Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz Kernel #45261 üzenetére
Mégsem jó az előbbi, javítanék rajta:
- Gázpedál alaphelyzeti érintkezője testre zár: szelep nyit (csak 1500 rpm felett zár).
Mivel karburátoros motor, gondolom a gázpedál (részleges) lenyomása mellett lehet / kell indítani.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Batman2
őstag
válasz Kernel #45261 üzenetére
Ige, ez is meg fordult már a fejemben, de ehhez tudni kellene pár dolgot, pl. hogy mekkora feszültségű és milyen formájú jelet ad ki a gyújtás vezérlő a fordulatszám lábán ?
Annak ismeretében tudnám, hogy milyen jelfeldolgozó áramkört kell készíteni, hogy abból egy eldönthető igen-nem (kvázi digitális) kimenetet tudjak vezérelni.
Van fordulatszám mérő kapcsolásom megépítve, állítólag annak pl. jó a gyújtótrafó menő fordulatszám függő, szaggatott 12V egyenáram, hogy mérjen, abból a kapcsoéásból kiindulva, a jelfeldolgozó részt megtartva egy monostabilt (pl. 555, vagy valami két tranyós flip-flop) rákötve, egy teljesítmény tranzisztoron keresztül már lehet hajtani az alapjárati mágnes szelepet.
De ez is idő amíg kidolgozom, gondoltam, az eredetit újra gyártani gyorsabb.Mondjuk ha saját magam gyártok, akkor már meg van a lehetőségem, hogy kicsit változtassak a működésen, pl. 1-2 másodpercet késleltetve legyen a szelep kikapcsolása motorfék esetében is, így a váltásokat simábban lehetne kivitelezni, nem rángatna közben az autó, míg ha hosszabban motorféken megyek, mert pl. 90-ről lassítok le 15-20-ra, akkor pedig lekapcsolja.
Üdv.
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robot fűnyírók
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Mini PC
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest