Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
sziasztok,
segítsetek, elvesztem
hosszú lesz, bocs
a háttér: thinkpad w520 vagy x220 hol dokkolóval, hol anélkül, most saját hangeszközeikkel. ha hangszóró, akkor h/k soundsticks ii, ha fejhallgató, akkor audio technica ox5 (bár még nem döntöttem, hogy hosszú távon is megbarátkozunk-e. tetszik is, de néha már túl mélyhangsúlyos), vagy változó agydugók (van brainwavz r1, s1, xiami pistons 2... kretén formájú fülem van, egyik sem igazán kényelmes). forrás flac, lehetőség szerint jobb mp3, vagy mostanában legtöbbször spotify. alapvetően ezzel a kombóval elégedett vagyok (a soundsticksszel biztosan), de mostanában elkezdett zavarni a mindenféle elekronikus háttérzaj, főleg ha pl a ss fel van tekerve, de a gépen le, meg lassanként egyre nagyobbak az igények (egyre drágább hangfal, füles stb) (bár igyekszem visszafogni magam és pl nem high-end bemutatótermekbe járkánli ), kell egy usb dac, amivel a fülesek is elszüttyögnek valahogy.az elmúlt pár órában megpróbáltam kiolvasni ezt a topikot meg az interneteket is, természetesen egyre kevésbé tudom, hogy mit szeretnék hogyne tudnám. a legjobbat legolcsóbban...
onnan indultam, hogy fiio e10k. de akkor már inkább musiland, és akkor legyen inkább a 02, mint a 01, de akkor már nem sokkal drágább egy hrt music streamer iii... vagy inkább egy microstreamer? de annál sokkal olcsóbb egy dacmagic xs. de közben szembejöttek a párdolláros kínai dacok, lehet, hogy valójában tök jól ellennék egy olyannal is? esetleg felejtsem el az egészet, szabaduljak meg a soundstickstől, vegyek audioengine a2+-t, azzal meg van oldva az egész, fülest meg hajtsak telefonról/ájpedről?a rászánt pénz alapvetően tizenhuszonezer forint. persze nem baj, ha sokkal olcsóbb viszont ha indokolt, mehet feljebb is. lehet használt, lehet kínai, lehet épített is (mármint nem én építem. mindenkinek jobb az úgy)... mit akarok venni?
köszi
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
mi a helyzet a dokkolón?
a kábel kérdése nem probléma, van átalakító a soundstickshez, de akár veszek is, legrosszabb esetben építek
resampling foobar alatt oké, de a spotifyt nem oldja meg. a rendszer nem tud konvertálni? vagy tud, csak rosszul?
még gondolkozom meg olvasok, nem sürgős, csak na. a találkozó jó ötlet, a lejtőn már elindultam, csak igyekszem fékezni
az mx04 nem is rossz ötlet, bár a lejátszó nekem felesleges hozzá.bkercso: wint használok, nem gond lista megvolt.
köszönöm!
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
olyan, mint a focusrite scarlet solonál, hogy nekem felesleges a két bemenet, annak az árával inkább legyen jobb a kijárat. gondolom egy ideális világban így is lenne
B terv: audioengine a2+, annak van analóg vonalkimenete, mellé valami fejhallgatóerősítővel. ennek így volna értelme?
már csak meg kellene hallgatni az a2-t, fogalmam sincs, milyen a soundstickshez képest.hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
asszem elhatároztam magam, musiland lesz. 01 us vagy 04 mx?
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
e-mu 0404 usb hogy viszonyul mondjuk a musiland 01-hez? (vagy a 04 mc-hez)
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
esetleg a musiland helyett egy XMOS U8+PCM5102+TDA1308?
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
esetleg ezen érdemes elgondolkodni? a chipek típusai sajnos nem sokat mondanak nekem
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
sziasztok,
váltottam gépet (dell precision t5600) és vele os-t windows 10-re, és fél nap szenvedés után határoztam el, hogy felgyújtom a musiland 04 mx-et. ha épp hajlandó szólni, akkor kb jó, már amikor nem akad meg a hang egy kicsit, nem pattan stb. de boot után az is rendszeres hogy megy valami, aztán egyszercsak kiesik az eszköz, olyankor kihúzni kell és vissza. vagy újraindítani, vagy fekete kakas vérét áldozni éjfélkor. driverből kipróbáltam ötfélét, a fentebb leírtak még a legjobb eredmények... meguntam, pedig w7 alatt szerettem.
tehét keresek egy usb dac-t, aminek tisztességesen megírt driverei vannak. ezen kívül örülök, ha van rajta hangerőszabályzó, és lehet rá fejhallgatót dugni (nincs itthon semmi nehezen hajtható). bemenet nem kell
köszi!
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
csinos
közben felcsaptam a hardverapót, ez esetleg vagy ez?
közben jött még egy szempont: bármi hang ha elindul, a musiland pattan egy egész kicsit, ami videóvágáskor elég kellemetlen, ezt szívesen elkerülném.
YceBear: a 2.4.2.2 volt hajlandó működésre. fw-t frissítettem amikor megvettem, ha jól emlékszem
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz YceBear #60699 üzenetére
azt a fw-t nem találom sehol vicc, csinálnak egy teljesen korrekt hardvert, szoftvert meg már nem tudnak hozzá írni.
az nem is baj, ha kártyaolvasó nem lesz, jól megszívatott a win telepítésénél, hogy miért nem bootol a gép... hát mert rá volt dugva ez, de driver híján a kártyaolvasót érdemben kezelni nem tudta, így inkább megállt.hanyas vagy, te disznó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Kedvenc zene a mai napra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok