Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tknof1871

őstag

válasz Csendeske #4844 üzenetére

Üdv!
    Mennyire volt könnyű-nehéz felrakni az OS-t?
    Könnyű volt. Szerintem ez mindenkinek sikerül. Én ezt a videót követtem és semmi mást. Nem követendő példa csak nekem a TL;DR is túl hosszú.
    https://www.youtube.com/watch?v=CD4Jl6ZYEbw

Van valahol normális leírás a telepítéséről?
    Innen kell indulni ha telepíteni szeretnéd: https://grapheneos.org/install/ azaz a GrapheneOS alkotóinak oldaláról. IMHO náluk jobban senki nem tudja hogyan kell telepíteni.
    Én a webinstaller-t használtam. Ehhez a https://grapheneos.org/install/web#prerequisites oldalon van a leírás. Néha ránéztem de a fentebb írtakból kiderült, csaltam. Ennyit én nem olvasok, a videó alapján csináltam.

Neked hogy tetszik?
    Esztétikailag 5-ből 5 pont. Puritán User Interface. De ez szubjektív.
    Használhatóság, most 5-ből 5 pont. Néha a Charging optimalization kikapcsol. Még nem jöttem rá miért de nem kattogok rajta. Szinte csak telefonálásra használom és így lenyűgöző az üzemidő (Pixel 8a). A hívásrögzítő nem indul automatikusan, manuálisan kell elindítani a felvételt, de ezt tudtam így nem érzem magam becsapva.
    Nagyon kevés alkalmazás van előretelepítve. Ez is tetszik. Én se telepítettem fel sok dolgot. Google Play-t, a sheets és a docs miatt, Maps, Musicolet aminek OS-ben korlátoztam melyik mappát kutathatja át. + 4-5 appot telepítettem de azok csak nekem fontosak, pl. a karórához a Zepp, hogy rezegjen a karóra ha hívnak.
    A 8a eredeti kamera alkalmazásában volt panoráma fényképezés. A GrapheneOS kamera alkalmazásában ez sincs. Nekem nem hiányzik. Tényleg nagyon purintán minden.

Remélem tudtam segíteni. Köszönöm a türelmet! :R

#4845 K82
    Az már csak az én (költői) kérdésem hogy mire jó egy Pixel a Google szolgáltatásai nélkül?
    Csak a magam nevében tudok válaszolni. A hívásrögzítés nekem olyan mint az olvasószemüveg. (Vacak dolog megöregedni.) Én csak ezt a megoldást találtam rá.
    Hogy honnan telepítsünk alkalmazást GrapheneOS-re egy fontos kérdés. A Google Play mellett szól valami. Szerintem a reddit-en írta valaki, ha az alkalmazások biztonságosságáról van szó, hogy nincs bennük kártékony kód, akkor a Google Play aranystandard. Valamelyik alternatív app store-ról meg állítólag kiderült, hogy voltak rajta kártékony kódot tartalmazó alkalmazások.
    A privát szféráról vannak gondolataim. Szerintem annyira nem érdekesek.

Boldog új évet mindenkinek!

• K82

őstag

válasz Csendeske #4844 üzenetére

Van webes install ami hasonló a Google Flash Tool-jához vagy ott a jó öreg parancssoros történet. Egyik sem nagy kunszt, persze csak akkor ha nem vagy teljesen fogalmatlan.

Az már csak az én (költői) kérdésem hogy mire jó egy Pixel a Google szolgáltatásai nélkül? Nyilván aki nagyon félti a privát szféráját annak tökéletes a Graphene, mezei halandó meg beáldozza azt - ki többé, ki kevésbé.

Új hozzászólás Aktív témák