Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
aneda
senior tag
Egy gyors kérdés:
A Gigabyte G31M-S2L mennyiben különbözik a P31-DS3L -től?
P31-ből raktam össze pár gépet és meggyőzött, de nekem a G31 kellene a mATX végett, és félek nem lehet annyira tuningolni...
THX!Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
A 3GHz-et jó lenne elérni, ez ha jól gondolom 425-ös FSB-t jelent...
Ez mennyire reális a G31 lapokkal?Az int.VGA-t kikapcsolnám offkorz.
Ha jól értem 1066-os RAM lenne az igazi, ezek szerint a mostani 675-ös ramjaimmal nem kell übertuningot végrehajtani?Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
Megvan a kis vicces házikó, mákom volt a win-el, nem kellett újat telepíteni.
Tuning kimerült annyiban hogy bementem a BIOS-ba, feszeket auto-ra, PCI-E frekit 100MHz-re, FSB-t 333-ra...
És megy a kis E4300 3GHz-t a 667-es rammal!
Kicsit sok a fesz, ezt kézibe még be kell lőni, de most legelőször halkítani kell, mert hangosabb mint a HP volt.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
válasz Dani_kp #2044 üzenetére
Nekem Gigabyte GA-G31M-S2L lapom van benne egy E4300.
Az FSB-t felemeltem 333MHz-re, így az proci kerek 3GHz-n megy, az eredetileg 667-es ram pedig (2,6-os ramszorzóval) 885MHz-n.
Procihűtő a gyári rézmagos, a fordulatot "visszavettem" 1000 1/n-re, így 50fok környékén van a proci.
Szerintem elég költséghatékony, ám eredményes konfig így tuningolva.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
Ma reggel rátört a hirtelen antituning jelenség az én lapomra is, miszerint hiába volt beállítva a BIOS-ba a 333-as FSB, csak 200-on volt hajlandó működni, akármit is csináltam vele. Legviccesebb hogy az Easty Tune Center-ben az Overlocking menüre azt írta hogy ez az alaplap nem támogatja...
BIOS frissítés nem használt, szerencsére egy BIOS reset megoldotta a gondot...Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
válasz Hunter2 #2207 üzenetére
Nekem úgy van megoldva hogy tts kollégától vettem egy Arctic Cooling AF9225PWM ventit, ami be van berakva a ház hátuljába, ennek csatija megy a CPU venti foglalatra, így a házventi szabályozott. A procihűtő, ami egy Arctic Coling Freezer 7 Pro, rá van kötve az előbbi okos venti csatlakozójára. Így gyakorlatilag egy vezérelt kimenet hajt két párhuzamosan kötött ventit. A gyakorlatban nagyon szépen megy a dolog, annyi a bökkenő hogy a fordulatok kijelzésénél a burkolat fordulata a CPU-é, a processzor venti fordulata pedig a házhűtőé. Ez egy kis túlórózással megfordítható.
Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
Mostanában vicceskedik a G31 lapom, ha leküldöm készenléti állapotba, majd felébresztem belőle másodperceken belül kékhalállal lefagy.
Másik vinyóra raktam egy új XP-t, ott inaktív a készenléti állapot ikon!
Találkozott valaki hasonlóval?Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
RAM-okkal meddig jutottatok?
Akármilyen csoda ramot veszek, nem vagyok előrébb a 667-es Kingmaxokhoz képest...
A cél az 333x3,33=1111MHz lenne, valami normális időzítéssel.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
E4300-hoz, hogy van-e értelme azt nem tudom, de szeretném a memót 1111MHz-n járatni.
GEIL Ultrának nem tudtam elegendő feszt adni, vettem CSX CSXO-CEC-800-2GB-KIT -et, de ez sem bírja. Emeltem FSB feszt is, hátha az a baj, de nem változik a helyzet.
Most 885-ön megy 4-4-4-12 -ben.Az oroszok már a spájzban vannak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest