Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Fagylalt

Hozzászólások

(#21) mayerlaci


mayerlaci
senior tag

Mikor Horvátországvan voltunk ott harmiccenti magas fagyit adtak:D meg 10 meterre dobálták egymás szájába.

(#22) Robaj válasza Trak (#19) üzenetére


Robaj
addikt

Nálunk is van 1 jó kis fagyizó, 10 deka 100 Huf, de érződik rajta, hogy főzött, olasz fagyi.

A leglolabb amit láttam, az a répa és a paradicsomfagyi:DDD

(#23) Lortech válasza Trak (#19) üzenetére


Lortech
addikt

Eger sétálóutcáján is van egy nagyon jó fagyizó. 85FT egy gombóc, és 5gr, de az tényleg annyi (+). Egy szimpatikus idős úré, aki szépen fel van öltözve köténybe hozzá, ahogy meg van írva a nagykönyvben. Nagyszerű fagyikat csinál, és érdekes ízek vannak. Nagyon meglepődtem, hogy ilyen is van.
szerk: tőle 20méterre meg ott egy fagyiskocsi egy kávézónal, amelyen fityeg a ~3gr/115ft címke, ráadásul ''olyan'' is. :)

[Szerkesztve]

Thank you to god for making me an atheist

(#24) concret_hp válasza Robaj (#22) üzenetére


concret_hp
addikt

10 deka / 100huf? nem 4-5 deka szokott lenni 1 gombóc? vagy ez ilyen nem gombócos hanem ami ilyen gépből jön ki?
mondjuk télleg sz@r h 3 gombóc fagyi pl. 70-100huffal számolva 210-300huf.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#25) c4-eXp válasza c4-eXp (#17) üzenetére


c4-eXp
aktív tag

Nah, megtaláltam a könyvben. Fél liter joghurthoz ír 25dkg cukrot, és 2 citromot. Na ez nagy baromság, így szerintem túl édes lesz. Elég kb. 15dkg cukor, és a 2 citrom szvsz kevés. Én legalább 4-et bele szoktam rakni, ha már citromfagyit csinálok. :DDD De ha másmilyen gyümölcsből csinálom, akkor is legalább 1-et belenyomok, mert frissítő lesz tőle a fagyi. Most nézem, hogy a szakácskönyv nem is írt tejszínhabot, de érdemes belerakni, saját tapasztalat. Egyébként a legjobb módszer tényleg a kísérletezés, mert lehet, hogy valakinek nem ízlik annyi cukorral, amennyivel én szoktam csinálni. Lényeg, hogy még a krém keverése közben meg kell kóstolni, és ha jó, akkor mehet a frigóba. Ha nem, akkor adagolni kell még hozzá cuccost. :D

while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);

(#26) Szabesz válasza mayerlaci (#21) üzenetére


Szabesz
őstag

Csak nem Krk szigetén volt? :)) Bírtam azt a helyet, kértem 3 gombócot és rápakoltak vagy 10et :DD

¯\_(ツ)_/¯

(#27) Robaj válasza concret_hp (#24) üzenetére


Robaj
addikt

10 dekát írnak ki, onnantól émmá nemtom lemérni, de más fagyizóhoz képest jól ''belemakolnak'' a bödönbe

(#28) concret_hp válasza Robaj (#27) üzenetére


concret_hp
addikt

viszel konyhamérleget :)):DDD

[Szerkesztve]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#29) mayerlaci válasza Szabesz (#26) üzenetére


mayerlaci
senior tag

Nem:)

(#30) c4-eXp válasza Tangerine (#20) üzenetére


c4-eXp
aktív tag

Nekem van keverőgépem. :P De egyébként keverő nélkül is nagyon finomat lehet csinálni, csak nem lesz olyan krémes. De attól még nagyon fincsi. :)

while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);

(#31) c4-eXp válasza Trak (#19) üzenetére


c4-eXp
aktív tag

Az Oktogonnál lévő fagyizóban is nagyon finom fagyit árulnak, és asszem nem is olyan drága.

while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);

(#32) Szabesz válasza mayerlaci (#29) üzenetére


Szabesz
őstag

Majdnem :DDD, mindenesetre az klassz hely :D

¯\_(ツ)_/¯

(#33) Winner_hun válasza c4-eXp (#25) üzenetére


Winner_hun
félisten

:R:R:R:R:R ez még lehet a héten megcsinálom:DDD majd beszámolok. Na ezért már volt értelme a topicnak:D:R:R:R:R:R

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#34) c4-eXp válasza Winner_hun (#33) üzenetére


c4-eXp
aktív tag

Sok sikert!;)

while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);

(#35) Yaye válasza Winner_hun (#33) üzenetére


Yaye
őstag

Naná hogy van értelme, van legalább annyi mint a pucércsajosnak, vagy a ''téged mi dühít'', meg a ''ma este alvás'' topiknak. :)

A fagyi akkor lesz jó sima, ha fagyasztás közben keveredik. Ha csak simán megfagy akkor jeges állagú lesz. És persze szigorúan tejből és nem vízzel, sőt szerintem az is segít ha nem a legvékonyabb sovány tejet teszed bele hanem valami zsírosabbat.
A főzött fagyiban szerintem tojás is van (arra nem esküdnék meg hogy mindegyikben), a jó állaghoz szvsz az is nagyban hozzájárul.

(#36) _az


_az
senior tag

dobozos jégkrém rulz. 5-600ból kapsz 1 liter finomságot, oszt az mégis több, mint 4-5 gombóc fagyi. és persze most drága jégkrémet emlegetek, pl cartedor

bár egy hely van, ami iszonyat jó, csak ott meg 140 egy gömb. a törökbálinti corában, azt érdemes kipróbálni

az

(#37) oceanearth


oceanearth
őstag

hát sztem fagyigép sokat segít a fagyi készítésében. nem is drága, nálunk pl 9000ftért vehetsz is márkásat.
hogy egy kicsit off legyek, sztem a legjobb fagyizó a vári cukrászda, ami a szlovák és a csömöri út srakán található, nagyon sokat járunk oda. a legjobb fagyi, meg a fahéjas cartedor, kár, hogy kiskereskedlemben még nbem láttam

(#38) oettinger01


oettinger01
őstag

én cukrász vagyok és otthon szinte lehetetlen igazán jó fagyit csinálni, vagy nem éri meg, mert komoly gépeket és alapanyagokat igényel, minden ezen múlik...

A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

(#39) c4-eXp válasza oceanearth (#37) üzenetére


c4-eXp
aktív tag

Ja, nekünk is van fagyigépünk. Eredeti Philips. :DDD Tényleg javít a fagyi állagán, de szerintem simán fagyasztva is egész jó. Csak úgy kicsit jeges lesz.
Mi minden topikban összefutunk?:D

while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);

(#40) Winner_hun válasza Yaye (#35) üzenetére


Winner_hun
félisten

:R amúgy ha zárva lett volna akkor jogos moderálás topic aztán tudtam volna linkelgetni:D
A fagyi igen csak tejjel jó kivétel annak aki allergiás vagy miylen a tejre.
háthogy tojás van-e benne?:F

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Fagylalt
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.