Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheTlhse
újonc
válasz krichd1 #66091 üzenetére
értem, a rendszer az OS X Yosemite és Logic Pro X-et használok, amikor az interface-ről a fejhallgatóba megy a hang akkor nem csúszik semennyit nincs latency, viszont ha az 5.1 házimozira kötöm rá akkor már nagyon durva latency van, szóval ezért gondolom hogy /ghondolltam hogy az erősitőtől függ, tudnátok mondani valami oylasmi erősitőt 2 hangfalhoz ami erre a célra megfelel?
-
ati888
senior tag
válasz krichd1 #66098 üzenetére
Hello!
Elég sokat olvasgattam a fórumot mire rájöttem mire is van szükségem: a médialejátszó mellé szeretnék egy pár hangfalat egy sztereo erősítővel, amivel zenét hallgatnék (szintén a media player-ről) és filmekhez is kellene néha. Tehát nem high-end készülékeket keresek, hanem csak egy tisztességesebb rendszert.
A keret olyan max 70-75 lenne így főleg használtat keresek, régebben elég jónak tűnő cuccokat linkeltetek be, csak sokat már eladtak. Olvastam a D tipusú erősítőkről is, azok vajon elégségesek lennének erre a felhasználásra?
Nagyon megköszönném ha konkrét ajánlatokat is tudnátok küldeni, sokat segítene.
Előre is köszönöm
Üdv
Ati
-
Tomacko
senior tag
válasz krichd1 #66148 üzenetére
Köszönöm. Azt el felejtettem még hozzá tenni, hogy ezekhez a 2 utas valamikhez nekem nagyon nincs bizodalmam, egyszerűen valahogy nálam alapból negatívum ként indulnak.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Szabikaa20
őstag
válasz krichd1 #66203 üzenetére
Win 7-em van,de gondolom erre is joo!
liszi70: Nagyon nem,sőt még talán a fele mélységig sem! A Raspberry-ről már dgyurival beszélgettünk privátban.És valami olyat mondott hogy zavarják egymást a csatlakozók.Most konkrétan nem tudom melyik melyiket...
dgyuri0123: Az analóg csak addig kéne még nincs DAC.A végleges elképzelés az lenne,hogy lenne egy medialelátszó(vagy valami mini pc) amit rákötnék a DAC-ra optikán és HDMI-n a TV-re,a DAC-ra még rámenne a TV-is szintén optikán a DAC-ból pedig analógon az erősítőbe.Ez így életképes lehet?
Az asztali PC-t mintmár mondtam,azért hagynám ki,mert azért nem szeretnék plusz 300W fogyasztást,hogy zenét hallgassak,meg búg kicsit a PC stb...
De esetleg valami HTPC is megoldás lehet...[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
dgyuri0123
nagyúr
-
ati888
senior tag
válasz krichd1 #66219 üzenetére
A Heco-k milyenek a Fonum 401-hez képest?
Heco Interior Reflex 25H - 26k
Heco Interior Reflex 30 - 42k
Heco Superior Allegro 350 - 32k
Heco PSM 600 MKII - 16k
Heco Interior 230S - 21kMár nagyon bele vagyok zavarodva, meg kéne már venni valamelyiket, mert az asszony is húzgálja az orrát, hogy napok óta ezzel foglalkozok.
Ati
-
Tim72
tag
válasz krichd1 #66203 üzenetére
Köszi, értem.
Inkább a végére (erősítő, hangfal, kábelek) hajtanék rá, analóg rendszerben, jó esetben egy digitális (drótos) bemenettel. (ahogy néztem az otpikai->spdif konverter nem nagy dolog). Mostanihoz képest az is nagy ugrás lesz.
Ha most veszek egy valamennyire hallgatható cuccot, az az életem végéig rajtam marad amilyen vagyok. (nem lépek feljebb) Viszont ha még hiányzik belőle valami (van egy gyenge láncszem), azt pótolom valószínűleg.
Tim
[ Szerkesztve ]
-
Brumi
senior tag
válasz krichd1 #66240 üzenetére
Részemről befejeztem a témát. A nevet azért nem akartam először leírni, mert már volt, hogy itt PH-n szóvá tettem valamit egy bolttal kapcsolatban, de az ottani dolgozó is be volt regisztrálva, és persze itt kaptam meg, hogy nem is úgy volt. Nem nem mertem, hanem nem akartam leírni.
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz krichd1 #66240 üzenetére
Tudod mióta cipelem ezt magamban? kb. 1.5 éve. Most kibukott, de azonnal tudtam, hogy "hibát" követek el.
Amúgy gondolhatod, ha ennyi idő távlatából sem léptem túl rajta, akkor nem eshetett túl jól az akkori "bánásmód." Ezért a megjegyzés a végén.
És ha tárgyilagosan szerettem volna leírni, akkor két oldalas lenne az irományom. Egy tőmondat nem lenne más, mint szimpla rágalmazás. De ígérem befejeztem, hacsak nem lesz, aki másként gondolja."csak a zene van"
-
S. Szabi
őstag
válasz krichd1 #66284 üzenetére
Igazából lehet az a baj, hogy nem megy elég mélyre (gyárilag is 64 Hz van írva), lehet nem volt a legjobb választás, és ezért úgy érződik, hogy az egész egy magasabb tartományban szól, vagy nem tudom hogyan lehetne ezt jobban megfogalmazni. Viszont szépen és tisztán szól, csak olyan mély hiányosnak érződik az egész. Nem érzem, hogy rossz vétel lett volna, csak keresnék valami jobbat.
Az viszont tetszik, hogy nincs az a bebúgása, mint a legtöbb olcsó doboznak, ami főleg aktív monitoroknál is tapasztalható.
Vagy lehet, hogy mégiscsak jobb lenne nekem valami aktív monitor pár egy hozzá való DAC-kal, amivel lehet szabályozni a hangerejüket?
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz krichd1 #66313 üzenetére
Na, álljunk már meg egy pillanatra.
Létezik egyáltalán olyan felállás, ami nektek számítógép mellé minőségi zene hallgatásra megfelelne? Egyértelműen az asztalra téve a cuccokat?
Mikor elkezdtem az egészet, az aktív hangsugárzós topikban is meg itt is mindenki mondta, hogy felejtsem ez aktív cuccot, mert ennyi pénzből, meg amúgy is a DAC+erősítő+hangsugárzó felállás sokkal jobb. Már akkor is leírtam teljesen egyértelműen, hogy mire kell, mindenkitől ezt a javaslatot kaptam ennek ellenére.
Elkezdtem összerakni a rendszert, stb. Elfogadom, hogy nem biztos, minden komponens a legjobb választás lett, de most meg az van akkor, hogy így nem is lehet olyat összerakni, ilyen helyzetre, ami rendes mélyet tudna...
(Jól emlékszel, de közben át tettem az asztalt máshova, így a szoba hosszabb oldalára merőlegesen állnak a dobozok, így jobb lett azért)
Mondtam, hogy nem kell, hogy üvöltsön, hanem kisebb hangerőn is kellő dinamikával szóljon a helyzetemben. De megint csak oda jutunk, hogy ez nem igazán lehetséges?
Most keresek itt valakit a környéken, akinek van normálisabb cucca, kipróbálni másik erősítővel, meg az erősítőt másik hangsugárzókkal.
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz krichd1 #66326 üzenetére
Lehet, kicsit túlzás lenne, de pl a Q Acoustics 3070-t hogyan lehetne bekötni ebbe a rendszerbe? Max a DAC RCA kimenetét elosztva, nem?
Kép a 3070 hátuljáról: 1. 2. Vagy ezt nem lehet így? Out ezen nincs. Plusz akkor annak a hangerő szabályzása sem lenne megoldva.
Tudnál olyat linkelni példának, amit az én rendszerembe be lehetne kötni?
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz krichd1 #66332 üzenetére
És ezt pl, muszáj úgy bekötni, ahogy a Manualban (10. oldal) van, vagy elég az erősítőről csak az inputba? Szóval az erősítő kimenetére ugye banánnal csatlakoznak a hangszórókábelek, és ugye ide mondjuk szorításos vagy villás módszerrel a subot is rákötni?
Mert a másik linkelt Cantononon csak input van, azt mindenképp úgy kell nem? Vagy az nagyon leterhelné az erősítőt, és erre ez az erősítő ebben a formában nem való?
Mondjuk ilyen Forcefieldet nem is nagyon találok hol lehet beszerezni.
Most találtam, 1000 $-ért. Azért az kicsit drága lesz nekem.[ Szerkesztve ]
-
Brumi
senior tag
válasz krichd1 #66316 üzenetére
Na az a Reference még beleférne a keretbe a mostani áron, az valami elképesztően ütős lehet. De azt hiszem ezzel itthon aláírnám a halálos ítéletemet Ha most venném, akkor ezt tuti megnézném magamnak, de még legalább fél év mire esedékes lesz a vásárlás, feltételezve, hogy marad pénzem ilyen úri huncutságokra
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
-
Piet_
tag
válasz krichd1 #66347 üzenetére
Hát ha jól látom optikai, viszont a hangkártyát benéztem mert azon olyan nincs csak jack ki/be menetek. Az egész cécóra azért van csak szükség mert ha 3d-s filmet szeretnék nézni akkor normális 3d megjelenítésre csak a tv lejátszója alkalmas media share-be, viszont így a hang csak a tv-ből jön ami meg...hát...
-
S. Szabi
őstag
válasz krichd1 #66353 üzenetére
A fázis 0°-180° az mit jelent?
Nem baj nekem, hogy csak ilyen csíptetős, csak fura volt.
Próbálok keresni zártat, meg amin van ki menet is, de nem találok... Vagyis biztos van, de én 600€ fölé nem nagyon mennék, már az is nagyon plafon lenne, de lehet, hogy annyiért nincs is ami megfelelne, de nekem lehet, hogy mégis tetszene. Akörül kéne megtalálni a legjobbat.
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz krichd1 #66356 üzenetére
Azon gondolkodom, mi lenne, ha lecserélném az erősítőt meg a DAC-ot egy hasonló kompakt "egybe cuccra", mint a DENON PMA 50, azon van külön kimenet SUB-nak is, megkönnyítené a dolgomat.
-
Tim72
tag
-
nagyúr
válasz krichd1 #66372 üzenetére
Ezek közül igazából egyiket sem ajánlanám
Valahogy éreztem én ezt.
Ráadásul nagyon magasra lőtte az a fránya Elac a mércét (persze gondolkodó lényként azért nem várom el ugyanazt)
De ha meg kell húzni a határt, akkor 200k (majd még spórolok egy kicsit)Gondolom erősítőt is cserélnél később...
Igen, bár ahogy magamat ismerem eltelik pár év még. De ha ez a kis ódivatú mp47 képes kihozni valami szépet (hja... rockról beszélünk) valamely 200k alatti hangfalpárból, az már félsiker.szerk.: közben beszéltem egy kollégámmal. Azt mondta, hogy majdnem Elac 247.2-t vett, de meggyőzőbb volt számára a Xavian Carisma. De eme kettő most nem megengedhető ligában van.
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz krichd1 #66377 üzenetére
Köszönöm!
Azt az Elacot elég nehéz kiszolgálni rendesen
Akinél hallottam, annál meggyőzött. Nekem nincs olyan cuccom, ami megközelítené azt, ezért is gondolkodtam "közelítő megoldásban" - ha lehet egyáltalán így fogalmazni.Infinity Kappa széria
Még nem hallottam róla, de látom, hogy dán. Azok szokat jókat alkotni.Szobaméretet nem írtál.
6,4x5,2 ~ 30 m*mB.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Helbika20
tag
válasz krichd1 #66482 üzenetére
Ezt megnéztem, egyelőre erre válaszolok. :p
Hátradöntést én is beleterveztem, előnyére vált, most is kicsit meg van borulva. Mdf lapokat néztem, egy pár centit ha tudok emelni rajta, már az is faja, meg úgyis építkezünk, lesz normális helyük hamarosan :3
Mdf lapok tetszenek, árban is! Milyen vastagságút ajánlasz, mi való állványnak? Minél vastagabb?
Aztán ami a képekkel (nem csak a tiéd, fehér_emberével) kapcsolatban is felmerült: az állványra rá kell csavarozni a hangfalat, vagy hogy illesztem? Láttam állványt, ami duplán tüskézett, de döntögetésnél ez nem tudom mennyire előny..
Még egy valami: http://kacsa-audio.hu/webshop/home_audio__video.c.20/hangsugarzo_tuske.c.230/ht1.p.603 ennél drágább tüskék mit tudnak, amit ez nem?
fehér_ember, angol után tiédet is tüzetesen megnézem![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest