Új hozzászólás Aktív témák
-
adam_
senior tag
válasz leviske #4694 üzenetére
Hát egyes slágerszakoknál biztosan növekedni fog (ha még lehet növelni a 450-60-70-80-as ponthatárt ), vagy ahol túljelentkezés volt, ott biztosan számítani lehet emelésre. De, hogy mennyivel?! ... na ez jó kérdés.
leviske (#4694): Történelem saccolgatások nem voltak? Mi lehet, mi nem lehet... ?
[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
válasz leviske #4673 üzenetére
Jó, hogy nekem már tavaly óta nincs fizikám. Bár engem kedvelt a tanár, utolsó órákon végig én és az egyik haverom youtube videókat vetítettünk ki projektorral és néztük órán. A tanár meg velünk röhögött, oldott volt a hangulat már akkoriban eléggé. Visszasírom azokat az órákat. Szóval nekem ilyen gondjaim, rosszakaróim egyenlőre nincsenek, de ne is legyenek ilyen téren.
Én személy szerint a BCE-KERTK-ISZAM valamit BCE-ÉTK-élelmiszermérnöki szakot jelöltem be.
Kár, hogy még nincsenek meg a tételeid, de ha időközben aztán megszereznéd őket, azért szólhatnál nekem is. Megnézném...
[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
válasz leviske #4669 üzenetére
Hát úgy kalkuláltam pontügyileg, hogy bőven elég lesz a 60%-os biológia, valamint ezt tartom reálisnak is, mivel az előkészítőn eddig mindig 60% körüli emelt teszteket írtam. Persze ha jobban sikerül, nem fogom magam felakasztani.
Mellesleg neked nincsenek jó történelem tételeid? És hova jelentkeztél?
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz leviske #4641 üzenetére
Nem tudom, manapság milyen az emelt fizika érettségi színvonala, mindenesetre én 2005-ben egyetlen hétvégét, de leginkább csak egy napot készültem rá, mmint az írásbelire. Akkor az elég volt egy 70-80% közötti eredményre.
Jah egyébként szóbelire érdemes beszerezni Juhász András és Görbe László Emelt szintű fizika érettségi kísérleti feladatai c. könyvét, a 2005-ös, és 2006-os érettségihez megjelent, hogy mostanában mi a helyzet vele, azt nem tudom, érdemes utánanézni, elég hasznos volt számomra a felkészülésnél.
[ Szerkesztve ]
-
mongi_
aktív tag
válasz leviske #4647 üzenetére
Ha valaki tud tanácsokat adni, hogy hogy érdemes készülni emelt biosz-ra és fizikára, azt nagyon megköszönném.
A bioszban olyan szinten tudok segíteni, hogy jövő héten ha minden igaz megkapom CD-n a tanáromtól az emelt szintű szóbeli tételeket, azt átpasszolhatom majd, ha gondolod.
booty time booty time across the USA
-
sgergi
veterán
válasz leviske #4641 üzenetére
Igen, sok feladatgyakorlás! Illetve mi (2-3-an akik emeltre mentek megcsináltuk az összes addigi érettség feladatot (mind őszi és mind tavaszit is), elég sokat segített a dolog. Szóbelit is megcsináltuk, hogy a tételeket 3 felé osztottuk, mindenki kidolgozta a sajátját (persze később a többit is) és azokat előadtuk egymásnak, így mindent meg tudtunk beszélni. Illetve délutánonként visszajártunk egy üres terembe gyakoroli a táblánál. Szóval mi inkább tanár nélkül gyakoroltunk, persze, ha kellett valami, akkor megkérdeztük.
Utánna pedig fontos volt, hogy levezzüs a sok tudást, így általában beültünk aztán egy sörre, közben jól lehet az elméleten vitatkozni -
sgergi
veterán
válasz leviske #4638 üzenetére
Én tavaly előtt érettségiztem, de akkor elég egyszerű (najó, nem volt egyszerű, de meg lehetett csinálni) volt megszerezni a fizika 90%-ot. Nem kellett halálra tanulnom magamat, mondjuk rendesen át kellett nézni minden anyagrészt. Összefüggéseket kell látni inkább szóbelin, egyébként azzal nagyon könnyen fel lehet húzni az írásbeli után. HA megcsináltad a kísérletet, kijött az eredmény, el tudod mondani összefüggéseiben, kerek mondatokkal, és ha konyítasz a kihúzott elmélethez, és ezt is értelmesen adod elő, azt nagyon tudják díjazni szóbelin. Nekem ott nem is vontak le pontot.
Egyébként ahogy megnéztem a tavalyi feladatokat, azok is megoldhatóak voltak.[ Szerkesztve ]
-
(Kolombusz)
veterán
válasz leviske #4635 üzenetére
Nincs semmi, ha megvan a pontszámod, felvettek. Ennyi. Semmi elbeszélgetés, vagy ilyesmi.
Hát, márpedig bioszra nem árt megtanulni a könyveket.
DE-n jó a társaság, aki az ismerőseim közül SE-re ment, mind seggfej. DE-n legalább olyan, sőt, még fejlettebb eszközök vannak. Van pl. olyan PET CT, amiből a világon összesen 6 db van. A DE-n nem kell "órákat" utazni egy-egy előadás, vagy intézet helyszínei között, az egész egy klinikatelepen belül van, bármit elérsz max 10 perc séta alatt és még sorolhatnám. Hidd el, a DEOEC ÁOK nagyon fasza. Semmi pénzért nem mennék Pestre. Jah és voltam már a felújított kolikban, faszák lettek.
-
(Kolombusz)
veterán
válasz leviske #4631 üzenetére
Bioszból nincsenek tételek, követelméynrendszer van.
Ami lényegében mindent lefed.Ha jót akarsz magadnak, inkább a kémiára feküdj rá, fizika nem sokat kellesz, kémia annál inkább.
SE ÁOKra ugyanúgy jelentkezel mint bárhova máshova. Megjelölöd, ha elég a pontod, felvesznek. Amúgy gyere inkább a DEOEC ÁOK-ra, jobb, hidd el.
-
leviske
veterán
válasz leviske #4631 üzenetére
És még azt szeretném megkérdezni, hogy tude segíteni nekem valaki a SE ÁOK felvételi eljárásával kapcsolatban? A pontszámítást már tudom, hogy miként zajlik, de magával a felvételivel kapcsolatban semmi infó nincs fenn a SE honlapján...
MOD: és még az a hülye kérdésem van, hogy aki első helyen jelöl be egy adott egyetemet és az érettségi pontszáma meg van hozzá, akkor már csak a felvételi eljárás dönt arról, hogy fel veszik-e?
Előre is kösz a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Tomics
addikt
válasz leviske #4538 üzenetére
még annyit hozzátennék az előttem szólóhoz, hogy ez a kétfajta számítási rendszer van most érvényben.
az alappont 400 többletpont 80
tehát vagy a 2 tárgy érettségi kétszerese (műszakin matek+fizika (pl matek fizika mindkettő 80% lett akkor 160*2=320 + esetleges többletpontok)
vagy pedig a 3. és 4. év végi jegyek ez 200 pontot ér és a fent említett 2 tárgy, csak nem kell duplázni tehát 160 pont.+ ugye többletpontok.
a két módszer közül természetesen azt használják, amelyik kedvezőbb, tehát amelyiknél több pont jön ki. nem te döntöd el, hanem a felvételisek. amúgy itt a kalkulátor, ez egész megbízható eredményt ad: [link]Én ma megyek 1re az érettségiért, előtte meg a nyelvvizsgámért
Parás lesz, infóból kell az ötös, magyarból is jó lenne a 4es többiből meglesz a 4 kivéve matek (55%). Na meg a nyelvvizsgával is vannak gondok. Még januárban voltam (TELC), szóbeli nem sikerült, írásbeli fél pont híján meglett és azt mondták megadják, tehát csak szóbeliznem kell. Most meglett az is, de azt írja a honlap, hogy csak a szóbeli van meg 3x hívtam fel őket mielőtt csak szóbelire jelentkeztem, úgyhogy remélem hogy nem basztak át. Nagyon kell az a +35 pont.[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Béló
aktív tag
válasz leviske #4538 üzenetére
Hali
1. módszer: 11. évvégi bizi +12. évvégi bizi jegyeit összeadod megszorzod 2 vel= max.100 p.
+ érettségik átlaga: max. 100 pont
+max 80 plusszpont (pl. terhes az asszony/fogyi vagy/kissebséginek érzed magad stb.../ nyelvvizsgák/emeltszintek)
+ a 2 felvételitágy eredménye ahány százalék annyi pont= max. 200
====max 480 pont2. módszer: 80 plusszpont a fentiek miatt
+ a 2 felvételitárgy eredménye szorozva 2 vel = max .400 pont
==== max 480 pontha kérsz példát is hozok (magamat )
Remélem érthetően fogalmaztam.(ha nem akkor ..... kérdezz)
-
-
WISHENSEN
csendes tag
válasz leviske #3092 üzenetére
Ne remeld. Nalunk is mondtak, de aztan az igazgato azt mondta nem tudja mirol beszelunk.
Erettsegi ertesitonel oda van írva, nekunk kell gondoskodni a segedeszkozokrol. Kiveve szobelin.
A felveteli tanatargy duplazasaval kikuszobolhetoek a gimis rosszjegyek.
Pontok alakulasa igen erdekes lesz.Akinek huszonhet nyelvvizsgaja van sokat nem fog erni vele, 80 plusszpont es csokolom. Ket 80% erettsegi es mar 400pont.
Egy, ket, ha irany a BME nemzetkozi gazdalkodas vagy BCE gazdinfo. tuduuuutuududududuu
Új hozzászólás Aktív témák
- Delta Force (2024)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- PlayStation 5
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- FEJHALLGATÓ / FÜLHALLGATÓ / DAC beárazás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest