Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
Húzódzkodás: Nem érdemes bukásig, pláne utána erőltetni. Nem fogsz tőle erősödni, leterheled az idegrendszered és megnő a sérülésveszély. Ez a társ segít és emel jó módszer, de nem ismétlésszám növelésére, hanem új variáció megtanulására. Például egykezes húzódzkodásra lehet így erősíteni, én szoktam ezt csinálni a Leventével. Egy 10-15 kilót segít, pont annyit, amennyi kell, ezzel szépen hozzá lehet erősödni az új gyakorlathoz. Ismétlésszámot úgy lehet növelni (állóképességet felhozni egy fogásban), hogy rengeteget csinálod, de sosem teljes kifáradásig. Az a jó, ha a teljesítőképességed 70-75 százalékával dolgozol az adott fogásnemben. A 10 perces módszer pont ezt a célt szolgálja. Fáradj el, legyen nehéz, de ne hugyozz vért, az nem épít, csak rombol. Szépen pár hét alatt frankón fel lehet hozni ezt egyébként.
Ha mellkast akarsz a rúdhoz érinteni, akkor kicsit trükközni kell. Mikor más csinálja, nagyon könnyűnek tűnik, de nem az, rá kell érezni. Először is ne szélesen csináld, úgy kurva nehéz. Egy kényelmes, vállszélességű fogással próbálkozz, nekem úgy megy. Másodszor nem csak fel-le mozgás van ilyenkor, hanem ki kell mozdulni a rúd síkjából, félkörös pályán kell mozognod. Hátra nyitod a vállad, közben húzol. Tehát mintha egy nyújtott karú letolást és egy húzódzkodást összekötnél, egyszerre tolsz le és húzol fel, tényleg trükkös a mozgás. Az elején könnyebb ha a lábaddal lendületet szerzel, később mehet lassan, erőből.
-
kolosanyi
veterán
Ha már 1 ismétlés megy, akkor is nyomhatod a 10 percest. Ez nem valami varázs szám, csak annyi a lényeg, hogy nem dolgozol max terheléssel, de mivel elég kevés a pihenőidő és az összes ismétlés sem kevés 10 sorozat alatt, ezért jó terhelést biztosít. Ennek ellenére az is éppen ilyen hatékony, ha csinálsz 4-5 sorozatot és kész. A lényeg az, hogy folyamatosan növelni tudd az ismétlésszámokat, ne pedig ugyanannyit csinálj, mert akkor nem fogsz erősödni.
A lendületet meg nem a felső holtponton fogod megszerezni, hanem alul. A lábbal segítős az lendültei elem lesz, a társ segít meg max erő, de mindkettőt érdemes csinálni. Itt is az a lényeg, hogy egyre kisebb lendületet használj, illetve egyre kevesebbet segítsen a társ, jobban erőlködj.
-
SkyS1gn
félisten
Nekem is erre kell figyelnem hogy leengedjem magam teljesen, hajlamos vagyok nem ezt tenni.
Ma volt a rendes tesztje a szerkezetnek, hát kicsit közelre került a dipsbar, 55cm lehet jobblett volna mint 51.. nade sebaj, amúgy naggyyon fasza!
[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
SkyS1gn
félisten
-
kolosanyi
veterán
Nem Intersort, hanem inSportline.
A C-t nem az ára miatt mondom. Tényleg nem gondolom, hogy szüksége van a szervezetemnek ennyi vitaminra, pláne sok zöldség meg gyümölcs mellett. Az RDA szerint 80 mg elég egy átlagembernek, én nagyobb vagyok és sportolok is, szóval legyen a duplája, az még mindig nincs 200 mg. Nem hiszem, hogy jó nekem, ha ennek az ötszörösét juttatom be a szervezetembe minden nap. Amúgy én ezt szedem: Multi Vitamin Powder. -
kolosanyi
veterán
Az RDA az egy minimum, amire szüksége van egy átlag, egészséges szervezetnek. Persze, egyénenként eltérő, de mégiscsak beszédes, hogy az összes vitamint áruló cég azzal adja el a termékeit, hogy az övében bizony több van, meg jobban felszívódik stb. Az én véleményem változatlan, de mindenki el tudja dönteni, hogy mit tart követendőnek.
---------------------------------
Más: elkezdtem kápán a kézállásban karhajlítást. Brutális. Egyelőre csak a negatívok mennek, kinyomni olyan mélyről nem tudom magam, de a tricepszem nagyon durván szétgyilkolta.
-
kolosanyi
veterán
Ha már hídtartás, próbáljátok ki tornászosab is, sokkal keményebb, mint a sima.
-
Speeedfire
félisten
-
Zoo123
senior tag
Ha nincs izomláz másnap/harmadnap az annak a jele hogy az izmok megszokták a terhelést. Itt az ideje változtatni: új/nehezített gyakorlatok, ismétlésszám, pihenőidő variálás, intenzitásfokozó technikák.
Kísérletezz!''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
kolosanyi
veterán
Sommer szerint - meg több tanulmány szerint is - az izometrikus edzésnél 5-6 másodperc az erőnövelő tartomány. Ha 15-nél is több megy, semmiképpen se maradj az adott variációnál, nehezíts, mert az már bőven állóképességi tartomány. A hídtartást is frankón lehet nehezíteni, például egykezes, egylábas, egykezes-egylábas (ez komoly), vagy csak távolabb rakod a karod.
-
itouchfan
senior tag
igen, de ugye azért nem jut elég oxigén az izomba, mert kardio terhelés is van, sőt, "elveszi" az oxigént az izom elől. tehát ha mindenképpen izomlázat akarsz, akkor szeritem tarts kevesebb pihenőidőt( mint ahogyan Te is írtad fentebb), vagy csinálj szuperszettet, pl. egy vádli-húzódzkodás elég ütős
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
nehezítsd valahogy
valaki le tudná írni a kézállásban fekvő lépéseit? mert azt nem töltöttem le vagy nemtom.. szóval nincs meg, és rájöttem hogy el kéne kezdeni.. szóval valaki pls„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
kolosanyi
veterán
Este már előfordul, hogy érthetetlen vagyok... Felhúzott lábakkal (zsugorban) okés a dolog, de a támasz ülőtartás helyzetben, nyújtott lábbal nem. Erre kell rágyúrni. Egyébként ebből is látszik, hogy milyen összetett egy dolog ez a saját súlyos edzés. Erősnek kell lenni hozzá, hajlékonynak, fejlett testtudattal kell rendelkezni... Egy-egy elemhez rengeteg összetevőnek meg kell lennie és ha valamelyik nem stimmel, nem fog menni.
(#7493) itouchfan
Én így tanultam meg.[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
Igen, ezek jók, de mind összetett gyakorlat. Támaszmérleghez például az emberek döntő többségének a válla gyenge, mellső függőmérleghez meg a háta. Ezeken az említett két gyakorlat például segít, de önmagában mit se ér, kellenek a rávezetők is. Meg egyébként a nyújtott karos erő és a hajlított karos, az két külön dolog, nem szabad összekeverni a kettőt.
-
kolosanyi
veterán
Pillangóban hullámzik is a test. Most ez ugrott be: innen a kukac.
-
itouchfan
senior tag
Woodslave: : valahogy én is ezt érzem
emiki6: ja az olyan izomfáradtság, legalábbis én annak hívom szóval kimegyek, elkezdem azt vagy szívtam vagy nem
Ma reggel bemelegítés után egyből megnéztem hogy állok, a könyv szerint, megpróbáltam a 6. lépés (teljes huzi) haladóját, ami 2X10. Hát elég simán ment , pedig ez volt a második edzésem a nyári kihagyások után, úgyhogy go 7. szint(szűk kéztartásos huzi)
[ Szerkesztve ]
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
emiki6
veterán
Ja, igen, van ahol valami cuccal összeragasztják meg préselik. Láttam olyat, ami narancssárga volt és valami fura íze.
Namármost: az aszkorbinsav fehér és savanyú, mellékíze nincs vagy alig.
Ami fura, hogy szerintem oldja a vasat (elvégre kell a vas felszívódásához), mintha az acél evőeszközből kioldott volna némi vasat, mert vasízű lett az oldat, ha azzal kevertem meg.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
G.Peter
aktív tag
Pl. a TEVA 500 mg-os rágótabletta narancssárga és fura ízű. Mondjuk ennek érdemes megnézni az összetevőit is:
Hatóanyag: 220 mg aszkorbinsav és 371,25 mg nátrium-aszkorbát (az aszkorbinsav nátrium sója) rágótablettánként.
Egyéb összetevők: "Sunset yellow" Al-lakk (E 110) 5,81 mg rágótabletánként, narancs aroma, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, sztearinsav, nátrium-ciklamát, talkum, "Cantab" (dextrátok), pektin.Nem tudom, hogy ez mennyire alkalmas emberi fogyasztásra Aszkorbinsav nincs benne túl sok, de legalább minden más van benne...
-
westcoastog
veterán
-
Deck
titán
Aha persze.. A tudomány az én istenem mi? Vagy Dawkins? Amúgy meg az ateizmus nem vallás. De igazad van hagyjuk ezt a témát
westcoastog: Most szombaton lépnek fel Pesten. Ingyenes fesztivál lesz Akela, Omen, TCS, Nevergreen, Tűzmadár stb.. Agárdi Pokolgép Jubileumon nem voltál?
[ Szerkesztve ]
PS5
-
kk831228
addikt
-
emiki6
veterán
-
kolosanyi
veterán
Igen, egy "lightosabb fajta". Egész délután a városban sétáltam, a tejsav kiürült már, de olyan a lábam, mintha ólomból lenne. Biztos lesznek bajok holnap. El is megyek úszni, meg szaunázni egyet, hogy regenerálódjak kicsit.
westcoastog
Erőben hozni fog, az tuti, de valószínű, hogy vigesedsz is majd. De már úgyis vge a strandszezonnak, belefér.Bannani
Egyrészt. A másik oldala a dolognak, és főleg ez az amiért sokkal nehezebb így vévrehajtani a dinamikus erőgyakorlatokat, hogy ha kifejezetten torna elemekre edzel, kénytelen leszel teljes mozgástartományban dolgozni. Tehát nem derékszögig tolódzkodsz, hanem addig, amíg el nem éri a vállad a szert. Igen, hajlékonyság és mobilitás kell hozzá, valamint erő. Én az "alap" tolódzkodást egész jól bírom, 22 volt a rekordom eddig, de így 4-5 a max, az is pihenten. -
-
RBJ
addikt
Én nem akarok a gyakorlatokból csúcsot kihozni, az egésznek nálam gőzleeresztés funkciója van és esztétikum építése. Főleg, hogy öregedünk.
Nem akarok belebonyolódni túl tudományosan az egészbe mert nem sok értelme, mivel nem verseny sportolók vagyunk.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest