- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- aquark: KGST processzorok 1984-ig
- pointer4: Force Feedback az ülésben is - Házi Készítésű Övfeszítő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
válasz
rokefeller
üzenetére
Kezdek falnak menni attól hogy majdnem minden értékelésből kiderül hogy aki értékel, az KDE user... oké, engem meg nem érdekel
Én mostanában Gnome-ot használok, de gyakran váltogatom. Nekem a Fedora és az Ubuntu telepítése is egyszerű, felhasználóbarát, kivéve a multimédiát mind a kettőnél, de az a jogászok miatt van
. Ubuntu 10.4-t teljesen újratelepítettem, gond annyi volt, hogy a Flash-nél hiába klikkeltem, nem reagált, ez két perc Google-ba tellett. Meg a fekete panelon a tálcán nem látszott a Skype legördülő menü, lecseréltem a témát. A Fedorát preupgrade-del frissítettem, nem volt gond.
Ami látványos különbség Gnome-nál, hogy Ubuntu-val a login után azonnal (5 másodpercen belül) használható a Gnome, Fedora 12-vel ez kb. 15, Fedora 13-mal kb. 19 másodpercig tart. Utána viszont talán a Fedora egy hajszálnyit gyorsabb (új kernel, új X). Az új X miatt - még az Archlinux is óvatosabb ebben - viszont a zárt, gyári driver-ekkel gond lehet a Fedora-nál egy darabig. A csomagkezeléshez grafikus felületet ritkán használok, ebben talán az Ubuntu synaptic jobb. Viszont konzolról a Fedora yum a presto-nak köszönhetően gyorsabb, valahogy egyszerűbbek a parancsok és ráadásul négy karakterrel rövidebb is, mint az apt-get
. Apróság, de az Ubuntu alapból utf8-cal tette be a telepítésnél megadott meghajtókat az fstab-ba, így az ékezetes fájlnevek egyből jól jelentek meg.
Összességében nálam a Fedora és az Ubuntu is tökéletesen megy, nem tudnék köztük választani pillanatnyilag.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Villanyszerelés
- Okos Otthon / Smart Home
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- VGA kibeszélő offtopik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 256GB 1 év garancia
- MSI Thin 15 B12UC - 15.6"FHD 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - Win11 -RTX 3050 - 3 év gari , MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Ubuntu 10.4-t teljesen újratelepítettem, gond annyi volt, hogy a Flash-nél hiába klikkeltem, nem reagált, ez két perc Google-ba tellett. Meg a fekete panelon a tálcán nem látszott a Skype legördülő menü, lecseréltem a témát. A Fedorát preupgrade-del frissítettem, nem volt gond.
. Apróság, de az Ubuntu alapból utf8-cal tette be a telepítésnél megadott meghajtókat az fstab-ba, így az ékezetes fájlnevek egyből jól jelentek meg.