Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsebestyen
addikt
[tűzhely]
Sziasztok!
Kombinált tűzhelyet szeretnénk vásárolni, annyi kikötéssel, hogy 60cm széles legyen. Olvasgattam a topikot, arra jutottam, hogy az amica, meg a beko nem igen ajánlott. Bár 60cm szélesből amúgy is alig van választék. Tulajdonképpen azért cserélnénk le a mostanit (full gázos) mert nagyon egyenetlenül süt (na meg lassan). Ezekben az újakban már mind van légkeverő? Leírásból nekem nem tiszta...Mert sokszor egyben van úgy, hogy "légkeverés+grill", meg van olyan is, hogy hőlégbefúvás.
Whirlpoor mennyire ajánlott? Ez most pl pont akcióban van. Még bosch-t illetve gorenjet nézegettem.
Köszönöm a segítséget!
-
lsebestyen
addikt
válasz lsebestyen #29235 üzenetére
Közben rákerestem a whirlpool-ra is, azt sem ajánljátok. Meg elvileg egy kaptafa a gorenje is. Akkor marad a bosch, az már jó, ugye?
-
lsebestyen
addikt
válasz Teaway #29237 üzenetére
Siemensből én is néztem az utóbbit, árukeresőn vannak rá találatok. Bár egyik bolt sem túl bizalomgerjesztő, de ezek szerint még készlet sincs. Bosch-ról miket olvastál? Vagy mióta nézelődsz? Holnap belemerülök jobban, egyelőre csak annyira volt időm, hogy könyvjelzőbe rakjak néhány típust.
-
lsebestyen
addikt
Sütő téma folytatás. Ezt a bosch csodát néztem ki. Mekkora hátrány, hogy nincs rajta időzítő? Mert általában 5 évente 1x fordul elő, hogy valami odaég. Ti láttok rajta még valamit, ami miatt skippeljem a dolgot? Kár, hogy tűzhelyekről nincsenek tesztek.. Illetve a bosch dolgokra 2 év gari van, nem? Aqua és az ipon is csak egyet ír.
-
lsebestyen
addikt
válasz Teaway #29299 üzenetére
Köszi!
Amúgy ezek közül a boltok közül melyiknél érdemes venni? Ipont, aqua-t, euronics-ot ismerem csak. Háztartási gépes webshopokban nem vagyok otthon.
-
lsebestyen
addikt
Lehet kicsit off topik, de ki hogyan takarítja az inox tűzhelyét? Elvileg jövőhéten már be lesz szerelve az új tűzhely, a régi viszont zománc volt. Gondolom az inox nem bírja a dörzsit?! Olvastam, hogy mikroszálas kendővel érdemes. Esetleg hideg zsíroldó + mosogatószivacs járható út?
-
lsebestyen
addikt
Sziasztok!
Lassan aktuális egy mosógép csere. Jelenleg egy régi Hajdu gép van, de teljesen gazdaságtalan a fenntartása, igaz szerelni szökőévente kell (ezért sem sikerült meggyőzni a usert a cseréről, mondván az újakat többet kell szervizelni).
Tehát ez a legfontosabb szempont, hogy megbízható legyen, viszont ~120k-ba bele kéne férnie, ezért a Miele és hasonló prémium gépek sajnos nem játszanak.
Oké, hogy ezek nem fognak ugyanúgy elmenni 15-20 évet, nem is ez a lényeg. Viszont ha már garis szervizre kerülne sor érdekelne, hogy pl. a Beko milyen reakcióidővel rendelkezik e téren? Valakinek van garis tapasztalata?
Beko és Bosch mosógépeket nézegetek, a Bosch-sal jó tapasztalatom van. Azért ezeket néztem, mert ezekre létezik 5 év gari.
Egyébként kb 5-6 mosás lenne vele hetente, ezért számítana, hogy a garis ügyintézés minimális időt vegyen igénybe.
Extrából nem kell semmi, illetve ha tud 30 perces gyors mosást az jó lenne (bár lehet ezt tudja már mindegyik )
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
Hali!
Aldis Medion mosógépnek vajon milyen lehet a gari időn túli szervize, alkatrész ellátottsága? Konkrétan a Medion 37352 érdekelne, 90-ért szórják ki a megmaradt készletet.
-
lsebestyen
addikt
Sziasztok!
Lassan aktuális egy mosógép csere. Jelenleg egy régi Hajdu gép van, de teljesen gazdaságtalan a fenntartása, igaz szerelni szökőévente kell (ezért sem sikerült meggyőzni a usert a cseréről, mondván az újakat többet kell szervizelni).
Tehát ez a legfontosabb szempont, hogy megbízható legyen, viszont ~120k-ba bele kéne férnie, ezért a Miele és hasonló prémium gépek sajnos nem játszanak.
Oké, hogy ezek nem fognak ugyanúgy elmenni 15-20 évet, nem is ez a lényeg.
LG és Bosch mosógépeket nézegetek, a Bosch-sal jó tapasztalatom van. Esetleg meg az Aldis saját terméket is néztem, nem tudom ez mennyire ismert, több év után mennyire szerelhető.
Egyébként kb 5-6 mosás lenne vele hetente, ezért számítana, hogy a garis ügyintézés minimális időt vegyen igénybe.
Extrából nem kell semmi, illetve ha tud 30 perces gyors mosást az jó lenne (bár lehet ezt tudja már mindegyik :B ). Elöltöltős is lehet, abba szerintem több ruha fér.
Tudtok esetleg konkrét gépet javasolni 90-120k között?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz Gömbike #54871 üzenetére
Hali!
Köszi a választ, nincs tapasztalatom az Electrolux gépekkel semmilyen kategóriában, de gyors utánanézés után nem tűnik vészesnek.
Viszont ez a Bosch WAN24061BY leírás alapján tud 30/15 perces gyors programot. Ez a gép ajánlott? Media Marktban most egész jó ára van. Más extra amúgy nem kéne, mert nem használnák ki.
Újabb Bosch sorozatok miben tudnak többet?
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
Sziasztok!
Nézegetem azóta is a mosógépeket, meg vissza is olvasgattam a topikban kicsit jobban. Bekora írtátok, hogy kevésbé szerelhető. Ki volt emelve, hogy az LG gépek igen jól szerelhetőek, ez talán fontos lenne, hosszabb időre van az új géppel tervezve.
Illetve, hogy AEG nem éri meg a felárat az Electrolux-hoz képest.
Igény nincs sok, legyen gyors mosás, meg 7-8kg ruhát tudjon, heti 5-6x lesz használva.
A következő gépekre szűkítettem le a keresést, de ha ebben az ársávban van jobb (max 130-140k), akkor lszi linkeljétek, meg pár szóban, hogy miért. Tehát:
Beko WTV 8744 XWAT - ediginél most egész jó áron van, 5 év garancia
LG F4J6QY0W - azért választottam, mert elvileg ezek könnyen javíthatóak, ha később gond lenne, viszont csak 2 év garis. A gőz funkció szerintem fölösleges lenne.
LG F4J5TN4W - szintén, csak nem gőzös.
Electrolux EW6F429B - ezekre az electrolux gépekre tényleg csak egy év gari lenne? Azért raktam be a listámra, mert itt többen jó véleménnyel voltak a márkáról.
Bosch WAN28260BY - személyes jó tapasztalatom van a bosch mosógépekkel, 3 év garancia.
-
lsebestyen
addikt
-
lsebestyen
addikt
válasz lsebestyen #57924 üzenetére
Szóval, csúszkált a hűtőgép a csempén, a korong amit linkeltem nem megoldás, tényleg csak bútorhoz jó, nem is próbálkoztam vele. Viszont az IKEA-ban vettem csúszásgátló szalagot. Alapvetően lépcsőhöz ajánlják, de ez bevált. Patrull csúszásgátló szalag.
-
lsebestyen
addikt
válasz HollywoodBoy #58044 üzenetére
Hello!
Van egyébként külön mosógépes topik is.
Én végül Bosch-t vettem, (már kifutott WAT24440BY), anno a koliban 2db negyedik szériás Bosch mosógép ment, éjjel nappal, sosem volt gond velük, ezért vettem végül Bosch-t. De amúgy még LG-ket nézegettem.
Itt is sok a dolga a gépnek, régen egy Hajdu volt, kisebb kapacitással, így többször is kellett használni. Ha elfér, akkor elöltöltőset vegyél, azokba több fér. Kerettel pedig lehet rárakni a szárítógépet. Ja igen, a 2in1 mosó+szárítósak nem ajánlottak. -
lsebestyen
addikt
válasz Donki Hóte #58047 üzenetére
Akkor inkább úgy fogalmazok, hogy ha van hely két külön gépnek, akkor inkább érdemes úgy venni. Több velük a probléma és a szárítórésze sem annyira hatékony.
-
lsebestyen
addikt
Sziasztok!
Második hűtőgépnek keresek valamit, ez a kettő maradt, mint opció:
Melyik a megbízhatóbb márka? Csak napi párszor lenne kinyitva, a hangja is mindegy, mert olyan helyen lesz, ahol nem zavar senkit. Sem a Gorenje, sem a Beko márkával nincs tapasztalatom. A lényeg, hogy minél tovább elmenjen probléma nélkül, ill. ha esetleg javítani kelljen, akkor ne egyből eldobós legyen, hanem javítható.
-
lsebestyen
addikt
válasz PrometheusX #62729 üzenetére
Szia!
Hogy árnyaljam a képet, én Bosch-t vennék. Tavaly vettem egyet, a 6-os szériából. Azért Bosch-t, mert anno a koliban volt 2db Bosch mosógép (egyik serie 2,másik serie 4) éjjel nappal használtuk őket, és az egyik ment egyszer tönkre. De kijott a szerelő és megjavitotta. Szerintem a keretedbe beleférne. Egyébként van külön mosógép topik. :K
-
lsebestyen
addikt
Sziasztok!
Beépíthető gázos főzőlapot kéne venni. Van amire érdemes figyelni? Ezt az Electrolux-ot néztem ki: LINK
-
lsebestyen
addikt
Hali!
U alakú konyhabútor, viszont a mosogatógép ki lett felejtve az egyenletből. Na most a mosogató kiállással szemben van egy 60 centis hely, ami jelenleg zöldségtartóként üzemel, két kosárral. Ezt a helyet be lehetne áldozni, a zöldségnek biztos akadna más hely is, meg ami még pluszban be van oda dobálva.
Meg lehet ezt oldani vízcső toldással? Szerintem 5 méter cső biztos kéne, hogy szépen a bútor alatt legyen elvezetve. Pl. arra gondolok, hogy a fali víz csatlakozóból lefelé menne el a bútor alatt, ez esetleg okozhat dugulást? -
lsebestyen
addikt
Hali!
Régi fagyasztót kéne lecserélni, mert ~570kWh az éves fogyasztása saccra (3 napos mérésből számoltam, bár télen biztos valamivel kevesebbet fogyaszthat). No frostos legyen, és kb max 180cm magas semmi más extra funkció nem kell. Fagyasztóláda nem jó.
Ezt a BOSCH GSN33VWEP masinát néztem ki. Mi az amit még érdemes lenne, ebben az árkategóriában?
Ettől a Bpraktártól rendelt már valaki? Tapasztalat?[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz draco31 #71628 üzenetére
Mi most fogunk lecserélni egy 190L-es LEHEL fagyasztót. Évente egyszer van olvasztva, ~570kWh az éves fogyasztása. Szóval a tietek is ekörül mozoghat, talán a típus is ugyanaz, mert ez 28 éves idén.
szerk.: ez a típus: ZLF 230, de amúgy jobban belegondolva, lehet több az, mint 28 év.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
Sajnos a Media Markt leszedte a kínálatából ezt a Bosch fagyasztót...BP raktárral van valakinek tapasztalata?
Egyébként a modern NEM no frost-os fagyasztók mennyire élhetőek? Mert a régi LEHEL-ből évente kijön 1.5 vödör jég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik