Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Fripp-
csendes tag
Hát ez nem túl vidám.
Az az igazság hogy még soha nem tekintettem milc evf-be amelyre manuális objektív volt föltéve.
9 év dslr használat és néhány évtized filmes csattogás után már váltanék tükör nélkülire , konkrétan Fuji-ra .
Pontosan ez a dolog érdekel a legjobban hogy mi történik a keresőben rekeszelés hatására.
Én 90%-ban jelenleg is manuális objektíveket használok , tükrösön viszont működik a rekeszbeugrasztás ha van jelátvitel a váz és az üveg között.
Itteni legelső hozzászólásomban (ez a harmadik) pontosan a fenti problémáról érdeklődtem.
Aztán azt a megnyugtató választ kaptam hogy az evf lényege pont az hogy a beállított blendeértéktől függetlenül az adott megvilágításnak , fényviszonyoknak megfelelő képet ad.
Szóval ideje egyet kézbe vennem.Aki másnak vermet ás , aranyat lel ...
-
Clemi
veterán
Csak hogy mutassam is, itt van 3 kép a Samyang 12/2-vel. A módban auto ISO mellett csak kattintottam három képet, rendre f2, f5,6 és f8 blendével. Semmihez nem nyúltam, csak exponáltam a blende állítás után, még az élességgel se foglalkoztam. Látszik szerintem így is, hogy változik a kép fényereje, pedig szerintem nem kellene. De hogy miért ilyen, fogalmam nincs. A 18/2-nél nem változik a fényerő ahogy a blendét zárom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest