Hirdetés

2019. október 22., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Delaice


Delaice
(újonc)

Van egy ASUS H97-PLUS alaplapom 1,5 éve. A gépem a vétel (2014. okt.) után pár hónappal kezdett különös hibákat produkálni, leginkább teljesen véletlenszerűen.

Többször előfordult, hogy nem tudtam elindítani a gépet. Előzőleg (általában előző nap) normálisan működött, kikapcsoltam, no problem. Másnap bekapcsolt, normális csipogás, a splash screenig (Asus logóig) el is jutott, de onnan a töltőkarika már nem jött be, a BIOS-ba sem tudtam belépni. Volt, hogy ezt 5 órán keresztül (és vagy 6-8 indítás során) próbáltam helyrehozni. Többnyire magától korrigálódott a hiba, de máskor meg a 24-tűs csati megpiszkálása oldotta meg. Ezért gyanakodtam már táphibára is, de másik alkalommal ugyanez a megoldás nem vált be. Valamint...

Másik hiba, amit előszeretettel produkál: bedugom a külső HDD-t, és használhatatlanná válik a rendszer. Nem lehet megnyitni semmit, a Windows intézőt sem, a Lomtárat sem. Volt, hogy hibátlanul működött a külső HDD, de kikapcsoláskor a gép csak megállna a Leállás... feliratnál, és amíg ki nem húzom a külső HDD-t, nem kapcsol ki.

Az előbbi el nem indulást jó párszor tolta az arcomba a gép, teljesen váratlanul, volt hogy néhány nap, de máskor hónapok teltek el két hiba között. A külső HDD-s hiba még mindig megvan. Kettő külső HDD-nél is előjön (igaz, mindkettő ua. a márka).

Hibás lenne az alaplapom? Esetleg vacak a tápellátása? A tápom egy FSP Raider 650W, a gép elosztón keresztül van bedugva, nem közvetlenül a konnektorba.

..

Gondolkodom platformváltásban majd, tehát nem biztos, hogy megérné a garanciális javítással vacakolnom. Másrészről, mivel a hibák okait pontosan nem tudom meghatározni, az egész gépemet most nem engedhetem meg, hogy elküldjem a PCX-nek (és netán 1 hónappal később kapjam vissza).

Ötletek, tanácsok?

Előre is köszönök minden választ. (Viszonylag új vagyok a fórumon, szóval a rossz témaválasztásért bocsi.)

(#2) elfelejtette válasza Delaice (#1) üzenetére


elfelejtette
(veterán)

Azonnali alaplapos kérdések órája
Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Itt érdeklődj, nem kell mindennek új topicot nyitni, legközelebb kérlek használd a keresőt.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### LG Q6

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.