Aktív témák

• aliaslaci

csendes tag

Ma nekiláttam a régi Genius 3600-osom szétszedésének.
    A poti már nekem is rossz, csak egy bizonyos szögben szól a mély, és a többi is össze-vissza. De ami engem a legjobban foglalkoztatott: Mi a csuda zörög még mindig benne? Már megcsináltam rajta az alapnak számító tuningot (kitömve, ki/lekenve, leszigetelve, szivacs mindenhol) (ez vagy 2-3 éve volt), de Rezzzeg, Berrrreg lendületlenül.
    És mivel már van utánpótlás (Genius 4000), mindenféle félelem és aggodalom nélkül neki is láttam a bontásnak.
    Két dolgot akartam kiszedni belőle: 1 - a "vezérlő modult" 2 - a csatlakozókat hátul
    Levettem a hátlapot, kiszedtem a kábeleket a panelekről. Egyedül a főkapcsoló és a trafó közöttit nem lehet szétcsatlakoztatni. Lecsavaroztam előről a kezelő részt (tolni kellett hátulról egy kis kábelt). Megnéztem itt mi a helyzet. Semmi :). Innen is lecsatiztam a kábelvégeket, ki velük a ládából.
    Ami így lett: Egy doboz, egy hangfal, egy nagy lyuk hátul (=nincs hátlap), és egy kisebb elől :).
    Hátulra vágtam egy megfelelő falapot, szivacsot ragasztottam rá, és felcsavaroztam. Elől meg kihúztam a hangszóró kábelét. Kivül összekötöttem az erősítőt, a vezérlőt a trafót (mind a hárman a ládán kivül vannak), így elvileg nincs mi rezeghetne a dobozban. DE, tévedtem, valami ugyan úgy csinálja a fesztivált odabent! Szóval nem a hangerőszabályzó, meg a többi kis alkatrész a ludas, hanem valami bent a dobozban, a mély mögött. Nem a szubcső. Jóval fentebb.

Szummázva: a tapasztalataim szerint a 3600:
    1. a hátul lévő csatlakozók miatt (kimenet/bemenet, főleg a kimenet, ha jól sejtem) zörög
    és
    2. valami miatt ami a dobozban van, a hangszóró mögött (de ezt még majd kiderítem), a szubcső felett, a kezelő körül, és NEM a kezelő szervek a zajosak (pedig meg voltam győződve róla)

Aktív témák