-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz concret_hp #14206 üzenetére
A testzsír % sokkal pontosabb mérőszám az egészségi állapotodról, mint a súly. Szóval ha a kettő közül az egyiket lehetne csak mérni, akkor az előbbit lenne érdemes Tipikus kép: [link]
Mondjuk igazán nem profi (és nem sprinter) futóknál a testzsír %-nak kisebb jelentősége van, hosszútáv futásnál egyszerűen csak az kell, hogy minél könnyebb legyen valaki. Szóval futóknak inkább akkor érdemes vele foglalkozni, ha fogyni szeretnének, akkor viszont elég kritikus tud lenni: ugye állóképességi sportnál elég nagy a veszélye, hogy nem zsírból, hanem izomból kezd fogyni az ember, és csak nézi a mérleget és örül, hogy egyre könnyebb. Gyakorlatban viszont ahonnan fogyni szeretett volna, onnan alig ment le valami, és igazából nem is egészségesebb, mint korábban volt.inf3rno:
Lehet mérlegfüggő, bár én jókat nem olvastam még a mérleges mérésekről. Egyébként ha nagyjából azonos időpontban, állapotban mérem, akkor konzisztens értékeket ad, tehát végül is arra alkalmas lehet, hogy az ember figyelje hogy változik. De arra nem, hogy pontosan megmondja hol áll. -
kolosanyi
veterán
válasz concret_hp #14206 üzenetére
Van. Én tartósan 15 körül vagyok, ami sok (mezomorf és endomorf kevert testalkat, zsírosodásra hajlamos). Tartós 12-vel elégedett lennék.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest