Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Gamepad

Hozzászólások

(#5801) gulupeti


gulupeti
senior tag

PowerA Spectra Infinityt visszaküldtem gariba. Bíztam benne, hogy pikk-pakk kész lesz vagy lesz valami infó a javításról, de egyelőre semmi. 1 hétig bírtam kontroller nélkül. Már játék elvonási tüneteim voltak, így muszáj volt beszerezni egy másikat. ;]
Korábban nem is hallottam erről a gyártóról vagy csak figyelmetlen voltam, kicsit utána olvasva azonban láttam, hogy itt is van néhány embernek, valamint, hogy nem pályakezdők a szakmában, így a választásom egy 8BitDo Ultimate Wired XBOX kontrollerre esett. Gondolkodtam a Gamesir G7 SE-n is, de arra megint csak heteket kellett volna várni.


Az összeszerelési minősége szerintem kiváló, a rezgés sokkal jobb, mint a Spectra Infinityben, ebben 4 db rezgőmotor van, 1-1 a szárakban és 1-1 az RT-LT gomboknál. Az analógok felülete is jobban tetszik, nem csúszik, így nem is raktam rá a gripet egyelőre. A D-pad kicsit nyeglének tűnik a Spectrához képest, de jól működik, nincs vele gond. A gamepadhoz lehet letölteni appot, amiben lehet profilokat menteni a különböző játékokhoz, dead zonet beállítani, a rezgés erősségét, stb. Van hozzá telefonos applikáció is, amely segítségével mindezeket a beállításokat real time, akár játék közben el lehet végezni, de ezt még nem próbáltam.
A kábel nem szövetbe burkolt és sajnos nem is levehető, valamit majd tennem kell vele, hogy ne törjön meg időnap előtt. Ami még negatívum számomra, hogy az LB-RB gombokat kicsit magasnak találom, kényelmesebb lenne ha 1-2 mm-rel alacsonyabbak lennének.

[ Szerkesztve ]

(#5802) Gothmog válasza gulupeti (#5801) üzenetére


Gothmog
aktív tag

Nekem a Pro 2 wired for Xbox verzió van meg a [link] . E mellett döntöttem, mert a szimmetrikus stick kialakítást szimpatikusabbnak/kézreállóbbnak találtam.
Ezen kívül kifejezetten vezetékest kerestem, mert gép/monitor előtt játszom, és már herótom volt attól, hogy még eggyel több dolgot kelljen tölteni időről időre :DDD

Egyelőre maximálisan elégedett vagyok vele, jókat olvastam a márkáról, és ár/érték arányban elég erős versenyzőnek tűnt. (Az enyémen a D-pad is tökéletes érzéssel nyomkodható. És valóban, jól, masszívan összerakottnak érződik.)

Egyébként első kontrollerem, és rekordgyorsasággal megszokta a kezem. (Ősidőkben használtam kontrollert, de nem pc-hez, és az tényleg régen volt, így kicsit szkeptikus voltam, hogy jó lesz-e nekem egy ilyen kütyü. De jó lett... :)

A tartóssága majd idővel kiderül (még alig egy hónapja használom csak).

Szerk: az alján az extra két programozható gomb nekem nagyon bejött, és abszolút kézreáll. (Igazából az egész cucc tökéletesen kézreáll.)

A kábel nem levehetősége nálam plusz pont. (Nincs kilazulásra hajlamos extra tényező/komponens.)

[ Szerkesztve ]

Endure. In enduring, grow strong.

(#5803) gulupeti válasza Gothmog (#5802) üzenetére


gulupeti
senior tag

Néztem én is ezt a kontrollert, vacilláltam is rajta kicsit, nekem volt előtte 2 db Xbox360-as kontrollerem, meg a Spectra, amit tavaly vettem, így végül a hagyományos elrendezés mellett döntöttem. Én is csak a vezetékesek között keresgéltem, mindegyik az volt eddig, vezeték nélküli nálam sem opció. :N

A D-pad nyomáspontjával az Ultimate-en sincs gond, pontos, csak nekem az a furcsa, hogy a kontroller házában kivágott részben picit így lötyög, de azt olvastam, hogy a 8BitDo-k azok ilyenek, valaki épp ezért szereti őket. A Spectrán itt semmi "holtjáték" nincs.

Az alján lévő programozható gombok nekem is nagyon bejönnek, ez már adta a fentebb említett kontrolleren is, az analógok függőleges lenyomását szoktam beállítani ezekre.
Én jobban örülnék a cserélhető kábelnek, a Spectrán eleve ilyen csatos megoldással volt kialakítva, az az életben nem lazul ki, max. kiszakad az aljzattal együtt. :D, de a gyári kontrollerekről valóban olvasni ilyen problémát.

Ezen a kábelen nekem az a furcsa, hogy semmilyen védelem nincs, még egy ilyen bumszli sem, ahogy kijön házból.
Tehát ilyen:

Próbáltad esetleg ezt a gamepad tester nevű oldalt? Üzembe helyezés után 1,1-1,2%-ot mutatott nekem a bal és jobb oldali analóg karokra, de 2 nap múlva újratesztelve már 10% körüli mindkettő. :U Problémám nincs, csak furcsa.
Meddig számít ez egyébként jónak, tudja valaki?

[ Szerkesztve ]

(#5804) Gothmog válasza gulupeti (#5803) üzenetére


Gothmog
aktív tag

Ja, ilyen szempontból a D-pad a Pro 2 verzión is "lötyögős", de lenyomásra már nagyon precíz, ahogy írod is.

Nem teszteltem a kontrollert, mert rájöttem már korábban, hogy ezek arra jók, hogy úgyis találsz valamit, amin idegesíted magad, miközben ha nem nézted volna meg, tök vidáman használnád. (Akkor tesztelek csak eszközöket, ha valami probléma jön elő. Olyankor, persze, ez természetes.)

Nálam egyébként a bal és jobb oldali rezgőmotornak kicsit más a hangja (amikor az ultimate-ben a triggerek meghúzásával próbálgatod), de csak a hangja, érzetre azonosak. Viszont nekem egyáltalán nem hiányzik ez a funkció, sőt, inkább zavar játék közben (eddig a Detroit Become Human, a Hollow Knight és az Elden Ring, amikben próbáltam/használtam/használom a kontrollert, és rájöttem, hogy jobb nekem ez "némán", vibrálás nélkül), szóval nálam alap volt, hogy kikapcsoltam a rezgést.

[ Szerkesztve ]

Endure. In enduring, grow strong.

(#5805) balu.sch


balu.sch
csendes újonc

Üdv.
Adott egy [ilyen] kontroller, ami azt csinálja, hogy ha nem mozdítok rajta semmit kb. 5 mp-ig, akkor minden játékban a kamera elkezd felfelé mozogni..tehát mintha a jobb oldali karral én állítanám a kamera szöget, de hozzá sem nyúlok..azért ez eléggé idegesítő tud lenni..Biztosan csak valami beállítás kérdése, de én még nem jöttem rá..
Bluetooth-on keresztűl használom Pc-n.
Ötlet?

(#5806) Guitar14 válasza balu.sch (#5805) üzenetére


Guitar14
senior tag

Helló.
Sajnos elkezdett driftelni.
Szét kell szedni és tisztítani a jobb analogon a fel-le potmétert vagy kompletten cserélni.

Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv

(#5807) Puro


Puro
aktív tag

Üdv.
Logitech F510-em kezd széthullani a maga 15 évével. Nem tudom melyik lenne jó utódja. A ps4 kontrollerek működnek pc-vel?
Felújításon gondolkodtam még, de igazából maga a műanyag is ki van már polírozódva tenyér környékén, a gumi részei porladnak el, ilyenek.

[ Szerkesztve ]

(#5808) Guitar14 válasza Puro (#5807) üzenetére


Guitar14
senior tag

"porladás" alatt mit értesz? Elkezdett ragadni a gumi vagy hullik szét darabjaira?
Ha PC-re kötnéd akkor inkább Xbox kontrollert javaslok, nem kell szenvedni annyira az összekötéssel és a gombok is reprezentálják mit is kéne nyomni. :)
Akár microsoft vagy azok kábeles alternatívái. (PDP, PowerA, Nacon, 8bitdo)

Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv

(#5809) Puro válasza Guitar14 (#5808) üzenetére


Puro
aktív tag

Igen, a gumi része ragad, az analóg karok is kikoptak driftel kis mozdításra nagyot vezérel, a bal oldali ravasz önállóan működik. [link] itt néztem, ezzel jól mutatta a hibákat, gyakorlatilag poti cserés mind. Xbox kontrollerem még sose volt nem tudom mennyire állna kézre, hogy a bal analóg fentebb van ;]

(#5810) chatran válasza Puro (#5809) üzenetére


chatran
őstag

Én F510-ről váltottam Xbox kontroller-re, viszonylag hamar átszoktam az új analóg elrendezésre. Ha rákeresel a nevemre, írtam is róla pár sort.
Ha kicsit visszaolvasol, az egyik fórumtárs vett hagyományos analóg kialakítású vezetékes Xbox kontrollert.
Van 2 ps4 kontrollerem is, de azért vettem külön Xbox kontrollert, mert nekem fontos volt, hogy adott játékokban működjön a rezgés, ez is hozzá tud tenni a játékélményhez.

(#5811) Guitar14 válasza Puro (#5809) üzenetére


Guitar14
senior tag

Ha ragad akkor isoprophyl alkohollal le lehet vakarni róla azt a ragacsot és utána kb. olyan mint az új. A kikopás az már csak csere, ravasz meg valószínű tisztításra szorul.
Érdemes lenne valóban lecserélni.

Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv

(#5812) Puro válasza Guitar14 (#5811) üzenetére


Puro
aktív tag

8BitDo Pro 2 Wiredet választom szimpatikusnak tűnik már a szimmetrikus karok miatt is.
Potikat pár hónapja kifújtam levegővel meg a klasszik chip k. sprayt nyomtam bele, de ideig óráig lett ebből megoldás. Alin lenne hozzá alkatrész, de inkább újítok ezt meg elteszem a szekrénybe az idejét megszolgálta.

#5810chatran
Nekem a logi F510-en kívül nem is volt másik kontrollerem, nagy kár, hogy már nem gyártják, ebayen lehet találni lekotlott darabokat túlárazva. Xboxnál nem tudom én mennyi idő alatt szoknék át az új karokhoz, mikor 15 évig a logit használtam.

(#5813) chatran válasza Puro (#5812) üzenetére


chatran
őstag

Igen szomorú, hogy a Logi már csak a rumble nélküli F310-et és a használhatatlan vezeték nélküli F710-et árulja.
Az enyém 2017-es vásárlás, nagy baja nincs csak a ravaszt kellene kipucolni talán.

(#5814) Guitar14 válasza Puro (#5812) üzenetére


Guitar14
senior tag

Jó választás az 8bitdo.
Nekem is van egy Pro+ a Switchhez. Megbízhatóbb mint egy Xbox first party kontroller és én nagyon szeretem a gombjait.

Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv

(#5815) Gothmog válasza Puro (#5812) üzenetére


Gothmog
aktív tag

Ha van rá lehetőséged, próbáld majd ki, hogy jól passzol-e a kezedhez!
Nekem tökéletes, de aránylag kisebb kezem/tenyerem van, és láttam már külföldi fórumon olyan véleményt, akinél pl. a méreten bukott meg a kontroller (a virsliujjaival nem tudta rendesen használni, mert a D-pad, a dedikált gombok és a stickek is kisebbek/szűkebbek, mint amit a Dualshocknál megszokott - sajnálta különben, mert a PS kontrollerekkel összevetve több dologban is szimpatikusabb volt neki a 8BitDo kütyüje).

Illetve a tartósságáról nem tudok mit mondani, mert december közepén vettem az enyémet. Azért gyanítom, hogy a régi logik életidejét nem feltétlenül fogja tudni. Igaz, ez már sanos az új logitech cuccokról sem mondható el. (Nekem is volt anno pl. Logitech MX500 és 510-es egerem, amik mindent bírtak, az egyik még közel húsz év után is működne, míg az újabb termékeik... hagyjuk...)

Endure. In enduring, grow strong.

(#5816) Puro válasza Gothmog (#5815) üzenetére


Puro
aktív tag

Online vásárlás lesz. Ha a logitech pont passzolt a kezemben, akkor ennél mire számíthatok? ;]

[ Szerkesztve ]

(#5817) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Sziasztok!

Az F510-es gamepadom alsó részén ez a "finom" tapintású burkolati bevonat elkezdett ragadni. Mivel lehet ezt jól, esztétikusan és nyom nélkül lepucolni?

Szét kell hozzá szedni? Csavarhúzóm van és tudom is használni de gondolom az alsó részre van integrálva minden, így ha nem szedem atomjaira lehet jobb, ha egyben hagyom a takarításhoz.

(#5818) chatran válasza DeFranco (#5817) üzenetére


chatran
őstag

Nekem is van F510-esem, nálam nem jött elő ez a probléma, csak simán lekopott egyes helyeken. Gyakran használtam, úgy vettem észre inkább azok a cuccok ragacsosodnak be, amiket hónapokig, évekig nem használok és előkerülnek a fiókból.

Youtube-on rákeresve a rubber coating remove-ra, legtöbbször az alkoholt ajánlják.

Szétszedni ugyan egyszerű az F510-et, de az összerakás nekem a videók alapján már túl bonyolultnak tűnt, ezért az egyik ravasz problémázása után inkább nyugdíjaztam.

(#5819) DeFranco válasza chatran (#5818) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nem nagyon használjuk, mostanában inkább konzolozok, de most előkerült PC-s local coop miatt.

Izopropil alkoholos trükköt láttam én is videón, meg indiaiak persze rámennek körömlakk lemosóval is, de az szerintem megmarja a műanyagot.

Igazából tapasztaltokért jöttem, ha más nincs, marad az IPA.

(#5820) Guitar14 válasza DeFranco (#5819) üzenetére


Guitar14
senior tag

Csináltam már többször is ilyet és működött. Egy törlőkendőre cseppentsünk pár csepp Isoprophyl alkoholt és azzal kell levakarni róla. Persze idővel újból ragadni kezd de akkor újból meg kell ezt csinálni.

Körömlakklemosókból valamelyik működhet de én már találkoztam olyannal amelyik elszínezte a műanyagot. (acetonmentes és acetonmentes között is van különbség)

Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv

(#5821) DeFranco válasza Guitar14 (#5820) üzenetére


DeFranco
nagyúr

És honnan lehet szerezni IPA-t könnyen? Egyébként az IPA és a gyógyszertári alkohol között van különbség, vagy ugyanaz más néven?

Neten azt olvastam hogy necces, mert gyógyszertárban nem adnak. Hol lehet ezt kapni? Festékbolt?

(#5822) Guitar14 válasza DeFranco (#5821) üzenetére


Guitar14
senior tag

Gyógyszertári általában 70%-os, (többi víz úgy tudom) főképp fertőtlenítésre használatos.
Az isoprophyl pedig 96-100%-os vízmentes alkohol. Az inkább ajánlottabb tisztítási célra (elektronika).

Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv

(#5823) Guitar14 válasza DeFranco (#5821) üzenetére


Guitar14
senior tag

Ja és IPA-t ilyen elektronikai boltokba szoktam venni ahol lehet venni pl. ellenállásokat, forrasztáshoz cuccokat, konnektorokat és ehhez hasonló elektronikai alkatrészeket/eszközket.

Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv

(#5824) Tasunkó


Tasunkó
senior tag

Etanol nem jó, vagy denaturált szesz, asszem ugyanaz? Festékboltokban, Obiban van egy literes, nem drága. Mindent azzal zsírtalanítok, ha nem kell erősebb.

[ Szerkesztve ]

Kérek egy számot a jútútú

(#5825) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Végül nekiestem gyógyszertári (70% talán) alkohollal meg kontakt spray-el, nem volt egyszerű mutatvány de sikerült levakarni róla a gumis réteget. Órabérben nem csinálnám, elég szenvedős mutatvány.

Az alkohol leszedte a nagyját, de maradtak hártyavékony, tapintásra nem érezhető foltok a felületen amit a kontaktspray-el sikerült leszedni, most már nincs rajta egyáltalán a rétegből, sima fényes műanyag a felület, szép lett a végeredmény.

Köszi a segítséget mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

(#5826) gulupeti


gulupeti
senior tag

PowerA Spectra Infinitymről azt az infot kaptam pár hete, hogy alkatrész hiány miatt nem javítható, így cserélni fogják. Összesen már picivel több, mint egy hónapot töltött a szervizben, így újra rákérdeztem, hogy mi a helyzet? Végül csere sem lesz, mert kifutott ez a termék, így csereutalványt fogok kapni.

eMagon keresztül vettem, a Gravicom Tradenél, így el is kezdtem nézni az utódját. Már múltkor is gondolkodtam egy hall effectes Gamesir G7 SE-n, amikor a Spectra ideiglenes pótlására beszereztem a 8BitDo Ultimate-et, de akkor még nem igazán volt elérhető nálunk.

Most viszont megakadt a szemem a Snakebyte gyártón, ez is hivatalos Microsoft licenszes, bár az oldaluk pont nem írja, de az. Ráadásul 5 év garival kínálják őket és már ezek is hall effectesek, az áruk pedig még a Gamesirnél is kedvezőbb, valamint jár hozzájuk 1 hónapos Game Pass Ultimate előfizetés is.

Árukeresőt végig böngészve sok helyen még olcsóbban is meg lehet venni, a sima változatot akár 12,5-13k körül, míg az RGB-set, ha valakinek erre van igénye 14k körül.

Alsó, programozható gomb sajnos nincs rajtuk, ez számomra szomorú, mert az előző kettőn már megszoktam, viszont ha az analógok tényleg sokáig bírnák, akkor lehet ezzel mégsem foglalkozom és lesz egy ilyen.

(#5827) NdrewSunix


NdrewSunix
senior tag

Sziasztok!

Valami oknál fogva nem tudom BT-on keresztül használni az Xbox Carbon Black kontrollert PC-hez. ( Vezetéken simán megy.) Van egy Xbox One kontrollerem is, az csatlakozik a számítógéphez bluetoothszal is, kiválóan működik vele.
Mi lehet ennek az oka? Találkoztatok már ilyennel?
( Olvasgattam egy rakás hsz-t a topikban, de nem találtam rá a megoldásra sajnos.)

(#5828) Guitar14 válasza NdrewSunix (#5827) üzenetére


Guitar14
senior tag

A Carbon black kontrollerednek mi a típusa? (elemek alatt a matricán "MODEL" négy jegyű szám)

Telefonodra (ha androidos) tudod párosítani gond nélkül vagy ott se jó az említett problémás konti?

Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv

(#5829) NdrewSunix válasza Guitar14 (#5828) üzenetére


NdrewSunix
senior tag

Telefon sem találja a kontrollert.
Ez van az elemek alatt: [kép]

(#5830) Guitar14 válasza NdrewSunix (#5829) üzenetére


Guitar14
senior tag

Ja ez egy Series kontroller, mennie kéne. Xbox-od van esetleg vagy valamelyik ismerősödnek, meg kéne nézni azon megy-e (mert ott nem a BT-t használja és le is frissítené a firmware-jét a gép)
Ha telefon se látja lehet elszállt benne a BT vagy ha Xbox-on se megy akkor a komplett wireless funkció bedöglött.

Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv

(#5831) NdrewSunix válasza Guitar14 (#5830) üzenetére


NdrewSunix
senior tag

Sajnos nincs Xboxom, de ismerősnek sem. Illetve egy Xbox One van egyik rokonnak, azzal is mennie kell?

(#5832) Guitar14 válasza NdrewSunix (#5831) üzenetére


Guitar14
senior tag

Persze, az Xbox One, One S, Elite, Elite Series 2, Elite Core és Series kontrollerek mind kompatibilisek az összes Xbox One és Series konzollal. Azzal kéne párosítani.

Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv

(#5833) LittleBoss67


LittleBoss67
aktív tag

Lehet, hogy volt már. Szükségem lenne xbox series x-hez olyan kontrollerre, amin legalább az akció gombok némák, vagy ahhoz közeliek. Csak a hálóban játszhatok és az állandó csettegés nem csak a nejem, de engem is piszokul zavar.
Ha több ötlet is van, ne fogjátok vissza magatokat.
Köszönöm.

(#5834) gerisz23


gerisz23
őstag

Sziasztok!Xiaomi Poco x3 NFC-hez vettem egy gamepadot,Spirit Of Gamer Predatort egész pontosan.
Steam linkhez próbáltam hozzáadni(Pc Ps4 kontorllerként felismeri).Kellhet hozzá valami küldő program?Steam csak a gamepad saját hozzáadási metódusára hivatkozik.
Telefonom is érdekesen csatlakozik bluetoothon keresztül a kontrollerhez,jópászor próbálkozni kell a csatlakozással.
Köszi!

Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB

(#5835) Tasunkó válasza gerisz23 (#5834) üzenetére


Tasunkó
senior tag

A jobb felső kis gombot nyomva tartani egész sokáig, 16+ másodpercig a PS4 első fénye felvillan, és akkor csatlakozik. 20 másodpercnek biztosan elégnek kell lennie.

Kérek egy számot a jútútú

(#5836) gerisz23 válasza Tasunkó (#5835) üzenetére


gerisz23
őstag

Bluetoothon csatlakozik ,de kezdem azt hinni hogy a telefon nem tudja kezelni valamiért az eszközt.Leírásában a home meg a B gomb van párosításra (nem PS4 konzol csak pc annak ismerte fel)

Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB

(#5837) Viperator


Viperator
őstag

Sziasztok!

PC-hez kötve melyik konzol/gamepad jó? (amolyan kézi vezérlő. Kisgyereknek, hogy ne kelljen a billentyűzettel bíbelődni, Minecraft-tal. Lesz más játék is) Max 15-20ezret szánnék rá.

Előre is köszönöm a választ! :R

[ Szerkesztve ]

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#5838) Guitar14 válasza Viperator (#5837) üzenetére


Guitar14
senior tag

20 ezer forintért (neccesen, plusz pár száz forint vagy 1-2 ezerrel) már kapsz egy Xbox Series X/S kontrollert. Egy normális bluetooth-os vevővel kiválóan működik vezeték nélkül is, vagy type-c-s kábelen is használható.

Ha spórolni akarsz akkor pedig az alábbi opciók vannak, csak vezetékesen működnek:
8bitdo Ultimate Wired Kontroller
Nacon Xbox Kontroller
PDP Xbox Kontroller
Powera Xbox Kontroller

Ezek közül az 8bitdo a legjobb minőségű, többin érződik, hogy olcsóbb de kompatibilitásban és funckiójukban mind tökéletesek PC-hez és Xbox-hoz is. Minden mostani és 10 éves játék is tökéletesen érzékelni fogja.

[ Szerkesztve ]

Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv

(#5839) Viperator válasza Guitar14 (#5838) üzenetére


Viperator
őstag

Köszönöm! :R

8bitdo vagy Xbox series közül valamelyik lesz.

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#5840) Fitzgerald válasza Viperator (#5837) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Ma már a DualSense (PS5 kontroller) is tökjó alternatíva pécén, emagnál most 19k a fehér. Steam Inputtal gyakorlatilag bármilyen játékkal használható, de egyre több játék támogatja natívan is. Nyilván olyan támogatottsága sosem lesz mint az Xbox kontrollereknek, de az Xbox az Microsoft ökoszisztéma, szóval nem meglepő.

Én az utolsó két konzolgenerációnál eléggé a Sony felé húztam (kontroller kapcsán, konzolom 20+ éve nem volt) annak ellenére is, hogy a DualShock 4-el még az elején sokat kellett mókolni, hogy működjön pécén.
Manapság azért jóval egyszerűbb a dolog, a DualSense-el már nem nagyon kellett szórakozni megjelenéskor sem.
Csak benyomod a Steamet, és gyakorlatilag bármilyen játékkal tudod használni, még nem Steames játékot is hozzáadhatsz a Steam Librarydhez, és konfigurálhatod hozzá a kontrollert.

Amúgy ár/értékben még mindig a DualShock 4 a nyerő szerintem, most is több helyen 11k körül kapni, V2-t meg 14-15-ért is lehet találni. Én 8.5 évig használtam DualShock 4-et pécén. Az X360 kontroller mellett nálam ott van a Hall of Fameben az első helyen.
Latencyben elveri a Series X/S kontrollert, és olcsóbb azoknál.

Egy fehér Series X kontroller van azért itthon, annak a formáját, a kompakt, tömzsi kialakítását szeretem, szóval néha azért előkerül.

[ Szerkesztve ]

(#5841) Tasunkó válasza Fitzgerald (#5840) üzenetére


Tasunkó
senior tag

Annyival kiegészíteném, hogy a Dualshock 4 az 21-25 ezer. 11-ért ha van, akkor az aliexpresszes Dualshock 4 lesz, amit meg inkább az aliról 15 ejróért, mert ha beszorzom 4-el az 6000 lesz.

Kérek egy számot a jútútú

(#5842) Fitzgerald válasza Tasunkó (#5841) üzenetére


Fitzgerald
veterán

[link]

Itt ha lejjebb görgetsz, be is tudod tenni a kosárba,10109 forint.
Emag. Sony, nem utángyártott gagyi. Emag méretű bolt nem fog 15 dolláros hamisítványt Sonyként árulni.

[ Szerkesztve ]

(#5843) neo81


neo81
senior tag

Sziasztok!

Ma telepített Windows 11.
Microsoft Xbox Series X/S gamepad.

Ha be akarok lépni az Xbox tartozékok alkalmazásba, hogy majd állítani tudjak a gamepadon, akkor ez a hibaüzenet fogad:

Van erre valami megoldás?
Köszi!

(#5844) Atla válasza neo81 (#5843) üzenetére


Atla
senior tag

Próbáld [ezt]

(#5845) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Sziasztok!

Vajon miért vannak lefogyva a készletek itthon ennél a kontrollérnél?

Köszi!

Aquila non captat muscas.

(#5846) M5Norbi válasza Hegyirabló (#5845) üzenetére


M5Norbi
őstag

Szia!

Itt elvileg még van bár nem olcsón:

[link]

Amúgy meg ha jól rémlik már nemigen gyártják. Én kb fél éve vettem és akkor sem sok helyen volt. Egyébként nagyon jó. Villámgyors a csatlakozas, nincs késés stb.

[ Szerkesztve ]

Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!

(#5847) Hegyirabló válasza M5Norbi (#5846) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Szia!

Köszönöm. Nem tudom mire gondolt a Microsoft, ha ezt nem gyártják, kifut, akkor vajon mi lesz a helyettesítője?

Aquila non captat muscas.

(#5848) Garsza


Garsza
veterán

Helló! Van egy USB wifi vevőegységem ami még egy xbox 360 conrolerhez volt. Ha veszek hozzá egy xbox one controlert az kompatibilis vele? PC hez kéne.
Vagy esetleg valami controlert 15 000HuF körül tudnátok ajánlani.

(#5849) Guitar14 válasza Garsza (#5848) üzenetére


Guitar14
senior tag

A 360 vevőegység nem kompatibilis a series és one kontrollerekkel.
Azok kábelen vagy bluetooth-szal vagy ilyen vevővel csatlakoznak a PC-hez.

PDP, Nacon, PowerA és 8bitdo kontrollereket tudom még ajánlani, ám ezek mind vezetékesen működnek csak.

Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv

(#5850) M5Norbi válasza Hegyirabló (#5847) üzenetére


M5Norbi
őstag

Guitar14 hozzászólásában megleled a választ :R

Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Gamepad
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.