Hirdetés

2024. június 29., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Hálózatokról alaposan (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-09-08 15:53:24

LOGOUT.hu

Haladó szintű hálózati témák topikja

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5176) bambano válasza t420s (#5173) üzenetére


bambano
titán

a magyar jogszabály szerint a publikus ip-ről elkövetett disznóságokért vagy az viseli a felelősséget, aki a szerződött fél, vagy hitelt érdemlően meg tudja mondani, hogy ki generálta a forgalmat.

ha nem logol, akkor ő viszi el a balhét. (#5174) brickm "Olyan sok országon keresztül ívelő szerverhálózatot építenek, amit felgöngyölíteni több idő lenne, mint ameddig elévül egy-egy bűncselekmény." ezzel nem foglalkozik a hatóság, ezt a problémát ráterheli a gyanúsítottra. A hatóság megmondja, hogy melyik időpontban melyik ip-ről hova történt a disznóság, te meg mondd meg, ki volt. Nem a hatóság fogja az anonimizer szerverlomjait végigkövetni, hanem ezt rátolja az anonimizerre. Mivel ott nincs log, nem fogja tudni megmondani, ki volt, így rajta marad a felelősség.

A vpn-t egyébként nem kell feltörni, nincs rá indok. Amikor kilép a titkosított hálózatból a forgalom, az már jó eséllyel nem titkosított, így azt az anonimizer uplink szolgáltatójánál simán le tudják hallgatni mindenféle trükk nélkül.

Egy ilyen anonimizernek szerintem az lehet a vége, hogyha egy-két alkalommal akadályozza a rendőrséget, akkor bíróságilag kikapcsoltatják az internet kapcsolatát. Arra jó lehet, hogy piszlicsáré banánköztársaságok hatósága elől elrejtsd a kilétedet olyan ügyekben, amik az anonimizert futtató országban nem ütik meg a szintet, hogy foglalkozzon vele a hatóság.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Hálózatokról alaposan (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.