Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lapa

veterán

válasz fgordon #60889 üzenetére

csak mesélem a win 95 meg 5mp alatt bootolna rajta és már senki nem ír rá vírust.

a "gyorsabban reagál" amúgy azután van, hogy az összes így megspórolt idő többszörösét barkácskodtad már el vele? mert akkor relatív. pláne relatív egy hétköznapi linuxhoz képest.

és ugyanez vonatkozik általában a win-re: nálam tán harmadik éves lesz a rendszer, most már file szinten egyszerűen átmásolva a 6. gépen szolgál tök ugyanaz. minden program minden beállítása megmarad akár új verzió clean installját követően is (/home-ban). ezzel a két dologgal pár év távlatában többet nyertem a linux egyetlen egyszeri (nagyon sok időt igénylő) megismerésével, mint amennyit winnel szenvedtem volna.

mondom ezt úgy, hogy csináltam régesrég olyan telepítő dvd-t pont 2003-hoz, ami minden patchet + minden drivert + minden programot (pl office stb) + minden lehetséges beállítást tartalmazott, szóval a néha szükséges (mert win 2003-on is szükséges) reinstall gyak gombnyomás nélkül futott le. nem ilyen nlite bohóságok, hanem rendes kézi unattended módszertan szerint. ennek ellenére a legnagyobb hibának tartom a winnel foglalkozást, amióta láttam a sötét oldalt is. majdnem minden percet bánok, amíg wint piszkáltam. csak azért nem mindet, mert valahogy meg kellett csinálnom a wines melókat is a cégnél.

(érdekességképp: a 2003-as telepítő még a nem 2003-as nforce drivert is tudta - kompatibilitásos módban - telepíteni beavatkozás nélkül)

(pláne érdekes a kérdés, ha az ember hozzáveszi, hogy a win8 totál más rendszer, semmivel sem több meló belakni akár egy linuxot, ha az ember tényleg elhatározza)

Új hozzászólás Aktív témák