- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Gurulunk, WAZE?!
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Kuponok....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
válasz
Csendeske #4844 üzenetére
Üdv!
Mennyire volt könnyű-nehéz felrakni az OS-t?
Könnyű volt. Szerintem ez mindenkinek sikerül. Én ezt a videót követtem és semmi mást. Nem követendő példa csak nekem a TL;DR is túl hosszú.
https://www.youtube.com/watch?v=CD4Jl6ZYEbwVan valahol normális leírás a telepítéséről?
Innen kell indulni ha telepíteni szeretnéd: https://grapheneos.org/install/ azaz a GrapheneOS alkotóinak oldaláról. IMHO náluk jobban senki nem tudja hogyan kell telepíteni.
Én a webinstaller-t használtam. Ehhez a https://grapheneos.org/install/web#prerequisites oldalon van a leírás. Néha ránéztem de a fentebb írtakból kiderült, csaltam. Ennyit én nem olvasok, a videó alapján csináltam.Neked hogy tetszik?
Esztétikailag 5-ből 5 pont. Puritán User Interface. De ez szubjektív.
Használhatóság, most 5-ből 5 pont. Néha a Charging optimalization kikapcsol. Még nem jöttem rá miért de nem kattogok rajta. Szinte csak telefonálásra használom és így lenyűgöző az üzemidő (Pixel 8a). A hívásrögzítő nem indul automatikusan, manuálisan kell elindítani a felvételt, de ezt tudtam így nem érzem magam becsapva.
Nagyon kevés alkalmazás van előretelepítve. Ez is tetszik. Én se telepítettem fel sok dolgot. Google Play-t, a sheets és a docs miatt, Maps, Musicolet aminek OS-ben korlátoztam melyik mappát kutathatja át. + 4-5 appot telepítettem de azok csak nekem fontosak, pl. a karórához a Zepp, hogy rezegjen a karóra ha hívnak.
A 8a eredeti kamera alkalmazásában volt panoráma fényképezés. A GrapheneOS kamera alkalmazásában ez sincs. Nekem nem hiányzik. Tényleg nagyon purintán minden.Remélem tudtam segíteni. Köszönöm a türelmet!
#4845 K82
Az már csak az én (költői) kérdésem hogy mire jó egy Pixel a Google szolgáltatásai nélkül?
Csak a magam nevében tudok válaszolni. A hívásrögzítés nekem olyan mint az olvasószemüveg. (Vacak dolog megöregedni.) Én csak ezt a megoldást találtam rá.
Hogy honnan telepítsünk alkalmazást GrapheneOS-re egy fontos kérdés. A Google Play mellett szól valami. Szerintem a reddit-en írta valaki, ha az alkalmazások biztonságosságáról van szó, hogy nincs bennük kártékony kód, akkor a Google Play aranystandard. Valamelyik alternatív app store-ról meg állítólag kiderült, hogy voltak rajta kártékony kódot tartalmazó alkalmazások.
A privát szféráról vannak gondolataim. Szerintem annyira nem érdekesek.Boldog új évet mindenkinek!
-
K82
őstag
válasz
Csendeske #4844 üzenetére
Van webes install ami hasonló a Google Flash Tool-jához vagy ott a jó öreg parancssoros történet. Egyik sem nagy kunszt, persze csak akkor ha nem vagy teljesen fogalmatlan.
Az már csak az én (költői) kérdésem hogy mire jó egy Pixel a Google szolgáltatásai nélkül? Nyilván aki nagyon félti a privát szféráját annak tökéletes a Graphene, mezei halandó meg beáldozza azt - ki többé, ki kevésbé.
Új hozzászólás Aktív témák
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Okos Otthon / Smart Home
- Gurulunk, WAZE?!
- Így használod a ChatGPT-t
- gerner1
- Milyen monitort vegyek?
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Apple iPhone X 64 GB fekete - kártya független, tökéletes állapot - eredeti Apple szilikon tok
- Xiaomi Redmi 15C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3515, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest