Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bazsa0007
tag
válasz danee91 #1422 üzenetére
ramokból szerintem úgy válogass ahogy pénzed van
kingmaxból is van kétféle. az egyik az A8 ami jobb tuningos mint a B8-as társa.
a chipek gyáriszámát kell megnézni mert a régebbi a8 nálam 800-on még 4-4-4-12es időzítésekkel simán ment és 900-on is muzsikáltak.ellentétbe a B8-as tesókkal ami 830-nál nem megy főjjeb és az időzítést állítani se tudom mert nem indúl vagy fagy...
-
Chaser
legenda
válasz danee91 #1422 üzenetére
Nekem Geil ultra volt, 900@cl4-en repültek 2V-tal, bruttó 12-13k most kiskerben 5év, vagy élettartam garival. De ha gondolsz a későbbiekre is, akkor 2x2GB-os kitet veszel, vagy szólóban valami 2 gigásat. 2x2GB Geil value-t most láttam ismerős kiserben 17 v 18k-ért. Időzítés nem sokat oszt/szoroz 1ébként, én úgy tapasztaltam.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
eziskamu
addikt
válasz danee91 #1461 üzenetére
Lehet, hogy most hülyeséget mondok, de nem lehet, hogy a gyári 333-as prociknál automatikusan emeli az MCH és(/vagy) FSB feszkót, de tuningnál meg kézzel kelll, hacsak nem auto voltages-en hagyjuk? Mert ugye a P31/G31 hivatalosan nem bírja a 333-at és a Gigabyte (meg pár gyártó) már eleve tuningolja a chipkészletet.
-
eziskamu
addikt
válasz danee91 #1463 üzenetére
Azt hogy bírja nem egyenlő a hivatalos támogatással, Amúgy nézegettem, tényleg ott van már a hivatlos támogatásnál. Amikor bemutatták a P/G31-et, még csak az 1066-ról volt szó, viszont az érdekes, hogy itt azt írják, hogy quad-ok esetében mégsem támogatja, szóval azért van itt valami gubanc, valamint a gyártók is biztos trükköznek valamit.
[ Szerkesztve ]
-
válasz danee91 #1527 üzenetére
nekem auto-n megy minden.
Manualban ez van írva.
Auto sets the PCIe clock frequency to standard 100 mhz.(Default Auto)Kihámozva annyi,hogy az auto beállítás 100 mhz, bármennyi is amit engedsz a procinak.
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
válasz danee91 #1529 üzenetére
nekem ilyen jellegű gondom nem volt.
most a @bios nevű hálás kis jószággal feltettem az f7-es bios verziót.
Alapból kiderül,hogy az eddigi auto beállításokkal nem indul el a gép 3.00 ghz-es órajelen.
Amint manualra raktam és beállítottam a bios-ban 1.365-ös magfeszt már jó is lett és vidáman szaladgál 3 ghz-en a proci.
Jelenleg tesztelési metódusban van a drága.
Remélem nem állítja vissza a lap ezzel a bios-szal az overclock funkciókat.
progit nem tudok sry..everest sem látja ahogy néztem.
én is fix 100-ra tettem próbaképp.Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
Chaser
legenda
válasz danee91 #1524 üzenetére
Azért nem megy 340 fölé az FSB, mert E2140-ed van, én is becoptam vele, a 420-as cerkával is, valamilyen oknál fogva a 8-as szorzójú procikkal nem tud 340 fölé menni a lap, hogy ne legyen túl egyszerű a dolog, azért van erre ellenpélda is..nem tudom mi a befolyásoló tényező. A 2180-as lazán ment 390 FSB-n feszállítgatás nélkül, és a 2 másik proci másfajta lapban szintén ment 340 felett.
szerk: jah most látom már megoldódott, nálam is fixálva volt 100-ra a pcie, és nem indult, auton nem néztem
[ Szerkesztve ]
-
(Bundás)
addikt
válasz danee91 #1545 üzenetére
Már bocsi, de ezt a következtetést honnan szűrted le? Játszásra és tuningra is tökéletes alaplap a P31, aki olyan jó belenyúlós tuningos és nincs nagy árrés, vagy pénz nem számít P35.
Btw aláírás maximum három soros, ha jól emlékszem.tyan: ajánlom Gorneck koma rövid leírását ezen alaplapokkal kapcsolatban. Nekem az meglepő, hogy még P35-ön sincs firmware port, ami videodigizéshez ugye elengedhetetlen...
-
Chaser
legenda
válasz danee91 #1545 üzenetére
Játéknak mi köze a P31 vs P35 meccshez? Megnézném én azt a gamet, amivel egy 8400-assal megfelelő vga-val és rammal nem lehet játszani emberi - értsd nem 1680 vagy fölötte - felbontásban. Tuningban jobb a P35, ennyi, de 2xxx/4xxx procikhoz bőven jó a P31.
szerk: Bundás: az bizony firewire lesz, ahogy az előttem levő kollega is írta
[ Szerkesztve ]
-
eziskamu
addikt
válasz danee91 #1570 üzenetére
Ok. A turbóval nekem sincs gondom, meg ahogy látom, most ez nem az egyik modul hibája, ezek új memók, (a multkor turbo és 333-as fsb mellett normal időzítéssel is hibázott csak az egyik ) mert egyiket sem szereti extrémen hajtani egyik csatornán sem.A ramjaidon van valami hűtés? Javított valamit a memóidőzítéseid buherálása?
-
danee91
senior tag
válasz danee91 #1590 üzenetére
Hi!
Megjött a válasz a PCI-E gondra:
Dear Sir,Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, when you set PCI frequency as auto, the PCI-E will overclock while you overclock CPU speed. In addition, the overclock result will depend on your peripheral devices, and the CPU maximum performance. It might be the CPU cannot reach so high FSB freq. We will not guarantee any result caused by system overclocking.
Én úgy gondolom, a videókártya a gyenge pont.
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
jenei92
senior tag
válasz danee91 #1615 üzenetére
A Ramok nállam is +0,2v-n állnak,vízhűtésem van már,szóval gyári szarral nem szarozok ,
PCI-E frekk meg auton van,de akkor 100ra rakom..
1,325v-ot adok a Cpu-nak akkor annyira feltolhatom az órajelet mint te?
" F8 | Intel E2140(L2) 1,6GHz@2,72GHz@1,325V gyári coolerrel | "?Szerk:mondjuk nekem 2160as a procim,F5ös a biosom,(és nem tudom hogy L2-es-e!?)
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
-
Lacpac
őstag
válasz danee91 #1633 üzenetére
Nálam Fix 110 PCIe órajellel ment a tuning, 8*365öt néztem, de félek, hogy kinyírja a vga-t.
Mióta használják úgy? Külföldi fórumokon sem jöttek még rá, hogy mitől van ez a korlát?
Esetleg az lehet, hogy natív IDE módra van állítva a merevlemez kezelésa a BIOS-ban?[ Szerkesztve ]
-
Lacpac
őstag
válasz danee91 #1638 üzenetére
Már beszereztem egy E2180-at, így kiküszöböltem ezt a problémát.
BIOS-ban lehet beállítani, hogy a merevlemezt IDE-ként kezelje az alaplap. Ha SATA-ra van állítva, akkor kéri telepítéskor a más gyártótól származó meghajtót (nem biztos, csak ha nem ismeri a SATA vezérlőt a telepítő), másképp nem ismeri fel a SATA vezérlőt. Én IDE módban telepítettem a rendszert, mert nincs floppym.
Másnál, akinél megy a tuning, vajon hogy van állítva a BIOS? Telepítés utánni átállítást meg nagyon nem szereti a Windows, tehát ha IDE módban telepítessz, akkor nem lehet büntetlenül SATA módra váltani.
Én ezt már nem fogom megnézni, mert ha minden jól megy, akkor holnap postázom a 2140-em, de te megnézheted. Hátha bejön.
Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy van akinél megy a tuning, van aki meg szív vele.
A hardware meg ugyanaz.
Mondjuk, lehet, hogy változott bizonyos SMD alkatrészek beszállítója a lapnál, és ezért nem megy a tuning egyeseknél.Mod
Vagy lehet elfűztek a gyártósoron, és a két különböző alkatrész annyira hasonló, hogy csak bizonyos esetekben jön elő a hiba, Pl tuning Előfordul ilyen, és ha több ezer le van belőlle gyártva, és a specifikációknak így is eleget tesz a hardware, akkor megy ki a viszonteladóknak.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz danee91 #1664 üzenetére
Gyakorlatilag a DS3L annyival jobb, hogy full durable kondis, az S3G pedig csak a feszszabályzóknál. Mivel nem hinném, hogy valaki 10 évre tervez, igazából lényegtelen, a compaq p2 lapom 9 éves, nem is tudja hogy vannak durable kondik A DS3 szebb talán Bár én ahogy nézegettem az S3G-t, az is elég pofás, ha 2 DIMM van rajtuk ha 4, 2x2GB-nál többet úgyse lehet bennük használni, de 2x1-nél se, ha 2oldalasak, 1oldalasak meg már rég nincsenek. Áruk nyilván boltfüggő, nem éppen ipon árakat mondtam, hanem egy átlag boltét.
Ramoknak sztem 2V-ot nyugodtan adhatsz, én a KM-eknek is megadom a 2.1-et, nem melegszenek, tehát innentől kezdve gáz nincs, hogy 10 év helyett mondjuk csak 8-at bírnak, hát túlélem valahogy#1665 Gyuri27: Csak titeket kérdeztelek, hogy átnevezzük-e, itt demokrácia vvan kérem. Azért mert én nyitottam a topikot, még nem neveztetem át megkérdezés nélkül, meg ha már átneveztetem, a #1-et bővíteném. A g31m-s2l nagyon jó lap az áráért valóban Viszont aki akar külső hangkarit, esetleg firewire/esata kártyát, ne adj isten tunert, egy combosabb vga-val már nehezen fér el rajta. Az intvga meg hát izé, 2 éve még volt jelentősége, talán még tavaly is, mára ez sztem megszűnt. Újan 3 év garral kapsz 5k alatt vga-t, éppen nézegettem, MSI x1550 4900ft. Ebből csak az következik, hogy a legalapabb GF6200 használt ára 2-3k max, ami pedig erősebb a gma3100-nál.
#1669 EarL 007 : Látom nem bírtál magaddal Viszont a linkelt lap nice, majd utánanézek, sajnos nincs a boltom árlistáján, ezért nem is nézelődtem irányába, de most pótlom.
-
Chaser
legenda
válasz danee91 #1679 üzenetére
Ameddig tudok 30k alatt 96gt-t venni, és 33k-ért 88gt-t, addig nekem 25k-nál többet nem ér, ahogy az előbb is mondottam volt De legalább már alakul. Valszeg nem gondolta át teljesen az AMD mikor felvásárolta az ATI-t, hogy mostmár nemcsak az intellel kell küzdenie, hanem onnantól kezdve az NV-vel is, nehogy ez legyen a veszte.
-
tomej
aktív tag
válasz danee91 #1796 üzenetére
Thx, ellenőrzöm. Everest-tel teszteltél?
8800Gt-vel E2180 2GHz, 2GIB mem.mel csinált 10700 pöttyöt, húzás 3,2GHz-re 11700 pötty, és a GPU-t még nem is húztam. Az ár/érték arányban ez a P31-E2180 - bár kifútó pásrosítás - nagyon jó vétel még mindig. Csak egy problémát látok igazábol, hogy néhány esetben, pl. film kódolásnál (DVAVI-> DVD MPEG2) egyszerűen nem hajtja ki a 2 magos procit 100-100%-ban, bármit csinálok, 47-71% között ugrál...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest