Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedhs
őstag
Sziasztok!
Szerintetek megoldható lenne egy gtx 480 as kártyához+ arctic cooling acelero extreme plus hűtőhöz a gyári vr004-es hűtőbordákat készíteni ? Van 3 db alumínium cpu hűtőbordám + 1 db chipset hűtő. tudnátok tippeket adni ? -
-
Speedhs
őstag
válasz macko20 #19205 üzenetére
Oké, köszönöm.
Akkor a tervem az, hogy az említett fedő lemezt+ az arctic hűtőt összekapcsolom és így rakom fel a vgara. Ha jól sejtem, akkor az a lemez lehűti a vrm meg memória meg nem tudom még miket. A ref hűtő gyenge pontját (gpu hűtés) az arctic fogja ellensúlyozni.
Ez így jó lesz szerinted ? -
Speedhs
őstag
A lényeg nem a 480 volt most, hanem az a lemez, hogy tudjátok miről beszélek
Már flexeltem mindent. Képeket csinálok. -
Speedhs
őstag
Na sziasztok !
Reggel óta barkácsoltam a gtx 480hoz a hűtést. Kezdésnek a gyári nagy hűtőbordát hozzá igazítottam az Arctic cooling ac extreme plus hűtőhöz. Abból a nagy alumínium bordából ez lett : Lefogató keret, rajta a menetekkel. Majd ezeket összecsavaroztam és nekiláttam a gyári vrm/memória/pcb hűtőhöz. Itt megjegyzem, mindenhol flexet használtam Nagyon jó kis barát tud lenni.. Szóval az a hűtő borda/lemez/nem tudom mi így nézett ki : [link] és ilyen lett :
alsó
tető
Kis nehézségek árán, flexel felvágván, de sikerült illeszkedés.OK
[oldal], [link],
[link]
A beépítés egy külön kategória volt.. mint láthatjátok, kb 1,5 cmvel kisebb a gépház. De megoldottam. : ittvan,bentvan .
Szóval idáig sikerült eljutnom. Jöhet a várva várt indítás ! ( reggel kezdtem az egészet, az első indítás olyan este 10 körül volt )
Táp csatikat fellőttem, gép indít. Semmi, gép meg sem moccan. Mondom fasza. vga ki, csavarokat meglazítottam, vissza. Semmi. aztán mindenféle variációt kipróbálva ( csavar ki, két csavarral kevesebb, hűtő lap le, leragaszt, felrak stb stb stb..) sikerült rájönnöm, hogy nem volt megfelelő az egyik lecsiszolt lemezrész leragasztása. Mivel volt rajta ilyen gumi vagy mi, én nekem ezt le kellett szedni flexxel. Sikerült megcsinálni. Windowst elindította a gép, csináltam pár képet,[link],[link],[link], aztán elment a kép.. Gondolkoztam, hogy mi lehet, hah biztos egy rosszul érintkező gpu hűtő ! Miért is ne, vga megint kiszed (fél 11) az egészet szét, kereten kicsit barkácsolni, mindent vissza, de most a gpuhoz már nem az alap 4 rugós csavart raktam, hanem 4 db mezeit. Ezekkel biztosabb volt a tartás. + a gépházban is rendet raktam, már amennyire tudtam. Íme ? Íme: + 480 stock venti,megy a gép!
És akkor az utolsó hőfok adatok. Következzenek hát : pc wizard, gpuz( a procin ( e5530 ) egy 478.-as hűtőborda van
Na jó éjszakát mindenkinek, és köszi a segítséget[ Szerkesztve ]
-
Speedhs
őstag
válasz Wind-Storm #19215 üzenetére
Az a kis "chipset" hűtő szerűség az a 480 gyári hűtője, ami egy delta ventillátor. 12 v ról kellene mennie, az mellett 1,8 A !! vesz fel. Én 7 v-on használom és 5 fokot lenyom a memóriákon.
-
Speedhs
őstag
válasz Wind-Storm #19251 üzenetére
Ez van ráírva. De már leszedtem, mert 7 v on is hangos volt.
-
Speedhs
őstag
válasz Wind-Storm #19254 üzenetére
Ami, az alap gtx 480asoké . Kb 5000
-
Speedhs
őstag
Szerintetek a hűtőpasztát valamivel lehet helyettesíteni ?
-
Speedhs
őstag
szóval a feketeszederlekvárt rákenhetem a gtx 480 ra is ?
-
Speedhs
őstag
válasz BlackPriest #19366 üzenetére
Az a gond, hogy nem modulár a táp és így nem sok helyem van miattuk, nem tudom lehet-e látni, de nagyjából oda fogattam ahhoz a tartóhoz őket.
-
Speedhs
őstag
válasz BlackPriest #19370 üzenetére
szóval a lényeg, hogy ne ott középen lógjon. Oké,
Az oldallapra csak úgy rakhatom fel, ha kivágom a kört az oldallapból ? -
Speedhs
őstag
válasz molnarpeter #19387 üzenetére
Fene egye meg egyébként, mert tegnap vágtam ki 6 db ventit, igaz régiek voltak, de egész korrekt légszállítással.
Akkor neki állok majd csütörtökön. köszi a tippeket !
Egyébként jutott már valakinek eszébe, hogy a hűtőbe építi bele a gépet ?[ Szerkesztve ]
-
Speedhs
őstag
válasz molnarpeter #19413 üzenetére
-
Speedhs
őstag
válasz molnarpeter #19422 üzenetére
Fúú, most nagyon durca dolgot csinálok hűtésnek Majd lesni fogtok ilyen sufni tuningot még itt nem láttatok remélem
Hamarosan képek .
Egyébként írtam már ide a hűtés miatt a vga-n. Mutatok sok képet, itt vannak : [link] Gyári ventik vannak rajta. Ezek egyébként meghaltak kb 2 nap alatt. Mármint az áramkör. Fogtam és a középső ventinek a 2 kábelén levágtam a gumit, és hozzákötöttem egy cpu fan csatit. Azután rájöttem, hogy nem lesz jó, inkább adtam neki 12 v-t -
-
Speedhs
őstag
Hali !
Kész lett a ház felújítás !
A gondom az volt, hogy a gép egyáltalán nem szellőzött. Mivel pénzem semmi új ventikre, ezért mással álltam elő..
A kábeleket is el kellett tüntetnem az útból amennyire lehetett. Itt vannak a képek arról, hogy milyen volt a gép : [link] [link][link] link [link] [link]
Sokat gondolkodtam, hogy mi legyen a hűtéssel, de végül neki álltam a barkácsolásnak.
Itt megjegyzem nem vagyok egy profi flexelésben, meg is látszik : [link] , kicsit reszelgetni kellett, de a fő merevítők megmaradtak : [link]Majd méretre szab.tam a lapátokat és jöhetett az első felszerelés : [link] [link], a ventit sikeresen felraktam. Jöhetett a könnyebb kezelhetőség végett a kábelek átalakítása. csatlakozó ezáltal könnyen le lehet venni az oldallapot, semmi sem fogja vissza. [link]
Az egészhez csináltam egy kapcsoló szerkezetet is, amit könnyedén fel bírtam szerelni: [link] [link]. A kábeleket is elrendeztem, felharisnyáztam :link. Ezzel megvoltam, már csak a pc alkatrészeit kellett valahogyan elrendeznem, ahogy molnarpeter ajánlotta úgy oldottam meg : [link] [link] [link].
Eléggé nagyra sikeredett végül a cucc, de szerintem egész jó lett, jó nem egy boltból hazahozott csili-vili dolog. De ezt itthon csak így tudtam kivitelezni : [link] [link] [link]. A venti külön áramról megy természetesen, kapcsolása nagyon egyszerű : [link]. A teljes összkép így néz ki : allin . A teljesítményről annyit, hogy nem halk, de a dolgát nagyon jól végi, kb 20 percenként bekapcsolom 1 es fokozaton és kifújja a levegőt ahogy kell. Ugye van a gépház elejében egy 12 cm-s venti, ami befelé szív. Mikor bekapcsolom ezt a szörnyet, akkor ott elől kifelé jön a levegő sugárban
Köszi, hogy végigolvastátok . -
Speedhs
őstag
Mondd el hogyan.
-
Speedhs
őstag
válasz BlackPriest #19534 üzenetére
Igen, sajnos én az összes pénzemet elvertem, amit nyáron kerestem, így csak ez a megoldás maradhatott. + kifizettem a könyveimet sulikezdéshez
Egyébként gondolkoztam egy vízhűtéses rendszer építésén is, csak ott volt a bökkenő, hogy a medence vízforgatóját oda adtuk az ismerősünknek..
Az nem lenne jó megoldás vízhűtéshez, ha egy akváriumba beletenném a cső egyik felét, a cpu blokkból meg ami kijön cső, azt megszívnám, így elvileg működhetne. Mikor a hordóból a bort kell kiszívni, akkor is ezt alkalmazzuk.
-
Speedhs
őstag
válasz molnarpeter #19540 üzenetére
De az nem lehet baj, ha a gravitáció miatt belassul nagyon a folyadék áramlása ? Ugye az akváriumba vezetném vissza a vizet
-
Speedhs
őstag
válasz molnarpeter #19542 üzenetére
Nem bántásból tényleg, távol álljon tőlem, de értetted, hogy mire gondolok ? Amikor a hordóba beleteszed a slagot megszívod, o'szt jön a nektarin. Motor nélkül gondoltam. De lehet hülyeség, mert az oké, hogy a blokkba LE megy a víz a gravitáció miatt, de fel?
-
Speedhs
őstag
válasz molnarpeter #19545 üzenetére
Kipróbálom mindenképpen, csak az érdekel igazából, hogy képes lenne-e a hőt elvezetni ilyen sebességgel. Vagy fagyállót rakok a halak alá/fölé.
-
Speedhs
őstag
válasz BlackPriest #19547 üzenetére
Sejtettem, de köszi a megerősítést, szerzek egy pumpát valahogyan. Cpu blokkot akarok barkácsolni majd. Ehhez jó lenne ez a megoldás ? : A blokkot alumíniumból vagy rézből csinálnám. oldalába fúrnék lyukat, majd bereteszelném. Felülről 2 x átfúrnám, bele a már kész járatba. Egyiken be a hideg víz, másikon ki a meleg. Kb ennyire gondoltam.
-
Speedhs
őstag
válasz BlackPriest #19551 üzenetére
Értem, akkor marad az ócska, néptermék Ami fényévekkel jobb,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest