Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
Ha tudnanak a tv-k megfelelo kepet kiadni, akkor nem lenne szukseg Dolby Visionre. De mivel 0-1000 nitet kb. semmilyen tv nem tud jol, ezert van valami ertelme, de egyre kevesebb. Az elso jonak mondott oledek kb. 350 nitig tudtak szinhelyes kepet, ma mar 600-700 korul is talan szinhelyes. Az LCD-k meg a feketenel problemasak tobbe kevesbe. Mindenesetre a DoVi kepes a megjelenitod kepessegei szerint renderelni a kepet. Ugyesen a DoVi masterek jellemzoen 4000 nitesek, hogy nehogy barmelyik tv-n clipping nelkul lathasd. De mondjuk ezt en egy lut-tal siman lenyomom 600-ra (vagy ha olyan a kijelzo 1000-re), es akkor a jobb tv-ken jo lesz.
Na mindenesetre a 350 nites oledhez azert jol jott a DoVi (vagy akar masik dinamikus hdr), egy mainal mar valoban kicsi a hozzaadott ertek, felteve hogy van 1000 nites hdr verzio a kepbol. -
mimic1979
aktív tag
Köszönöm a tippet... Tegnap sikerült is megvennem (X-3800H) Pesten a Denon szaküzletbe.
Bekötöttem, és hát ég és föld a régi erősítő és az új között a különbség. Appon keresztül mértem be, és hát meglepődtem hogy mit művelt. Először csak füllre támaszkodtam de már ott azt mondtam, hogy hűha..Félve néztem meg az Audessey appját hogy milyen lett a mérés utáni eredmény. Engem lenyűgőzött, főleg hogy régi erősítőnek is megvoltak a mérési eredményei, így egymás mellé tudtam rakni.UI.: még a feleségem is elismerően hallgatta, illetve nézte a mérési eredményeket.
Kiváncsian várom a DIRAC féle feature-t.
Úgy olvastam itt, hogy azért lényeges különbség van egy XT32 és egy DIRAC között is. -
python1
veterán
Nálunk az zasszony kimondottan utálja már, hogy naphosszat megy húúp.
Viszont rengeteget tanultam az utóbbi 10 000 mèrèsből, egyre jobb a hang.
Tebnap a sláger Avatar 1 ment, nagyon rendben volt a hang, talán az eddigi legjobb, szerintem az egyik legjobb EQ- t a Rew- vel lehet csinálni. -
mimic1979
aktív tag
Egyszerű... Megvoltak a régi X-1400H eredményei az App-ban. Ott megmutattam neki hogy milyen volt a régi "before-after" és az új.
Ma ha lesz időm csak rá dobom a REW-et, és utána mérek.
Ami még talán az X-3800H mellett szól, hogy eddig is használtam a mélyláda "simogatásához" minidsp-t de ez is valahogy pontosabb lett.
Mindentől függetlenül ha megérkezik a DIRAC kiegészítés, és letölthető, megvásárolható, mindenképpen ráteszem az erősítőre. -
mettek
addikt
-
Khaosz55
addikt
Én szeretem az elec-ban. Az elhelyezés miatt nekem jóval a hallgatói pozició felett van. Féltem is tőle, hogy emiatt rossz lesz. Viszont ha felállok és utána leguggolok, akkor sem változik a magas hangja. Valahogy más a szórásképe mint a dom-nak. Nagy hangerőn sem érzem bántónak.
-
Khaosz55
addikt
Igen egyetértek, attól, hogy ribbon a magas nem feltétlen, hogy harsány.
Pl amit halottam B&W 700-as szériát nem emlékszem, hogy 702-703vagy 704 volt- de az elac mellett harsányanak ítéltem meg. Godolom egy Klipsch meg még harsányabb, főleg nagyobb hangerőn.[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Nem olyan nagy az revel mellett az is eltörpül. De jobb választás a c350 mint a 250.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
Igen de a film 75-80% a centeren zajlik. Hiába vesz valaki két jó front hangfalat ha maga a center egy ....
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
A legnagyobb gond a gyártókkal van pl az mtm kialakitást is el lehetne felejteni. És ha már kiadnak egy szériát ami otthoni mozira van akkor pont a leglényegesebb hangfalat cseszik el....
-
powerup2
addikt
Amelyik gyártó szarik rá azt el kell kerülni aztán majd csak eljutunk oda hogy elolvassák az emberek a normális teszteket.
-
powerup2
addikt
Külföldre elmegy az ember ott kicsit más mint itthon heimkinowelt-be úgy inditanak mekkora helység milyen körülmények hány emberes a mozi. És úgy mutogatják a dolgokat. Érdemes kimenni. Sok nagyon jó mozi szoba van. Sőt még arra is van lehetőség ha leteszed az asztalra a pénzt hogy ledemozzák neked hogy szól egy akusztikailag rendezett környezetbe illetve egy nappaliba ahol nincs semmi akusztikai panel. Csak ott kapsz is valamit a pénzedért. Arról nem beszélve hogy kint évek óta megy az kiviszik beállitják neked ha tetszik kifizeted ott marad ha nem tetszik összepakolnak de akkor persze kiszállást kifizeted. Rengeteg jó tanácsot is elmondanak kb amit te is szoktál itt.
-
mettek
addikt
úgy értettem hogy egy átlag magyar nappaliba (15-25nm) teljesen felesleges 20-30cm-es hangszóróval szerelt behemótokat bepakolni. Sem kihasználni nem lehet sem nem esztétikus egy nappaliban de még csak el sem fér normálisan. Ezért találták ki a keskeny kis méretű hangfalakat.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Khaosz55
addikt
Pontosan, nekem 1 db ultimax doboz, festés hangsugárzó 150-160K körül volt. 140K volt a végfok. Tehát 450 körül megvolt a 2 ulti+ végfok.
Most ugyan az a végfok 240K [link] , dobozok darabja meg kb 200-220K lehet, de lehet alásaccoltam.
Ha jól tudom, cavernnal csak egy sub kimenetre tudsz EQ-t és időzítést tolni. Nekem a front oldalon lévő ultiknál kellett az időzítésen tolni mert kioltották egymást és komoly beszakadást csináltak 50 Hz körül.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
Érdemes minden target curve-öt végigpróbálni, ezért van a Cavern-ben is gyárilag 5. A Harman nincs köztük, mert olyan brutális emelés, ami nagy zengés mellett csak búg. Életemben egy helyen hallottam jól szólni, az a Dreamcinema.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
python1
veterán
Ez kb semmire sem elég abból amire próbálják eladni, gagyi design elem és annyi, még viccnek is durva a 12mm-es mdf furnérral.
Nálam a 22mm-es osb, 2-réteg tűzálló gipszkarton kombó, komoly elcsatolással a háló irányában, kb annyit tud jelenleg, hogy 2x-es hangerővel tudok mozizni úgy, hogy nem zavarja a másik szobában a TV-zést, na az már rímel a hangszigetelés fogalomra .
Viszont az egész falas basszuscsapda (rezonátor) hihetetlenűl megfogja a basszust, azelőtt nem is tudtam használni szubot mondjuk este 10 után, most azért simán megy, igaz nem romboló módon, de azért szól.[ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
Igazából azt szeretném feloldani, hogy pont félúton a TV és a kanapé között van egy kb 2m-es falszakasz, ami egyelőre teljesen üres. Ennek a visszaverődéseit szeretném eltüntetni, arra jó lehet egy ilyesmi (akár más forrásból) fa betét? Az nem cél, hogy kintről jövő zajokat kiszűrjön, kertes ház 50 centi fal meg szigetelés, atomrobbanás se jön át.
[ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
Nagyon szemrevaló munkáik vannak, de ránézésre is sokszázezres műsorszámnak tűnik (nem találtam árlistát meg homemade dolgokat a honlapon). Az én helyzetem továbbra is az, hogy egy nappalit foltozgatok itt-ott ahol tudok segíteni, (sajnos) nem dedikált moziszoba, ahol ez a lényeg, így arra is nagyon figyelnem kell, hogy ne szálljanak el az árak.
Az is korrekt válasz és elfogadom, hogy a linkelt termék ipari hulladék és nem segít semmit, de ha valamennyit segít, akkor az nekem már nagy segítség a semmihez képest. Az alternatívája valószínűleg nem egy profi szobaakusztikai rendszer, hanem egy másik tapéta, amit szemrevalónak talál a szebbik felem
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Hát én soha nem próbáltam de nem is fogom.
-
powerup2
addikt
hát persze hiszem milyen az hogy 20cm sávba jó odébb mozditom a fejem és már nem.
-
skippper
senior tag
Dali Oberon 5.1-et használok, a többi részével elégedett vagyok, a centerrel nem annyira. Klipsch 112SW van még mellette meg Magnat IC82-es mennyezeti hangszórók, igazából az egész rendszert nem borítanám fel csak ezért, viszont ha tényleg akkorát dob a mozin egy jó center, akkor praktikusan pont a leggyengébb láncszemet tudnám kicserélni a szettből a legfontosabb pozícióban. A 200 körüli ár az, amivel úgy gondolom, hogy számottevően előre tudnék lépni. Ez az SVS Prime Center kifejezetten szimpatikus darab lett, még érlelődik bennem a hovatovább.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
Figyu, menjetzek át a sztereó topikba, köszi!
Nem hiszem el, hogy itt ezen kell vitatkozni, ez egy haladó mozis fórum lenne, ahol a mozi hang élvezetéről, és a meglévő mozik fejlesztéséről lenne szó, vagy vita, nem pedig a sztereó kiépítés adta remek mozi, élvezetes mozis hatás.[ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
Tompa, erőtlen, "olyan mintha függöny mögött lenne". Nem csilingelnek szépen a beszélgetések, nem olyan érzés, mintha előttem beszélne valaki, hanem inkább olyan, mintha egy telefonon keresztül hallgatnám. Próbáltam feljebbhúzni a középmagas-magas régiókat, valamennyit segített, de nincs azon a szinten, ami igazán tetszene.
-
python1
veterán
Érdekes a Triangle nálam is szépen tette a dolgát, igaz az egyik legnagyobb center, méretre és kalakításban is, nem is cseréltem volna, ha nem építem meg az LCR szettemet, de szerencsére megléptem.
Igen, lehet bármi, azért is írtam a tesztet én is, ez most többismeretlenes megoldás, és egyelőre csak úgy derülhet fény rá.[ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
Alap dolgokat már ezerszer átnéztem, cseréltem, kipróbáltam. Végfoknak elégnek kell lennie, a frontok dedikált végfokon vannak, nem sok dolga van az erősítőnek. Rengeteget mértem, tologattal, próbáltam Cavernnel is, Denonnal is, egyik se segített sokat. Az akusztika a szobában nem túl jó, ezt már kiveséztük többször, de a többi elemnek is ugyanolyan, mégis ezt érzem valahogy kilógni a szettből. A héten megpróbálok valamikor friss méréseket felrakni, aztán hátha van rá könnyed megoldás (kézzel meghúzni a görbét), de szívesen kipróbálnék egy olyan darabot, amiről tudom, hogy jónak kell lennie.
-
spiky03
veterán
Nekem MRX710em van.
Sajnos még mindig nincs meg az a mély amit vártam. (-25 dBen hallgattam)
De kipróbálom majd a másik oldalon is, hogy ott mit mutat.
Mert eddig kb olyan mint az Ulti.Lehet tényleg kell a nagyobb végfok és a 2 db szub.... Marty + Ulti.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
Már az is elég hangos volt.
Majd tekerek, a végfokon majdnem fullon van a poti.
Az erősítőn meg ugye most nem tudom melyik a helyes, amit ott ír ki vagy amit az ARC csinált?Nah mindegy majd kísérletezgetek valamikor, amikor lesz családmentes pár órám.
Vagy lehet Crown helyett másik végfok kellene?
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
python1
veterán
Valahogy ezt sem èrtem, vagyis a szubot, nálam mèg nagyon halkan is kijön a hatása, igaz a kanapè mögött vannak, de csak 12"- osak, kb 100w/db. Kènyelmes mozis hangerőn üt, ès a kanapè is elindul alattunk.
Szerintem a helye nem megfelelő, nálam frontoldalin semmit sem èrnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest