anno volt 16 megás net is, de azt is levették 8 ra

(#4520) Ideg


Ideg
aktív tag

Sziasztok!

Látom nem csak én vagyok az egyetlen elégedetlen ügyfél ennél a szolgáltatónál. Nekem sajnos több okom is van a bizalmatlanságra az Invitellel szemben. Felvázolom a helyzetem, ha nem gond. :) Szóval elég fiatal vagyok, 18. Az Invitellel ADSL csomagra kb. 5 éve van szerződésünk. Kezdtük 2Mb-el és őt egészen feltolták nekünk 8Mb-ig. Persze az árak is szépen kúsztak felfele. Azt hiszem telefonnal együtt volt 10.000 a havi csekkre ráírva. Ezzel nem is volt gond. Én voltam a legnagyobb béna mert nem törődtem azzal, hogy a letöltési sebességem csak a 420kbps-t verdeste csak a feltöltésem meg az 50kbps-t. Szóval 1 évig fizettük eme csillagos eget verő pénzösszeget. Végre megjött az eszem és utánanéztem a dolgoknak. Hát igen ez lassú. Oké, hívtuk az Invitelt. Kiküldték a szerelőket és bemérték a vonalat. Kiderült, a vonal csak 4mb-et bír el. És ők ezt csak 1 év után közölték velünk. Szóval ez történt velünk pár éve. Tudom én is ludas voltam, de én inkább őket hibáztatom mert nekik kellene tudniuk, hogy mit bír a hálózatuk. Van egy ismerősöm, ő a falunkban(!) 1mb -ről akart 4-re váltani és ezért bementek az Invitelhez és meg is történt a szerződés módosítás. Mondták, hogy egy napon belül gyorsulni fog. Jó a srác várt 3 napot, de semmi. Betelefonált, erre közlik vele, hogy nem bír a hálózat többet a falunkban. 1mb-nél nem bír többet!!! Feltudjátok fogni, hogy ez a mai világban mit jelent? Olyan mintha visszafele fejlődnénk. Katasztrófális. A pénzt persze elkérték volna a nagyobb csomagért itt is.

Többször elbeszélgettünk a szerelőkkel akik nálunk jártak modem csere ügyben (3-szor volt eddig) és elmondták, a szomszéd faluban már a CAT5-ös vezeték van hozzánk persze csak a CAT4-es ért el. A távolság 3 km. Szerintem egy ilyen cégnek azért nem olyan nagy kiadás 3kb vezeték lefektetése. És azt el kell mondanom, hogy a falu 50% a minimum rendelkezik internet előfizetéssel, és ha többet is bírna a hálózat szerintem előfizetnének más szolgáltatásra is pl. TV-re vagy nem tudom mik vannak most. Szóval ez a tényállás erre fele a Bakonyban. Probléma persze mindig akad. Az ünnepek alatt a sávszélességem drasztikusan lecsökkent 1mb-re néha kevesebbre. Legkevesebb 1 óránként megszakad az internet így a letöltést el is felejthetem az éjszaka folyamán, ugyanis a routerem sem csúcsmodell, így hiába van beállítva az automatikus újracsatlakozás, nem csinál semmit. Na, de ez legyen az én bajom.

Remélem nem untattam a társaságot, csak azért nem olyan rossz érzés, hogy ezt megoszthatom másokkal is. :) Szóval az Invitel nálam elásta magát és ha nem lenne monopol helyzetben a térségben, azonnal szolgáltatót váltanék.

üdv.: Ideg

[ Szerkesztve ]

(#4521) sziada5925 válasza Ideg (#4520) üzenetére


sziada5925
aktív tag

Nálunk, Pest megyében ennyire nem rossz a helyzet, de az Invitelt már marhára unom. 8096/512 kb/s ra szól az előfizetésünk, ebből az Invitel garantál 7350/500 kb/s-ot. Telefonnal együtt nekünk is kb 10000Ft a számlánk, ami így is 2x több, mint egy fővárosié. Ha megcsörren a vezetékes telefon, az internet szétkapcsol, lehet újra csatlakozni. De nem feltétlenül kell hozzá a telefon, mivel csak úgy magától is szétkapcsol, ha kedve tartja. Naponta 10-15 szétkapcsolás garantált. Kb 3 hete ellopták a telefonkábelt, szombat reggeltől hétfő reggelig se telefon, se internet. Kártérítés semmi, mert benne van elvileg a szerződésben, hogy 100 valahány órán túl van kártérítés. Bezzeg ha én kések a havidíj befizetésével! Hab a tortán, hogy a kábellopás óta 6,7mbit/ 30kbit érkezik, ezt több sávszélesség tesztelő program is igazolja. Tehát egyáltalán nem korrekt a cég, ez kiderült Ideg írásából is. Ügyfélszolgálaton lepattintanak, már többször próbálkoztam. Sajnos nem igazán tudok válogatni az internet szolgáltatók között, mivel még a Rubicom lehetne, ami még drágább, és egyáltalán nem bízom benne, hogy jobb lehet.

Üdv: Ádám

(#4522) #41635072


#41635072
törölt tag

Mi van akkor, ha még sosem érte el a szolgáltatás a garantált sávszélességet?
Lehet kötbér fizetésére kötelezni őket?
Mert akkor én lehet elkezdem, mivel még sosem ment 6,5Mbit/s fölé a letöltés...
7350kbit/s eleve tarthatatlan, mivel az kb a max, amit a szervízcsatorna szabadonhagy. :W

(#4523) akisbandi


akisbandi
aktív tag

Ha mar igy belemerultetek, en is meselek nektek a sajat Invitelemrol.
Anno a Matavval kezdtem, majd egy hirtelen otlettol vezerelve leszerzodtem a Pantelhez. Fele annyi lett a szamlam, igaz 5 helyett csak 2 megabitet kaptam, de nem reklamaltam, mivel 10-15 ezer Ft a zsebemben maradt havonta.
Aztan egyszer csak az Invitel megvette a Pantelt, de maradtam a korlatlan telefon miatt es a sebesseg is feljebb csuszott ugy 2,5 Mb kornyekere.
Mivel ez a 2,5 teljesen stabil, se lejjebb, se feljebb nem megy gondoltam a kozpont korlatoz ezert reklamaltam. Ok a T-Homra adtak az utat (teny, hogy eleinte a valtas utan sokszor csuszott ki valami csatlakozo a T kozpontban napokra).
Idovel aztan felvettem a kapcsolatot a T-vel, gondoltam visszamegyek hozzajuk. Bemerettem a vonalat, kozoltek, hogy max 1 Mb-et tudnak biztositani.
Igy maradtam Inviteles, T teruleten. Szerintem egyik sem kulonb a masiknal.
Csak nekem gyanus, hogy mivel ennyire stabil a 2,5 Mb, tuti ha akarnanak, tudnanak tobbet is. Es nem csodalkoznek, ha a T huzta volna meg 2,5-nel a hatart...

[ Szerkesztve ]

(#4524) #41635072 válasza akisbandi (#4523) üzenetére


#41635072
törölt tag

Egyébként T szerintem sokkkal gányabb cég.
Invivel csak annyi baj van, hogy kevés a sávszél/drága ahhoz képest, de azért még nagyon sok helyen kb enyni a határ.

T-vel viszont mindig csak gondom volt, most is hülyeségeket számláznak ki (SAT TV) meg össze vissza van minden.

Invinek meg respect a gyors és segítőkész ügyfélszoolgálat és javító brigád miatt. :R

(#4525) 8zabi


8zabi
őstag

szerintem sincs semmi baj az invitellel, csak drága, mert megteheti, nincs alternatíva a területén

viszont akár mikor problémám volt, rögtön jöttek másnap, harmadnap, nem várattak hetekig, nem néztek idiótának és én igenis minőségi szolgáltatást kapok azért a jó magas havidíjért

a telefoncsörgésre szakadó net meg user error, szólni kell nekik és megcsinálják, mert ott baj van a szűrővel

(#4526) Bandi18


Bandi18
tag

Meglátásom szerint az Invitel lehetne olcsóbb is, és szerintem egyik ok amiért drágá, hogy publikus címtartományból osztják az IP-ket ami nagyon drága és pocsékló dolog.

Viszont a helpdeskkel nem vagyok megelégedve mert mindig hülyének néznek és csak 3. 4. alkalommal voltak képesek felvenni a hibabejelentésem. Így váltottam egy helyi szolgáltatóra, ami olcsóbb és gyorsabb...

(#4527) EasyLife válasza Bandi18 (#4526) üzenetére


EasyLife
aktív tag

igen pont ez az egyik legnagyobb probléma, hogy hülyének néznek. úgy kezelnek telefonon mindenkit mintha most másztunk volna ki a barlangból. legyél 20 vagy legyél 70 éves ugyan azzal a sablon szöveggel kezdik a probléma megoldását. még ha a problémát elég precízen is felvázolom jelezvén hogy nem csak annyit tudok hogyan kell bekapcsolni a számítógépet...

(#4528) #41635072 válasza EasyLife (#4527) üzenetére


#41635072
törölt tag

Nálam még sosem volt iylen gond. :U
Én valamiért pont náluk érzem, hogy nem vesznek semmibe.

[ Szerkesztve ]

(#4529) Lauda


Lauda
félisten

Invitel terulten nem lesz valami savszelemeles, nem hallott rola esetleg valaki? Nezegettem a csomagokat, de meg mindig ez a 8 megas a leggyorsabb, amire elo lehet fizetni. :O

(#4530) Rebirth II.


Rebirth II.
tag

írtam invitelnek mailt, hogy jó lenne ha gyorsba kicserélnél a modem-em, és csodák csodájára rá 2 percre jött a válasz :U Biztos betegek hogy ilyen hamar válaszolnak

(#4531) abridabri


abridabri
veterán

Üdv
Jottem kicsit panaszkodni.
Invitel 4mbites adslem van amiert 7900FT ot fizetek ( igaz ebbol 2000 ft lebeszelheto telefonon ).
Na most voltam bent szolgaltatonal, es uj szerzodest kotottem 8megabitre ( +1500 FT havidij ),kijottek bekotottek , pofara eses 5,5 - 5,8mbps -el vanszorog . Azutan szoltam, hogy vmi nem stimmel,. kijottek , bemertek mindent es azt mondtak ; sry ennyit tud a vonal ,nem tudnak mit csinalni nyugodjak bele.
5,8mbitert fizessek 9500 -at ? Kertem toluk ,hogy ne kelljen mar 8megasert fizetni ha csak 6al jon , 4es 8megas arak kozott jo lenne kikalkulalni valamit . Nos ezt csipobol elutasitottak. Mondom jo , akkor szeretnem lemondani. Hat ezt nem engedik ,hisz alairtam 1evre a 8megas szerzodest (masnap mar ott is voltam miutan bekotottek es leteszteltem). vagy kifizetem azt a 40-50ezer kilepesi dijjat....
Annyi lett a vege , hogy szerzodest modositottunk es visszakaptam a 4megas netet 7900 ert . Nekem 1,5mb + nem er meg 1500ft ot
Szoval en itt Hodmezovasarhelyen nem javaslom senkinek az invitelt. Rohadtul nem foglalkoznak az ugyfelekkel + szarok a vonalak.

(#4532) Rebirth II. válasza abridabri (#4531) üzenetére


Rebirth II.
tag

Bemész valahova személyesen, és azt mondod kurva gyorsan hívják oda az ottani főnököt mert mész a fogyasztóvédelemhez. Ha nem hajlandók odahívni kéred a panaszkönyvet majd leírod a gondod mert azt közjegyző is látni fogja, ill. mész a fogyasztóvédelemhez is.

(#4533) abridabri válasza Rebirth II. (#4532) üzenetére


abridabri
veterán

szemelyesen voltam bent.
Fogyasztovedelem nekem is eszembejutott , de szerintem eselytelen . De mar mindegy .Ha lejar az 1ev huzok el mas szolgaltatohoz .

[ Szerkesztve ]

(#4534) Lauda válasza abridabri (#4531) üzenetére


Lauda
félisten

Most mi a bajod veluk? Meg lett oldva, szerzodes lett modositva, segitettek az ugyben. :F

(#4535) abridabri válasza Lauda (#4534) üzenetére


abridabri
veterán

annyi a bajom , hogy cirkuszolni kellett . Es nem engednek elmenni ,mikor 1nappal a szerzodes alairasa utan jeleztem, hogy nem tudjak teljesiteni a szerzodesben foglalt 8mbitet es akkor el akarok menni... Nem engedtek , egyedul csk azt a lehetoseget adtak , hogy visszavalthatok lassabb netre , vagy fizetem tovabb az 5,5 mbitet 8megabites aron.

[ Szerkesztve ]

(#4536) Lauda válasza abridabri (#4535) üzenetére


Lauda
félisten

Persze, hogy nem enged elmenni, epp erre valo a szerzodes, amit alairtal. Egyebkent meg a maximum savszel amirol beszelunk, a biztosan garantalt meg boven ez alatt van ;]

Tudom, hogy nem esik ez jol Neked, de a szerzodest mind a ket fel elfogadta es mind a ket felet vedi azokban a pontokban, amiket alairtatok. :)

(#4537) abridabri válasza Lauda (#4536) üzenetére


abridabri
veterán

"Persze, hogy nem enged elmenni, epp erre valo a szerzodes, amit alairtal."
Tudom hulye pelda ,de ha mondjuk veszel 1kilo hust ,hazaviszed es latod ,hogy peneszes, akkor visszaviszed es kicserelik . Vagy veszel egy TV-t hazaviszed es full pixelhibas, azt is kicserelik neked .vagy akarmi mast .Legalabb 3napig reklamalhatsz mindenert mindenhol. Kiveve invitelt :U

[ Szerkesztve ]

(#4538) Balinov válasza Lauda (#4536) üzenetére


Balinov
félisten

Lauda,

tudom bizotsra, hogy segito szandek vezerelt, de ha megnezed mondjuk ezt, KOmfort ADSL 8Mbit, akkor lathatod a kovetkezo felteteleket:

Tájékoztatás a sávszélességről:

névleges adatátviteli sebesség (le-/feltöltés): 8096/512 kb/s,
garantált adatátviteli sebesség (le-/feltöltés): 7350/500 kb/s.

Hangsulyozom nem voltam es nem is leszek Invitel felhasznalo, nem allithatom biztosra, hogy abridabri-nak is ez a dijcsomag all a szerzodeseben, mi T teruleten laktunk, mig otthon voltunk, de a garaltat saveszel koszonoviszonyban sincs a kollega altal tapasztaltal, dijcsomagvaltas utan.

Ez azert szvsz kicsit mas megvilagitasba helyezi a dolgokat, nem?

peace,
Balinov

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#4539) abridabri válasza Balinov (#4538) üzenetére


abridabri
veterán

igen komfort dijcsomagom van.
Es a szerelo aki itt volt bekotni ,mondta is , hogy ennek 7,5 korul kellene jonnie stabiilan.

[ Szerkesztve ]

(#4540) Balinov válasza abridabri (#4539) üzenetére


Balinov
félisten

szarva kozt a togyit, de ugynezki akkor eltalaltam. Mondjuk ez Neked biztos nem vigasz, el tudom kepzelni, mint customer services, hogy azert ajanlottak fel,hogy visszalephetsz... :N

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#4541) Rebirth II. válasza abridabri (#4539) üzenetére


Rebirth II.
tag

nyugi nekem is csak 7 körül jön pedig vonal bírja :D

(#4542) Lauda válasza abridabri (#4537) üzenetére


Lauda
félisten

Itt mas a helyzet, mert o hiaba adna 8 megabittel, ha a vonal nem birja. :)

(#4538) Balinov

2) A használat során érzékelhető letöltési sebesség a maximális vonali sebességtől technológiai okokból elmaradhat, a szolgáltatótól való távolság illetve a tartalomszolgáltató vagy az előfizető által alkalmazott műszaki megoldás miatt.

[link] :P ;]

[ Szerkesztve ]

(#4543) kezdő


kezdő
senior tag

Lényeg, hogy egy elavult és fejleszteni nem akaró/tudó cégről van szó.
Hiába hozták be a mobilnetet, az nem versenyezhet a T-Mobile, Vodafone vagy Pannon díjcsomagokkal, ergo értelmetlen.
Hiába vezették be az IPTV-t, a képminőség katasztrófa, ahogy a szolgáltatás eszközei is.
Valamennyire azért örülhetünk ezeknek is, mert ülhetnének a seggükön ennyi fejlesztés nélkül is, de szerintem az előfizetők 90% egyet ért azzal, hogy előbb építenének ki egy VDSL vagy ne adj isten egy optikai hálózatot és utána jöhetne a többi nem annyira alap szolgáltatás.
Ugyanis elsődlegesen a netet vesszük tőlük, abban kéne villogni.
Arról nem is beszélve, hogy nagyobb sávszélesség mellett szerintem gyerekjáték lenne normális IPTV képminőséget elérni.
Az pedig 2010-ben nem fegyvertény az oldalukon, hogy stabilan, szakadás nélkül szolgáltatják az internetet, ez szerintem elvárható lenne az összes szolgáltatótól.

(#4544) akisbandi válasza kezdő (#4543) üzenetére


akisbandi
aktív tag

Egyik sem különb. Ha nem a belvárosban vagy egy lakótelepen laksz, esélyed sincs normális nethez hozzájutni.
Nem tudom, hogy külföldön mi a helyzet, de itthon sajnos ez a valóság. Nincs alternatíva, örülhetek, hogy anno a Matáv hozott egy madzagot. Egy kertvárosi övezet pár száz házzal egyiknek sem jelent nagy üzleti lehetőséget.

(#4545) Rebirth II. válasza akisbandi (#4544) üzenetére


Rebirth II.
tag

Svédeknél, Angoloknál, Svájcban a házhoz vihető minimum van 18 körül, pár éve olvastam, ergo ez már 2-3x os

(#4546) kezdő válasza akisbandi (#4544) üzenetére


kezdő
senior tag

Upsz ezt kihagytam az előző hszemből.
Igazad van, falun, város szélén és egyéb üzletileg meg nem térülő területeken "elfogadható" a 4MB/s.
Viszont az tarthatatlan, hogy nagyvárosokban, üzletileg valószínűleg megtérülő helyeken nem fejlesztenek....

(#4547) Balinov válasza Lauda (#4542) üzenetére


Balinov
félisten

feladom, Lauda :D :R

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#4548) Rebirth II. válasza kezdő (#4546) üzenetére


Rebirth II.
tag

éppen az hogy nem a várost kellene agyon tolni már hanem a rohadt kis településeket...Városba ott van mindenhol a mind 20 megás net.

(#4549) bb71


bb71
őstag

Üdv, mostanában nem kellett írnom, mert minden rendben volt eleddig...
Kb. 1 hete leszakad a modem 5-10 percenként...
Hibajegy opened :D

(#4550) bb71 válasza bb71 (#4549) üzenetére


bb71
őstag

Ez igen!

Probléma megoldva 2 óra alatt... kijött a szerelő, végigmértek a központtal mindent, majd cserélt a legvégén egy modemet és a probléma elszállt ;-)

:C

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Invitel (TV, internet, telefon) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.