Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz vati #16737 üzenetére

Hiába volt sok helyen dvb-c, ha a szolgáltatók úgy kódolták, hogy csak a szolgáltatói dobozzal voltak használhatóak. A ca modulos megoldás már elvileg rugalmasabb lehetett volna az ilyen szolgáltatóknál, de a ci+ -os szabvány pont olyan szigorításokra (másolásvédelem) ad lehetőséget, amelyet pécén nem lehet garantálni ezért nincs ci+ fogadós tuner pécéhez. A ci -be tett ci+ modul pedig a szolgáltató jóindulatán múlik (úgy olvastam, hogy például sd-re korlátozhatja ci módban, vagy teljesen le is tilthatja akár).

Most meg már az iptv-t nyomatja némelyik nagy szolgáltató. Alig lehet információt találni a pécés dvb-c vétel lehetőségével kapcsolatban azoknál. Az analóg lekapcsolás kapcsán lett ott is kódolatlan dvb-c alapcsomag, korábban nem volt.

A digisek közt is csak néhányról olvasni, hogy pécét használna a vételre. Ez van, rétegigényt képviselünk. Ezért nem nagy a választék és az olcsó kínaiak is csak a közelmúltban jelentek meg. Ott is inkább mellékhatásként, mert a T2 terjed és azok a chipsetek gyakran a C-t is tudják, még ha a gyártó nem is támogatja hivatalosan.

Linuxon az a jó, hogy ha a kernelbe bekerül a támogatás, akkor a gyártó kényétől-kedvétől függetlenül lehet használni. Szerencsére elég lelkes az a maroknyi fejlesztő, aki ezzel foglalkozik. A zárt forrású driveres tunerekkel az a bajom, hogy ha a gyártó nem támogatja tovább, akkor hajamra kenhetem. Így nem tudtam használni win alatt a régi analóg tuneremet sem, de az újabb dvb-t/analóg kombó tuneremmel is befürödtem a gyártó miatt. Mondjuk linux alatt azt hiszem máig is használhatóak, mert a kernelben van hozzájuk modul.
    Azóta inkább veszek olcsó kínai tunereket, kicsit hobbi is lett, hogy gyűjtsem őket :)
    (jelenleg azt hiszem négy féle chipsetes dvb-t tunerből gyűjtöttem többféle változatot is, egy kb ismeretlen analóg kínai és a mygica t/t2/c kombó mellett.)

wwenigma
    gondolom a fehér az az astrometa tuner. Win alá az inkább jobb, ahhoz meg linuxra nincs C támogatás, mert a panasonic chipet még nem fejtették vissza. A vicc, hogy set-top-box-okban korábban is használták már ezeket, amelyek akár valamilyen linux alapú rendszerre is épülhetnek, de nem teszik közzé a drivert.

• wwenigma

Jómunkásember

válasz vati #16737 üzenetére

Van EU-ban is, 15-40e között Terratec Cinergy[link].... volt eddig is. Kinai olcso tunerek csupan aruk miatt vannak fokuszban. Igazabol 6e nem pénz egy próba miatt, 18e-ből meg megveheted mindhárom kaphatót és lehet probalkozni vele. Vagy elhiszed a forumtarsak tapasztalatait.

Én megrendeltem a fehéret, a mygica inkabb dobva lett.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés