Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
Új hozzászólás Aktív témák
-
godjopet
tag
Megnéztem másik patch kábellel (csak a router-tv között kellett cserélni, a másik - mint megállapítottuk - jó). Sajnos így sem megy. A bélyegképek megjelennek, illetve divx kódolású médiát lejátssza, ergo valami az átvitel sebességével lehet. Serviio beállításait néztem, nem tudom itt mit lehetne változtatni. Próbáltam a Samsung régebbi AllShare DLNA szoftverével, ugyanez a szitu.
A másik témában is köszi a tippet, majd utánamegyek... -
godjopet
tag
Köszönöm.
A kábel CAT5e kábel mindenhol. A LAN sebességét nem mértem, de a net letöltési sebességem >=80 Mbps, ergo szerintem ez elég kellene legyen.
A PC teszt, szerver teszt alatt mit kell értenem?Kicsit laikus vagyok a témában, de nem is szeretném megváltani a világot. Rákattintottam a 1043 topikra és megnéztem az összefoglalót. Kb 100 link van benne. Továbbkattintottam az egyik - minidlna - linkre és a hivatkozott bejegyzésben újabb számos rövidítéssel és/vagy szakkifejezéssel találkoztam, amikről nem tudom, hogy mik jelentenek. Feltételezem, hogy a kívánt művelethez nem kell mindenen végigrágnom magamat illetve megértenem az összes kapcsolódó dolgot. De ugyanakkor azt sem tudom, mi az amit meg kell ismernem/értenem. Pl azt sem tudom, mi az általad használt "TM". Talán a Transmission? És persze tudom használni a keresőt és szívesen meg is teszem, de egyelőre nem tudom mit keressek. Az említett router topikjában pl >60ezer bejegyzés van. Ezért kértem a segítséget, hogy honnan induljak és merre tartsak. Ha annyira bonyolult a dolog és nem tudtok érthető, rövid iránymutatást adni, azt is megértem, de az önmagában nem volt túl nagy segítség, hogy "használd a keresőt"

-
godjopet
tag
Sziasztok
A problémám hasonló, mint itt sok mindenkinek, a DLNA hálózati lejátszás nem működik jól. De sok összetevős a képlet, ha nem muszáj, nem cserélnék le mindent egyesével hogy a végére járjak a hibának.
Röviden a lényeg, hogy vezetékes DLNA hálózaton keresztül a tv-m újabban nem játszik le közepes minőségű tartalmakat (720p videó), holott régebben egész jó elvitt mindent. USB-ről ugyanazt már simán lejátssza.
Mi lehet a szűk keresztmetszet? A következőket használom:Samsung UE40C5100 TV
Tp-link TL-WR741ND 150 Mbps N-es router
vezetékes kapcsolat minden irányba
Win10 op.rendszer, 32 GB memória
Serviio DLNA szerverIlletve egy másik kérdés:
Az előző hozzászólásokban olvastam, hogy routerre csatlakoztatott USB-s tárolóról simán le lehet játszatni médiatartalmat a tv-vel és hogy még torrentkliens is futtatható róla. Ez egy szimpatikus megoldás számomra, hiszen így a PC-nek nem kellene bekapcsolva lennie a videózáshoz. A NAS-t egyelőre hanyagolnám, ha ez a módszer is működik. Tudnátok segíteni - esetleg linkkel - hogy erről a megoldásról hol tudok bővebben olvasni illetve milyen router lenne ehhez megfelelő?Köszönöm szépen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
- Honor 200 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest