Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tocsi

csendes tag

válasz Száni #195 üzenetére

Hali!

Köszi Száni!
    Szóval akkor a Fusionról írtál?:)
    Én úgy tudom 20k-nál van kötelező, de lehet, nem jól tudom?:)
    Hát a dízelenk lova alig, de sokkal több a nyomatéka mint a benyósnak:)

Viszont én csak használtat tudok majd venni, anyagi keretek végesek:(
    Többen lebeszéltek a dízelről.
    1.Ha nem járkálok naponta a verdával, akkor nem nyerő.
    2. Ha motorikus ill. ahhoz közeli gondok vannak drága a javítás(benzineshez mérve), mint minden dízelnél.
    3. Lassabban ad meleget mint a benzines.

A benzinesnél 80 pacából áll a ménes, ez jobb mint a dízelnél, de ugye itt kisebb is a nyomaték.
    Csak kívncsi vagyok, mit mondtok az 1,4-es benyós mocira.
    1.Mennyire tudja dinamikusan mozgatni a kasztnit?
    Láttam és ültem is a Fusionban, de a Corsámhoz képest elég nagynak mondható:)

És ami még egy jó kérdés:) Melyik a környezet szennyezőbb motor?
    A benzines vagy a dízel?
    Ez is számít nálam:)

Röviden ennyi!

• Tocsi

csendes tag

Sziasztok!

Kis segítségre lenne szükségem:)
    És biztos vannak itt tapasztalt okos gyárékek:)
    Jelenleg: egy '93.12-s Corsa 1,2i
    Mit szeretnék: Ford Fusion 1,4i vagy 1,4Tdci (használt, klímás, +esetleg abs)

Ami tetszik a Fusionban:
    1. Ahogy olvastam a helyben sokkal jobb,praktikusabban lehet pakolni bele mint a Corsaba.
    2. Erősebb motor, talán kisebb fogyasztás (1,4i) azonos vezetési stílussal számolva.
    3. Magasabb látási helyzet, futóműve, kasztnija erősebb, biztonságosabb.
    4. jobb ''terepezési'' tulajdonságok:) Milyen magasan lehet a hasa az úttól alapban?
    4. Tetszik:)

Kérdéseim:
    1. Mik a Fusion típus hibái?
    2. Mit nézzek egy használt Fusionban(1.-hoz kötve). Pl.: kasztni rozsdásodik, ajtók, zakatol menet közben a jobb hátsó akármi, stb. Vagy dízelnél? Motorhang, füstös-e? Ha igen miért lehet?
    3. Mennyire megbízhatóak ezek a motorok?
    Azért kérdezem ezt is mert vki mesélte, hogy ha dízelnél beüt a krahh, akkor ott a motorikus részek javítása igen borsos ( vmi szelepes, csúcs, vezérlés, adagolós dolgot mondot, sajnos nem tudom pontosan már mit, de fordos srác mondta, hogy az akkor 300k környékén lenne :F !
    4. Benzines, tisztább, szárazabb érzést ad, ha jól tudom :) ott nincs ilyen veszély ill, azonos körülmények között többet bírhat egy benzines motor mint egy dízel km-t nézve!? Karbantartás, a szokásos normál szervízeken kívül? Mennyi km után kell benzinesnél és dízelnél?
    5. És a fenntartási költségekre lennék még kiváncsi és a fogyasztásra.

Ja igen, az autó, főleg hétvégén lenne használva. Tehát gondolom emiatt a dízel költségei magasabbak lennének mint a benzinesé ill. sokára látnám a megtérülését.
    Sokat írtam, ne haragudjatok:)
    Várom a válaszokat!
    THX

Új hozzászólás Aktív témák