Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fénynél gyorsabban
- leslieke
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz -Fripp- #7692 üzenetére
Végre egy kolléga!
Szóval amit eddig google segítségével kiderítettem, hogy eléggé megy ez a téma, azaz a nikkor obik fuji x vázon. Ezt a videót érdemes megnézni, nézhetően, érthetően mond el dolgokat az illető: youtube videó
Úgy érdemes keresni, hogy "fuji x-pro1 nikon lens" mert valamiért úgy láttam, hogy főleg x-pro1 tulajok mentek el ebbe a manuál-obi-irányba.
Kétféle adaptert láttam a neten, az olcsóbbikat, amik azokhoz az obikhoz használhatóak, amiken gyárilag is van rekeszgyűrű (ha jobban szétnézek, nekem 2 kivételével csak rekeszgyűrűs obim van), illetve van egy drágább változat, ami a G obikhoz is használható, amiken nincs rekeszgyűrű, ebben az esetben a legszűkebb rekeszre áll az obi, és az adapteren van rekeszgyűrű, azon tudod szabályozni a blendét.
Amit még kiderítettem, hogy pre-ai obikat is fel lehet tenni így X vázra, amit egyébként nikon dslr-re nem lehetne. Fénymérés működik ezekkel az obikkal a látottak, olvasottak alapján. A tesztelők szerint a nagyon nagy feloldóképességű obikhoz is elég jók az X vázak szenzorai.
Szóval nagyjából ezeket derítettem ki eddig, biztató a helyzet, mert úgy tűnik hogy nem csak mi gondoltunk erre a lehetőségre, hanem fórumok és gyártók is foglalkoznak vele.
-
MC Pite
veterán
válasz -Fripp- #7717 üzenetére
Rekeszeléskor kompenzál az evf (auto iso és záridő esetén) - ahogy tenné ezt bármilyen obival (natívnál csak félig lenyomott gombnál húzza be a rekeszt).
Ha manu iso/zársebességet használsz, akkor expószimulációt be/ki kapcsolhatod.
Peaking és nagyítás mellett több/kényelmesebb lehetőség van mf esetén mint ovf-el.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Elektrosokk
addikt
-
-
3YEW
tag
válasz -Fripp- #7775 üzenetére
Én is így gondoltam
Amire leginkább utaznék az 100mm vagy hosszabb makró objektív ami ugye jelenleg nincs natív, illetve készül, de előzetesen is lehet sejteni, hogy árban azért a használt régi üvegek fölött lesz, ráadásul itt az régi mechanikus MF nem hátrány.
[ Szerkesztve ]
T
-
faki_
senior tag
válasz -Fripp- #13404 üzenetére
Valóban elég érdekes... X-E1-en is egy idő után elkezd sötétedni automata ISO és/vagy záridő esetén is. Ami meglepő, hogy a hisztogram is ezt látványt tükrözi, eltolódik balra, viszont jól adja az időt és/vagy az érzékenységet, tehát a fénymérés jó, az elkészült kép jól exponált lesz.
Nekem ez eddig fel sem tűnt, vagy olyan objektívet használtam, aminél csak minimálisan rekeszeltem vagy Canon FD bajonettest, ahol az adapteren lévő lock gyűrűt csak közvetlen az expó előtt tekertem el, mintha preset-es objektívet használnék. A munkarekeszes EVF kukucskálás azért sem túl szimpatikus, mert zajosabb lesz benne a kép, nem használható olyan pontosan az élességállításhoz.
-
Ébri
senior tag
válasz -Fripp- #35134 üzenetére
Nem, ezért nem írtam semmi hasonlítót amiről nem tudok. Én mielőtt a 23/2-t vettem nézegettem teszteket is, s az azokban lévő képeket is. Azért abból is lehet valamerre következtetni. (Nem a tesztábrákra gondolok, hanem ahol normális képek vannak példaként feltéve.) Nem ilyen volt a problémám, számora a kisebb súly elég fontos volt, hogy ne nagyon nézegessek tovább.
-
Ébri
senior tag
válasz -Fripp- #35644 üzenetére
Köszi, dehogy ragaszkodok bármihez, azért említettem a Tenbát is. De ezek teljesen fotós táskák, vagyis teljes egészében, nekem szimpibbek a csak részben fotóeszközökre használható cuccok. Viszont ez a Turnstyle tényleg nem rossz. Ezzel együtt hosszas videónézegetések után maradtam a Lowepronál, aztán kiderül mennyire válik be.
-
madgie
titán
válasz -Fripp- #37778 üzenetére
Ha kikapcsolod, majd azonnal vissza, akkor "el szokott aludni" a Fuji, de ez már sok-sok generáció óta ilyen, nekem úgy rémlett, hogy az X-T1 is ilyen volt.
Picit segt olyankor, ha "pumpálod" az expógombot, úgy értve, párszor lenyomod félig... ettől kicsit gyorsabban magához tér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Honda topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Új működési profilozást kapott a DLSS 3.8.10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest