Hirdetés

2024. június 29., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7701) Varshi válasza f4lcon (#7700) üzenetére


Varshi
aktív tag

Figyi, csak ellenőrizni bármelyik jó.

Színhű viszont egyik se lesz. Nagyon nem.

[ Szerkesztve ]

(#7702) Earl_Muttley válasza f4lcon (#7698) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

Hali,

Az L6160 ujabb fejjel keszul, kicsit gyorsabb, illetve tudja az automata ketoldalas nyomtatast is. Esetleg ami alternativa lehet meg, az az L4160, az megy 80-82 kozott, az L565 olyan 70-75, cserebe mar az elobbi is belso tartalyos, duplexes, es picit gyorsabb + SD olvasoja is van.

[ Szerkesztve ]

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#7703) f4lcon válasza Earl_Muttley (#7702) üzenetére


f4lcon
őstag

hálózatos kell, így a 4160 kiesett, de köszi :)

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#7704) Earl_Muttley válasza f4lcon (#7703) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

Akkor a kerdes, hogy megeri-e a ketoldalas nyomtatas, es a belso tintatartaly a +penzt. Szemely szerint: nekem megerne a lapfordito, a toltes annyira nem relevans, havi 100 lapra vettem tartalyost + neha fotokra. :)

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#7705) atala válasza f4lcon (#7698) üzenetére


atala
Topikgazda

Jóval többet tud a 6160-as. A több fúvóka gyorsabb nyomtatást eredményez. A csepp méret szinte ugyan az, azzal nem kell foglalkozni. A felbontás sem jelent semmit. Nem lehet észre venni.
Szegély nélküli nyomtatás, automatikus kétoldalas, Pigmentes fekete szín, ezek mind a 6160 mellett szólnak.
...és most jön a de.
Bár tudásban fejlett az új nyomtató, de mechanikailag nem jutottak előre. A múltkor bele kukkantottam a belsejébe, és ugyan azok a pici vékony görgők, és műanyag fogaskerekek. Nem értem miért nem tudnak olyan mechanikát bele tenni mint a Workforce pro nyomtatókba. Az L565 sem jobb ezen a téren.
Persze annyira nem rossz a helyzet ahogy leírom, ha csak A4-es, és nem túl vastag lapokat akar nyomtatni a felhasználó. Ezeket simán gond nélkül viszi.

(#7706) Varshi


Varshi
aktív tag

Ígértem egy Epson L6170 tesztet korábban..

TL-DR (Too Long, Didnt Read) verzió: Teszi a dolgát, nem baklövés, de többet vártam tőle, és nem biztos, hogy ezt venném, ha tesztelhettem volna előtte 1 hónapig.

Részletesen:
Az előző L355 után egy olyan nyomtatót akartam, ami gyorsabb és megbízhatóbb. A gyorsaságot a jobb lap/perc értéktől és az automata duplextől együtt vártam, a megbízhatóság a kevesebb fúvókatömődést és a biztosabb lapadogatást jelentette volna. Ezek csak részben teljesültek.

Aki nem tudná, ez egy:
- modernizált tartályos, új fejjel, új tintákkal, új tartálymegoldással
- alsó tálcás
- duplex
- ADF (nem duplex)
- Wifi, BT (de én azt nem használom)

Méretében nagyobb, mint elődje, de még mindig kompakt, szabályos téglatest formájú, és nem lóg ki oldalra semmi része, nem kell figyelni, hogy le ne verje semmi/senki a tartályt róla, ha az asztal jobb szélére van rakva. Nekem bejön a fekete színe is, profibb, mint az "irodai világosszürke".

1. Tartály: megnövelték a fekete szín térfogatát, így még ritkábban kell tölteni. Átrakták a nyomtató elejére, belülre, így nem lóg ki, és nem kell vele semmit csinálni, a töltéshez csak fel kell nyitni a nyomtatót és máris hozzáférhetők a tartályok adagolói. Mivel elöl van a kis megfigyelő nyílásuk, folyamatosan látható, mennyi tinta van bennük (nekem ez korábban gond volt). 10/10 pont.

2. Töltés: NAGYON PROFI! Nincs pacsálás, "beöntögetés", mert az utántöltő tartályokat akár fejjel lefelé is fordíthatod, nem folyik ki belőlük semmi, csak ha rácsatlakoztattad őket a tartály betöltő nyílására. Amint megtelt, abbamarad az áttöltés (nem csordul ki). 10/10 pont.

3. Kidolgozás, szerkezeti összerakottság: műanyag minden, és ezzel mindent elmondtam. Úgy érzed, törékeny, nem is mered rendesen mozgatni, ez végigkíséri az egész használatot. A papírvezetők beállítása a tálcán vagy 5 percembe telt, mire az A4-eshez beállítottam, mert attól féltem, hogy letörök valamit. Mozgatáskor (kihúzáskor) lötyög és akadozik a kimeneti tálca. Meg persze nyöszörög, és nyeklik-nyaklik.

Belső: nem értek a konkrét szerkezeti részeihez, de belenézve emlékeim szerint ugyanilyen volt az elődje is. 7/10 port

4. Papírkezelés, tálca: nagy előrelépés számomra, hogy végre nem gyűjti a szoba porát a felső/hátsó papíradagoló nyílás, és nem görbül meg a papír, ha több napig állt betöltve. A kimeneti tálca kihúzható (sőt ki KELL húzni a használathoz, különben a földre zuhan a lap), mint a többi ilyennél, és alapból a zárt (!) bemeneti papírtartó fölött van. Bízom benne, hogy ez hosszú távon jól jön.

Előnye a nyomtatónak, hogy nem csak a teljes tálca kihúzása után tölthető be lap, hanem az oldalán egy kis ajtó lehajtása révén menet közben is be lehet dugdosni pár pótlapot, ha fogytán van.
Hivatalosan 150 oldal a bemeneti kapacitása, de nekem jóval kevesebbnél is adódnak néha adagolási problémák. Nem akadás, csak nem tudja felvenni a lapot.
Lehet, hogy bizonyos papírfajtákra érzékeny, mert a mostani OfficeDepot-s (legolcsóbb) papírral adagolási gondjaim vannak a tálcáról, ugyanakkor az előző fajta papíroknál (fapados HP papírok a Tescóból) ezt nem vettem észre.
Külön "fájdalmas", hogy ilyenkor nagyon hangosan és hosszan keresi a következő lapot, rossz hallgatni. Ugyanez van, amikor kifogy a papír. (így nyer értelmet az előző bekezdés vége, hogy miért dugdos be inkább az ember pótlapokat, csak ne kelljen ezt végighallgatnia)

A lapokat nem koszolja a szélein, nem pöttyözi, nem gyűri. Ugyanakkor a kimeneti tálcán sokkal "rendezetlenebbek" a kiadott papírok, és nem rakja olyan szépen egymásra őket, mint az elődje. A kimeneti tálca kapacitás egyértelműen kevés, 50-60 oldal. Beragadás, papírgyűrés, akadás vagy duplex-rontás nem volt. Az ADF eddig jól működött, nem hibázott, szépen érzékel és olvas be. Kulturált a kihajtható ADF-fedél (ami egyben a vezető tálca is lesz, amint kihajtom): nem gyűjti a port.
Kis jóindulattal megkap 8/10 pontot

5. Kezelőfelület, ergonómia: saját háttérfénnyel megvilágított képernyő, menükkel vezérelhető, de sok előnyét nem látom, mert aránylag sokat kell mászkálni az almenükben, mire megcsináljuk, amit akarunk. Az egy gombnyomásra szkennelés vagy másolás, amit annyira szerettem az elődben, itt 2-5 gombnyomásra nyúlik. A kijelző nem érintőképernyős, ezért eleinte sokat nyomogattam reflexből, sajnos ósdi nyílgombokkal kell navigálni a képernyő mellől, és néha kicsit "bután" is működik. A gombok lenyomása nem túl pontos, sokszor nem észleli a lenyomást, újra és erősebben kell nyomni. (Ez a bekapcsoló gombra is igaz!) A menüje magyar.

A menükben lévő beállításokra korábban már panaszkodtam, hogy túl világos a szkennelés és a másolás gyári beállítása (sötétebbre venni meg - lásd fentebb - elég ), a sokadik fw-frissítés után mintha jobb lenne. Előnye, hogy számszerűen be lehet adni, mennyi másolatot szeretnék, ezzel együtt hátránya, hogy lassabban, mint a régi módszerrel (ahány másolat, annyiszor gyors egymás után megnyomtam a copy gombot).
Néha Sokszor feleslegesen kell leokézni üzeneteket (a papírbetöltés után 2× is, de még a kilépés is csak +2 gombbal megy, mert Kikapcsoláskor először a megerősítő Nem feliratról át kell lépni a nyílgombbal az Igenre, és aztán OK)

Tetszik viszont, hogy a karbantartás (fúvóka-ellenőrzés és -tisztítás) végre könnyen megy a nyomtatóról is, nem kell a PC-ről indítani. Vicces, hogy gyorsabban lehet megoldani, mint egy színes másolást vagy szkennelést. (Ha gonosz vagyok: talán többet is lesz rá szükség.) Összességében a kezelőfelület számomra elmarad az előző nyomtatótól, sőt attól a szinttől, amit egy 2017-es fejlesztéstől elvárnék, hiába tud elvileg többet. Itt viszont nem vagyok jóindulatú: számomra ez max. 7/10 pont.

6. WiFi/Bluetooth/egyéb: nem tudok nyilatkozni, nem használom őket.

7. Működési zajok: egyértelműen hangosabb, mint az elődje, különösen a papírtovábbítás zaja. "Elfogadható" szintre a Csendes mód bekapcsolásával lehet vinni (ekkor lesz olyan hangos, mint az elődje alap módban), de ekkor a nyomtatás sebessége is lassul némileg. És nem vagyok benne biztos (csak egy megérzés így 10000 nyomat után), de mintha hatással lenne a nyomtatás minőségére, és a fej eltömődésére is a sebesség.
Duplex módban szintén elég sok zajt ad ki a nyomtató. A szomszéd szobában csak akkor alszol el mellette, ha Csendes üzemmódban valami nagy felbontást választasz, és amúgy nagyon álmos vagy...
6/10 pont.

8. Sebesség: a leggyorsabb egyértelműen "hangos" üzemmódban és normál minőségben a nyomtató. Ekkor veri az elődjét, feltűnően érzésre is, nem csak stopperrel mérve. De továbbra se "ömlik belőle a sok lap".
A vázlat módról nem beszélek, mert az szerintem irodai célra használhatatlan. A duplex sebessége kábé annyival lassabb, mint amit vár az ember, teljesen vállalható, szeretem használni.
Nem irodai szintű nyomtatókhoz mérten, hanem a maga szintjén nézve: 9/10 pont.

9. Nyomatminőség - fekete/fehér, szövegekhez
Normál módban "olcsó" a nyomatminőség, konkrétan gyengébb, mint az elődje (355) normál módja. "Élénk" nyomtatási minőségben szebb a nyomat, de lassabban is nyomtat. Mindenesetre választható, hogy melyiket szeretnénk. A normál mód otthoni/saját használatra, vagy nem prezentációs célú doksikra ugyanakkor alkalmas - a szintet megüti.

A vázlat üzemmód ezúttal is olyan halvány, hogy nem igen látom gyakorlati hasznát. (korábbi "irodai" szintű HP-mon a vázlat üzemmód sokkal elfogadhatóbb minőséget produkált, annak volt értelme - ennek szerintem nincs)
Sajnos az eltömődés miatti hiányzó csíkok itt is időről-időre megjelennek, az új készülék már a 600. oldalnál képes volt erre, hogy tisztítást kelljen nyomni. Ezzel lényegében nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, kb. azt a szintet hozza, amit az elődje.
Jóindulattal 8/10 pont, de inkább csak 7,5.

10. Nyomatminőség - színes
Picit gyengébb, mint az elődje, és ugye az se volt épp fotónyomtató. Valójában egyik se alkalmas többre, mint hogy a kék "körülbelül kék", a piros "valamilyen piros" legyen: irodai célra magyarán alkalmas, fotónyomtatásra nem javasolt. Hajlamos még "Magas" minőségben is olykor csíkozni. A szegély nélküli nyomtatást én nem merem használni, mert csak teletolná a hulladéktinta-gyűjtőt.
Mint az elődjénél, színeset itt is csak úgy érdemes nyomtatni, hogy előtte fúvókateszt, bármilyen kihagyásra Tisztítás, és utána Magas minőségben kell nyomtatni.
Emiatt nálam csak 7/10 pontot kap.

11. Szkennelés: a hozzá kapott szoftverrel sok dolgot lehet megcsinálni, én messze nem értem el a korlátait, biztos magas pontot érdemel az 1200×2400 -nak mondott felbontás, de én igazából nem teszteltem "rendesen".

12. Költségek: némileg drágább a tinta hozzá (Epson 101), mint az elődeihez, de több is van benne. Én azt gondolom, megér némi felárat a kulturáltabb betöltés miatt, illetve hogy ritkábban kell betölteni rendszeres használat mellett is.
A 127 ml-es patronokból nekem egy teljesen elfogyott, a második betöltés most 50%-on van 10 000 oldal után, amiben sok volt a szinte üres lap. A gyári adata 7000 oldal/tartály, ezt értelemszerűen nem tudja, nyugodtan lehet 25%-kal kisebb kapacitással számolni a rendesen/átlagosan teleírt dokumentumoknál, ahogy korábban is. A fekete tinta pigmentes.
A színesekben továbbra is csak 70 ml van, minimális a felára a régi fajta patronokhoz képest.

A nyomtató maga kicsivel olcsóbban jött ki a piacra, mint a korábbi 600-as szériában az a modell, ami tudta a duplexet (L655 talán?), így ez egyértelműen kedvező.
Ugyanakkor még mindig szépen megkérik az új funkciók árát. Jelenleg bruttó 105 000-ért kapható.
Számomra ez az üzemeltetés egyéb költségeivel együtt: 8,5/10 pont.

Az Epson pénzvisszafizetési promójával (13e vissza) együtt viszont már 9/10. (átlagos felhasználó számára, mert még több nyomtatás esetén ez még kedvezőbbre jön ki) A 3 év garancia megnyugtató.

----

Összességében nem rossz nyomtató, de nem tudok jobban nyilatkozni úgy, hogy a konkurenseit nem ismerem. Egy biztos: aki a régi szériát szerette, és együtt tudott élni velük, az ezt is megveheti.
Aki viszont utálta, az ne higgye, hogy ennél a szériánál "biztos kijavították" az L-szériás nyomtatókra jellemző nyűgöket.

(#7707) atala válasza Varshi (#7706) üzenetére


atala
Topikgazda

Köszi, a nagyon részletes tesztet.
Összességében úgy gondolom, hogy az Epson tudna egy profi tartályos nyomtatót gyártani ami akár 5-10 évig is működhetne, de direkt nem akar. Akkor nem lenne annyi eladás.
Ha pl a WF 5620-ast megcsinálnák tartályosra, olcsó tintával, az lenne a profi, és olcsón üzemeltethető gép. Annál nincs gond az anyag minőséggel, nem nyeklik-nyaklik, az ADF szkenneren át a nyomtatásik, mind profi. Ebben van fém rendesen. A továbbító görgők is vastagok, a fogaskerekek fémek.
Én még mindig úgy gondolom, hogy jobb venni egy 5620-ast, tölthető patronnal, és eredeti epson tintával tölteni. Így meg marad a a minőség, és az olcsó üzemeltetés.

(#7708) Nozi


Nozi
csendes tag

Szerintetek várható a közeljövőben új L8xx-es vagy ezt a modellt leváltó nyomtató? Pl. mint ezek az új EcoTankos nyomtatók, L61xx.

(#7709) atala válasza Nozi (#7708) üzenetére


atala
Topikgazda

Remélem nem. Ez annyira jól sikerült, hogy ezt vétek lecserélni valami silány vacakra.

(#7710) poolbig


poolbig
aktív tag

Üdv mindenkinek!
Van egy WP-4525 nyomtató és az alábbi érdekes jelenséget produkálja:
Fejjel lefelé tükrözve oda nyomtatja a szöveget. Jellemzően egy adott függőleges sávban (tintasugaras a nyomtató, mert a lézereknél találkoztam ilyennel, azért furcsa). Az is érdekes, hogy nem mindig produkálja, hanem amikor éppen tetszik neki. Nyomtatásnál bemelegedés után (4-5. laptól), fénymásolásánál pedig mikor hogy. Van ötlet mi lehet a gondja? Tudtok javasolni jó Epson szakszervizt?
Köszi

(#7711) timirosicka


timirosicka
tag

sziasztok
van egy cx 3650-es gépem.kicseréltem az összes szint,mert már jelzett,persze a megszokott utángyártottal.És most nem hajlandó nyomtatni és a tinta jel is pirosan világit.
Szerintetek mi lehet a gond?Köszi elöre is

(#7712) ocscsaba


ocscsaba
tag

Az újabb Eco tank tinta a régi L100-as szériákba hogyan tölthető? Mellékelnek hozzá olyan kúpos csőrt, mint a régi 664-es tintaflakonoknak?

(#7713) atala válasza ocscsaba (#7712) üzenetére


atala
Topikgazda

Miért akarod azt bele tölteni? Szerintem a tinta ugyan az ami a régiben van. A régit ugyan úgy lehet kapni.

(#7714) ocscsaba válasza atala (#7713) üzenetére


ocscsaba
tag

Azért kérdezem, mert az új flakononra is rá van írva az, hogy jó az L100-as szériákba. Vásárló kérdezte. Nálunk már ezeket szállítják régi keskeny flakonok helyett.

(#7715) Nozi


Nozi
csendes tag

Még mindig a fejjel vacakolok. A fúvókaellenőrző nyomat teljesen jó, viszont ha a WIC nevű programmal nyomtatok egy színtesztet, akkor pár színnél erősen csíkozódik, és minél halványabb részhez jut, ott szinte már nem is nyomtat színt. Szerintetek ezt mi okozhatja?

Linkek a tesztekről nagyobban:
A fúvóka teszt
WIC színteszt

(#7716) smfb


smfb
csendes tag

Sziasztok!

Próbálom röviden leírni a problémámat, bár már lassan ott tartok, hogy az agyvérzés kerülget és kidobom a fenébe ezt az ördögi szerkezetet. :)

Vásároltam nemrég egy epson SX415 típusú nyomtatót. Ez már nem kapható modell, de találtam raktárról el nem adott készletet, így egy új készülékhez jutottam hozzá, gyári patronkészlettel. Én csomagoltam ki, vettem le róla a matricákat, szóval minden zsír új volt.

A korábbi epson DX7400-as gépemet azért selejteztem le, mert egyik pillanatról a másikra elkezdett üres oldalakat nyomtatni, hiába cseréltem patront, csináltam fej, fúvókatisztítást, bármit. Azt gondoltam, eddig bírta, így tehát lecseréltem és beszereztem a fenti gépet.

Szempont volt az olcsó utángyártott patron, ami ezekhez a gépekhez szerencsére elérhető.

Az új gépet beüzemeltem és beletettem a még félig lévő, korábbi készülékben használt patronjaimat (ugyanaz való bele), kalibráltam, tökéletesen működött. Egy pár napig. És itt kezdődik az újabb kálvária.

Egyik nyomtatás alkalmával, amikor még bőven volt tinta a patronokban (amúgy is, főleg a fekete fogy, mert jellemzően szürkeárnyalatosan nyomtatok), egyszer csak kiírta, hogy az összes színes patron üres... Próbáltam bármit, de akkor is ezt írta ki, így kínomban tettem bele 3db vadonatúj utángyártottat. Azokra is kiírta, hogy üres... Ekkor már kezdett felmenni a vérnyomásom, végül beletettem a gyárilag mellékelt, eredeti patronokat. Láss csodát, ezekkel azonnal működött, szépen nyomtatott is. Azt persze nem értem, hogy hirtelen mi problémája lett az utángyártottakkal, miközben előtte tökéletesen működtek. Most kb. egy hétig nem használtam a gépet és ma akartam nyomtatni, de az első oldal után a második teljesen halvány lett, a harmadik már csak foszlányokat tartalmazott, míg végül a negyedik oldal egy szép fehér papír lett... A tintaszintek maximumon voltak és semmilyen hibát nem jelzett a gép.

Az elején írtam, hogy a korábbi epson nyomtatóm ugyanezt produkálta. Igen ám, de ez egy zsír új cucc, nemrég bontott gyári patronokkal... Azóta már a számítógépem is másik. Teljesen érthetetlen.

Mivel szürkeárnyalatoson használtam, így kivettem a feketét, megrázogattam, visszatettem és ugyan működik, nyomtat, de hibásan, több elmosódott sor van. Bár nem akartam, mert az tintagyilkos folyamat, de nekiálltam egy fúvókatisztításnak, majd még egynek, majd még egynek... A gyári patronjaim, amik amúgy nem olcsók, most félig vannak... Többször nem vagyok hajlandó tisztítással próbálkozni, mert mire esetleg meg is oldódna a probléma, kiválóan nulláznám a teljes szett patront... Ami gyári és új, ráadásul egy új gépben. Akkor miért csinálja ezt velem?

Én megmondom őszintén egy fillért nem vagyok hajlandó költeni erre a sorscsapásra és nagyjából eldöntöttem, hogy ez volt életem utolsó tintasugaras készüléke, de hogy epsont soha többé nem veszek az száz.

Van esetleg valami ötlete valakinek, hogy mi okozhatja a leírt problémát? Mitől van, hogy a gép hirtelen nem eszi meg az utángyártott patront? Miért kezdett el hirtelen üres oldalakat nyomtatni, ugyanúgy, mint egy korábbi készülékem is? Illetve, miért csíkoz egy új gépben egy új patron? És végül, de nem utolsó sorban, van bármilyen házi praktika, amivel van rá esély, hogy további költségek nélkül ezt én orvosolni tudom?

Előre is köszönök bármilyen segítő hozzászólást!

smfb

(#7717) atala válasza smfb (#7716) üzenetére


atala
Topikgazda

Arra nem is gondolsz, hogy nem a nyomtatóval van a baj, hanem az utángyártott patronnal?
Nem értem, hogy miért kell egy használt utángyártott patront bele tenni egy új készülékbe. Legalább a gyárit használtad volna el. Ki tudja mit művelt az ugy patron a készülékkel.
Én is használtam régebben ugy patronokat, és szinte mindig szívtam vele.
Tedd bele a gyári patront, és küld el a szervizbe. Gondolom kaptál rá garanciát.

(#7718) smfb válasza atala (#7717) üzenetére


smfb
csendes tag

Szia!

Értem amit mondasz és utólag logikusnak is tűnik. Viszont volt ugye egy még félig lévő utángyártott szettem és adta magát a dolog, hogy akkor először azt használom el. Amúgy évek óta ennek a gyártónak a termékeit használom és sosem volt gond velük. Mint az előző hsz-ben írtam, először itt sem, mert tökéletesen működött, ezért nem is értem a jelenséget. Azért azt nem gondolnám, hogy az utángyártott patron okozta ezt a problémát. Eddig miért nem volt vele baj, illetve ha rossz minőségűek, akkor senki nem venné őket. Amúgy, az is furcsa, hogy miután betettem a gyáriakat, azonnal jól működött egy darabig. Szóval nekem az egész érthetetlen.

smfb

(#7719) poolbig


poolbig
aktív tag

Hali!
Ezzel kapcsolatban nincs senkinek ötlete: https://itcafe.hu/tema/epson_nyomtato_segitseg_kene/hsz_7710-7710.html
Köszi

(#7720) TomMusic


TomMusic
őstag

Sziasztok!
Adott egy XP530-as színes tintasugaras nyomtató.
Néha valamiért olyat produkál, hogy magától random elkezd ilyeneket nyomtatni a végtelenségig, amíg el nem fogy a papír. Így gyakorlatilag használhatatlan, vagy legalábbis ez nagyon kellemetlen jelenség. Cégbe lett vásárolva, de sajnos lejárt már az 1 év, szóval gondolom a garancia bukta.
Wifin van használva.
Találkozott már valaki ilyennel?

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#7721) Jarod1 válasza TomMusic (#7720) üzenetére


Jarod1
addikt

mindegyik lapra ugyanazt nyomja? Wifi védett hálózat? nézzétek meg sw frissítés van-e rá.

(#7722) TomMusic válasza Jarod1 (#7721) üzenetére


TomMusic
őstag

Na közben kiderült, hogy IP ütközés van egy másik EPSON nyomtatóval, szóval most új IP-t kapott, és majd a napokban kiderül, hogy ez okozta-e a problémát.
Szerk.: minden lapra mást nyomtat, fw frissítés volt már.

[ Szerkesztve ]

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#7723) Játékos


Játékos
addikt

Sziasztok!

Az Ecotank sorozattal vannak tapasztalatok/panaszok? Előre is köszönöm a választ. :R

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...

(#7724) Earl_Muttley válasza Játékos (#7723) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

Hali, melyik konkrét masina?
Olyan helyen dolgozom, ahol elég sok kel el, tudok pontosabb képet adni. :)

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#7725) Játékos válasza Earl_Muttley (#7724) üzenetére


Játékos
addikt

Szia!

Egész konkrétan az M200-as, de úgy általában véve is...
Köszönöm! :R

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...

(#7726) Earl_Muttley válasza Játékos (#7725) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

Olyan 15 darab ment ki ebből a konkrét modellből, ugye a ritka használatot-beszáradást nem szereti, pigmentes fekete tintát használ. Összességében rosszat nem hallottam róla, sebességre teljesen korrekt, ugye kétoldalas nyomtatás nincs, cserébe van ADF, ami hozza egy Officejet szintjét. :) Ja és ami fontos, hogy LAN hálózatos, nem wifis, az egyetlen visszahozatal emiatt történt, mert keverte az illető a két fogalmat. :-)

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#7727) kenyerr


kenyerr
tag

Sziasztok!

Adott egy l355ös:
- gyári tinta töltés (minden szín)
- "low ink" villogás nincs (az erre való gomb nyomkodása után)
- festékgyűjtő szivacsok kiöblítve, megszárítva ill. visszarakva
- "ink pad reset" számláló nullázva
- fecskendős tisztítás egyszer minden színre (innen rendeltem hozzá tisztítót)

Az első tisztítás után nyomtatott ugyan, de a fekete még vállalhatatlan volt (a lenti képen látható a tisztítás utáni állapot), ezért azzal még egyszer eljátszottam a tisztítást.

Az a baj, hogy a második tisztítás óta már nem nyomtat semmit. "Szaladgál" a fej illetve olyan mintha nyomtatna, de a lap üres marad.

Amiket próbáltam már azóta:
- erőteljes öblítés
- fejtiszítás (levett kupakokkal is)
- fecskendővel kiszívtam a patronokból a levegőt

Van még valami amit lehet ilyenkor házilag, vagy szerviz?

(#7728) Jarod1 válasza kenyerr (#7727) üzenetére


Jarod1
addikt

érdekes hogy a feketével van baj főbb esetekben, nálam kétféle epson van és mindkettőnek fekete szín gondjai voltak...

(#7729) Játékos válasza Earl_Muttley (#7726) üzenetére


Játékos
addikt

Köszönöm szépen! :R
Jelenleg WF5620-at használok. A két gép ugyanazt a pigmentes festéket használja? Mert az enyémbe elég drága... :(

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...

(#7730) Earl_Muttley válasza Játékos (#7729) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

Szerintem összetételre igen, de ennél a gépnél ezt 774, vagy 7741-es tintaként kapod, 6000 ISO lap/utántöltő, 2 darab jár az alapcsomagban a géphez, ezt utána olyan 4-6000 ft között tudod beszerezni, ha elfogy. :D

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#7731) geza844


geza844
aktív tag

Az Epson M200 tud hálózatra / felhőbe szkennelni?

(#7732) geza844 válasza Játékos (#7729) üzenetére


geza844
aktív tag

Nekem is WF5620-asom van. Mikor először kellett bele tintát venni, kicsit ledöbbentem. Gyári patron felejtős, vettem bele utángyártottat. Na az jó elcseszte. Sz.r tinta volt benne. Aztán rendeltem kínából egy üres patronkészletet, megvettem az M200-hoz való 140ml-es fekete utántöltőt, és mindegyik patront (a szineseket is) felnyomtam fekete Epson pigmentes tintával. Ez volt 2 éve, és fasza is volt minden, míg ki nem fogyott pár hete a fekete patron, a gép meg ugye cseszik szólni erről, és az egész cucc levegősödött... most hiába töltöttem fel, nem csinál semmit... lehet kuka az egész... pedig csak pár havonta rá kellett volna nézni a tinta szintre... :W

[ Szerkesztve ]

(#7733) atala válasza geza844 (#7732) üzenetére


atala
Topikgazda

Miért nem töltöd le a wic resetet, és nyomsz egy tinta feltöltést?

(#7734) geza844 válasza atala (#7733) üzenetére


geza844
aktív tag

Próbáltam, de azt mondja, hogy a nyomtatóm ezt nem támogatja:

Warning!
Unfortunately this printer does not support sotware reset of the ink levels. The only option is to replace ink cartridges or use `CISS` (Continuous Ink Supply System). If you are already using `CISS`, then reset it according to the manufacturer's instruction.

Bár azt nem értem, hogy a patronok manuális feltöltése (jól értem, hogy az CISS ezt jelenti?) itt hogy jön képbe? Tudtommal ehhez a típushoz nincs hivatalosan töltő készlet. De ha mondjuk feltételezzük, hogy van, és én meg is csináltam (mint ahogyan tényleg, csak mondjuk kínai patronnal, de Epson tintával), mit jelent, hogy állítsam vissza a gyártó utasításai szerint? Mi a gyártó utasítása?

(#7735) Earl_Muttley válasza geza844 (#7734) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

Neked az "Ink Charge" funkció kell, ha jól emlékszem.

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#7736) theklikman


theklikman
csendes tag

Sziasztok!

Külső tartályos nyomtatót szeretnék vásárolni. Kerestem erről információt a hozzászólások között és láttam, hogy írtátok, hogy az L3050 konstrukciója nem valami tartós. (nem tudom mennyire igaz, de olvastam egy másik helyen hogy a papírt csak "egyik oldalon fogja meg" és e miatt görbén nyomtat. ez igaz? )
Az L3070 vagy L4150 jobb?

Illetve ha valaki esetleg használta a konkurens Brother t500w típusú külső tartályos nyomtatót tudná pár szót írni róla? Vagy bármilyen más külső tartályos nyomtató szóba jöhet.

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!

(#7737) atala válasza theklikman (#7736) üzenetére


atala
Topikgazda

Én azt írtam róla, hogy gyenge konstrukció. Nem tudni mennyire tartós, de az tény, hogy a szerkezete nem egy monstrum. Gyenge műanyag görgők vannak benne, de nem hinném, hogy egy A4-es lapot ferdén húzna be. Azt lehet, hogy ha egy 10x15-ös lapot raksz bele, akkor azt a végén eltolja, főleg, ha egy picit hozzá ér a fej a papírhoz.
Ha a lap behúzásra gondolsz, akkor az L805-nek is jobb oldalon van a lap behúzó görgője, de ettől még tökéletesen egyenesen húzza be a lapokat.

Ha tényleg jó tartályost akarsz venni, akkor veszel egy L805-öst.

(#7738) Varshi válasza theklikman (#7736) üzenetére


Varshi
aktív tag

Meg ez azért kicsit túl is van ám lihegve.
Én a régi 355-365 változattal jó 70e oldalt nyomtattam, és már az utódával is többet nyomtattam tavaly óta, mint sok ember egész életében, és ez alatt igazából csak fejproblémám volt, egyéb mechanikai "showstopper" probléma, ami miatt megáll a nyomtatás vagy azonnal szervizbe kell menni, nem volt.

A tipikus havi 50 oldalas mennyiségeknél egész egyszerűen ez nem szempont.

(#7739) Nozi


Nozi
csendes tag

A héten vettem egy L805-öt, és a következő vele a bajom: fotónyomtatáskor (10x15) a lapot rosszul húzza be, nagyon picit ferdén, így a képek tetején mindig "megjelenik" egy fehér csík, azaz oda nem nyomtat már. Az előző L800-amnál ez a probléma egyszer sem jelentkezett, pedig több száz képet nyomtattam vele. Bár hogy próbáltam a lapot odaszorítani, mindig keletkezett egy kisebb-nagyobb csík. Belenéztem felülről, de nem láttam semmi rendellenest (szemre az L800-zal is összehasonlítottam). Van valamilyen ötletetek, hogy mi okozhatja ezt?

[ Szerkesztve ]

(#7740) theklikman válasza atala (#7737) üzenetére


theklikman
csendes tag

Köszönöm a válaszokat. Az L805-el az a gondom, hogy csak nyomtatni lehet vele, számomra a fénymásolás is fontos szempont.
Lenne még egy kérdésem: a pigmentes fekete az mennyire fontos szempont? Tényleg sok a különbség? Megéri a plusz pénzt? (ha jól láttam ez az egyik legfontosabb különbség az L3050 és az L4150 között)

(#7741) atala válasza Nozi (#7739) üzenetére


atala
Topikgazda

Biztos, hogy derékszögben van vágva a fotópapír?
Esetleg a keret nélküli beállításokban nagyíthatnád egy kicsit a képet.

(#7742) atala válasza theklikman (#7740) üzenetére


atala
Topikgazda

L850.
A pigmentes tinta nem szívódik annyira be a lapba, így szebb szöveget tudsz nyomtatni vele.

(#7743) Nozi válasza atala (#7741) üzenetére


Nozi
csendes tag

Ugyanazt az eredeti Epson fotópapírt használom, amit L800-nál, ugyanazon beállításokkal, azaz a nagyítás a kicsire van állítva. Nem örülnék, ha még többet harapna le a képből a nyomtató, ráadásul úgy, hogy az L800 meg simán vitte. Itt van egy másik kép, ahol jobban látni, hogy ferdén húzza be egy kicsit.

De ezek szerint akkor nincs rá gyors megoldás (a nagyításon kívül). Felveszem a kapcsolatot a support-tal.

(#7744) geza844 válasza Earl_Muttley (#7735) üzenetére


geza844
aktív tag

Nincs "Ink Charge" funkció.

Ezek vannak:

I want to reset waste counters.
I want to reset ink levels.
I want to downgrade printer firmware.
I'm not sure, help me to decide.
Back to the beginning.
Close assistant for this session.
Close assistant forever.

Ölet? Mindjárt felgyújtom ezt a sz.rt....

(#7745) Earl_Muttley válasza geza844 (#7744) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

Akkor viszont egy B terv. A nyomtatód gyári programjánál "Karbantartás menü"ben nincs olyan, hogy erőteljes fejtisztítás, vagy fejöblítés?

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#7746) Nagya21 válasza Nozi (#7743) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!
Azt irtad: most vetted, akkor feltételezem, hogy garis, akkor meg szerviz oldják meg......
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#7747) geza844 válasza Earl_Muttley (#7745) üzenetére


geza844
aktív tag

Na, történt előrehaladás!

Megtaláltam az "Ink charge" menüpontot, le is futtattam, és életrekelt a masina.

Amúgy ez a WIC Reset program alapból felajánl valami opciókat felugró ablakban (amit az előző hozzászólásomban is írtam), és azok nem is működnek. De ha azt a felugró ablakot kinyomom, akkor a rendes felületén ott van az "Ink charge" gomb, ami segített. Előszőr mondjuk szörnyen csúnyán nyomtatott, de 4 fejtisztítás után már elfogadható (ha nem is szép) a nyomtatási minőség.

Jó lesz ez, mégsem gyújtom fel egyelőre, köszönöm a segítséget mindenkinek, akinek volt hozzám törelme :R

(#7748) Nozi válasza Nagya21 (#7746) üzenetére


Nozi
csendes tag

Szia!

Igen, így is tettem. Leírtam az Epsonnak, hogy mi a bajom, azt mondták szerviz. Nekik is külön leírtam, hogy ha még jobban ránagyítok, eltűnik a csík, de attól a kép még ferde marad, és több tintát is használ el fölöslegesen. Az L800-on nem volt ilyen gond, szerintem az L805-öm hibázik.
Remélem megtalálják az okát, és könnyen javítható.

Nozi

(#7749) Varshi válasza geza844 (#7747) üzenetére


Varshi
aktív tag

Csinálj majd legközelebb (egyik este) egy teljes öblítést, utána ne nyomtass(!), hanem másnap kezdj fejtisztítással. Illetve nekem volt, hogy a sima fejtisztítás utáni csíkozás is másnapra magától "megjavult".

(#7750) ocscsaba


ocscsaba
tag

Akinek esetleg szüksége van egy J típusú, Epson L800-hoz való CD nyomtatótálcára, a vaterára feltettem, itt 1000,-Ft-ért odaadom.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.