Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Delila_1

veterán

válasz Imu #9718 üzenetére

A csatolt képen a 3-as lapon ott van a cím, és egy 4 soros összegzés, aminek a másolás után lentebb kell kerülnie. A meglévő cím miatt első esetben sem kell a 2. lapról A1-gyel kezdeni a másolást, elég a 8. sortól.

Most megírtam úgy a makrót, hogy az első gombnyomásra beviszi a 2. lap adatait lentebb tolva az összegzést, másodikra ez alá beteszi a következőt, és még 2 esetben a következő kettőt. Vagyis ezzel összesen 4 árajánlatot másolhatsz be egymás alá.

Sub copyz()
    Dim usor As Long
    Sheets("Munka3").Select
    usor = Range("E60000").End(xlUp).Row

Select Case usor
    Case 13
    Range("A8:A38").EntireRow.Insert
    Sheets("Munka2").Range("A8:G38").Copy
    Range("A8").Select
    Case 44
    Range("A40:G74").EntireRow.Insert
    Range("A43").Select
    Case 79
    Range("A74:G108").EntireRow.Insert
    Range("A78").Select
    Case 114
    Range("A109:G143").EntireRow.Insert
    Range("A113").Select
    End Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteFormats
    Cells(1).Select
    End Sub

• perfag

aktív tag

válasz Imu #9718 üzenetére

Gondolkodtam én is a problémádon. Nem igazán tetszik ez az egy gombbal két legyet egy csapása gondolat. Felmerül a kérdés honnan tudod/tudja a felhasználó hanyadik kattintásnál is tart?
    Meg lehet oldani úgy, hogy az első kattintás után a gomb szövege is változzon, de szerintem egy választókapcsoló jobb lenne. Ha rákattintasz a gombra az is automatikusan átáll a másik helyzetbe.
    Húzós két napom volt, most pihenek, ha más nem oldja meg akkor hétfőn du. megcsinálom. Nem neked, a magam örömére :D

Új hozzászólás Aktív témák