Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz qnadam #46489 üzenetére
Ha olyan USB-s külső hangkártya/DAC mellett teszed le a voksodat, amelyiknek nincs saját tápellátása és magáról a notiról használod éppen, a W520 és X220 powered USB portjait használd majd. (A többi USB port is lead elég kraftot általában, de nálam pl. részben az okozott mindenféle statikus zajt Steinberg UR12-vel, hogy nem a powered USB portra dugtam.)
Ha jól nézem, a Soundsticks II-nek beépített 3.5" jack végű kábele van, szóval jó eséllyel kelleni fog egy ilyesféle átalakító (nyilván csak a kép kedvéért linkelem). A külső hangkártyák/DAC-ok jó részének analóg line out-kimenete ugyanis RCA csatlakozós.
A Fiio E10K mondjuk pont olyan, amihez nem fog kelleni ilyen átalakító, az analóg line outja is 3.5" jack kimenet. Én személy szerint nem voltam elájulva a hangjától, tiszta, de nekem túl steril hangképűnek éreztem, hiányzott számomra belőle a zeneiség, egy kis "kosz". Hasonló ársávban bennem jóval mélyebb nyomot hagyott a Creative X-Fi HD, azzal elégedett voltam. Ahhoz viszont kell az említett jack-RCA átalakító, valamint egy 6.3"-3.5" jack átalakító is (ez filléres tétel, illetve fejhallgatókhoz eleve szoktak adni tartozékként). Olvashatsz majd ilyeneket, hogy "USB-n nem tud 44 KHz-et", ettől nem kell megijedni, nem nehéz beállítani az átmintavételezést. Musiland-okat nem hallottam, úgy tudom, hogy DAC-ként árkategóriájukban kiválóak, nem tudom viszont, hogy hogyan állnak a fejhallgatók meghajtásával. Az MX04-et szívesen kipróbálnám egyszer, jókat írtak róla itt a topikban, elvileg könnyebben hajtható fejessel (a technikai adatok alapján az ATH-OX5-öd is ilyen) teljesen rendben van.
Alapvetően a fentieket csak némi inputnak szántam, senki véleménye sem helyettesítheti azt, hogy beillesztesz egy eszközt a rendszeredbe és ott meghallgatod. Ha nem nagyon sürgős a dolog, akkor szerintem nézelődj, olvasgass, járj el pl. PH!-s fejhallgató találkozóra (vagy pl. olyan boltokba, ahol ki lehet próbálni ilyeneket) hallgatózni, próbálj meg kölcsönkérni ismerősöktől külső DAC-okat (ha van olyan ismerősöd). Aztán egyszer csak "elindulsz a lejtőn", ahogy a topikban mondani szokás...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz qnadam #46501 üzenetére
Nincs dokkolóm, arra nem tudok mit mondani.
A rendszer tud konvertálni, szóval Spotify-nál semmi szükség nincs a resamplingre. Foobar-nál is csak Wasapi/Asio használata esetén kell.
Nem tudom, mire gondolsz, mint "lejátszó hozzá", ez csak egy feature az MX04-nél, hogy magától is képes memóriakártyáról lejátszani zenét.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
.DLL
veterán
válasz qnadam #46669 üzenetére
Ez DAC-ként nem olyan erős, a Musi jobban meg van tervezve/kivitelezve, ezt nem is tudni kik készítették, a Musilandnál meg azért odafigyelnek a hangra.
Mindenesetre én hallottam ilyet, meg 03 US Dragon-t és ez utóbbinak azért jobb hangja volt, élettel telibb, jobb térrel, pontosabban kivehető "magától értetődőbb" hangszerhangokkal. Ha odefigyel az ember, "sasolja a zenét", elemezget, akkor nem akkora a különbség, a másikban is megvannak azok a hangok, de ha csak zenét hallgatunk... a 03 Dragon-nal "csak úgy" is jön a zene. Nem tudok jobb szót: magától értetődőbb, természetesebb.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz qnadam #46872 üzenetére
Fess és nett kínai tervezés, minden szépen sorban egymás mellett.
Nagyon ismerős egyébként lehet hogy valamelyik nevesebb DAC koppintása. valószínűleg 20k-t megér, de nem sokkal többért van Creative X-Fi HD, itthonról és a garancia sem elhanyagolható pirospont.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
válasz qnadam #46895 üzenetére
szintén (Nem tudni képről, ennyiért lehet akár kiváló is. Csak azt látom, ezek akis noname cégek képtelenek leakasztani valakit, aki ért is az elektronikához és nem csak adatlapi rajzok úgy-ahogy történő implementálására képes. Gondolkodás és tájékozódás nélkül nincs jó hang, mert az adatlapokon se NYÁK-terv, se jó tápleírás nincsen.)
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
YceBear
tag
válasz qnadam #60713 üzenetére
Mert elirtam. Bocs. 20160625 a helyes. Ha van kedved kiprobalhatod a 09 es 12 havi fw - ket is. Elotte levok nekem nyugosek voltak ezek viszont volt akinel jol mukodott. ( Nalam voltak gondok szoval lehet valami gyumolcs aldozat kimaradt) Meg javaslom ezt is elolvasni. [link]
-
Bodz
nagyúr
válasz qnadam #60713 üzenetére
Megér éppen 30-at a D1, csak a Logi jobban szól...
(#60727) Mickey73: Jó hangja van. Szellős, érzed, hogy kapsz valamit a pénzedért. Ó, ez még nekem is fájt. Kicsit világos, kicsit Sabre, de tényleg jó. Sabaj Da2 ugyanaz olcsóbban.
(#60734) Hidalgo85: Igen, a Fiio így működik.
(#60716) sssirius: Nem lenne rossz éppen az emlegetett Topping páros, DE csak akkor, ha nem zavar, hogy szárazabb, kimértebb megközelítésű hangjuk van és ezt el tudod képzelni a Listenhez.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Lexus, Toyota topik
- eFootball
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen program, ami...?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- E-book olvasók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok