- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
Capella #3090 üzenetére
Ezekkel a szenzáció hajhász de egyébként szakmailag erősen kétséges cikkeken csak a fejemet vakarom. Milyen pixelesedés, meg ilyen baromságok. A pixel a kép atomi egysége könyörgöm (persze MPEG-4 -nél YV12 színtérben van ábrázolva, de ez magában nem okozza a fenti jelenséget). Amiről szerintem az író szeretett volna írni az a blokkosodás, márpedig egy blokk többnyire 8x8 pixelt jelent. A másik hogy a H.264 a blokkosodást az in-loop deblocking -al szinte teljesen megszünteti, max. életlenebb lesz a kép ahol kevés a bitsűrűség az adott jelenethez. (Persze a 1.5Mbit -be bele lehetne kötni, igazából én is legalább 2,5-3Mbit -nek örülnék, de akkor is).
"A hang nem recseg, hanem hidegen sípol."
Elég rég óta kísérletezem audio codekek tömörítési artifaktjainak felderítésével, de én ilyennel nem nagyon találkoztam. Fémes hangzásról, underwater effektel, force stereo miatti sztereó kép torzulással már vannak tapasztalataim. De sípolás. Még az egyébként nekem néha zavaró AAC+ sem csinál ilyet, amit használni. Ott inkább a helytelenül rekonstruált éles magas hangok és a szintetizált zajjal történő rossz interpoláció ami észrevehető, illetve Parametric Stereo -nál a kényszerű zavaró mértékű visszhangosodás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest