Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lacpac
őstag
válasz Hunter2 #1640 üzenetére
Nem lehet, hogy Vista alatt az az idle jobban eszi a prociidőt? Nálam mikor fenn volt, (nagy úr a kíváncsiság) az x2-őt csak egy ablak tologatása, 60-70%-on meghajtotta.
A ventiszabályzás a BIOS dolga (amibe nem szól bele az aktuális oprendszer), hacsak nincs fenn valamilyen segédprogi. A lapnak semmi baja. -
danee91
senior tag
válasz Hunter2 #1974 üzenetére
Auto-ra nem szabad a feszeket tenni...Irgalmatlan magas feszeket tud betenni. Állítsd be magad. A ram pedig +0,2V-ot kapjon.
Off: Megpróbáltam tuning mellett is energiatakarékosságot elérni:
A C1E és EIST, mint ismeretes, visszaveszi a szorzót 6x-ra, és lentebb veszi a feszültséget terheletlen állapotban, h kevesebb legyen a fogyasztás. Namost én a tuning miatt eddig mindig kikapcsoltan a C1E-t és EIST-et. Most visszakapcsoltam őket. A procim alapfesze 1,325V. Viszont azt vettem észre, ha a CPU feszültséget lefixálom konkrét értékre, hiába van bekapcsolva a 2 energiatakarékos technika, a fesz marad az általam beállított. Tehát emiatt nem nagyon tudunk spórolni, mivel csak a freki lesz lentebb véve. Viszont eddig egész végig azt hittem, ha a CPU feszt Normal-ra állítom, a lap a húzásnak megfelelően automatikusan emeli. Ez ugye nem mindig lenne jó, mivel attól, h a frekit emelem, még nem biztos, h kell a feszt is emelni. De kiderült, Normal-ra rakva a feszt, a lap nem emelte a feszt automatikusan, maradt 1,325V(a 2 energiatakarékos opció bekapcsolva volt), pedig 70%-os tuning van jelenleg a procimon. Használatlan állapotban tehát 1,152V-ot adott a procinak(6x340), terhelve megkapta az 1,28V-ot(drop miatt ennyi, de az alap az tuti 1,325V, mivel fixálva is 1,28V-ot kapok - 8x340 mellett). Ezáltal tuning mellett is megoldódott az energiatakarékosság, amikor nincs kihasználva a gép - kellett is, mert éjjel-nappal megy a gép, és drága a számla.De van itt még vmi. A proci ugye alapbeállításokon 8x200-ra lett tervezve, 1,325V mellett. 6x200 mellett elmegy 1,152V-on(CPU-Z szerint). Most azonban, 8x340 mellett megkapja ugyan a szükséges feszt, de 6x340 mellett csak 1,152V-ot kap szintén. És mint írtam:
8x200=1600MHz @ 1,325V
6x340=2040MHz @ 1,152V ???
Félek, h le fog fagyni néha emiatt terheletlen állapotban(eddig még nem), mivel alapállapotban többet kapott, mint most picit magasabb órajelen. Bár ha terhelést kap, úgyis felemeli a feszt, így nem valószínű fagyás bekövetkezése.Tehát összegezve, tuning alatti energiatakarékosság csak addig az órajelig érhető el, amit a proci alapfeszen tud max. Mert ezen freki felett már nem lesz elég a CPU-nak a Normal fesz, hanem fixálni kell magasabbra, és akkor már nem műküdik az energiatakarékosság(kivéve, ha a lap akkor is jó feszt állít be, amire úgy gondolom nincs esély). Auto-ra meg úgy gondolom továbbra sem szabad tenni(az egész rendszert automatikusan állítja). Ilyenkor nagyon valószínűleg terhelt állapotban a frekinek megfelelően adagolná a feszt, esetemben akár elérhetné az 1,4V-ot, amire abszolút nincs szükség, terheletlenül is úgy gondolom magas feszt állítana be.
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
danee91
senior tag
válasz Hunter2 #1978 üzenetére
Na de mikor először tuningolsz, ki kell kapcsolni a C1E-t és EIST-et, mert akkor nem az általad tervezett szorzóval, hanem 6x-al indít. De ahogy nézem nem teljesen úgy értelmezted az írást, ahogy az én akartam...
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
Chaser
legenda
válasz Hunter2 #2057 üzenetére
266-os FSB-nél 1:1-ben a ram 533 Lelkesedésed van, láttam a 2xxx topikban is, de azért utánanézhetnél a dolgoknak mielőtt leírod őket.
szerk: most látom danee91 kollega már megelőzött, legalább van aki figyel
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
danee91
senior tag
válasz Hunter2 #2062 üzenetére
Érdekes, mivel a Hyper TX2 3 tűs ventivel rendelkezik, így nem PWM-es. Ha 3 tűs "foglalatra" kötöd, akkor elvileg 1800-on kéne forognia. Esetleg amelyik helyre kötötted, az 5V-ot ad neki? Most lehet hülyeségeket beszéltem, de majd kijavítanak.
-
-
smk17
tag
válasz Hunter2 #2200 üzenetére
Dehogynem , a Speedfan nagyon jól kezeli a fordulatot más ventiknél is , csak át kell kapcsolni . A beállítások > advanced > ott ki kell választani az IT8718F chip-et a legördülő menübe , és lessz olyan hogy PWM 1 2 ill 3 . ezek gondolom a ventik. Át kell őket állítani on/off ról software conrolered-re . és utána már állítja az összes venti sebességégt .
Bár nekem a speedfan kicsit körülményes progi , de működik.( nehéz volt rájönni hogy miért nem akar működni , szórakoztam vele egy pár napot . ) -
aneda
senior tag
válasz Hunter2 #2207 üzenetére
Nekem úgy van megoldva hogy tts kollégától vettem egy Arctic Cooling AF9225PWM ventit, ami be van berakva a ház hátuljába, ennek csatija megy a CPU venti foglalatra, így a házventi szabályozott. A procihűtő, ami egy Arctic Coling Freezer 7 Pro, rá van kötve az előbbi okos venti csatlakozójára. Így gyakorlatilag egy vezérelt kimenet hajt két párhuzamosan kötött ventit. A gyakorlatban nagyon szépen megy a dolog, annyi a bökkenő hogy a fordulatok kijelzésénél a burkolat fordulata a CPU-é, a processzor venti fordulata pedig a házhűtőé. Ez egy kis túlórózással megfordítható.
Az oroszok már a spájzban vannak!
-
Gyuri27
félisten
válasz Hunter2 #2378 üzenetére
P31-t használsz? Ott talán van 2-s szorzó viszont az a 340 játszik. Én g31-t használok. Teszteken (nem saját) 400 főlé is ment a lap. Viszont 800-s procival a legkissebb szorzó 2.66. A giga a 2000 féle alaplap helyett egytémára adhatott volna ki egy rendeset.
unstar1982: a honlapon támogatott ramoknál mit ír a gyártó?
Amd - Radeon - Ryzen
-
mexel
veterán
válasz Hunter2 #2469 üzenetére
Egyik lap sem garis. A P31-ről most jár le, az ep31 új, de nem garis. Nem biztos, hogy érdemes váltanom. gondolom minden azonos szinte a 2 lapon.
Közben megnéztem mi tud az "EP", talán mást is érdekel:
>>Itt megnézhető<<[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
válasz Hunter2 #2466 üzenetére
viszi, most 12*266-on megy, 333 fsb mellett 10es szorzóval ment 3330mhz-en, de kellett neki 1,25v.
11*333 ami 3,6g 1,3v mellett már újraindult, nem merek neki több feszt adni gyári hűtővel a kupakján...kíváncsi vagyok a ramok mit bírnának... 900mhz-en már mentek kábé negyed órát, nem kellett plusz fesz nekik.
-
haspokk
tag
válasz Hunter2 #2416 üzenetére
Szia!
Ma raktam össze a fiamnak egy p31 ds3l-t egy e8200-vel.
340 felett nem bootolt.
bios f9.
111-re rakva a pci-x frekit és a feszeket az egekbe emelve stabil 410-en és kb. itt a vége.
Fájdalmas látni a p5q-m után, hogy egy 4 gigát lazán tudó procit nem lehet ebben a tuninggyanus lapban kihajtani. Mondjuk nem egy árfekvés a két lap.......csodák meg nincsenek.
Feladnám a csokievést, de én semmit sem adok fel!!!
-
Gabis
őstag
válasz Hunter2 #2538 üzenetére
neked is giga lapod van és mégis a P5B-t ajánlod ?
különben én is gondolkodtam rajta mert nem sokkal drágább, melyik a frisebb chipset a P31 vagy a 965
akinek van dual core 5200-es procija giga lapban az tudna írni eredményt ?
(de amint említettem nem a tuning a fő szempont hanem inkább a megbízhatóság) apropó ezen a p31-en milyen kondik vannak ?
ejnye megint sokat kérdezek -
-
AtHoS
nagyúr
válasz Hunter2 #3176 üzenetére
Nem akarok szervert építeni de néha azért igen jól jött volna már eddig is. A mostani rendszert meg idő hiányában még Native IDE-n használom, de az újat már AHCI-vel felvértezve szeretném, amivel ugye a HotPlug elvileg elérhető.
Közben olvasgattam neten és egy külföldi fórumon irogatta egy srác, hogy ICH9R vagy ICH10R déli hidaknál érhető csak el Hot Swap Vista nélkül. Vista-ra valami olyasmit irtak, hogy szoftveresen támogatja a Hot Swap-et ha AHCI-ban üzemel a vezérlő, így az "R"-nélküli déli hidaknál emiatt érhető el csak Vista alatt ez a funkció.
Most nézelődök milyen lapot lehetne elérni "R"-es déli híddal amit még nem "arany árban" mérnek. Be is nézek apróba, hátha kínál valaki
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock h510 pro btc+
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs