Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Akkor mutatnék néhány low light alkotás a Q10-től, ha nem gond.
Camera++ appal, kézből lőtt (mondjuk ebben a hideg és a remegés nem volt éppen a segítségemre), eredeti, érintetlen képek. A saját tapasztalatok alapján a kamera kényes pontja az autófókusz. Ha van fény, nincs gond. Ahogy elkezd fogyni a fény, úgy lassul be. A lenti képeknél, míg beállt élesre, nem egyszer 3-4 másodperc kellett neki.Ezt csak a megvilágítás, pontosabban annak teljes hiánya miatt dobtam fel, hátha valaki erre akar "élvezkedni" .
Végül két kép az ISO100 és ISO200 közötti különbség szemléltetésére.
BB Q10
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Köszönöm szépen a dicséreteket!
Lehet, hogy valamikor megpróbálkozok majd állvánnyal is, azért az 1/5-ös záridő mellett nem egyszer csak másodszorra, vagy harmadszorra sikerült nagyjából bemozdulás mentesen megoldanom a képkészítést. Mondjuk, ha esetleg tudna kicsit hosszabb záridőt is, akkor még jobb lenne (Esetleg tudja valaki a titkot, hogy lehet-e és ha igen, akkor hogyan lehet még hosszabb záridőt kihozni belőle?). -
BigBlackDog
veterán
válasz Valaki87 #38798 üzenetére
Én a gyárit használtam. Az elején nem egyet kipróbáltam, de az egyik sem tudott többet maradéktalanul funkcionalitásban, minőségben, mint a gyári. Korábban volt szó róla, pl. itt is, hogy melyik üzemmód kb. milyen paramétereket jelent, talán hasznos lehet.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Valaki87 #38800 üzenetére
Röviden összefoglalva igen, nagyon is használható. Rosszabb fényviszonyok mellett ugyan nem alakít túl jól, de még így is sok más készülék előtt van szerintem. Persze ez csak a saját véleményem, nem kívánok vitát szítani.
De majd lehet, hogy visszakérem Szevamtól néha-néha néhány képre, így Q10 után kíváncsi vagyok milyen érzés. -
BigBlackDog
veterán
válasz Valaki87 #38808 üzenetére
Éjszaka sem rossz, csak fél vagy egy másodperces záridő mellett már eléggé homályos képeket csinál (természetesen állványról próbáltam). SII-nél még nem volt ilyen probléma, szóval valószínűleg valami SIII "újítás" csak. Viszont a fókuszálás sebessége saját tapasztalatok alapján is egész jó. Egyébként szerintem a Neo is ugyanazt a kamerát kapta.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Inkább az utóbbi, ez a
svédlengyelcsiklóscsuklós Volvo, ha jól tudom.Dobok még fel két nappali képet is, legalább nem lehet azt mondani, hogy mindig csak átlagon felüli esti fotós képességét mutogatom a Q10-nek. Az első képben semmi extra, a második pedig három HDR-ből lett összeállítva. Érdemes megfigyelni a mindkét képen megtenyészett zajt.
BB Q10
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Akkor néhány nappali kép és egy videó, mindegyik kézből. Az első és az utolsó több képből összeillesztett panoráma, a második HDR.
Végül pedig a nappali videó, bekapcsolt szoftveres stabilizálással errefelé (szerintem semmi extra).
BB Q10
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Újabb esti adag, mindegyik kézből.
Javított fehéregyensúly, ISO100.
ISO100, manuális fehéregyensúly.Végül egy esti videó (valaki múltkor hiányolta, ha jól emlékszem, még nem raktam fel azóta).
BB Q10
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Hát igen, ilyen téren eléggé korrekt szerintem is. Eddig nálam a pl. Note 4, illetve a Find 7 volt az etalon éjszakai képeket illetően a droidos mezőnyben. Igaz ez nem teljesen android, de hozza a számomra elfogadható szintet bőven. Viszont a 1/17 mp, mint leghosszabb záridő egy kicsikét még rövid, meg aztán 200-as ISO felett azért kezd zajosodni rendesen. És mondjuk a fehéregyensúly eltalálása sem az erőssége kivilágított objektumoknál. De összességében megkedveltem.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Valaki87 #39207 üzenetére
Őszintén nem sokat. Egyszer beállítottam 3000k-ra a fehéregyensúlyt, 100-ra az ISO-t és kikapcsoltam a vakut. Menet közben néha feljebb húztam az ISO-t 200-ra, vagy 400-ra. Nappali képekhez meg a gyári kameraappot használom, mivel a Camera++ nem tud 100 alatti manuális ISO értéket.
-
BigBlackDog
veterán
válasz lugosi #39351 üzenetére
Azért a topikba posztolt képek alapján ezen hibák ellenére is elég sokat ki tudnak hozni az használói a kamerájából nem egyszer szerintem. Az tény, hogy teljes felbontáson (20 Mp) eléggé hagy maga után kívánnivalót, de mondjuk 8 Mp-re leméretezve a képeket szerintem simán össze lehet ereszteni egy Lumiának a szintén 8 Mp-re leméretezett képeivel, legalábbis az eddig, általam látottak alapján én így gondolom.
Az optikai stabi meg csak a gyengéknek való, akik nem tudják nyugton tartani a kezüket. Na jó, bizonyos záridő felett már mindenkinél jól jön, segít a gyakorlatban.[ Szerkesztve ]
-
-
BigBlackDog
veterán
Egy kis időre kezem közé került egy Samsung S5610, néhány ezzel készült képet dobnék fel, csak érdekességképpen. Semmi extra, teljesen automata mód. Szerintem, ha valaki klasszikus telefont akar és számít a kamera is, érdemes lehet megfontolnia ezt a készüléket is.
Samsung GT-S5610 Primo
Lőttem kettő képet a BB-vel is (alap kamera, automata módban), csakhogy legyen összehasonlítási alap. Jobb oldalon a BB-vel készült, bal oldalin pedig az S5610 által készített kép látható.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz kengyel #39554 üzenetére
Részemről nem volt semmi különleges a dologban, csak ismételten találtam egy jó fotós tulajdonságokkal bíró készüléket. Ami aztán végképp meglepett, hogy tűzijáték üzemmódban ugyanúgy képes ISO50-en 1 másodperces záridőre, mint az S3. Viszont erről tesztkép nem valószínű, hogy lesz, sajnos lassan megy az igazi gazdájához.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Végül sikerült kipróbálni azt a tűzijáték üzemmódot (állványról, EXIF-et meghagytam). Az elszíneződés nem a telefon hibája, barackszínű falra vakuzás miatt lett ilyen.
Igaz csak közeli képeket lőttem -erre volt lehetőség-, de szerintem nem szörnyű egyáltalán. De várom a véleményeket.Samsung GT-S5610 Primo
-
BigBlackDog
veterán
Látom, hogy már dicséret is jár a direkt linkekért, szóval megtanultam én is linkelni. Mondjuk személy szerint örülni szoktam a Flickr linkeknek -az EXIF adatokat ott egyből lehet látni-, szóval meghagytam azt is, hátha valaki hasonló véleményen van.
Reggeli indulás képekben.
BB Q10
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy topik
- Androidos tablet topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Autós topik
- Spórolós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs