Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Ha a zene alatt elektronikus stílusokat értesz - ahol nem kell hangszereket vagy éneket megszólaltatni, nincsenek különösebb részletek és lényeg a dinamika és az ütős hangzás - arra simán jó lehet az Onkyo.
(100ezerből használtan amúgy már elég jó, akusztikus zene megszólaltatására is alkalmas hangfalpárt lehet venni)
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Nehéz ügy ez így. Minden márkának van egy hangzás karaktere, amiket általánosságban lehet jellemezni, de hallanod kellene. Ill. a "mennyire jó" kérdés is megválaszolhatatlan, mert minden relatív. Van akinek bőségesen megfelelne a produkciója, van aki kóbor kutyákat sem hajigálna meg vele. meg a miből mi hozza ki a maximumot sem ilyen egyértelmű kérdés, részben azonos, de részben eltérő hangi jellemzői vannak egy erősítőnek és hangfalnak így csak az egyikből a "maximum kihozása" aránytalan és pénzügyileg nem rentábilis rendszert eredményezne.
Bocs az ilyen "nesze semmi fogd meg jól" válaszért, de első körben ezt tisztázni kell.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
ithomas
őstag
Nem fűződik hozzá érdekem, de itt elvileg raktáron van.Mondjuk drágább mint átlagban, de legalább nem 1 év a gari.
Én is nézegettem ezt régen, de most a Sony DN1060-ra esett a voks, előrendeltem, csak jelenne már meg.
Amúgy a kis testvérét Neked is ajánlom DN850 (DN860 ha ráér még 1 hónapot), zeneileg a külföldi tesztek alapján a VSX924-et meg ezt az Onkyot is lemossa, igaz a kistestvér nem tud zone2-t, de minden egyebet igen.Real eyes realize real lies!
-
Dorian
félisten
A high-end kategória távol áll ettől a topiktól: az 1-2 milla még nagyon nem az. Ugyanúgy, ahogy az 50-100ezres szettek is távol állnak tőle.
Pont a sok hasonló kategóriás kérdés miatt van egy belépő szintű házimozi topik, az lesz a tiéd, magyarul a topikválasztásod volt helytelen.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Norbi 72
veterán
Tegyük fel, hogy van egy 4k TVm, és keresek hozzá AV erősítőt, ki is nézek egyet és itt megkérdezem, hogy jó-e. Ti meg megmondjátok, hogy nem, mert ez csak fullHD-t tud, itt egy másik ami ajánlott és 4k-s.
Ezzel mi a baj?
A másik: A HDR képes erősítők(2.0a) még csak most csordogálnak,és forrás hiányában egy-két demót leszámítva nincs nagyon velük tapasztalat.
-
törölt tag
Például az én kis 60 eFt körüli fejhallgató láncom nagyon jó, mert ennyi pénzért olyat nyújt, amit sok 100 feletti lánc se képes.
Sajnos mi ezt nem tudjuk megtenni, mert egy 60 eze fFt-os lánc nem fogja hozni a több százezer forintos lánc tudását. Legkisebb ajánlható a 130 ezres Onkyo egydobozos és használtan se érdemes ennél kevesebbet szánni rá.
Norbi: +1, én se értem miért baj ez?? Ha 4k tévé akkor 4k-tudó erősitő kell minimum, HDMI 2.0-val,, alsó kategóriában Onkyo és Pioneer tudja ezt.Idéntől már szerintem minden modell.[ Szerkesztve ]
-
Jegesmaci81
aktív tag
Dava: Teljesen igazad van. Annyival egészíteném ki hogy sok pénzért jót ajánlani szerintem nem kell nagy szakértelem. Elég némi utánaolvasás és drágán bármiből jót lehet venni. Ami nagy dolog az kevésből sok kompromisszummal jót venni. Ehhez van szükségünk nekünk laikusoknak a szakemberekre, fanatikusokra. Nagyon nem szeretem azt amikor pl telefonvásárlásnál csak a csúcskategóriákban gondolkodik az eladó. Házimozinál is el kell fogadni hogy van 50 ezres kategória is és sok milliós. Ritkán találkozik a pénztárca az igényekkel, vágyakkal. Én is azt mondom hogy számomra felesleges pénzkidobás 300ezerért házimozit venni! (IGEN 300-ért ami sokatoknak erősítőre sem elég ) Viszont 150-200 ért szeretném a lehető legjobbat megvenni. Ezért is kérdezősködöm itt. Bajban is vagyok mert a fórum még inkább elbizonytalanít és végül mégis többet szánok rá mint amennyit értelmesnek gondolok. Mindettől független köszönet minden segítőkész szakinak akik szánnak ránk némi időt hogy válaszoljanak sokszor buta kérdéseinkre. Az viszont tényleg jó lenne ha a bögreszettes mozizóknak nem az lenne hogy dobd ki és vegyél erősítőt meg hangfalakat egy magyar átlagfizetés háromszorosáért, hanem inkább arra kapnának választ hogy 3-4 bögreszettből melyikkel járnak a legjobban.
-
renatto
őstag
Ezt meg tudom erősíteni! Kb 30 percen belül felhívott és egyeztettük a lehetőségeket, így kaptam emailben 4 különböző kábelra, 4 méretben 1.5/2.5/4/6mm ajánlatot, akár futárral házhozszállítással. Csak ajánlani tudom!
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
xtremetuning
addikt
A zárt mindig gyorsabb, pontosabb, ellenben jóval kisebb a hangnyomása, mint egy ugyanakkora membránnal rendelkező reflexesnek. Pláne, ha a JL-ről beszélünk.
Tehát, aki egy reflexes 30-ashoz van szokva (ami ugye búg, kiemel, zsíros a hangja, elken, ezáltal jóval többnek adja el magát), annak kevés lesz egy 30-as zárt.Ezért is írom, hogy JL-ből kell a 2. Nem feltétlenül azért, hogy leemelje a tetőt, bár, ha a jelenet megkívánja, akkor lefogja, és azt is olyan pontosan, részletezően, amit egy reflexes soha az életben nem fog megcsinálni.
De hangsúlyozom : ha zártban gondolkozunk, akkor az a letisztultsága miatt mindig gyengébbnek hat. 2 pedig azért kell, hogy a minőségi ugrás úgy legyen meg, hogy ne menjen a mennyiség rovására.Azt pedig halkan teszem hozzá, hogy a zárt olyan teret, jelenlétérzetet tud csinálni, ami nagyban fokozza a valósághoz közeli hang megjelenítését. Nyilván kábelezéssel kiszolgálva.
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
-
Magnetic
csendes tag
digtalszalon.hu raktárra írja, lehet meg is rendelem inkább, mert az új modellen (Pioneer VSX-930) nemcsak hogy drágább jóval, de még pre-out kimentele sincs,ami nekem fontos lenne...
Akkor lehet Denon lesz nekem is, pontos típust tudnál adni?
Az is átengedi kikapcsolt standbyban hdmi-n a hangot és képet?
Szerencsém van aránylag, mert pár hónapig még tudom tolni a vásárlást, addig meg jönnek az újjabb típusok meg akciózzák a tavalyi modelleket[ Szerkesztve ]
-
Magnetic
csendes tag
Köszi, de végül ma megvettem a Pio VSX-954-et ezüstben 128 ezerért (nálam pont beillik a rendszerbe az ezüst) Múködik minden, standbyban átengedi a HDMi-t és 2 db HDMI kimentele is van, ami nálam feltétel volt a TV/projektor miatt. Szóval a probléma megoldódott, köszi mindenkinek a tippeket
-
Aurig@
őstag
"(jó tanács: ha edigitalban az van kiírva, hogy 'rendelésre', az azt jelenti, hogy nincs vagy majd egyszer lesz talán)."
Nem tudom, de már többször is rendeltem az Extreme-től, "rendelésre" opcióval és max. 2 azaz kettő nap múlva át is vehettem. Szerintem semmi baj velük.
<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest