Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaGa59
őstag
Igen és nem. Mindenképp működik, mindegy hová van telepítve, csak a hálózathoz van köze. És nem csak errefelé okoz gondot, Nyugat-Európából, Izraelből, de az USA néhány szegletéből is jeleztek az ezzel foglalkozó steam fórumon, hogy náluk se megy. A VPN, amit használni szoktam néha olyan USA középső régiós vagy kanadai szerverre kapcsol, ahonnan szintén nem megy. Ilyenkor másik régióra váltok.
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
SaGa59
őstag
válasz csab991 #7652 üzenetére
Nem kell. Az f4se_loader nem akar kimenni a netre, az csak elindítja a fallout4.exe-t a saját sessionjáben és felügyeli.
Elég a fallout4.exe-t tiltani. Saját, többszörösen ellenőrzött tapasztalat, én is scirpt extenderrel játszok, nélküle nem menne a place everywhere, ami nélkül az építkezés rémálom lenne.STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
Daert
őstag
Az útmutatásod alapján próbáltam elvégezni mindent.Sajna nem müxik.
A System mappában nincs fallout4.exe fájlom,sőt,a gépemen sem.Ha csak beírom hogy fallout4.exe,nem javul meg,és nem indul el.
Visszavonom,megtaláltam! /Program Files(x86)-Steam-Steam Apps-common -on belül.
Viszont így is kidob az asztalra[ Szerkesztve ]
-
SaGa59
őstag
Ez a beállítás arra kell, ha akkor dob ki, amikor az indulás után bejön a főmenü, kiírja, hogy nyomd meg valamelyik gombot és ha bármit nyomsz, kidob.
Ha ennél korábban lép ki, akkor nincs megfelelően feltéve a directx, vagy a visual C. Ezt a steam\steamapps\common\Fallout4\_commonredist könyvtárból tudod pótolni.STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
Daert
őstag
Asszem feladom,
Frissítettem a directx-et és a visual cc-t.
Kreáltam új kimenő szabályt a tiltásra,amibe kiválasztottam a fallout4.exe-t.A kivételt megneveztem.
Pont ahogy leírtad.
De még mindíg kidob amikor oda jutok hogy nyomjak meg valamilyen tetszőleges gombot.
Nem értem hogy a Bethesda miért nem képes ezzel foglalkozni!? -
SaGa59
őstag
-
Cheesus
senior tag
Sziasztok
Nyílván senki nem jövendő mondó, de a kulcsboltos 15,7€-nál szokott olcsóbb lenni a GOTY verzió?
Itthol láttam dobozos példányt pár ezressel drágábban, de ott elvileg véges a készlet.https://www.twitch.tv/csehla
-
Ptech
addikt
válasz Cheesus #7659 üzenetére
isthereanydeal-en érdemes szerintem nézelődnöd, néha ki lehet fogni egy kicsit olcsóbban is.
-
woryz
senior tag
Bocs, lehet, hogy noob kérdés, a Season Pass tartlamaz minden DLC-t?
-
Imilenni
addikt
Sziasztok.
Lassan itt a tél, nézegettem a Fallout 3-at és 4-et.
Szerintetek melyik a jobb? (Tudom a 3-es Topic, de kíváncsi lennék a véleményekre)
Inkább a történet/háttér érdekes számomra, mintsem a lövöldözés.
KöszönömPress "F" to pay respects.
-
batman91
őstag
válasz Imilenni #7665 üzenetére
Egyértelműen a 3. része. Sokkal összetettebb, jobb a története és több háttér információt hallhatsz benne. Ezzel szemben a 4. része elég rendesen le lett csupaszítva, nekem nem igazán tetszett ezt a változás. Én ajánlom még neked a New Vegast is, az adja vissza az igazi fallout élményt. Nekem máig ez a kedvencem mind közül.
"A man chooses. A slave obeys." - Andrew Ryan
-
Pitterix
őstag
válasz batman91 #7667 üzenetére
Nekem személy szerint a 4. jobban tetszik.
A világ, a kietlen sivár lerombolt városok, roncsok, elhagyott katonai járművek, teljesen magába szippant.
Az építkezést is nagyon bírom, csak már támadná meg valaki az egyik "szitimet".
Hozzáteszem, nem tudom van e benn ilyen támadás...."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Ombre85
tag
válasz Pitterix #7670 üzenetére
Ohó, meg fogják azt támadni... Egy idő után meg lehet figyelni azt is, melyik települést melyik irányból szokták és oda érdemes erősíteni a védelmet. Nekem eddig Raiderek, Tüzérek, Mutánsok, talán Ghoulok, Halálkarmok jöttek eddig, illetve mióta megvan a DLC, egyszer volt robottámadás is. Szerencsére senki nem halt meg, de volt már, amikor igen. Olyankor inkább vissza szoktam tölteni.
Egyébként, ha már beírtam, van egy érdekes problémám. Sokak kedvence, Preston egy időben engem is idegesített, ezért egy netes leírás alapján kikapcsoltam a kastélyban az adótornyot, de csak adta tovább a küldetéseit. Aztán egyszercsak mégis abbamaradt és most már akármit csinálok, nem tudom újra rávenni, hogy adjon feladatokat. Ezek nem örökké ismétlődő küldetések? Vagy a sztorivonalban van egy olyan pont, ahonnan már nem ad többet? Tudom, ez sokaknak inkább áldás, de én hiányolom, hogy néha rohannom kelljen segíteni.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz Pitterix #7673 üzenetére
Minél több az erőforrás (kaja+víz), annál esélyesebb a támadás.
A magas védelmi érték (torony és emberi létszám is) viszont csökkenti ezt.1-2 helyen olvastam olyat is, hogy a kraftoló állomások és a szétszórt purified water, sugárzásmentes kaja is növeli minimálisan az esélyt.... Sosem játszottam arra, hogy most rohanjanak le, így ezt a 2. részt nem tudom megerősíteni.
-
Kvelstadt
veterán
Üdv.
Azt megtudjátok nekem mondani hogy a goty fallout 4 felismeri e a sima verzió mentését?
Haverom szeretné lecserélni a lemezes verziót goty-ra, mert most akciós pa store-ba."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
PappZ75
tag
Sziasztok!
Steamen Black Friday akcióban megvettem a Falout 4-et minden kiegészítőjével.
Feltettem a gépre (Windows 8.1) a játék nem indult el. Mivel időszerű volt a rendszer frissítés, feltettem végre a rendes Windows 10-emet. Steam telepít, majd Falout 4, de megint nem indul el. Egy pillanatra beugrik egy kis fekete képernyő de semmi. A játék verziója a legújabb 1.10. Más játékok gond nélkül indulnak Steam-ből de ez se Windows 8.1 se Windows 10-ből.
Keresgéltem neten is, de igazi megoldás nem találtam. Olvastam tűzfalas blokkolás kikapcsolásról, de nálam az nem segít, mert a főképernyő sem jön be, sőt semmi. Tehát egy pillanata a képernyő bal felső sarkában egy kb 640*480 területű fekete ablak, majd hibaüzenet nélkül kilép mintha nem is indítottam volna.Ok a VGA-m nem új Radeon 8850 XT, de azért ehhez még ha nem is maxon, de közép szinten futnia kellene.
De mint írtam el sem indul.
Mi lehet gond? Ötletek?
Azt olvastam több helyen is más is küzd vele, de megoldást nem találtam. -
bazsi83vp
senior tag
válasz PappZ75 #7678 üzenetére
Olvastam tűzfalas blokkolás kikapcsolásról....
Nos, pont nem szabad kiengedni a netre, ergo blokkolni kell.
Win10 alatt, ha a saját tűzfalát használod a "Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Windows Defender tűzfal\Engedélyezett alkalmazások" útvonalat követve pont hogy vedd ki a pipát, ne legyen engedélyezett alkalmazás a Fallout 4.
De neked szerintem más baki lesz. Biztos telepítettél drivert a videókártyához és nem a microsoftos van fent?
(a Visual C++ szarságokat a Steam tutira felrakta, az csak nem hibás - egyébként asztali vagy laptop? Mondjuk az XT az elvileg az előbbi) -
SaGa59
őstag
válasz bazsi83vp #7679 üzenetére
Az egyáltalán nem biztos, hogy a steam fel is rakta a visual c és társait. Letölti, ott vannak a _CommonRedist könyvtárban, de nem biztos, hogy telepítve is vannak. Érdemes kézzel megfuttatni a telepítőket. A bevillanó fekete képernyő és kilépés arra utal, hogy nem tudja lejátszani az intro videót, vagyis valami codec vagy a directx megfelelő verziója hiányozhat.
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
bazsi83vp
senior tag
Ha nem gányolt a rendszerbe, azokat a telepítőket le kell a steamnek futtatnia.
Mivel kissé más a hiba, azért a videóra gyanakszom én is. Most hogy kártyadriver, directx vagy codec, azt végigpróbálgatja. De sztem ez a saját könyvárban lévő bink2w64.dll-ben tárolja a codecet. Mondjuk ha a vírusirtója pont az kikapta/blokkolta fals riasztással, akkor tényleg hiányzik.Viszont kipróbáltam, hogy az intro és a MainMenuLoop.bk2 fileoket kiszedtem egy indítás erejéig: a menü bejött és betölti a mentésemet.
-
batman91
őstag
Sziasztok!
Nem gondoltam volna, hogy ennyi nyűggel jár a Fallout 4 moddolása. Előző részekben csak behúztam a megfelelő helyre és indításnál a data files fülnél csak ki kellett pipálni. De itt, ez valami katasztrófa, át kell írni az .ini fájlokat. Nem értem miért kellet ezt ennyire túlbonyolítani. Manuálisan behúzva nem is működött semmi sem, pedig elvileg az is egy megoldás lenne. Először hagytam a fenébe, de aztán nem hagyott nyugodni. Leszedtem ezt a NMM-et . Ezzel már simán ment az egész, mondjuk elsőre kicsit fura volt de hamar ráéreztem. Viszont azt pofátlanságnak tartom, hogy letiltja az achievementeket mert modot használok. Nem is értem miért nem szokok ehhez hozzá. Már a játék indításánál is a tűzfalban le kell tiltani azt. Nem tudom mire jó nekik ez a sok f*xság. Csak megnehezítik a játékosok életét, már a kiadása óta csak a baj van vele.
"A man chooses. A slave obeys." - Andrew Ryan
-
Morphus101
tag
válasz batman91 #7683 üzenetére
a kilepesesproblema miatt nem kell veglegesen letiltani,eleg ha kikapcsolt nettel betoltsz egy mentest,es amikor az bejott akkor kapcsolod vissza a netet,nehany probalkozas utan renben lesz joideig.....elonye hogy a mod reszt tovabbra is elered,a masik dologra a megoldas https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/15639
-
Ombre85
tag
válasz Morphus101 #7685 üzenetére
Fura, hogy ilyen sok embernél jelentkezik ez a hiba, nálam sosem volt gond. Nem lépked ki, nem fagy le. Még az elején (október körül) volt olyan, hogy egyszercsak bezáródott az egész játék, na akkor annak a mentésemnek is annyi lett, mert mikor visszatöltöttem, ugyanúgy bezáródott. Használtam tovább egy korábbi állapotot, azóta semmi ilyen gondom nincs.
A moddolást én nem találom bonyolultnak, NMM-et is próbáltam, most organizer 2-t használok, mindkettőnél csak indítottam a programot, letöltötte magának a modokat és már használtam is. Vagy szelektív a játék arra vonatkozóan, hogy kit szivat meg, vagy mindenki túl akarja bonyolítani
-
Tussky
tag
Nemrég megvettem a season passt, telepítettem a kiegészítőket aztán egy érdekes hibába futottam. Az automatron kiegészítő elkezdéséhez a Wattz electonics környékén egyszerűen CTD-zik a játék, amint uninstallálom ez a probléma megszűnik. Ahogy olvastam ez valami bug, de nincs javítva. Állítólag NMM-en keresztül van egy cross country patch ami megoldja, de az NMM meg fizetős így nem gondolom opciónak. Tudtok esetleg valami alternatív megoldást erre? A többi kiegészítő gond nélkül fut, csak pont az automatron szerettem volna kipróbálni elsőnek, mert onnan lehet szert tenni a tesla rifle-re.
-
protegum
aktív tag
A nexus ingyenes csak lehet őket támogatni, tudtommal. Csak kell hozzá free registration. Ezt egyébként próbáltad már: "Uninstall the dlc, and install it again, then right click on "Fallout 4" go to properties, click on "Local Files" and go to "Verify Integrity of game cache", wait a lil, and then launch the game again."?
-
Chabe89
addikt
A legalján Create Account. Simán továbbenged akkor is, ha nem válszatasz semmilyen fizetési lehetőséget.
-
-
csab991
senior tag
Másnál nincs olyan gond, hogy ha már a friss 1.10.120-al kompatibilis f4se loaderrel indítja a játékot akkor betöltésnél ctd-zik a játék? Még ha az összes mod ki van kapcsolva akkor is? Ha simán fo4.exe-vel indítom nincs gond, csak akkor ugye bukik pár mod.
-
PappZ75
tag
A #7678-ban leírtam hogy sajnos nem indul el a Fallout 4.
Megcsináltam a DirectX és a VC Redist kézzel való telepítését is, de nem segített.
Továbbra is egy fekete kis képernyő felvillan de semmi. HA elindítom a Steam-nél a játék melett előbb kirakja - Fut, majd -szinkronizálás, de aztán semmi. Tehát a játék nyomokban nem indul el.Írtátok a Windowed modot kipróbáltam így is úgy is pipálva és nélküle, de semmi.
Kérdeztétek, a gépem asztali. A VGA tényleg nem mai Radon 8850XT. Windows 8.1-nek még volt hozzá hivatalos drivere, Windows 10 esetén csak a gyári Windows. Az AMD üzlet politikája már nem engedi, hogy legyen letölthető driver hozzá Windows 10 alá. Lehet VGA gond igen, de furcsa, hogy minden más játék fut, jól használja a VGA-t és elfogadhatóan gyorsak is. Ez valami tömény hiszti ami ezzel a játékkel van.
Valami tipp még hogy miért nem indul el?
Remélem csak nem kell ezért VGA-t cserélnem. Ma 60e Ft körüli VGA-k max 30%kal gyorsabbak, többet meg nem szeretnék költeni VGA-ra, de 30% pluszért sem szívesen adnék 1 játék miatt 50-60eFt-ot.
Tehát várom a javaslatot is a már #7678-ban is leírt gondomra az itteni kiegészítésekkel együtt.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz PappZ75 #7696 üzenetére
Mivel 8850-et nem dob ki,akkor válassz mást, pl a 8870 driverét.
Gondolom az Radeon HD 8850 XT akar lenni. Akkor a drivereknél: Graphics -> AMD Radeon HD -> HD 8000 series (oem) -> HD 8870
Akkor látsz win 10 drivert 32 és 64 bitre is. Próbát megér.(Egyébként ez nem valami brand HP, Dell vagy egyéb ilyen "egyedi" gép? Csak mert fura, hogy pont a 8850 hiányzik ott a listából.)
[ Szerkesztve ]
-
PappZ75
tag
válasz bazsi83vp #7698 üzenetére
Elnézést csak sikerült elírnom a VGA Típusát Radeon HD4850XT.
Itt már az egész család támogatás hiányzik, azaz a teljes 4000-es széria már nem támogatott.Furcsa az hogy Windows 8.1 alatt volt hozzá driver, de ott is ezt csinálta a játék nálam és csak ez a játék, bármit feltelepítek simán fut stb.
Néztem egy GeForce GTX 1050 Ti 55e FT-tól indul. Teljesítményben már jobb mint az enyém, de 30-40% a plusz csak ezért nem vettem volna még VGA-t. De még egyszer írom 8.1 alatt volt hozzá VGA driver ott is ezt csinálta a játék. Ezért félek, hogy ha cserélnék VGA-t sem lenne jobb, igazából a GeForce GTX 2060-at akartam megvárni cserére, illetve még kicsit karácson utánig várni minimum VGA cserével, hisz a BitCoin láz lecsengett tele a boltok emiatt eladatlan túlárazott VGA-kal és mindenhol azt olvasni, hogy emiatt komoly áresés várható.
Összegzésül:
A játék eredeti Steames (ott megvehető DLC-kel), a rendszer eredeti, Directx és VC Redist (játék Common könyvtárából kézzel is ráfrissítve). Én semmi kodeket nem telepítek fel. A gépen nem nézek fimet, nem hallgatok zenét, ha igen azt is max Portable VLC Playerrel (ami meg saját belső nem telepített kodeket használ). Semmi plusz tűzfal, vagy vírusirtó nincs fent, csak a Windows sajátja. A tűzfalban való letiltás sem segített, bár a játék fő képernyőjéig, de igazából semeddig sem jutok el.Néztem mér neten is mi lehet. De ötletem sincs.
A gép egyébként nem ilyen gyári OEM, saját magam raktam össze egy I3-as Ashrock alaplapos gép 8 GB RAM-mal és ugye a Radeon HD4850XT VGA-val. Nem mai vas, de nagyjából ehhez a játékhoz elégnek kellene lennie, ha nem is max grafikán.
Tehát se telepített kodek, de tűzfal, se vírusirtó nincs fent.
[ Szerkesztve ]
-
Ombre85
tag
válasz PappZ75 #7699 üzenetére
Nem tudsz kölcsön kérni egy kártyát egy teszt erejéig? Nekem a leírtak alapján az a legnagyobb gyanúm mégiscsak, hogy az már kevés ennek a játéknak. Csalóka a kinézete, nekem is High-on simán megakasztja a 280X-emet UWFHD-n, de néha még sima FullHD-n is. A 4850 meg egy elég régi kártya, régi parancskészlettel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Íme az új Android Auto!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- SSD kibeszélő
- Samsung LCD és LED TV-k
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- TCL LCD és LED TV-k
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest