Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
chester91
senior tag
válasz Satyricon #44622 üzenetére
Olyan helyen próbáltam, amit takar az előlapi műanyagja a háznak Szerencsére van annyi eszem, hogy olyan helyen próbálgatom szárnyaim, ahol nem látszik
(#44623) do3om: olyat vettem, ami az üzemanyagnak ellenáll, azt mivel lehet könnyen lemosni?
Szerk.: bár érdekes, hogy a rács esetén egyáltalán nem folyt meg, ahol esetleg megfolyt, száradás után nem látszódott.
[ Szerkesztve ]
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
chester91
senior tag
válasz Satyricon #44785 üzenetére
Köszönöm! Alapozót nem használtam rá, annyit csináltam, hogy szépen lemostam az egész gépet. hát 1-1,5 réteg, néhol 2 van rajta, ahol hibás lett. Sajnos nincs most több pénzem, hogy vegyek még 1-2 flakont, így marad egyelőre Élőben azért látszanak a hibák rajta, majd ha lesz megint időm, akkor szétkapom, és majd még legalább 2 réteget ráviszek, akkor lesz az igazi
Nekem anno ajánlották ezt a ventit itt a fórumon. Igazából nem rossz. Amiben hatalmasat csalódtam az az Arctic F12-es ventije, az a leghangosabb darabja a gépnek.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
chester91
senior tag
válasz Satyricon #44788 üzenetére
Hidd el, tapasztalatból mondom, hogy nem elég Nekem elment 750 ml rá, de 1 flakon átlagban 1,5 rétegre elég. Minimum 2 flakon, de inkább 3 kell ahhoz, hogy szép egyenletesre le lehessen, több rétegben fújni. Arra figyeltem, hogy mindig vízszintes felületet fújjak, de mivel vannak hajlított részek, ott előfordultak folyások. Nyilván majd 2-3. alkalommal már jobban fog menni, de ahhoz képest így elsőre sem lett rossz
Na, megint sikerült 5 percen belül 2 különböző hsz-t írnom, elnézéseteket kérem
Szerk.: Egyébként még annyit csináltam, hogy a kábeleket betekertem szigszallaggal, hogy a fekete belsőben ne üssön el
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz Satyricon #45065 üzenetére
"Vagy esetleg létezik más megoldás is ilyen esetekre?"
igen.
lombaprító
zsák.
elad.+ üres üvegek visszavisz.
+ spóról.***
majd vesz egy lehúzható vásznat, mit először javasoltuk...
****gázrugó.
most már tényleg kíváncsian nézem, mi lesz belőle.de ha már enniyre belebonyolódtál, akkor már nem oszt-szoroz.
ötletem:távkütyü, szervomotor, kiegyensúlyozás.
tehát ne erőt kelljen kifejteni, hanem elforduljon, mint pl. egy lambo, vagy köenigsegg ajtaja.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Aladaar
tag
Szia,
mostanában engem is érdekel a házimozi téma, házi barkács esetén szokták javasolni az ikeás Tupplur vásznat, állítólag van olyan jó, mint egy gyári mozivászon. Tedd egy min 5 cm széles fakeretbe így:[link] annyi különbséggel, hogy a kereten a rögzítést a külső széléhez teszed, és a vászon érjen túl a belső szélen. Egy vékonyabb gumikötél elég a feszítéshez, mérettől függően kijöhet az egész 6-10 kg-ból. -
Irmscher 353
aktív tag
gázrugó, már ha olyanra gondolsz, mint a hatchback kocsik csomagtérajtajában van, nagyon nem olcsó mulatság, még bontóból sem...
Bár méretben vannak olyanok, amik kitartanak egy mikrobusz ajtót is felfelé (Toyota Hiace, vagy Mercedes Vito), és azok sem könnyűek, de elég húzós áruk van, erre készülj fel.Én a helyedben inkább egy csörlőben gondolkodnék, vagy amit szabtam is írt, végy egy rendes vetítővásznat...
-
Writz
tag
válasz Satyricon #45069 üzenetére
Ha jót akarsz akkor Fiat Doblo gázrugóját veszed meg. Az tuti megtartja.
Passzívan aktív passzív forumózó vagyok...
-
tatabike
őstag
válasz Satyricon #45072 üzenetére
Az a baj, hogy ha szögben teszed a gázrugót, nagyon be kell lógatni az alját, nézz meg egy felnyitott seggű kocsit, hol van a gázrugó fix (kasztnira erősített) vége. Minél közelebb teszed a mennyezethez a fix végét, annál kisebb erőt tud kifejteni, és minél távolabb lesz a vászon "lebegő" végétől, szintén annál kisebb erőt tud kifejteni. Szóval szerintem is felejtős.
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
Aladaar
tag
válasz Satyricon #45069 üzenetére
azért hullámos, mert rosszul feszítették ki. a lehúzható mozivászon kifeszítés nélkül is csak minimálisan hullámosodik. de egy kis feszítéssel már tükörsima. csak arra kell figyelni, hogy a kötélszakaszok által alkotott "V" szögek szögfelezői a vászon középpontja felé nézzenek.
-
-
tatabike
őstag
válasz Satyricon #45193 üzenetére
Az azért van, mert pakolás nélkül csökkented az égésteret, vagyis növeled a kompressziót, mert ugyanakkora hengertérfogatban lévő ugyanannyi levegő/benzin keveréket kisebb helyre présel össze a dugattyú.
Működik ez a hengerfejpakolás nélküli dolog, de ahhoz tökéletesen síknak kell lennie a henger tetejének és a hengerfej aljának is...[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
imibogyo
veterán
válasz Satyricon #45694 üzenetére
Valami ilyesmi kellene neked. Nekem van valahol egy ilyen felesleges cuccom, de nem tudom, hogy macskát tud-e, vagy sem. Hétvégén szólj rám, mert otthon leszek és megnézem neked, hogy meg van-e még valahol.
SZERK:
Ebay-en is van ilyen kb. 5-8k Ft-ért.
Am ha nem tud macskanyávogást, akkor lehet ebbe "tenni" ?
Szerintem az olcsóbbakba nem.[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz Satyricon #45991 üzenetére
csak az.
fel kell fúrni nagyobbra, és szabvány m-es menetfúrás.a profibbak megmondják, hogy hányas fúrás kell, a mi eltűnteti a régi menetet. meg hát ugye az új furatnak rögtön %-os arányban jónak is kéne lennie a nagyobb menethez előfuratnak.
én még sosem fúrtam így fel.
menetet csak szűz anyagba fúrtam...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
do3om
addikt
Coll menetes lesz, elég ritka, munkahelyemen vannak ilyenek, metsző és forró is hozzá de neked ha megoldható fúrd át M-es menetre, későbbiekben is könnyebb lesz ha megint kel vele valamit. Nálunk csak elég nagy méretű csavarokból van colos, talán 1/8-os már van munkahelyemen meg ettől felfele.
Még a hutőimhez rögzítés miatt vadásztam 1/16-osra de nem sikerült, persze házilag megcsináltam ezt a fajtát.
[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Pete55555
addikt
Először azt mondom próbáld meg felfúrni M6-os menetfúróval, hátha jó lesz úgy is. Ha nem, még mindig fúrhatsz egy M8-as menetnek furatot, a fentebb linkelt táblázat alapján.
Szerk: Vagy, kerítesz egy esztergályos ismerőst, aki egy menetfésűvel megmondja milyen a menet, és esztergál neked olyan csavart hozzá.
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz Satyricon #47871 üzenetére
Debrecenben a Nyugati ipari park (egykori házgyár területe) van egy V-Design 2000 Bt., akik foglalkoznak mindenféle fóliázással, és elég jó áron dolgoznak. Legutóbb egy új Luxusautót fóliáztak be, mert a tulajnak nem tetszett a gyári színe. Szerintem keresd meg őket, hátha tudnak segíteni...
Ha reklámnak minősül, akkor kicsillagozom a cég nevét..., vagy moddoljátok ki...
-
feco72
Modder
válasz Satyricon #48478 üzenetére
A vizes vagy alkoholos kérdésben szerintem mindegy, én vizest használok a gyerkőcök miatt, meg olcsóbb mint az alkohol. Nem fújogatnám, fogsz egy kisebb szivacsot meg egy rongyot, a rongyba bele a szivacs és mint egy labdával szépen fel lehet húzogatni rá.
mindenféle dolgok steampunkosítását vállalom
-
Rivaul
addikt
-
csib41
aktív tag
válasz Satyricon #48515 üzenetére
Még ott tartok, hogy felmérem a rendelkezésre álló alapanyagokat, ezzel párhuzamosan kérdezgetek, módosítok a terveken. Ha minden rendben lesz, akkor természetesen dokumentálom, bár a képek minősége erősen megkérdőjelezhető lesz. (Telefon)
Jelenleg csak a processzor van víz alatt. Állítólag most februárra ígéri az AMD az R9 3xx szériát, remélhetőleg a körmére csap az abszolút irreálisan magas aprós áraknak. Amint esnek az árak, vásárlok egy 270x/280x-et, kapna a gpu egy blokkot, a fetet, ramot meg egy ventillátor fújná 5V-ról (ha az kevés neki, akkor 12V-os ágról ellenállással kapna 7-9V körül, ha az sem elég akkor kapcsolóval 5/12V között váltanék) és "bedobozolnám" ahogy Jones965 tette egy korábbi TJ07-es projektjében. (Bár ő egy fullcover blokkot tüntetett el a kíváncsi szemek elől, én oda rejtenék egy ventillátort)
spanglee001:
Még 72 nyarán a nagy CS 1.6-os, CRT monitoros időkben egy kisebb méretű szobaventillátort felraktam forgóban az asztalra. (Hűtsön engem és a gépet is elven.) Viszont a monitor olyan hullámmozgásba csapott át, amit a Battlefield vagy a Crysis sem képes szimulálni a csatornában, egyszerűen majdnem tengeribeteg lettem tőle. Azok a régi szép idők.
[link] Ilyenek lesznek bent. -
macko20
őstag
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz Satyricon #48550 üzenetére
Nem tudom mennyire kell keménynek lennie, de én danamidban gondolkodnék, lehet esztergányolni, s simán fel tudnád szerelni a filckorong helyére, és keménynek is elég kemény.
Esetleg valami gumi ütközőbabát lehetne feltenni, valami ilyesmit, vagy ilyet. -
imibogyo
veterán
-
imibogyo
veterán
válasz Satyricon #48582 üzenetére
Akkor ha nem égetően sürgős, akkor beszélünk még róla. Ha megmondod a tömegét, a maximum külső átmérőt (a belső, ha jól emlékszem 6 mm) és magasságot, akkor majd körülnézek anyagügyben. Azért kellene a maximum külső átmérő és magasság, mert ha kisebb fajsúlyú anyagot tudok csak felhajtani, akkor logikusan kicsit nagyobb térfogattal tudom csak a kívánt tömeget elérni.
Tehát míg acélból mondjuk:
- belső 6 mm
- külső 20 mm
- magasság 20 mm a megfelelő.Addig mondjuk textilbakelitből:
- belső 6 mm
- külső 30 mm
- magasság 30 mm a megfelelő (ex has, csak példa). -
törölt tag
válasz Satyricon #49794 üzenetére
Szerintem egyszerűbb meg hatásosabb ha egy lavor vízbe lógatod a lábad kis jéggel. Ne sokkal nehogy lefagyaszd a lábad. Vizes törölközőt magadra tekerni.
Nekem sincs klímám itthon, úgyhogy ilyenekkel élem túl. Bárcsak az lenne a legnagyobb bajom, hogy falat kell bontani....[ Szerkesztve ]
-
spanglee001
addikt
válasz Satyricon #49794 üzenetére
tegnap vetünk egy mobil klimát, (mivel albérlet, nem lehet furni faragni a falat ) 5,5 fokos levegőt nyom ki elég jólesik baromi hangos, de a szembelévő szobát is szépen lehűti ahol már aludni is lehet a hangjától, nappali és háló letudva. holnap veszek egy mennyezeti ventit a gamer szobába hátha jó lesz. ha mégse lenne jó akkor kell még egy mobil klíma ami kicsit pazarlás lenne 5 négyzetméterre.
az a jeges ventis csak vicckategória, vannak ilyen jégakkus vízhűtős cuccok gyárilag, amig jég van benne valóban hidegebbet fúj ki érzetre kb 1-2 fokkal, de a szobahőmérsékleten semmit változtat. ajánlanék egy osszcillációs toronyventit [nekem ilyenem volt]nem lesz hidegebb, de nagysávban fúj és elviselhetőbb lesz, és majdnem néma. ez jól fűt, télen jó, de gyenge légáram, így nem jó, ennél szép a légáramlás meg a sok sör ilyenkor fontos[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz Satyricon #49791 üzenetére
A gond az, hogy ezzel a megoldással telenyomod a szobát párával, ami miatt amikor megszűnik a légáram még melegebbnek fogod érezni a benti hőmérsékletet. Nagy melegben nem érdemes plusszban párásítani a lakást.
Másik:
A minap elkészültem egy kis házi gánnyal. A kutya vs. autó vonóhorog (+csatlakozó és kábelek) témakörben.
Újrakábeleztem a szétrágott csatlakozót, illetve a kábeleket egy ócska fém zuhanyspirálban vezettem el, hátha ez kevésbé fog ízleni a blökinek. Illetve felszereltem a korábban már előkészített "vonóhororgcsatlakozóvédő-kutyatávoltartó" szerkezetet.
És néhány kép, a minősége a telefon miatt nem a legjobb:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest