- Fórumok
- Notebookok
- HP notebook topic
- (kiemelt téma)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- potyautas: Norvég nyár
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
lackoka
tag
-
lackoka
tag
-
lackoka
tag
-
lackoka
tag
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Az NHC-s kérdésre:
Az előző procid valószínűleg Banias magos volt, ők alap (6-os) szorzón 600 MHz-en működtek (6x100). 300-on biztosan nem, ott valamit rosszul írt ki a szoftver. A Dothan mag esetében a 6-os szorzó már 800 MHz-et jelentett (6x133), ennyire lehetett leszabályozni őket. Az új Core Duo és Core 2 Duo processzorok pedig már csak 1GHz-re leszabályozhatóak (8x133, ha jól emlékszem), ráadásul itt már az undervoltage lehetőségét is hardveresen letiltották a procikban.
Úgyhogy itt nem az NHC-vel van a gond, ő megtesz minden tőle telhetőt, de ebből a hardverből ezt lehet kihozni.

p
-
k.krisz03
tag
Na még egy utolsó, ha még nem mentem volna az idegeitekre.
Itt XP-n nem lehet valami olyasmit csinálni, mint Vistaban volt, hogy ha a telepmérőre kattintottam, akkor választhattam teljesítmény, energiatakarékos, és HP optimalizált módok között?
Próbáltam NHC-t (Core2Duo javítással), de nem úgy működik, mint a régi Dell-emen. Abban 1.5-ös proci van, és ha 100% volt beállítva, akkor alapból 600MHz-en ment, és ha kellett, akkor emelte 1.5GHz-ig. Ha meg akksiról ment, akkor 50%-ra volt állítva, ilyenkor 300-600MHz között változott az órajel.
Ezzel ellentétben ezen a HP-n, ha beállítom, hogy 100%, akkor 2GHz-en, ha 50%, akkor 1GHz-en megy állandó jelleggel.
Szóval valami más lehetőség NHC-n kívül? Vagy ez így van jól ezzel a progival ezen a laptopon? -
lackoka
tag
-
BluEyes
őstag
Az ismeretlen eszköz HP esetében mindig a Quick Launch Button szokott lenni. A fényerőt a kék Fn gomb + Fx (F1-F12, próbáld végig őket) állítja, ha minden igaz. Ha nem megy, akkor próbáld a ctrl + Fx kombinációt. Ha így megy, akkor a biosban keress egy beállítási lehetőséget, amelyik engedi-tiltja a ctrl és Fn felcserélését, és állítsd a másik állapotba, ha az Fn szimpatikusabb lenne.
-
k.krisz03
tag
Azt hiszem kész vagyok mindenféle telepítéssel az XP-n. Viszont van egy kis probléma: nem tudom állítani a fényerőt. Úgy tudom, hogy ehhez nem kellene semmiféle driver (legalábbis a régi Dell-emhez nem kellett, akár BIOS-ban, vagy Win telepítés közben is tudtam fényerőt állítani). Most miért nem tudom állítani?
Az Eszközkezelőben egyéb eszközöknél van egy "Ismeretlen eszköz", ez fogalmam sincs, hogy mi, és a modem, ami egyáltalán nem érdekel, hogy nem működik...
-
k.krisz03
tag
Megoldottam!
Megsérülhetett a fájl az USB-s winyón, azért írhatta ki ezt a hibát. Újra leszedtem, és most már jó. Jöhet a többi driver telepítése is. Remélem több gond nem lesz.
Bocsi, hogy egy ilyen szinte felesleges hozzászólásokat generálok, de volt 1-2 alkalom, amikor be voltam sz*rva, hogy elrontom az 1 hetes gépet.

Szerk: Jah, fel sikerült rakni a SATA drivert is, de nem jó. Akár be, akár ki van kapcsolva a natív Sata, a gép nem tud elindulni, kékhalál jön a Win logó közben... Ezért el is távolítottam ezt.
-
k.krisz03
tag
Újraindítottam a chipset driver telepítőjét, és most rendben befejezte. A LAN-t is sikerült telepíteni, most már van XP-ben is hálózat.
Viszont van újabb probléma: VGA.
Ezt a hibát írja a driver kicsomagolása közben: "The contents of this file cannot be unpacked. The executable you are attempting to run has been corrupted. Please obtrain another copy of the file, verify its integrity, and try again.". Ezzel le is áll a telepítés. Az az érdekes ebben, hogy a ez a driver a régi BIOS-szal még felment.
Mitévő legyek?
-
k.krisz03
tag
Sikeresen frissítettem a BIOS-t, viszont most XP-ben gond akadt a chipset driverével. Ennél a műveletnél leáll, nem megy tovább: "Intel ICH8 Family USB2 Enhanced Host Controller - 283A". Ez most miért van? Ugye nem rontottam el a gépet a BIOS frissítéssel?
A BIOS-ban egyébként nincs semmit gond, működnek a funkciói... -
BluEyes
őstag
Így van, elindítod az exe-t, aztán az szépen frissíti a biost. Azt írja, hogy a progi windows/vista-based, tehát vista alól tuti megy. Csináljad.
Mondjuk óvatosan, mer a leírásában a 6520s meg a 6820s szerepel, a 6720s még véletlenül sem. Ettől persze még lehet jó a tiédre is. Mostani biosod milyen?
-
k.krisz03
tag
-
k.krisz03
tag
Asszem meg lesz oldva a LAN-os gond 6720s-re.
[Itt egy fórum ezzel kapcsolatban], és [itt egy BIOS frissítés].
Jól látom, annyiból áll a BIOS frissítése, hogy elindítom ezt az exe-t, és követem az utasításokat? Csinált már ilyet valaki laptopon? Én csak PC-n, bár azt is csak néztem, más csinálta helyettem...Szerk: Még itt Vistán csináljam a BIOS frissítést, vagy előbb rakjam fel az XP-t, és utána?
-
k.krisz03
tag
Furcsa kérdés következik:
Van ugye a C: meghajtón egy "SwSetup" nevezetű mappa tele driverrel, amit a Vista, ill a helyreállító lemez helyez el ott. Megnéztem pl a chipset driver readme-jét, és azt írja, hogy a következő oprendszereknek kell telepítve lenniük: Win 2000, 2003, XP, Vista.
Mi lenne, ha ezt a driverköteget kimenteném, és az XP-nél használnám fel? Van itt még egy "AppInstl" mappa, ez valami telepítőt tartalmaz, talán fel tudná tenni egyben az egészet?!
Mit szóltok hozzá, működne? -
BluEyes
őstag
-
BluEyes
őstag
Újraindítás (modem, router) megvolt?
A telepítés sorrendje nem kritikus. Célszerű a chipset driverrel kezdeni. A hanghoz előbb az UAA busdrivert kell felrakni, ekkor jelenik meg az eszközkezelőben a hangeszköz, meg ha van a modem. Ekkor lehet a hangdrivert felrakni. A többi drivert meg ahogy jön, egymás után. Érdemes mindegyik után újraindítani a gépet, hogy ne legyen semmi összeveszés. Ennyi.
-
n00n
őstag
-
Sherman
tag
-
BluEyes
őstag
-
BluEyes
őstag
Az egyéb eszközös a wifi lesz valószínűleg, ha még nem tettél fel neki drivert. Az eszközkezelőben ha a hálózati kártyáknál ott a lan kártya, nincs kérdő- vagy felkiáltójel rajta, akkor először a gépen kívül néznék körül. Mindenek előtt újraindítanám a modemet, routert, hátha csak ennyi a neted baja. Tcp-ip beállításainál minden rendben?
-
BluEyes
őstag
k.krisz03: Igen, úgy értem. Ez a sata-pata csak a vezérlő működési módjáról szól, a hdd sebességét nem befolyásolja. Több tesztprogrammal is leellenőriztem, tök egyformák. (Mondjuk itt megint igaz, hogy 5400rpm, gma945 chipset stb, a te géped lehet hogy profitálna a dologból, bár nem hiszem).
Omni: hivatalosan nem (940gml-ről beszélek, ha 945-ös csipped van a lapon, akkor támogatja), de valamelyik diag-progi (Sandra szerű, ha eszembe jut, beírom a nevét) azt írta, hogy 4 megáig kezeli a ramot a gépem. De gyanús, hogy a progi téved. Mindenesetre ha van rá lehetőséged, kipróbálhatnád.
-
k.krisz03
tag
Lenne még egy probléma: most a LAN-nal. Felraktam ezt a drivert (Intel 82562GT 10/100 Ethernet Controller Drivers for Microsoft Windows XP), de csak azt az üzenetet kapom, hogy nincs hálózat vagy korlátozott. Amíg Vista volt fent, ilyen gond nem volt. Talán valami más is kellene a LAN-hoz? (WLAN majd később, előbb a vezetékes működjön.)
-
BluEyes
őstag
Itt vagyok
Hát ez jó kérdés, amit írtam, az a 945-ös csippszetre, ICH7-re igaz. A tiéddel még nem volt dolgom, így nem tudom megmondani a következő lépést. Létezik - bár nem HP-s - wines telepítője a sata drivernek, az valszeg felszalad gond nélkül. Ha jól rémlik, az Acer oldalán akadtam bele, de nyilván máshonnan is letölthető.
Azt ugye tudod, hogy semmit nem nyersz a sata driverrel? -
lackoka
tag
-
GyepmesterBé
csendes tag
-
BluEyes
őstag
Tényleg, ez a gép működik akku nélkül csak adapterről?
Add meg a címed, máris indulok, hogy kivegyem a gépedből az aksit, majd bekapcsoljam, hogy vajon megy-e úgy. Aztán majd beírom ide, jó?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A többi kérdésedre igen a válasz, gyári állapotba hozza a gépet, programokkal, driverekkel, mindenestől. És természetesen használhatsz közben más OS-t is, a recovery kvázi meg is formázza a hdd-t a helyreállításkor.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Notebookok
- HP notebook topic
- (kiemelt téma)
- Bestbuy játékok
- Eredeti játékok OFF topik
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Autós kamerák
- Saros (PS5)
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Évekre előre elszipkázzák az adattárolókat az AI adatközpontok
- TCL LCD és LED TV-k
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 i7-1185G7 / 16GB / 250GB SSD gyári töltő - szép állapot
- P16 Gen2 16" QHD+ IPS i9-13950HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- Acer Aspire 5 A515 15col FullHD / i3-11gen/ 12gb ram / 256gb SSD + 2,5col ssd / WIN11
- Lenovo Ideapad 530s / Ryzen 7 AMD / 12gb RAM / 256gb NvMe ssd / WIN11 / Világitó Bill
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A4500 64GB 2TB NVMe SSD magyar vbill gar
- 27% - Dell S2721NX IPS Monitor! 1920x1080 / 75Hz / 4ms / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB karcmentes 91% akku 188 ciklus
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezt a hibát írja a driver kicsomagolása közben: "The contents of this file cannot be unpacked. The executable you are attempting to run has been corrupted. Please obtrain another copy of the file, verify its integrity, and try again.". Ezzel le is áll a telepítés. Az az érdekes ebben, hogy a ez a driver a régi BIOS-szal még felment.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pyttawrx