Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz AXisBOLD #5419 üzenetére
Igen új cuccot kell kapjál.
Gyári csomagolás? Mit nevezünk annak? Szerintem a leragasztot zacsi is az.
Vegyünk egy lapot. A vételárat mikor kifizetted abban benne volt x kábel, egy hátlap, szoftverek stb. Miért kellene ezekből újat kapnod?
Vagy egy vga-nál egy teljes játékért fizettél. Miért kellene tehát, hogy másik játékot kapj + egyéb szoftvereket és kábeleket?Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz horuszkutya #5432 üzenetére
Te a vga minden tartozékát visszaadtad (doboz, kábelek, cd stb)?
A bios eltérés szvsz nem a bolt sara (alaplapoknál sürün előfordul, hogy más biossal jön, de kérésre szvsz ingeyenesen megcsinálják neked).
A többire: nem gondolnám, hogy répáék szándékosan bakiztak. Amennyiben a hiba mégis megtörtént szerintem korrigálnak (nem egy átverős emberkéknek ismerem őket, az meg csak hab a tortán, hogy olyan embereknek is segiteneik szokszor akik azt sem tudják mi az az i...).
A vonat idndulás a te dolgod erre kár hivatkozni. Ha vidéki vagy vásárláskor rendeld meg a garifutárt, mert azzal egyszerübb az élet.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz AXisBOLD #5437 üzenetére
Valamit félre értesz. Ugyanzt a lapot, vga-t stb!
Dobozról nincs szó (mive már egyet kaptál)! Ha tévedek linkeld a törvényhelyet.
Az meg pláne abszurd, hogy tartozékokból, szoftverből, játékból másikat kapj. Hiszen egyért fizettél!
Te sem vagy köteles megtartani a csomagolást. Én meg nem vagyok köteles másikat adni.
Amihez jogod van egy másik vatta új termék, előröl induló garancia.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
-
Gyuri27
félisten
válasz Pszihonaranc #5460 üzenetére
A különbség az, hogy a gyári akkor is él, ha a bolt megszünik.
Némelyik gyártó azért kéri a számlát, némelyik nem. de minden esetben az a vége a dolognak, hogy a gyártó honlapján leirtak alapján kipostázod a terméket külföldre.
Diferencia, még az is, hogy a gyártónál nem tudod érvényesiteni a magyar törvényben leirtakat. Pl meghal az asus 8800-d a gyártó simán küld helyette mást.
Gyári garanciáról beszélünk még akkor is ha örökélet garanciát emlegetünk. Hiszen a kisker itt is 1-3 jobb esetben 5-10 év garanciát ad. De ha ez lejárt a ramoknál pl sokáig cseréli a hibás terméket a gyártó.Amd - Radeon - Ryzen
-
-
Gyuri27
félisten
válasz #02683648 #5488 üzenetére
2. A cég elnevezése
2/1. BIRD COMPUTER Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság
Hatályos: 2005/09/20 ...
5. A cég székhelye
5/4. 2045 Törökbálint, Bajcsy-Zsilinszky utca 50.
A változás időpontja: 2010/02/22
Bejegyezés kelte: 2010/03/31
Hatályos: 2010/02/22 ...Elvileg léteznek.
Amd - Radeon - Ryzen
-
-
Gyuri27
félisten
válasz sasa311 #5569 üzenetére
Így igaz. Ha a bolt választási lehetőséget ad, a példánál maradva melyik vga-t szeretnéd x-től y-forintig azt illik elfogadni. Ha jön az érték csökkenéssel és egyebekkel akkor vissza kell kérni az árát. Mert az a bolt, kereskedő megérdemli, hogy sz.pjon.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz NeoExDeath #5779 üzenetére
Vagy tudod a nagykert?
Ha az edimax-nál lehet intézni valamit azt a honlapjukon megtalálod.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Kutyát nem érdekli (már elnézést kérek). A jogszabály egyértelmű. Az a pénz jár vissza ami a számlán van! Ugyanis ha a termék meghibásodik (és nem tudnak ugyanolyanra cserélni) akkor hibás teljesítésről beszélünk. Aminek az a vége, hogy vissza kell állítani a szerződés előtti állapotot.
Mint vásárló azt szoktam mondani (itt is leírtam párszor). Ha a bolt, boltos rendes illik elfogadni mást. Pl megdöglik a 4870 vga-m nem vergődök a 3 éve kifizettet 55k-t. Ha azt mondja a pacák, hogy itt az 5xxx széria válassz barátom. Ez korrekt eladói magatartás. Ha jön a süket dumával, flegma és egy sz.rt akar rám sózni akkor élek a törvény adta jogommal és kérem a teljes vételárat.
A kisker helyzete bonyolult sajna. Hiszen jóformán ki van szolgáltatva a nagykernek (nem tudok kiskertől aki egyből a gyártótól vásárolna). Viszont az, hogy a kisker milyen szerződés mellett hoz el egy terméket a nagykertől. Nem befolyásolja, hogy neki milyen kötelezettségei vannak a vásárló felé.
Itt már írtam azt is, hogy a nagykereket kellene kötelezni, hogy szintén a teljes vételárat fizessék ki ilyen esetben, de ilyen törvén nincs. Tehát marad az, hogy a kisker jóban van a nagykerrel aki nem akarja megsz.patni és egy olyan árú terméket ad cserében (fenti példánál maradva 55k-s vga-t).
Illetve az is elhangzott már itt, hogy ebben az esetben a nagyker teljesített hibásan a kiskernek, tehát joga lenne a kiskernek perelni. De ez az opció kilőve mivel a magyar biróságok 5-10 év alatt egy ilyen volumenű problémát nem oldanak meg jogerősen.
Egyébként nem csak avulás van. Én sem kérek kamatot a pénzemre ilyen esetben.Lényeg a lényeg. Ha a boltos korrekt és kínál választást azt illik elfogadni. Ha gyökér, akkor így járt.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Félig meddig állok! Ettől a törvény az törvény!
Továbbá. Itt a nagyker kisker viszonyáról van szó. Az, hogy a nagyker mit csinál a gyártóval ugyanúgy nem érdekli a vásárlót, mint ahogyan az sem, hogy a kisker mit bokszol a nagykerrel. Neki jár a javitás. Ennek hiányában egy ugyanolyan termék. Ha ez sem lehetséges a teljes vételár.
Ezért mondtam azt, hogy a boltos legyen normális. Akkor az átlag vásárló is az lesz (nem vérpistikékre gondoltam). Tehát ha nekem azt mondja az ember, hogy itt van 5 féle vga válassz. Szavam nem lesz. Ha kivág egy vga-t az asztalra felegmán, hogy jó neked ez is. Az a minimum, hogy visszaadja a pénzem."Ha pl 2év és 11hónapos akkor 150k-s kártya helyett kap egy azonos teljesítményű, ám 30ezres kártyát, senki nem követett el sem jogsértés, sem károkozást, mivel azonos teljesítményt kapott a vásárló.
El kell fogadni, hogy annyit veszített az értékéből a termék."Ezt fellejsd el. Törvénytelen ugyanis.
Magunk között szólva etikátlan is.
Fenti példánál maradva. Ha megdöglött a 4870-s vga-m. A boltosnak legyen esze és hagyja, hogy válasszak egy picit gyorsabbat (5zzz-t mondjuk). Tehát ne tukmálja rám az 5xxx vga-t mert az pont annyit tud. Mert még így is én vagyok a jó fej.Az, hogy itthon meg az eladó fizetéséből vonják azt le amit nem tud a fönök leverni a nagykeren megint más tészta (azt viszont gondolom, hogy mikor van egy kis haszon nem rak a zsebedbe semmit. a tipikus megcsináltuk, elbasztátok történet). Sajnos ez a sz.r, mocsok jellemzi ezt az egész országot. Legyél te a vevővel törvénytelen, gusztustalan. Mindezt minimál bér környékén.
De ez nem témája a totyiknak.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Ha egy terméket megveszel 12 hónap garival a 36 helyett magadra vess!
Az ilyen gyáriszám lekérdezésekkor szokott kiderülni, hogy adott nagyker (esetleg kisker) hivatalos forrásból szerezte be a terméket. Mint esetedben sejthető a cucc szürkeimportos.Ezt a hologramos gar jegyet nem vágom. Vettem én is samu vinyót, mindhez sima garjegy volt (igaz 3 év garral vettem).
Persze lehet, hogy a samu saját cuccait is árulja. Ők pedig ilyen garjegyet osztogatnak.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Két dolog van. Az elmélet meg a gyakorlat.
Az elmélet törvény formájában le van irva.
A gyakorlatot meg az élet szüli.
De mondok valamit. Ott az a nyomorult 4870 ami elromlik. Ok, hogy a vevő jófej és nem kéri a pénzét. De ne te, a nagykeres, gyártó mondja meg mit kaphat helyette. Ez itt a probléma amit nem akarsz megérteni.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
A kisker nem ügyintéz. A kiskeré a felelősség.
Na ebből adódik, hogy a vevő hülyének érzi magát és minden jóindulata elszáll. Egy dolgot kell tisztán látni. A vevő a kiskerrel áll kapcsolatban senki mással! Tehát minden a kiskert terhel. Szóval engem minden jófejség ellenére nem küldenél sehova!
Avulás meg a jótállás szerint nincs! Három lehetőség van. Javitás. Csere (ugyan olyanra! nem hasonlóra, kb olyanra) és a teljes vételár visszafizetése ha az előző kettő nem müködik.
Tehát a vevő még mindig rendes ha az előző vga-hoz teljesitményben hasonlót választ.
Sajnálom, de amit irsz törvénytelen is és szerintem etikátlan.
Amúgy meg ha lehetne közvetelün a gyártótol vásárolni nem kellene sem kisker, sem nagyker. A termék meg kb féláron lenne.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Tipikus Magyar mentalitás. Irtam néhány hsz-t és nem esett le a lényeg.Gratulálok.
Nem mondtam, hogy a törvény jó.
Azt mondtam mi van leirva és hogy azt elvileg be kell tartanod. Ha nem tartod be a te dolgod előbb utóbb valaki felnyom. Ez egy ilyen ország.
Másrészről leirtam, hogy mint vevő nem vagyok gusztustalan a boltossal (hiszen tudom, hogy müködik a dolog!). Viszont a jóindulatom addig terjed mig a boltos korrekt, normáslis és kinál alternativát. Amenyibben kirak a pultra egy vga-t, hogy jó ez neked öcsém. Egyből szopóágra fog kerülni.
Remélem eddig világos!Az áthúzott személyeskedő sorokra: nem tudod ki vagyok, mit csinálok. Nem kötelező, hiszen nem vagyok iskolai tananyag. Viszont itt irtam már pár hsz-t. A normális boltos mindig megvédetem, még akkor is mikor nem a törvény szerint járt el (de az neki is jó volt és a vevőnek is). Sőt küldtem már el vevőt is melegebb tájakra (mert bár törvény szerint igaza volt, de egyébként egy alattomos kis féreg ként viselkedett). Szóval vedd a fáradságot és értelmezd amit irok. Olvass vissza netán miket firkáltam itt.
Végezetül: ha mondjuk nekem megdöglik a vga-m és vagyok olyan rendes, hogy nem kérem vissza a 2 évvel ezelőtti csillagászati vételárat. Akkor te legyél olyan rendes, hogy nem döntöd el helyettem, hogy milyen vga-t szeretnék. Erról szólt itt a párbeszéd már egy idelye. Remélem ez is világos.
Mint olvashattad a többiek velem értenek egyet. Szóval el kellene gondolkozni picit.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Igazából ez sem korrekt, de törvényesnek se nevezném.
A hibás teljesítés az nagyker és kisker között is ugyanazt jelenti. Ergo ott is a szerződés előtti állapot kell visszaállitani. Valamint a nagykertől bunkóság a gyártóval takarózni (hiszen ők állnak velül kapcsolatban, így csak ők tudnák őket megszorongatni).
Meg mint már irtam ne a gyártó döntse el mit kapok.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Halkan jegyzem meg a törvény 15 napot emleget és nem hivatkozhat 3 félre.
Itt jön az amit beszéltünk. Szopatja a vásárlót 1-2 hónapig. Aztán papol az avulásról, az olajárról és egyébb sanyarú körülményeiről. Az, hogy a vevő valamiért fizetett és hónapokig nem tudja használni az le van sz.rva.
Szóval alap, hogy ad valami lapot. Nem jófejség.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Nincs olyan már ha ad csere darabot akkor akármeddig húzhatja.
Másrészről törekednie kell a 15 napon belüli ügyintézésre. De mikor bemész és egyből 3 hetet emleget az nem törekedés. Amúgy meg sok embernek a gép munka eszköz, meg kell a kapcsolattartáshoz. Egyébként 15 nap után nugyodtan irogathat az ember a panaszkönyvbe és felhivhatja az fvf-t is.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Nem. Csak ahogy én sem játszom más pénzével úgy az enyémmel sem játszon senki.
Sok mindennel nem értek egyet mint irtam (már régebben is). Másrészt ez a megélhetési misztralos-kékhalas mentalitás nem kóser.De maradjunk a kollega lapjánál. Miért kell külföldre küldeni? Miért nem lehet a nagykerbe bevinni? Nem tán szürke importos?
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Én meg az állam védése? Az nem én vagyok.
Én a szegény "nyomorult" vásárlót védem. Akinek ha esetleg tönkre megy a cucca nincs pénze másikra. Mig a kisker, nagyker postázgat. Nevetséges. A kiskert még csak-csak megértem (bizonyos határokon belül). Hiszen tudom mi mennyibe kerül és a haszon jóformán konvergál a 0-hoz (bár nem kötelező ezt csinálni). Viszont a nagyker nem fér a fejembe. Nyilván egyszerübb mókázni. Aztán meg ha bedölés van csak nézünk nagyokat. Mondjuk az a 2-3 évvel ezelőtti nagy apeh-vpop razzia hiányzik. Most meg már ők a nav simán lehetne kicsit szétnézni.Ha az ügyfélnek egy hónapot mondanak lesz az 2 is. Ami pedig 15 napon túl van már erősen megkárositás felé halad.
Az, hogy én mit csinálok és mit nem nem a topik témája. Ha jól tudom nem a nagy Gyuri27-ben vagyunk.
Engem se érdekel, hogy drogozol vagy vered a családod.
Ha nem vered és nem drogozol nézd el nekem, de ahogyan te kinézed belőlem, hogy illegális szoftvereket használok én ezt nézem ki belőled.Szóval szerintem lépj tovább és foglalkozzunk a témával és a vevővel. Ez az ő topikjuk.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Azért van ennyi törvény a vásárló védelmében mert itt voltak olyanok, hogy misztral-kékhal-ready-alinen+bird.
Meg irtak már ide olyan sztorikat szervizekről is, hogy a kopasznak a haja égnek áll.
Homár is tele van ilyen sztorikkal. Úgy történik mindez, hogy szigorú törvények vannak.
Mi lenne ha nem lennének?Nézd meg az aquát. Mai napig avultat garis cserekor!
MM-be is vettem már használt cuccot!
Ott a hardverker, több panasz volt azokra is, hogy használt cuccokat adnak el újként.Szóval magyarisztán ez a másik oldalról is!
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Szerintem az lenne a legegyszerübb ha lennének gyártói boltok itthon.
Pl az asus csinálna egy diszkont boltot. Nem lenne kisker, nagyker minden kutyafüle. Gyártói bolt lenne. A cucc is olcsóbb lenne, meg baj esetén nem kellene végig járni a kisker (adott esetben szerviz), nagyker, gyártó útvonalat. Helyben lenne nekik a szerviz is.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Ariadne #5976 üzenetére
Ha a gyártó 12+24 garival hozza ki a terméket azzal nincs baj (12 a kötelező cserés ugyan olyanra + 24 ad valamit).
A probléma ott van, hogy 36 hó garival hozza ki a gyártó (tudjuk mit jelent) és ez a nagyker átvariálja 12+24-re. Ez valóban érdekes. Már csak azért is mert a 12+24 egy csökkentett gari.
Tehát ugyanannak a terméknek két ára is kellene, hogy legyen.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz HUN]Repa #5982 üzenetére
Ha ez van kiirva a gyártó honlapjára. De mivel a termék dobozán 3 év garancia van így az jár és nem a 12+24!
Tescóban jártam így. Cuccra 2 év gari volt irva. Azt mondja az infós csaj egy év. Mondtam neki benézte, mivel a gyártó 2 évet vállalt. Nem is vitatkozott tovább.
Ha meg a gyártó 12+24 garit ad, akkor adja olcsóbban a terméket!Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Biznisz Elek #5986 üzenetére
De. Nem csere gari van a termékre [link].
Továbbá. Az amd vagy bárki más azt ir a garis feltételekhez amit akar. Mindig az adott ország törvényei a mérvadók és ennek kell megfelelni! Nálunk is ugye a fogyvéd törvénytől negativ irányba eltérni nem lehet.
Szóval a termék 3 év garis. Helytelen és szerintem törvénytelen 12-+24 garival árulni (rendes áron meg főleg). Mert ugye így a kereskedő nem asja tovább azt a garanciát amit a gyártó biztosit.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Bagira01 #6079 üzenetére
Veled mindig történik valami.
Ha három nap garit adtál rá akkor az addig szól.
Ha utána elromlik IJ. Ez a használt hardver átka.Amúgy barátomtól vettem egy lapot + procit. Nála müködött, megnéztük direkt. Hazahoztam. Nálam meg sem mukkant.
Majd így eledtam elmesélve a vevőnek a történetet. Megvette, nála megint ment.
Szóval használt használt hardvernél bármi előjöhet.waithEard: a jogorvoslat a következő.
1 megjavitják a vga-t.
2 ha ez nem lehetséges, cserélik egy ugyanolyanra ami vatta új és full gari jár hozzá.
3 ha ez sem müködik a vételárat vissza kell adják.Ha bolt normális (boltos) és meg vagy velük elégedve lehet egy áthidaló megoldás.
Kérsz tőlük egy kb ugyanilyen teljesitményű 5xxx vagy 6xxx szériás vga-t. Mivel a gyártó nekik is csere vga-t fog küldeni, ha már nincs gyártásban (márpedig biztosan nincs 4870 már gyártásban).[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz waithEard #6081 üzenetére
Szóval olyan nincs, hogy pénzt nem adnak vissza!
Olyan van, hogy jófej vagy és nem vered az asztalt a kp miatt!
Az ár meg a csere kártya ára. Vagy amit kialkudtok.
De ha ők már kategórikusan kijelentik nem adnak vissza pénzt akkor nem jófejek.
Így én a továbbiakban nem lennék jófej velük és kérném a vételárat.
Az 5750 meg szerintem nem egy kategória a 4870-l. Egy 5770 kb ugyanazt tudja.
[link]Melyik bolt ez?
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz bullseye #6086 üzenetére
Fogyvéd. Némi vizsgálódás esetleg birság elég ráhatás szerintem.
Egy 4850 gyorsabb mint egy 5750. Az 5770 van vele partiban.
Illetve a bolt se javitani, se cserélni nem akar. Ezen a ponton szerintem halál jófej a vevő nem ez eredeti vételárat kéri. Hanem a csere kártya árát szeretné levásárolni.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Itt a fórumon is volt poszt, hogyan kell egy vga-t tönkre tenni!
Szeretnék egy boltot. Mert akkor a hobbym lenne a munkám. Vagy menne vagy nem. De itt abszurdisztánban semmi nem úgy müködik ahogyan kéne. Egy két ilyen értelmes vásárló, egy két jószándékú nagykeres. Máris csődbe mentél.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Szimpátia alapján garizhatnak (persze nem azokkal a feltételekkel amivel a kiskernek lenne kötelessége). Mert ugye te jogviszonyban nem állsz a nagykerrel. Sokszor a nagyker kiléte se derül ki.
Ha cég (kisker, nagyker) mindenben hivatalos volt. Akkor az itthoni (vagy ebben a régióban ténykedő) gyártói képviseletet érdemes zaklatni (sajnos nem minden gyártónál müködik a dolog). Mert azt mindig lehet tudni, hogy ki.
Vagy keres az ember egy segitő kész boltost. Akik sok nagykerrel áll kapcsolatban. Szám alapján ha minden kóser és szerencse is van. Kiderül melyik nagykerből van a cucc.
Akkor a jó fej boltos elküldi a nagykernek, a nagyker a gyártónak (mikor amúgy is lenne oda küldeni való). Aztán a gyártó küld vissza valamit, valamikor.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Kapásból tudnék egy olyan boltost aki van olyan jóba azokkal a nagykerekkel akikkel kapcsolatban van. A nagykernek mindegy ugyanis, hogy eggyel többet postáznak a gyártóhoz.
Én mit laikus azt mondom jogilag a kisker és utánna max a gyártó. A nagyker csak közvetit. Jogilag semmi nem terheli.Melyik ez a cég (kisker és mely nagykerekről van szó, jöhet pü-ben is)?
Ariadnénak meg irj privibe.
stol: ha csere akkor minden esetben újra indul a gari. Tovbbá a garizás időtartama hosszabbitja a garit. Illetve javitásnál a beépitett cuccra szintén jár gari (még akkor is ha termékről közbe lejárt a garancia).
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
3. Javítás és kicserélés jótállási kötelezettségként
Amennyiben a jótállásra kötelezett a hibás terméket kijavítja, a jótállás időtartama a Ptk. 308. § (3) bekezdése alapján meghosszabbodik a hiba közlésétől – és nem jelentkezésétől/felfedezésétől - számított annyi idővel, amíg a jogosult a dolgot rendeltetésszerűen nem használhatta. Kiemelt fontossággal bír a felfedezett hiba jótállóval történő közlésének az időpontja, vagyis a jogosultnak a felek együttműködési kötelezettsége alapján igyekeznie kell a bejelentés megtételével.
Amennyiben a jótálló a jótállásban vállalt kötelezettsége alapján a hibás dolgot kicseréli, az új dolog szolgáltatását kell szerződésszerű teljesítésnek tekinteni, vagyis a kicserélt dolog tekintetében újra kezdődik a jótállás időtartama.
[link] nfh oldala, nem csak a törvényi maszlaggal. Hanem magyarázattal is.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
PTK 308 (3) ott van!!! Az meg az első hsz-ben!!!
Chaser: látom abban a totyikban vannak bajok. Kevernek mindent mindennel.
Nem ártana letisztázni a láncolatot.
Gyártó (esetleg hazai vagy régiós képviselet) - distributor (ha van)- nagyker- kisker. Az egész maszlagba meg valahol helyet kap a szerviz. Ami ha tud javitani akkor jó. Ha nem akkor ad egy bapirt, hogy örökre halott amivel lehet menni a kiskerbe.
Persze van olyan szerviz is ami cserél (ált gyártói szervizek, régiós központok) de külső szervizek nem.
Szóval iszonyatosan bonyolult ez itthon.Azt meg halkan jegyzem meg, hogy megint a 2 forintot spórolok efektusra faragtak rá sokan.
Ha valami olcsóbb, gyanusan olcsó az nem véletlen.tlac: [link] jobban jársz ha a fogyvéd oldalát mutatod meg. Azt még meg is lehet érteni és egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Jogász majd jön.
Közben megtaláltam az okosságot.
Ott ahol a ramiris sima nagyker nem lehet csinálni semmit.
Viszont ott ahol disztributor ott igenis kötelesek intézkedni(szerintem)! [link]311. §
(1) Ha a fogyasztói szerződés hibás teljesítésének oka a kötelezettel szerződő harmadik személy
(előző kötelezett) hibás teljesítése, a fogyasztói szerződés kötelezettje követelheti az előző
kötelezettől a hibás teljesítés miatt támasztott fogyasztói igények kielégítése költségeinek a
megtérítését, feltéve, hogy a minőség megvizsgálására vonatkozó kötelezettségének eleget tett.
(2) A fogyasztói szerződés kötelezettje az (1) bekezdés szerinti igényét a fogyasztó igényének
kielégítésétől számított hatvannapos elévülési határidő alatt érvényesítheti. Az igény az előző
kötelezett teljesítése időpontjától számított legfeljebb öt évig érvényesíthető; e határidő
elmulasztása jogvesztéssel jár.
5
(3) Az (1) bekezdés szerinti igényt az előző kötelezett is érvényesítheti a vele szerződő előző
kötelezettel szemben, a (2) bekezdésben meghatározott határidők megfelelő alkalmazásával.Amd - Radeon - Ryzen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest