Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coolr77
csendes tag
válasz faresz5 #20397 üzenetére
A "ha a szállítási költség a számlán külön szerepel,akkor az után nem kell fizetned." dologgal vitatkoznék.
Már jártam úgy, hogy a szállítási költséget is beleszámolta az ablak túloldalán ücsörgő ember. Megkérdeztem, hogy miért is kell nekem áfá-t fizetnem itthon, egy külföldön igénybe vett szolgáltatásért (gy.k. postaköltség)?
A válasz az volt, hogy a teljes bekerülési árral kell számolniuk, mert ha pl boltban veszem ugyanazt a cuccot, mint amit rendeltem, annak is van szállítási költsége, ami beépül az árba.
Egy lényeg: minél több dellát húzzanak le az emberről.
-
Coolr77
csendes tag
válasz faresz5 #20416 üzenetére
A számla végösszege (paypal-nál legalábbis) tartalmazza a szállítási költséget is. Elvégre mindent egyben fizetek. Általában. Hiába van külön soron a szállítás.
Stuff ára+szállítás ára=fizetendő végösszeg
2 év alatt most akadt fent másodjára küldemény, ennyi belefér, átjött már drágább cucc is. Nem tudok rájönni a döntés rendszerére. Mi alapján döntik el, hogy melyiket "állítsák" meg. Ami HongKong-ból jön, arra eleve nem írnak tényleges értéket. Számlát nem teszik bele a küldeménybe. Random kiválasztanak valamit? "Véletlenül" megsérül a csomag, belenéznek, gugliznak egyet a tartalmára?
"Józsi, ez elég drága cucc, mi legyen?"
"Hát, értéke alapján legalább ÁFÁs, vám nem kell rá. Tudod, cégtől magánszemélynek érkezett, több, mint 22 euro"Nem értem.
-
Coolr77
csendes tag
válasz faresz5 #20418 üzenetére
Ok, nyilvánvaló. De röntgennel nem fogják tudni, hogy konkrétan mi van a csomagban. Milyen elektronikai eszköz? Nem látja a feliratot. Annyit tud, hogy elektronikai. Ez kevés adat arra, hogy belefér-e az áfa/vámmentes kategóriába. Ár nincs a dobozon, számla nincs.
Így eléggé véletlenszerűen döntik el és max próbálkoznak, lottóznak, hogy "nagyot fognak".
-
Kerio
őstag
válasz faresz5 #20431 üzenetére
Nem is szokták aláíratni.
Bocs... nem csomag, hanem levél[ Szerkesztve ]
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Kerio
őstag
válasz faresz5 #20433 üzenetére
Oké... Holnap balhé. Mégha kihozza is. Mert az is lehet, hogy nem ért rá, és holnap kapom meg. Másnál sem volt a postásunk.
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Kerio
őstag
válasz faresz5 #20433 üzenetére
Igen, és ha beviszem a követőszámot, akkor mit érek el vele?
Ugyananaz a számú posta regisztrálta, amelyik szokta. Szóval nem hinném, hogy kamuASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Kerio
őstag
válasz faresz5 #20436 üzenetére
Ok. Köszi a tanácsot!
Még azért bízom a holnapban. Sajnos csat 10 dollárt írt a csomagra.Tízszer akkora az értéke.[ Szerkesztve ]
-
HuTi.HUN
tag
válasz faresz5 #20463 üzenetére
Ja, eddig (kb 50 rendelésből) egyszer kellett vámot fizetnem, mikor DHL-el szállítottak.
Akkor kb tíz levélváltásba került, mire sikerült rendezni az ügyet a DHL-es ügyintézővel.Írjam le tételenként mit rendeltem, csatoljak számlát, adjak mindennek külön értéket, fordítsam le a tételek nevét és írjam oda röviden, hogy mi az. A végén úgy voltam vele, hogy küldjék vissza az egészet, mert ennyit nem ér.
Mindezt úgy, hogy benne volt a számla, még csak meg sem próbáltam trükközni. Most is ott figyel a számla a csomagban, vámolják el, engem nem érdekel az egész. Csak azt utálom, mikor hetekig kotlanak rajta.
[ Szerkesztve ]
-
tomtrial
tag
válasz faresz5 #20494 üzenetére
Tehat akkor csak siman kerjem vissza a penzem. Ez lenne a refund? Hogy mukodik ez a refund vegulis?
Meg ezt is meglehet probalni nem? Gondolom a refund-nak is van nyoma es nem kell vitazni. De itt a srac meg varni akar ezert nem hiszem hogy erre hajlando lenne. Ha nem sikerulne a refund akkor menjen a vita inditasa?
Bocs hogy sokat kerdezek, ez az elso ilyen szitum.
[ Szerkesztve ]
-
-
bul07
nagyúr
válasz faresz5 #20560 üzenetére
Nekem most két eladótól vásárolt dolgom egy levélben jött meg , meg se lepődök
coloresky , athena_lovly , biztos egy raktárról dolgoznak( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
randras
veterán
válasz faresz5 #20569 üzenetére
Rendeltem már, PayPal-al lehet fizetni, és tényleg korrekt, nem lehúzós oldal, úgy van, ahogy hirdetik!
r3dsnake: Ahogy már írtam, mindig megvámoltatják. Azt, hogy csomagolás alapján, vagy átvilágítással, megbontással, nem tudom, de nem ismerik senkit, aki megúszta volna.
-
zoli03
őstag
válasz faresz5 #20569 üzenetére
Én már igen sokat rendeltem onnan. Mindig időben feladják, 1-2 munkanapon belül. És ez mindig így van, pedig már több mint 1 éve rendelgetek, szóval nem egy DX színvonal. Ha jól emlékszem 30 USD felett ingyen tracking van. A csomagolás is rendben van, nem sajnálják a buborékos fóliát, DX-nél (bár az már nem is rak) meg Manafont kevesebbet rak.
[ Szerkesztve ]
-
randras
veterán
-
wwhy
veterán
válasz faresz5 #20685 üzenetére
Hat a logikat en sem ertem, de az ugyfelsz sem tudott magyarazatot adni ... Konkretan: gyakran jarok Nagyvaradon, onnan belepek a .com-ra es kb. 5 perc mulva mar jon az email, h az acc. letiltva stb..... Mar rutinosan hivatom fel magam es irom be a kodot
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
somasz
addikt
válasz faresz5 #20690 üzenetére
Esetleg nyithatnék egy másik bankszámlaszámot...
Dzsana:
Én sem értem, nem kell külföldre szállítania, semmi extra, belföldi posta a címemre, miután megkapta a pénzt...
Milyen ok állhat emögött, hogy csak a beregisztrált címre küld?Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
lafaty80
addikt
válasz faresz5 #20706 üzenetére
A válaszod is magyar mentalitást takar.
NEM OKTATÁST, NEM AZ IRÁNYMUTATÁSODAT kértem, csak feltettem egy kérdést.
Rákerestem a fórumban de mivel eddig nem követtem, a varázs szavakat nem találtam el elsőre. Ezért én kérek elnézést.
De ha valaki konrétan még emlékszik rá, tenne rá egy linket nekem ha szépen megkérem? 20000 hsz.-t nincs időm se ekedvem átnyálazni.Nem a mentalításommal van baj, hanem nem értettem valamit (még annyi a történethez, hogy egyik nap este még X forint ugyanaz a termék, másnap reggel x+1000Ft +a posta ktg is hirtelen 800Ft-ról 1400Ft lett ugyanígy.)
Bocs ha megviselt lelkileg a hsz-em.
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
bul07
nagyúr
válasz faresz5 #20820 üzenetére
Igen nagyobb összegnél azért már érdemes bankos váltást választani de alacsony összegnél(max 8-10$-ig) szerintem elhanyagolható különbség , de nem értem hova és miért emelkedik megint biztos a görögök miatt megint
Amúgy most hogy nézelődtem véleményeteket kérném erről, olyan szempontból hogy újabb tegyük ki olcsón sokan vegyék majd eladó eltűnős hirdetés vagy simán hihető, mert a többi ilyen 5$-nál kezdődik
Az adataihoz kis olvasmány
Egyet azért rendeltem[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz faresz5 #20846 üzenetére
Azért remélem fel is adja , mert tartok tőle hogy elírták az árat és nem add fel semmit majd 30-40nap múlva ha írok neki hogy nem jött meg visszaadja a 1$
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz faresz5 #20993 üzenetére
Ez is már múlt héten biztos Budapesten volt , mert máskülönben ma nem jöhetett meg
Ma újra kaptam ilyen üzenetet , szinte már minden értesítést kikapcsoltam
-
bul07
nagyúr
válasz faresz5 #21018 üzenetére
Hát ez nem teljesen így van, az eladótól függ, mert nekem nem is olyan régen volt olyan estem hogy licitáláson nyertem műhajat 0.35$ értékben és nyomon követéssel adta fel az eladó , 5db nyertem ez 3 borítékban jött és mind nyomon követős volt
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
válasz faresz5 #21033 üzenetére
Na, azért nem mondtam, hogy mindig minden ugyan oda, de egy próbát
megért volnaViszont anyum az OLK-ban dolgozik, csak nem tudom, hogy ott tud-e tracking numberes levelet feladni vagy sem, talán meg kéne kérdezni tőle
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
RAiN91
őstag
válasz faresz5 #21289 üzenetére
Én is egy visszaküldés előtt állok. Ajánlott levélként adjam fel, ugye? Hongkongba. Ahogy néztem egy 1000-res a postaköltség, amit természetesen a vevőnek kell állnia . Ami nem sok, de a cucc értéke sem sok.
Bár még elképzelhető, hogy nem kell visszaküldeni, hanem küld újat, jó lenne[ Szerkesztve ]
-
Casper36662
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok