Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Rendeltem egy Dell inspiron 7567 notit, egész jó felszereltséggel. I7, GF1050ti 16GB ram, SSD.
A gép meg is jött, hibátlan, sérülésmentes, szóval esztétikailag kifogástalan. Magyar webshopos, nem külföldi.
De...
Az előtelepített win10 egy rémálom. Félig lengyel, félig magyar.... Ha rákötöm HDMI-n TV-re, akkor minden laggol. még a weboldalak scrolljai is. A billentyű funkciógombok nem mennek, nincsenek beállítva. Valamiért az SSD-t és a HDD-t raid 0 beállításokba tették. Ez érthetetlen.
A kérdés az, hogy ha újratelepítem az oprendszert, (gyári win10 home) akkor kell-e aktiválni, vagy már a gép alapján felismeri aktiváláskor újra a távoli szerver a gépem? Továbbá, az uefi-ben a raid beállítást tegyem-e ahci-re, vagy hagyjam ezen? -
törölt tag
válasz echterion #12810 üzenetére
Ok. Mindjárt leszedem, és lefuttatom. De nem hinném, hogy gyorsabb lesz.
Ezt nem teljesen vágom, ugyanis eleve megkaptam a teljes garancia időt. Még nem regeltem a Dell supportra, de megteszem, és meglátjuk, mi sül ki belőle. Azért sem akartam külföldi címről, vagy közvetlen a Dell-től rendelni, mert szükség volt a hivatalos számlára. A másik magyar webshop, a digiprime még kevésbé volt szimpatikus, mindkettőt felhívtam, elmondtam, hogy akarom a vételt, az egyéni igényeket, a diginél tereltek, és ködösítettek, a radiumnál kézségesek volta, és azt kaptam, amit kértem. Az már más tészta, hogy szerintem a lengyel elosztóból kaptam a notit, és rutinszerű copy paste telepítést csináltak, ilyen-olyan nyelvi fájlos megoldással. Mivel ezt a notit nem is lehet csupaszon venni, csak oprendszerrel. Jobb lett volna, ha az angol verzió maradt volna, akkor nem is szenvedek az újratelepítéssel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz wanted5 #12830 üzenetére
Elengedném már rég a 7-et, ha hagynák. Csak még mindig vannak olyan gyártók, akiknek a rendszerükhöz adott szoftverkörnyezet nem hajlandó win7 32 bit felett működni. (Nem pc, hanem egyéb elektronikai eszköz, ami pc-vel konfigurálható) Olyan szinten, hogy az alig egy hónapja kiadott frissítés még mindig nem támogatja a modernebb uram-bocsá' 64 bites rendszereket. Mert nem hajlandóak az sql2005-től megszabadulni, az pedig max win7.
Játékok terén a helyzet ugyanúgy fenn áll, bár azért azok közül elég kevés kényes az oprendszerre, de akad azért néhány. Főleg úgy bosszantó, hogy pl. a steam-en is vannak olyan címek, (igaz elég olcsón) amelyikük el sem indul W10 alatt. -
törölt tag
válasz echterion #12839 üzenetére
Jó az. Nem warez, ez a lényeg! Az innen vett Win10 jól vizsgázott, Azt is notira vettem. Épp tegnap telepítettem újra, és telepítés után is szépen újra aktív volt. Kapsz róla e-számlát is. Valahogy úgy vagyok a kulcsos oldalakkal, hogy inkább kerülöm. Ez esetben tettem kivételt. Játékot inkább Origin, UPlay, és Steam store-ban. Nem kell tárolni, kénylemesen letöltöm, ha játszani akarok vele.
-
törölt tag
válasz KillHates #12840 üzenetére
Az a baj, hogy nem léphetek túl rajtuk. A munkámból adódóan. Riasztórendszereket programozok, és van jó néhány, típus, amelyik nem akar haladni a korral. Erre van a virtuális gép. Szerencsére azért a normálisabban megírt szoftverek futnak 64 bites környezetben is, így alig két típus miatt vagyok kénytelen még kínlódni a régi oprendszerek alatt ablakban. Végre hosszú idő után lett egy használható oprendszer a Thinkpad x201Tablet alá is. A win10 határozottan jót tett neki, használható végre normális tablet módon.
Ez azért vicces: Ablak az ablakban -
törölt tag
Sziasztok!
Adjatok légyszi ötleteket!
Miért van az, hogy a noti saját kijelzőjén gyönyörűen fut minden, viszont, ha kirakom HDMI-n TV-re, akkor random laggol? Desktopon is, amikor mozgatom az ablakot pl. De nem mindig.
A gép teljesen hibátlan, minden teszt lefutott, nincs throttling, nem melegszik, a RAM hibátlan, a CPU és a VGA is. Magyarán a TV és a noti csatlakoztatása esetén jön elő a hiba. a kábel egy sima 1,5m-es HDMI kábel. Másik ugyanilyen kábellel is csinálja. De pl. játékok alatt hibátlan, ott nincs laggolás. Igaz, ott nem az intel, hanem a GeForce dolgozik. Intel VGA-t nem tudom tiltani az uefi-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest